Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 4 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 4 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


night and the city

Η Νύχτα και η Πόλη (Night and the City) του Ιρβιν Γουίνκλερ

Ο Χάρι Φάμπιαν είναι ένας πολυλογάς δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη που συχνάζει στο μπαρ Boxers που ανήκει στον Φιλ και την σύζυγό του Έλεν. Ο Χάρι έχει σχέση με την Έλεν, η οποία ονειρεύεται να στήσει το δικό της μπαρ και να αφήσει τον Φιλ. Ενώ χάνει μια υπόθεση από έναν τοπικό μαφιόζο ο Φάμπιαν μυρίζει το μέλλον του σε ένα γυμναστήριο πυγμαχίας και αποφασίζει να γίνει ιμπρεσάριος. Για προστασία από τον μαφιόζο, στρατολογεί τον μεγαλύτερο αδερφό του αφεντικού ως συνεργάτη, κλείνει αίθουσα, παραγγέλνει αφίσες. Σύντομα χρωστάει και περιμένει τη μεγάλη βραδιά για να πάρει τα μετρητά. Η αγαπημένη του θέλει να αφήσει τον άντρα της, γι' αυτό χρειάζεται τη βοήθεια του Φάμπιαν. Ο μαφιόζος προκαλεί μπελάδες. Μπορεί ο Φάμπιαν να τα καταφέρει όλα;

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

1372944925.jpg

Ο Κανόνας της Σιωπής (The Company You Keep) του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Ξεκινώντας με την σύλληψη της Σάρον Σόλαρζ, μέλους του μαχητικού κινήματος των Weather Underground, που στην δεκαετία του 70 τοποθετούσαν βόμβες σε δημόσια κτήρια των ΗΠΑ , θέλοντας να αλλάξουν τον κόσμο, ένας νεαρός ρεπόρτερ μιας μικρής εφημερίδας από τα περίχωρα της Νέας Υόρκης θα αρχίσει να ερευνά την υπόθεση. Στην πορεία θα ανακαλύψει ότι ο τοπικός δικηγόρος Τζιμ Γκραντ που θα αρνηθεί να αναλάβει την υπόθεση, είναι στην πραγματικότητα ο Νικ Σλόουν, μέλος της ίδιας οργάνωσης και καταζητούμενος κι αυτός εδώ και τριάντα χρόνια για τον φόνο ένός φύλακα σε μια τράπεζα. Η αποκάλυψή του, θα αναγκάσει τον Σλόουν να αρχίσει να τρέχει με το FBI κατά πόδας, όχι όμως προς την πιο κοντινή έξοδο από τη χώρα, κάτι που θα κάνει τον νεαρό δημοσιογράφο να υποπτευθεί, πως η ιστορία είναι πολύ πιο μπερδεμένη απ όσο αρχικά φαίνεται.

Ο πολιτικοποιημένος Ρόμπερτ Ρέντφορντ επιστρέφει μ' ένα καλοστημένο θρίλερ που θυμίζει το σινεμά της δεκαετίας του 70 και αναρωτιέται τι απομένει από μία «επανάσταση» και τι θέση έχει αυτή στις μέρες μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.50 στoν Alpha

godfather MAIN

Ο Νονός (The Godfather) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Στo κτήμα τoυ στη Νέα Υόρκη, έvας ηλικιωμένος επικεφαλής της Μαφίας, o Βίτo Κoρλεόvε, γιoρτάζει τoυς γάμoυς της κόρης τoυ, Κόvι, με τov vεαρό Κάρλo Ρίτσι. Στo χαρμόσυvo γεγovός παρευρίσκovται και oι γιoι τoυ Κoρλεόvε, Μάικλ, Σόvι και Φρέvτo, καθώς και o voμικός τoυ σύμβoυλoς, Τoμ Χάγκεv. Ο Μάικλ έχει μόλις επιστρέψει από τov πόλεμo σαv ήρωας και o πατέρας τoυ ελπίζει πως θα τov δει vα διαπρέπει μακριά από τηv παραvoμία. Ο Σόvι, μεγαλύτερoς από τov Μάικλ και πoλύ πιo βίαιoς από εκείvov, είvαι δεξί χέρι τoυ πατέρα τoυ και πρόκειται vα γίvει o επόμεvoς «Νovός» όταv o Ντov Βίτo πεθάvει. Μετά τη γαμήλια δεξίωση, oι Κoρλεόvε έχoυv μια συvάvτηση με τoυς Τατάλια, μια εξίσου ισχυρή, αλλά αντίπαλη oικoγέvεια της Μαφίας. Οι Τατάλια πιέζoυv τov Ντov Βίτo vα τoυς υπoστηρίξει στηv πώληση vαρκωτικώv αλλά εκείvoς αρvείται vα εμπλακεί σε κάτι τέτoιo. Λίγo αργότερα, εξαιτίας της άρvησής τoυ, o Ντov Βίτo πέφτει θύμα επίθεσης δυo oπλoφόρωv αλλά κατoρθώvει vα επιζήσει. Οταv o Μάικλ μαθαίvει ότι η απόπειρα δoλoφovίας ήταv έργo τoυ Σoλότσo, εvός αvθρώπoυ τωv Τατάλια, καθώς και τoυ ΜακΚλάσκι, εvός διεφθαρμέvoυ αστυvoμικoύ πoυ θέλει vα επωφεληθεί από τo εμπόριo vαρκωτικώv, λέει στov υπασπιστή τoυ πατέρα τoυ, Κλεμέvτσα, ότι είvαι πρόθυμoς vα τoυς σκoτώσει και τoυς δύo εv ψυχρώ.

Η σημαντικότερη στιγμή του νέου αμερικάνικου σινεμά, ένα αγέραστο μοντέρνο αριστούργημα, μια ανατριχιαστικά διαχρονικά επίκαιρη παραβολή για το έγκλημα, την τιμωρία, το σκοτάδι της ανθρώπινης φύσης και το ακριβό τίμημα του (αμερικανικού) ονείρου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

18

18 του Βασίλη Δούβλη

Ο Μιχάλης είναι μαθητής Λυκείου σε μία υποβαθμισμένη λαϊκή συνοικία της Αθήνας. Μιας Αθήνας που πλήττεται από πολλά χειρότερα από την πανδημία. Η οικονομική κρίση έχει ροκανίσει τις αντοχές του πληθυσμού, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την ηθική. Ο συλλογικός τρόμος της ανέχειας έχει δώσει λίπασμα στον φασισμό και τα νέα παιδιά που μεγαλώνουν σε σκληρές ή, ακόμα χειρότερα αδιάφορες, οικογένειες βρίσκουν καταφύγιο στους κόλπους του. Ετσι και οι συμμαθητές του Μιχάλη - ο Πάνος, ο Στάθης και ο Στέλιος, καθώς κι ένας εικοσάχρονος φίλος τους, ο Ηλίας, που έχει, μόλις, απολυθεί απ’ τον στρατό. Η βία των σπιτιών τους έχει μεταφραστεί σε νεοναζιστικό bullying - στο σχολείο, στο γήπεδο, στους νυχτερινούς δρόμους της πόλης με τους μετανάστες, τους γκέι, τους άστεγους. Ο Μιχάλης είναι διαφορετικός - προστατεύει από ένστικτο τους αδύναμους. Ερωτεύεται κι ονειρεύεται να γίνει 18. Θα προλάβει; Γιατί όποιος είναι διαφορετικός, γίνεται στόχος.

Ο Βασίλης Δούβλης («Επιστροφή») βουτά με το κεφάλι σε κάτι που φαίνεται πόσο τον απασχολεί, τον πονά, τον οργίζει, τον ορίζει. Τόλμη, στοργικό βλέμμα, φρέσκο νεανικό κάστινγκ, αλλά και κάποιες μικρές αδυναμίες που τις προσπερνάς, καθώς η μεγάλη εικόνα σε ανταμείβει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμο στο ΕΡΤFlix

the night agent

Night Agent

Ο νεαρός πράκτορας του FBI Πίτερ Σάδερλαντ δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων του Λευκού Οίκου. Οχι µε τη δική του προϊστορία – ο πατέρας του, επίσης πράκτορας, κατηγορήθηκε ότι πουλούσε μυστικά στους Ρώσους µε τραγικές συνέπειες για τον ίδιο. Ο Πίτερ ξέρει πολύ καλά πως η παράβαση ενός κανόνα μπορεί να στοιχίσει ζωές. Και έχει τον νου του. Ειδικά σε αυτή την αίθουσα: στο άδυτο των μυστικών της Αμερικής. Ένα τηλεφώνημα στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας ωστόσο αρκεί για να βρεθεί στην καρδιά μιας συνωμοσίας που ετοιμάζεται χρόνια, η οποία συμπεριλαμβάνει έναν Ρώσο χαφιέ στα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης. Ο προδότης θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε στον Λευκό Οίκο. Για να σώσει τη χώρα, ο Πίτερ πρέπει να αγνοήσει τους κανόνες και να κάνει το σωστό, µε οποιοδήποτε κόστος...

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

Amanda 607

Αμάντα (Amanda) του Μίκαελ Χερς

Η 7χρονη Αμάντα μεγαλώνει στο Παρίσι με τη μαμά της: ο θείος της, ο 24χρονος Νταβίντ (Βενσάν Λακόστ), που ασχολείται με μικροδουλειές, airbnb και χαριτωμένα, αδέξια φλερτ, την αγαπάει πολύ, αρκεί να μην τον σκοτίζει. Οταν η μαμά τής Αμάντα, κάνοντας πικνίκ με φίλους στο πάρκο, δολοφονείται εν ψυχρώ σε τρομοκρατική επίθεση, ο Νταβίντ έχει ν' αντιμετωπίσει την απώλεια της αδελφής του, την ξαφνική εσωστρέφεια τής Αμάντα που προσπαθεί να εκλογικεύσει, στα επτά, ό,τι συνέβει, αλλά και το πώς, από εκεί και πέρα, θα συνεχίσει η ζωή τους, ξαφνικά με τεράστιες ευθύνες.

Με φόντο τη σύγχρονη τρομοκρατία, μια μικρή ιστορία για τα μεγάλα συναισθήματα της απώλειας, της αγάπης και της ανάγκης για επιβίωση. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας 2018. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo