Ξεκινώντας με την σύλληψη της Σάρον Σόλαρζ, μέλους του μαχητικού κινήματος των Weather Underground, που στην δεκαετία του 70 τοποθετούσαν βόμβες σε δημόσια κτήρια των ΗΠΑ , θέλοντας να αλλάξουν τον κόσμο, ένας νεαρός ρεπόρτερ μιας μικρής εφημερίδας από τα περίχωρα της Νέας Υόρκης θα αρχίσει να ερευνά την υπόθεση.

Στην πορεία θα ανακαλύψει ότι ο τοπικός δικηγόρος Τζιμ Γκραντ που θα αρνηθεί να αναλάβει την υπόθεση, είναι στην πραγματικότητα ο Νικ Σλόουν, μέλος της ίδιας οργάνωσης και καταζητούμενος κι αυτός εδώ και τριάντα χρόνια για τον φόνο ένός φύλακα σε μια τράπεζα. Η αποκάλυψή του, θα αναγκάσει τον Σλόουν να αρχίσει να τρέχει με το FBI κατά πόδας, όχι όμως προς την πιο κοντινή έξοδο από τη χώρα, κάτι που θα κάνει τον νεαρό δημοσιογράφο να υποπτευθεί, πως η ιστορία είναι πολύ πιο μπερδεμένη απ όσο αρχικά φαίνεται.

Για πρώτη φορά σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής από το «Λέοντες Αντί Αμνών» του 2007, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ δείχνει να βρίσκεται σε φόρμα και με τις δύο ιδιότητές του, κατορθώνοντας να χτίσει από τη μια ένα τεταμένο θρίλερ, κι από την άλλη μια ταινία που ενδιαφέρεται για κάτι περισσότερο από ανθρωποκυνηγητά και πλαστές ταυτότητες.

Η ταινία είναι γεμάτη εξαιρετικούς ηθοποιούς μιας κάποιας ηλικίας: Ξεκινώντας από τον ίδιο τον Ρέντφορντ, θα βρείτε στο καστ την Σούζαν Σαράντον, τον Νικ Νόλτε, την Τζούλι Κρίστι, τον Σαμ Ελιοτ, τον Μπέρναρντ Γκλίσον, τον Ρίτσαρντ Τζένκινς, τον Κρις Κούπερ, τον Στάνλεϊ Τούτσι και μερικούς νεότερους όπως τον Σάια ΛαΜπεφ, την Ανα Κέντρικ, τον Τέρενς Χάουαρντ.

Ομως το φιλμ δεν εξαντλεί το ενδιαφέρον στους χαρακτήρες ή τις ερμηνείες. Χτίζοντας την αστυνομική του ίντριγκα πάνω σε μια σειρά από ενδιαφέροντα ηθικά και πολιτικά ερωτήματα, μιλά για την κατάληξη μιας επαναστατημένης γενιάς, για την σύγκρουση ανάμεσα στα προσωπικά πιστεύω και τις κοινωνικές επιταγές, για το αν στις μέρες μας υπάρχει χώρος για ιδεαλισμό ή έναν τρόπο σκέψης ενάντια στο κατεστημένο.

Σε μια Αμερική (και κατ επέκταση σε ολόκληρο τον κόσμο) όπου η λέξη και μόνο τρομοκράτης γεννά πλέον σωματικές σχεδόν αντιδράσεις, το φιλμ του Ρέντφορντ κοιτάζει με ψυχραιμία και ώριμη σκέψη, θεματικές που συνήθως αντιμετωπίζονται με τρόπο απλοϊκό και αναμφίβολα ασπρόμαυρο παραδίδοντας ένα θρίλερ που απευθύνεται σε ένα «ώριμο» (από όλες τις απόψεις) κοινό και που δεν δείχνει σχεδόν ποτέ, διδακτικό ή στρατευμένο.