Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτά είναι τα βραβεία του 11ου My French Film Festival

στα 10

Μετά από έναν μήνα προβολών -που σημείωσαν ρεκόρ θεάσεων- το online φεστιβάλ του γαλλόφωνου σινεμά, ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά.

Flix Team
Αυτά είναι τα βραβεία του 11ου My French Film Festival

Με 13 εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, έναν αριθμό τουλάχιστον θεαματικό που αποτελεί και νέο ρεκόρ για το φεστιβάλ, το 11ο My French Film Festival, απέδειξε πως όχι μόνο υπάρχει κοινό που ενδιαφέρεται για κάτι διαφορετικό ακόμη και σε ένα περιβάλλον όπου το «content» είναι παντού, αλλά και πως το γαλλικό κράτος ξέρει πολύ καλά τον τρόπο του να στηρίζει και να διασπείρει το σινεμά της χώρας κι όχι απαραίτητα αυτό που θα χαρακτήριζες ως «εμπορικό».

Δείτε ακόμη: My French Film Festival 2021: Ωρα για καλό, πολυφωνικό γαλλικό σινεμά

my french film festival 607

Το φινάλε του φεστιβάλ συνοδεύτηκε φυσικά από την ανακοίνωση των βραβείων του, που όπως κάθε χρόνο απονέμονται από τρεις επιτροπές, αυτή του επίσημου διαγωνιστικού, την επιτροπή των δημοσιογράφων (στην οποία φέτος συμμετείχε κι ο συνεργάτης του Flix Ρόμπυ Εκσιέλ), αλλά φυσικά και το βραβείο κοινου.

Adolescentes 607 Adolescentes

Η επιτροπή του διαγωνιστικού απένειμε το δικό της βραβείο για ταινία μεγάλου μήκους στο «Adolescentes» του Σεμπαστιάν Λιφσίτζ μια ταινία που διέκριναν για την ευαισθησία και την πολυπλοκότητά της, αλλά και τον ευρηματικό τρόπο που σπάει τα όρια ανάμεσα στο σινεμά της μυθοπλασίας και του ντοκιμαντέρ.

josep 607 Γιοσέπ

Η επιτροπή των κριτικών, βράβευσε με τη σειρά της ως καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους το «Γιοσέπ» του Ορέλ και καλύερη μικρού μήκους το «Not a Word» της Ελοντί Γουάλας. Τέλος το βραβείο κοινού συμφώνησε με αυτό των κριτικών στο «Γιοσέπ», ενώ ως καλύτερο μικρού μήκους πήγε στο «Intermission» του Αντονί Λεμέτρ.