Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 3 Μαρτίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 3 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


shoplifters

«Κλέφτες Καταστημάτων» (Shoplifters, 2018) του Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Ενα παγερό χειμωνιάτικο βράδυ ο Οσάμου με τον μικρό του γιο Σότα μπαίνουν στο τοπικό σούπερ μάρκετ για να ακολουθήσουν τη συνηθισμένη τους ρουτίνα. Να κλέψουν τις προμήθειες της μέρας - ήρεμα, αποφασιστικά, χορογραφημένα. Στο δρόμο για το σπίτι όμως (μία παράγκα σε φτωχική συνοικία του Τόκιο) περνούν από τις εργατικές κατοικίες, όπου στο μπαλκόνι συναντούν το ίδιο θέαμα όπως κάθε βράδυ: ένα τετράχρονο κοριτσάκι που οι γονείς του το αφήνουν μόνο του έξω στο κρύο. Ο χαμογελαστός Οσάμου παίρνει το παιδί μαζί του, προς έκπληξη της γυναίκας, της γιαγιάς και της νύφης του: αντέχουν να ταΐσουν άλλο ένα στόμα; Οταν όμως βλέπουν τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του κοριτσιού, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Η μικρή Ριν (της καίνε τα παλιά της ρούχα, την κουρεύουν, της δίνουν νέο όνομα και νέα ευκαιρία στη ζωή) γίνεται μέλος της οικογένειάς τους. Μίας οικογένειας τυχοδιωκτών, όπου κανείς δεν είναι αθώος. Ολοι εξαπατούν, κλέβουν, κερδίζουν πονηρά κι άνομα τα προς το ζην για να συμπληρώσουν το πενιχρό ημερομίσθιο του εργάτη πατέρα και της μαγείρισσας μάνας. Κανείς όμως δε θεωρεί ό,τι κάνουν «κλοπή». Ούτε στην περίπτωση του μικρού κοριτσιού. Ολα είναι θέμα επιβίωσης.

Ο ουμανιστής Ιάπωνας σκηνοθέτης (που με αυτή την ταινία κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα των Καννών το 2018) ανοίξει την πόρτα μιας παράγκας, κι ανοίγει και τον διάλογο. Τι είναι παραβατικό, τι νόμιμο και τι ηθικό τελικά; Ποιον πετάμε στο περιθώριο, ποιον φυλακίζουμε και σε ποιον επιτρέπουμε να ζει ατιμώρητος; Πώς μπορείς να είναι κανείς ηθικός, σ' έναν ανήθικο κόσμο; Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Δείτε το. Θα σας γλυκάνει. Και το ξέρουμε ότι το έχετε ανάγκη.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX

Πόστερ προβολών θεσσαλονίκης

25ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Διαθέσιμη η πρώτη εβδομάδα προβολών

Δεν ανεβήκατε στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσετε τη φετινή σοδειά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, αλλά αυτό δεν είναι ανατρεπτικό. Στην πλατφόρμα του φεστιβάλ μπορείτε να διαβάσετε του διαθέσιμους τίτλους από την πρώτη εβδομάδα προβολών, να επιλέξετε αυτό που σας ενδιαφέρει ξεφυλλίζοντας τον κατάλογο, να πληρώσετε εισιτήριο και να το δείτε on line.

Ξεφυλλίστε τον κατάλογο Α-Ζ, που περιλαμβάνει τις συνόψεις όλων των ταινιών, ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα των ONLINE προβολών ΕΔΩ.

the menu

«Το Μενού» (The Menu, 2022) του Μαρκ Μάιλοντ

Ενα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει σε ένα απομακρυσμένο νησί για να γευματίσει σε ένα exclusive εστιατόριο, με VIP αυστηρά επιλεγμένους καλεσμένους, όπου ο σεφ έχει ετοιμάσει ένα πλουσιοπάροχο μενού, με μερικές εκπλήξεις που... σοκάρουν.

Για αρκετούς ο κόσμος της haute cuisine κρύβει κάτω από τα πολλαπλά επίπεδα γεύσεων και στρώσεις ανομολόγητης υποκρισίας. Είναι ένας κόσμος όπου σερβίρεται μοριακή κουζίνα που δεν χορταίνει και κοστίζει 1250 δολάρια το κεφάλι, σος χωρίς ψωμί (!) ή εξεζητημένα πιάτα που αφορούν περισσότερο ένα δήθεν κοινωνικό στάτους, παρά την αγωνία για τη διαρκή αναζήτηση της τέλειας γεύσης. Με τη νέα του ταινία ο Μαρκ Μάιλοντ (έμπειρος από τη θητεία του στην τηλεόραση με επεισόδια του «Game of Thrones» και του «Succession» ανάμεσα σε άλλα), μας ταξιδεύει σε αυτόν τον, άγνωστο για πολλούς, κόσμο και μας ετοιμάζει ένα εντυπωσιακό «Μενού» σερβίροντάς μας ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα με γαρνιτούρα βιτριολικού χιούμορ, αργομαγειρεμένο μέσα σε μια σάτιρα και αποδόμηση τόσο τη υποκρισίας αυτή της κουλτούρας όσο και του δυτικού πολιτισμού γενικότερα - όλα διακοσμημένα πάνω σε ένα εντυπωσιακό - θα το έλεγες και Grand Guignol - πιάτο. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα της Vodafone

Boy from Heaven

«Η Συνωμοσία του Καΐρου» (Boy from Heaven, 2022) του Ταρίκ Σαλέχ

Το τζαμί-πανεπιστήμιο του του Αλ Αζχαρ είναι κάτι παραπάνω από τόπος εκπαίδευσης και λατρείας. Αποτελεί τον ισλαμικό άξονα νομοθετικής παρέμβασης και πολιτικής επιρροής στα ζητήματα του αιγυπτιακού κράτους - κάτι που κανένας Πρόεδρος στο παρελθόν δεν κατάφερε να μετριάσει. Οπως σε όλες τις χώρες, αλλά ειδικά στον ισλαμικό κόσμο, η Εκκλησία αποτελεί πολιτικό όργανο. Γι' αυτό λοιπόν, όταν ο Μεγάλος Ιμάμης πεθαίνει, πρέπει να εκλεγεί από το συμβούλιο των Ιμάμηδων του Αλ Αζχαρ ο επόμενος. Για την κυβέρνηση αυτές είναι επικίνδυνες εκλογές. Ο Μεγάλος Ιμάμης είναι μία ισόβια θέση και θα επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα σε βάθος χρόνου. Πρέπει να παρέμβουν και να επιβάλουν τον πιο φιλικά διακείμενο στον Αιγύπτιο Πρόεδρο.

Αυτή είναι μία αποστολή για τον Ιμπραχίμ, έναν μεσήλικα πράκτορα της κυβέρνησης, ο οποίος έχει τον προσωπικό του πληροφοριοδότη ανάμεσα στους μαθητές του Αλ Αζχαρ. Μόνο που κάποιοι δολοφονούν τον σπιούνο του και υπάρχει έκτακτη ανάγκη να βρει άμεσα τον επόμενο έμπιστο. Αυτός θα είναι ο Ανταμ, ένα αθώο αγόρι από ένα ψαροχώρι της επαρχίας, αμόλυντο από τη διαφθορά και την πονηριά της μεγαλούπολης. Ο Ιμπραχίμ εμπλέκει τον Ανταμ στα βαθιά, αλλά πολύ σύντομα καταλαβαίνει ότι οι ανώτεροί του έχουν άλλες βλέψεις για τον «άγγελό» του.

Μπορεί να στηριχτεί αστυνομικό θρίλερ που διαδραματίζεται στους δαιδαλώδεις χώρους ενός τζαμιού; Ναι, ειδικά όταν η αφορμή είναι η διεφθαρμένη παρέμβαση του αιγυπτιακού κράτους κατά τη διάρκεια των εκλογών για τον επόμενο Μεγάλο Ιμάμη. Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Καννών 2022, επίσημη υποβολή της Σουηδίας για τα Οσκαρ. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Cinobo

If Anything Happens I Love You

«If Anything Happens I Love You» (2020) των Γουίλ ΜακΚόρμακ και Μάικλ Γκόβιερ

Το ταξίδι του θρήνου δύο γονιών μετά το χαμό του παιδιού τους σε μια επίθεση με όπλο στο σχολείο του. Πριν δύο χρόνια κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους. Θα σας ραγίσει την καρδιά.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Netflix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς