Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Braveheart 607

Braveheart του Μελ Γκίμπσον

Σκωτία, τέλη 13ου αιώνα. Στις μεγάλες πεδιάδες των μαχών ο νεαρός Γουίλιαμ Γουάλας θα δει τον πατέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τους Άγγλους καταπατητές. Όταν έπειτα από χρόνια γίνει μάρτυρας μιας ακόμα δολοφονίας, της αγαπημένης του Μάρον από Άγγλους στρατιώτες, τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει την απόφασή του να εγκαταλείψει την ήσυχη αγροτική ζωή του και να στραφεί με το σπαθί του εναντίον του εχθρού.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

miss congeniality

Μις... Με Το Ζόρι (Miss Congeniality) του Ντόναλντ Πέτρι

Μια πράκτορας του F.B.I αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή στα καλλιστεία της Αμερικής για να αποτρέψει ένα τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

The Last Time I Saw Paris

Η Τελευταία Φορά που Είδα το Παρίσι (The Last Time I Saw Paris) του Ρίτσαρντ Μπρουκς

Ένας επίδοξος συγγραφέας επιστρέφει στο Παρίσι για να διεκδικήσει την κηδεμονία της κόρης του. Με αυτή την αφορμή θυμάται την ερωτική ιστορία που έζησε εκεί στη μεταπολεμική περίοδο με τη μητέρα της, μια πλούσια Αμερικανίδα, που είχε τραγική κατάληξη. Κλασσική ταινία, βασισμένη στο έργο του Σκοτ Φιτζέραλντ.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Κανάλι της Βουλής

Ληστεία στην Αθήνα 607

Ληστεία στην Αθήνα του Βαγγέλη Σερντάρη

Τρεις νέοι έχουν αποφασίσει να ληστέψουν το χρηματοκιβώτιο του κτηματομεσίτη Θωμά Χρηστίδη, του οποίου το γραφείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρώτος, ο Ντίνος, είναι υπάλληλος του Χρηστίδη, ο μικρός αδελφός του, ο Σταύρος, δουλεύει σαν πλασιέ βιβλίων κι ο φίλος τους, ο Μιχάλης, είναι οδηγός πειρατικού ταξί. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

The Passion of Anna 607

Το Πάθος (The Passion of Anna) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Ο 48χρονος Αντρέας (Μαξ φον Σίντοφ) ζει απομονωμένος σε ένα άγριο και μακρινό νησί της Βαλτικής, μετά το χωρισμό του με τη γυναίκα του. Μια μέρα γνωρίζει τρεις ανθρώπους που διαταράσσουν τη μοναχική καθημερινότητά του: τον Έλις, έναν συναισθηματικά ψυχρό και ορθολογιστή επιτυχημένο αρχιτέκτονα, την αϋπνιακή και ανασφαλή γοητευτική σύζυγό του (Μπίμπι Άντερσον) που είναι εγκλωβισμένη σε έναν αδιέξοδο γάμο, και τη φίλη τους Άννα (Λιβ Ούλμαν), μία όμορφη αλλά μυστηριώδη χήρα με τραυματικό παρελθόν που τη σημάδεψε ψυχικά και σωματικά.

Μια από τις λιγότερο γνωστές ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, απροσπέλαστη αλλά και γοητευτική μαζί, υπηρετεί και αναδομεί τις θεματικές και αισθητικές αγωνίες του δημιουργού της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

fingernails

Fingernails του Χρήστου Νίκου

Κεντρική ηρωίδα στο «Fingernails» είναι η Ανα, μια γοητευτική κοπέλα με εξωτερική συγκρότηση κι εσωτερική σύγκρουση. Με τον σύντροφό της, τον Ράιαν, θα ζήσουν για πάντα μαζί ευτυχισμένοι και δεν θα χωρίσουν ποτέ: αυτό τούς επιβεβαιώνει το τεστ «νέας» τεχνολογίας που καθορίζει την πορεία των ζευγαριών, παίρνοντας από τον καθένα και την καθεμιά ένα νύχι, βάζοντάς τα μαζί σε μια «τεχνολογική συσκευή», μεταξύ VCR και φούρνου μικροκυμάτων και συμπεραίνοντας εάν το ζευγάρι έχει τύχη, ή πρέπει να χωρίσει αμέσως. Μάλιστα, στον κόσμο της ταινίας λειτουργούν κι ειδικά «φροντιστήρια προετοιμασίας» για επιτυχία στο τεστ: σ' ένα τέτοιο πιάνει δουλειά η Ανα και η επαφή της με τη διαδικασία και με άλλα ζευγάρια εντείνει το στρες της, τις αμφιβολίες της για το εάν ο Ράιαν είναι, πράγματι, ο άνθρωπός της. Τις αμφιβολίες της, επίσης, εντείνει η γνωριμία της με τον προϊστάμενό της, τον Αμίρ, ο οποίος είναι εξίσου μη-σίγουρος για τη δική του ερωτική σχέση.

Μετά τα «Μήλα», η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χρήστου Νίκου, με ζηλευτό καστ, παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Τορόντο και διανομέα την Apple. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

after yang

Μετά τον Γιάνγκ (After Yang) του Κογκονάντα

Πλανήτης Γη, μακρινό μέλλον. Ο κόσμος που ξέραμε έχει καταστραφεί και οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει στην νέα τους πραγματικότητα. Περνούν περισσότερες ώρες σε εσωτερικούς χώρους, συναναστρέφονται με χιλιάδες άλλους μέσα από οθόνες, χρησιμοποιούν αυτοκίνητα που δεν χρειάζεται να τα οδηγούν για να πάνε στον προορισμό τους. Ο Τζέικ και η Κίρα, ένα διαφυλετικό παντρεμένο ζευγάρι, έχουν υιοθετήσει την Μίκα, ένα κοριτσάκι από την Κίνα, και για να τη συνδέσουν με τις ρίζες, την κουλτούρα και τη γλώσσα της, αγόρασαν τον Γιανγκ - έναν «τεχνοσάπιεν μεγάλο αδελφό». Ενα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, τόσο προηγμένο που μπορεί να διδάξει τα πάντα στην Μίκα, τόσο ανθρωπόμορφο που καμιά φορά ξεχνάς ότι πρόκειται για μηχανή. Μία βλάβη όμως στο λειτουργικό του Γιανγκ τούς το θυμίζει. Ο Τζέικ, που έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο (έτσι κι αλλιώς το μαγαζί / οίκος τσαγιού που πεισματικά διατηρεί, στην δυστοπική εποχή τους μοιάζει με ρομαντική οικονομική αυτοκτονία), αναλαμβάνει να βρει τεχνικό που θα επισκευάσει τον Γιανγκ. Ομως αυτό σημαίνει να εξεταστεί το «μαύρο κουτί» του ρομπότ - κάτι περίπλοκο και απαγορευμένο (σε τέτοιες περιπτώσεις η εταιρία τα ανακυκλώνει). Ανοίγοντας το μαύρο κουτί, ο Τζέικ δεν ανακαλύπτει μόνο τι έχει πάει λάθος με το ρομπότ του. Αλλά και τι έχει πάει λάθος και με τον ίδιο. Οσο παρακολουθεί τις οικογενειακές μνήμες που ο Γιανγκ καταχώρησε στο εσωτερικό του, τόσο θυμάται τον παλιό εαυτό του - πριν γίνει ένας απογοητευμένος άντρας, ένας απών σύζυγος και πατέρας. Τώρα που ο Γιανγκ δεν υπάρχει, τώρα που η μικρή Μίκα δεν έχει κάποιον να την προσέχει, πώς θα επιβιώσει αυτή η οικογένεια; Τι θα συμβεί... μετά τον Γιανγκ;

Με τη δεύτερη ταινία του μετά το «Columbus», ο Kogonada αποδεικνύει ότι είναι ένας ανθρωπιστής σκηνοθέτης κι ένας φιλμικός φιλόσοφος. Το φουτουριστικό του sci-fi δεν κοιτά τόσο το μέλλον του κόσμου, όσο μάς βοηθά να κατανοήσουμε το παρόν και τους εαυτούς μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Doctor Who: The Star Beast

Doctor Who: The Star Beast

Ο Doctor παίρνει μέρος σε μια μάχη μέχρι θανάτου καθώς ένα διαστημόπλοιο προσγειώνεται στο Λονδίνο. Αλλά καθώς η μάχη προκαλεί τον όλεθρο, η μοίρα τον φέρνει στην παλιά του φίλη, τη Ντόνα.

Το πρώτο special επεισόδιο για τα 60 χρόνια «Doctor Who».

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+