Οι «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Κώστα Γαβρά ξεκινούν γυρίσματα

BUZZ 14 MAR 2019  /  Μανώλης Κρανάκης

Με διεθνές καστ και ελληνικό συνεργείο, ο Κώστας Γαβράς γυρίζει ήδη την ταινία που βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο Κώστας Γαβράς (αριστερά) με τον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Αρβανίτη

Βασισμένο στο βιβλίο «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Γιάνη Βαρουφάκη που κυκλοφόρησε και στα ελληνικά τον Οκτώβριο του 2017 και αφηγείται το σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας του συγγραφέα του στο Υπουργείο Οικονομικών, το νέο - 19ο στη σειρά - φιλμ του Κώστα Γαβρά ξεκίνησε γυρίσματα που θα διαρκέσουν δώδεκα εβδομάδες και θα λάβουν χώρα εκτός από την Αθήνα, στις Βρυξέλλες, τη Ρίγα, τη Φρανκφούρτη και το Λονδίνο.

Διαβάστε τη μεγάλη συνέντευξη του Κώστα Γαβρά στο Flix: Ο Κώστας Γαβράς θα φόραγε κίτρινο γιλέκο για έναν καλύτερο κόσμο

Σύμφωνα με την επιθυμία του Κώστα Γαβρά, οι ηθοποιοί που θα παίξουν τους ρόλους της ταινίας θα φέρουν ο καθένας την εθνικότητα που έχει. Ετσι, ο Χρήστος Λούλης θα υποδυθεί το Γιάνη Βαρουφάκη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης τον Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Τάρλοου τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, η Βαλέρια Γκολίνο τη Δανάη Στράτου, η Ζοσιάν Πινσόν την Κριστίν Λαγκαρντ, ο Ούλριχ Τουκούρ τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στην ταινία παίζουν ακόμη οι Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέµης Πάνου και οι Νταν Σούρµανς, Ορελιάν Ρεκουάν, Βενσάν Νεµέτ, ο Αυστριακός Κορνίλιους Οµπόνια, ο Δανός Χένρικ Μπιρτς και ο Ιταλός Φραντσέσκο Ακουαρόλι.

Διευθυντής φωτογραφίας θα είναι ο Γιώργος Αρβανίτης, καλλιτεχνικός διευθυντής ο Σπύρος Λάσκαρης, υπεύθυνος για τα κοστούμια ο Αγης Παναγιώτου και πρώτοι βοηθοί σκηνοθέτες ο Αρσένης Πολυμενόπουλος και ο Χρήστος Χουλιάρας.

Από ελληνικής πλευράς, στην παραγωγή του «Ενήλικοι στο Δωµάτιο» συµµετέχει η Odeon του Μάνου Κρεζία, που έχει χρέη παραγωγού, ενώ τη διεύθυνση της εκτέλεσης παραγωγής έχει αναλάβει ο Κώστας Λαµπρόπουλος. Στη Γαλλία συµπαραγωγοί είναι το δίκτυο France Télévisions και η εταιρεία Wild Bunch, που κατέχει, επίσης, τα δικαιώµατα διανοµής στη Γαλλία αλλά και παγκοσµίως. Η ταινία έχει ενισχυθεί και από το EKOME μέσω του συστήματος του cash rebate.

Αναμένουμε να δούμε με ποιον τρόπο ο Κώστας Γαβράς θα συνοψίσει κινηματογραφικά μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, έχοντας ωστόσο ήδη δηλώσει πως συμφωνεί απόλυτα με τις απόψεις του Γιάννη Βαρουφάκη γύρω από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί κάποιος να σπάσει πλάκα με το θάνατο του Κώστα Γαβρά;

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.