Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο 8 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο  8 Μαΐου

Οσο δεν μπορούμε να πάμε σινεμά, δεν σταματάμε να βλέπουμε ταινίες (και σειρές). Και επιλέγουμε για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς


without remorse 607

Without Remorse του Στέφανο Σολίμα

Οταν η έγκυος γυναίκα του δολοφονείται με φρικτό τρόπο, ένας στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τον φόνο και ποια μπορεί να είναι τα κίνητρά του. Οι απαντήσεις θα αποκαλύψουν κάτι πολύ πιο σκοτεινό και μια συνομωσία που εμπλέκει τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. Ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν πρωταγωνιστεί σε αυτή τη μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Τομ Κλάνσι που ως συνήθως υπόσχεται πατριωτισμό και πιστολίδι, ανατροπές και μπερδεμένες σεναριακές διαδρομές, από εκείνες που δεν ενδιαφέρεσαι ακριβώς να καταλάβεις τι συμβαίνει, απλά χαζεύεις την οθονη

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime Video

Atlantis

Atlantis του Βαλεντίν Βασιάνοβιτς

Ανατολική Ουκρανία, έτος 2025, στον απόηχο ενός ολέθριου πολέμου. Το περιβάλλον έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, ολόκληρη η περιοχή έχει κηρυχθεί μη κατοικήσιμη και οι άνθρωποι περιφέρονται σαν στοιχειά γυρεύοντας τρόπο να νιώσουν ζωντανοί. Ο Σεργκέϊ, ένας πρώην στρατιώτης που υποφέρει από μετατραυματικό στρες, συμμετέχει σε μια εθελοντική ομάδα που ταυτοποιεί τους νεκρούς των μαζικών τάφων. Η παγωμένη φωνή του ιατροδικαστή συνυφαίνεται με την ωμότητα και την ψυχρή μουντάδα του μεταποκαλυπτικού τοπίου, σε μια δυστοπική παραβολή για την ελπίδα που φυτρώνει στα πιο ανέλπιστα μέρη και την ανθρωπιά που επιζεί κάτω απ’ τα χαλάσματα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Mubi

taxi 607

Ταξί στην Τεχεράνη (Taxi) του Τζαφάρ Παναχί

Το «Ταξί στην Τεχεράνη» είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος. Ενα ταξί κάνει διαδρομές στους γεμάτους ζωντάνια δρόμους της Τεχεράνης: όσο το ταξί κινείται ασταμάτητα, στο ταμπλό είναι κολλημένη μια κάμερα, ακίνητη, που τραβά τους επιβάτες του πίσω καθίσματος. Τα υπόλοιπα πλάνα συμπληρώνονται από τα κινητά και τις φωτογραφικές μηχανές των πελατών. Οι άνθρωποι που μπαινοβγαίνουν στο ταξί μιλούν στον οδηγό για όσα τους απασχολούν, μ’ ένα κοινό νήμα: το καταχρηστικό έγκλημα σε μια κοινωνία που δεν επιτρέπει μια έντιμη ζωή. Κι ο ταξιτζής εννοείται πως είναι ο Τζαφάρ Παναχί αυτοπροσώπως. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο κανάλι της Βουλής στις 00:30

sully 607

Sully του Κλιντ Ιστγουντ

Το «Sully» του Κλιντ Ιστγουντ είναι βασισμένο στο βιβλίο που έγραψε ο Τσέσλι «Σάλι» Σάλενμπεργκερ, μαζί με τον Τζέφρι Ζάσλοου, με τίτλο «Highest Duty: My Search for What Really Matters» και το οποίο αφηγείται μια πράξη ηρωισμού που θα έμενε στην ιστορία, αλλά θα προκαλούσε και μια ολόκληρη συζήτηση γύρω από την ανθρώπινη... αλαζονία. O Σάλενμπεργκερ ήταν ο πιλότος που όταν, τον Ιανουάριο του 2009, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο ΛαΓκουάρντια της Νέας Υόρκης, το αεροπλάνο του προσέκρουσε σ' ένα σμήνος χήνες κι έπαθε μοιραίες βλάβες, κατάφερε να το προσγειώσει στον ποταμό Χάντσον, διασώζοντας και τους 155 επιβάτες και το πλήρωμα. Το φιλμ έχει την γνώριμη υφή μιας ταινίας για το μεγάλο κοινό δίχως όμως να του χαρίζεται και την ίδια στιγμή χτίζει με έναν λεπτό μα απόλυτα διαπεραστικό τρόπο όχι το πορτρέτο ενός ήρωα, μα αυτό ενός ανθρώπου που έχει απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους άλλους και στον εαυτό του. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

H ταινία προβάλλεται στο STAR στις 16:15

world war z 607

Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ (World War Z) του Μαρκ Φόρστερ

Eνας υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, ο Τζέρι Λέιν, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, προκειμένου να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.O Μπραντ Πιτ είναι το αντίδοτο για τις ορδές των ζόμπι που απειλούν τον πλανήτη, στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου best-seller του Μαξ Μπρουκς. Και το φιλμ, αντίδοτο επίσης στο ανόητο blockbusters που θα μπορούσε να προκύψει από μια τέτοια ιστορία. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Σκαϊ στις 00:30


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς