Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


My Salinger Year

Ενας Χρόνος στη Νέα Υόρκη (My Salinger Year) του Φιλίπ Φαλαρντό

To 1995 η 23χρονη Τζοάνα Ράκοφ φτάνει στην Νέα Υόρκη γεμάτη όνειρα: θα μένει σ' ένα φθηνό διαμέρισμα χωρίς νεροχύτη, θα κοιμάται στο πάτωμα, θα γράψει το βιβλίο της. Αντ' αυτού βρίσκει δουλειά ως γραμματέας της Φίλις Γουέστμπεργκ – διάσημης ατζέντη λογοτεχνικών ταλέντων, το γραφείο της οποίας εκπροσωπεί τον θρύλο Τζέρι Σάλιντζερ («Ο Φύλακας στη Σίκαλη»). Τα καθήκοντά της περιλαμβάνουν να απαντάει την αλληλογραφία των θαυμαστών του Σάλιντζερ, το τηλέφωνο του γραφείου (με προσοχή όταν παίρνει ο ίδιος «ο Τζέρι») και τις παραξενιές της ιδιοσυγκρασιακής, αυστηρής Φίλις. Μόνο που, όπως την αποστομώνει ο ίδιος ο Σάλιντζερ μια μέρα στο τηλέφωνο, «αν είσαι συγγραφέας, πρέπει να γράφεις κάθε μέρα. Πρόσεξε μην ξοδέψεις τα νιάτα σου απατώντας στα τηλέφωνα...». Δεν τα ξόδεψε.

Μάργκαρετ Κουόλι, Σιγκούρνι Γουίβερ και Τζ. Ντ. Σάλιντζερ στην τρυφερή δραμεντί του Φιλίπ Φαλαρντό για τις νεανικές φιλοδοξίες, που όμως ολοκληρώνεται λίγο βεβιασμένα, χλιαρά και μελό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.15 στην ΕΡΤ 1

Moulin Rouge

Moulin Rouge του Μπαζ Λούρμαν

Παρίσι, 1900. Ο Κρίστιαν είναι ποιητής που πιστεύει στην ελευθερία, στην αλήθεια, στην ομορφιά και στον έρωτα. Γεγονός είναι όμως ότι δεν έχει γνωρίσει ως τώρα τον έρωτα. Τον γνωρίζει για πρώτη φορά στο πρόσωπο της Σατίν. Το Moulin Rouge είναι από τα πιο φανταχτερά καμπαρέ και η Σατίν μια πανέμορφη χορεύτρια η οποία έχει σαγηνέψει και τον δούκα του Μονρόθ. Ονειρό της είναι να γίνει ηθοποιός. Πρόκειται να γυρίσουν παράσταση την οποία θα γράψει ο Κρίστιαν, θα παίξει η Σατίν και θα την χρηματοδοτήσει ο δούκας υπο έναν όρο! Η Σατίν θα είναι μόνο δικιά του και θα σκοτώσει τον Κρίστιαν αν βρεθεί εμπόδιο στον δρόμο τους. Η Σατίν για να προστατέψει τον αγαπημένο της τον διώχνει μακριά της... Η κινηματογραφική πανδαισία του Μπαζ Λούρμαν του 2001, με πρωταγωνιστές τη Νικόλ Κίντμαν και τον Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, βραβευμένη με δύο Οσκαρ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

billy elliot 607

Μπίλι Ελιοτ, Γεννημένος Χορευτής (Billy Elliot) του Στίβεν Ντάλντρι

Μια φορά την εβδομάδα ο εντεκάχρονος Μπίλι παίρνει 50 πένες για να παρακολουθήσει μάθημα πυγμαχίας αλλά δεν σημειώνει πρόοδο. Απογοητευμένος, ανακαλύπτει ότι συμπαθεί περισσότερο το μπαλέτο. Έτσι παρακολουθεί κρυφά μαθήματα σε μια τάξη γεμάτη κορίτσια τις ώρες που υποτίθεται ότι μαθαίνει πυγμαχία. Ο Μπίλι αποδεικνύεται ταλέντο στο χορό και γίνεται ο προστατευόμενος της καθηγήτριάς του. Είναι μάλιστα τόσο καλός που εκείνη θέλει να τον στείλει σε διαγωνισμό ταλέντων. Εκείνος όμως προσπαθεί να το κρύψει από τον χήρο πατέρα του και τον αδελφό του. Δεν θα τους άρεσε να μάθαιναν ότι τα χρήματα της πυγμαχίας πήγαν σε όχι και τόσο ανδροπρεπή μαθήματα.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον ΑΝΤ1

Shawshank

Τελευταία Εξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ (The Shawshank Redemption) του Φρανκ Ντάραμποντ

Η ταινία βασίζεται στη νουβέλα του Στίβεν Κινγκ με τον τίτλο "Rita Hayworth and Shawshank Redemption" και εξιστορεί τη ζωή του Άντι Ντουφρέιν, ενός τραπεζίτη, ο οποίος περνάει άδικα δύο δεκαετίες στη φυλακή Σώσανκ. Εκεί αναπτύσσει φιλία με τον λαθροδιακινητή Ρεντ, εργάζεται για τον διεφθαρμένο διευθυντή Σάμιουελ Νόρτον, και μαθαίνει να προσαρμόζεται στη σκληρή ζωή της φυλακής.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.15 στο Star

Romeo + Juliet 607

Romeo + Juliet του Μπαζ Λούρμαν

Σε μια από τις πιο ποπ μεταφορές του μεγαλύτερου love story όλων των εποχών, ο Μπαζ Λούρμαν («Moulin Rouge»), αφηγείται την ιστορία των Μοντέγων και των Καπουλέτων σαν μια προαιώνια πάλη συμμοριών που στο κέντρο της θα γεννηθεί και θα πεθάνει ο έρωτας του Ρωμαίου (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) και της Ιουλιέτας (Κλερ Ντέινς). Ξέφρενο, θορυβώδες, παθιασμένο, φτιαγμένο για την generation X αλλά και όλες τις γενιές που θα την ακολουθούσαν, η παραισθησιογόνα διασκευή του Λούρμαν υπό τους ήχους ενός σύγχρονου ανεκτίμητου soundtrack (από τους Garbage και τους Radiohead μέχρι τους The Cardigans και τον Prince) ραγίζει ακόμη και την πιο σκληρή καρδιά, μνημείο της διαχρονικότητας του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Διαβάστε περισσότερα στο Flix.gr

Η ταινία προαβάλλεται στη 01.00 στον Alpha

ocean's twelve

Η Συμμορία Των Δώδεκα (Ocean's Twelve) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των 11», ο Ντάνι Οσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι. Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Αμστερνταμ και φτάνουν ως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Αντζελες. Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει. Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» και ένας μυστηριώδης όσο και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους. Με Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μπράντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Αντι Γκαρσία, Ντον Τσίντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέισι Άφλεκ.

Η ταινία προβάλλεται 22.30 στο Open

miss congeniality

Μις... Με Το Ζόρι (Miss Congeniality) του Ντόναλντ Πέτρι

Η σκληροτράχηλη πράκτορας του FBI Γκρέισι Χαρτ, αναγκάζεται από την υπηρεσία της να υποδυθεί την υποψήφια σε έναν διαγωνισμό ομορφιάς, όταν ένας τρομοκράτης απειλεί να τινάξει τα καλλιστεία στον αέρα. Με το ζόρι θα πρέπει να ακολουθήσει υπομονετικά τις συμβουλές του συμβούλου ομορφιάς, να υπομείνει την χαζομάρα και την αφέλεια των συνυποψήφιων της, αλλά και να επιστρατεύσει όλα τα χαρίσματα και τις γνώσεις της για να συλλάβει τον τρομοκράτη.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο Open

Bande de Filles

Τα Κορίτσια (Bande de Filles) της Σελίν Σιαμά

Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, το αβέβαιο μέλλον της στο σχολείο και από τον άγραφο νόμο που έχουν επιβάλλει τα αγόρια στη γειτονιά, η 16χρονη Μαριέμ αποφασίζει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή όταν συναντά μια παρέα από τρία ανεξάρτητα κορίτσια. Αλλάζει το όνομά της, τον τρόπο ντυσίματός της και παρατάει το σχολείο προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τη συμμορία, ελπίζοντας ότι αυτός θα είναι ο δρόμος της προς την ελευθερία.

Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Σελίν Σιαμά μετά τα «Νούφαρα» και το «Αγοροκόριτσο», μια θαρραλέα ιστορία ενηλικίωσης με διακρίσεις σε όλον τον κόσμο και μια από τις πιο ωραίες σκηνές στις οποίες ακούστηκε ποτέ το «Diamonds» της Rihanna. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

the teacher's lounge

Στο Γραφείο Καθηγητών (The Teachers’ Lounge) του Ιλκέρ Τσατάκ

H Κάρλα είναι μία 30χρονη καθηγήτρια μαθηματικών στα πρωτάκια ενός γερμανικού Γυμνασίου. Πρωτάκι και η ίδια, νεοφερμένη στο σχολείο ψάχνει τα πατήματά της - τόσο απέναντι στα ατίθασα, με τις ορμόνες τους να βράζουν 12χρονα, όσο κι ανάμεσα στους συναδέλφους της στο Γραφείο των Καθηγητών, οι οποίοι μοιάζουν πιο συμβιβασμένοι, πιο συστημικοί, πιο βολεμένοι. Οχι, η Κάρλα είναι ιδεαλίστρια, κουβαλά στο ελαφίσιο βλέμμα της αυτή την λαχτάρα να επιδράσει, να πειθαρχήσει, να εμπνεύσει, να διδάξει. Στο Γραφείο των Καθηγητών κάθεται μακριά από τα πηγαδάκια, κοιτάει τη δουλειά της. Μέχρι που ένα συμβάν τεντώνει τις κεραίες της για δικαιοσύνη. Ενας τουρκικής καταγωγής μαθητής της στοχοποιείται για μία σειρά από κλοπές που έχουν συμβεί στο σχολείο κι όλα τα βαθιά ριζωμένα ρατσιστικά κύτταρα ενός μικρόκοσμου που καθρεφτίζει την κοινωνία μας, καμουφλάρονται ως «σχολικοί κανονισμοί». Η Κάρλα αποφασίζει να πάρει πάνω της την εξερεύνηση των κλοπών και την αθώωση του μικρού και σταδιακά μπλέκει σ' ένα σύνθετο ηθικό λαβύρινθο καλών προθέσεων, επιπόλαιων αυθόρμητων χειρισμών, λανθασμένων επιλογών, παρεξηγήσεων. Οσο απελπισμένα προσπαθεί να τα κάνει όλα σωστά, τόσο περισσότερο βυθίζεται στην κινούμενη άμμο. Δεν βρίσκεται μόνο αντιμέτωπη με τις σχολικές δομές, τους επιθετικούς συναδέλφους της και τους αγανακτισμένους γονείς. Αλλά και απέναντι από τους μαθητές της, στους οποίους λαχταρούσε να είναι δίπλα.

Αποφεύγοντας μονοδιάστατες διδακτικές κορώνες, παραδίδει μαθήματα μελετημένου σεναρίου, masterclass ερμηνειών και σκηνοθετική διατριβή στο πώς να μεταμορφώσεις ένα κοινωνικό δράμα σχολικού δωματίου σε αγωνιώδες θρίλερ. Βραβείο Καλύτερης Γερμανικής Ταινίας και επίσημη υποβολή της χώρας για τα Οσκαρ 2024. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo