Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


last night in soho

Συνέβη στο Σόχο (Last Night in Soho)του Εντγκαρ Ράιτ

H Eλοΐζ είναι ένα 18χρονο κορίτσι του σήμερα που ζει στο παρελθόν. Αγαπά τα 60ς τραγούδια, τα vintage ρούχα, τον ρομαντισμό μιας άλλης νοσταλγικής εποχής. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι μεγάλωσε με τη γιαγιά της, γιατί έμεινε ορφανή σε πολύ μικρή ηλικία. Μπορεί να πηγαζει από την ευαισθησία, τον εύθραυστο ψυχισμό της - μία επικίνδυνη κληρονομιά, καθώς μαθαίνουμε ότι η μητέρα της αυτοκτόνησε. Ή μπορεί να έχει απλώς να κάνει με τη μόδα, τα όνειρά της να γίνει διάσημη σχεδιάστρια. Και τι πιο λαμπερό από τη μόδα των swinging 60s; Οταν γίνεται δεκτή για να σπουδάσει στο London School of Fashion, η Ελοΐζ αφήνει πίσω την επαρχιακή της πόλη και τη γιαγιά της κι ανοίγει τα φτερά της στο μέλλον. Ή, μάλλον, όχι ακριβώς. Τις μέρες, συνεσταλμένη και διστακτική, παλεύει να βρει την ταυτότητά της στη σχολή και στη σχέση της με τους συμφοιτητές της, τις νύχτες όμως ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Κάθε βράδυ που πέφτει για ύπνο στο μικρό της δωμάτιο στο Σόχο, μεταμορφώνεται στη Σάντι - μια λαμπερή κοπέλα, που μάλλον νοίκιαζε το ίδιο δωμάτιο δεκαετίες πριν. Οταν κι εκείνη είχε φτάσει στην πρωτεύουσα με όνειρα να γίνει τραγουδίστρια. Αρχικά, η Ελοΐζ γοητεύεται από αυτό το γεμάτο αυτοπεποίθηση πλάσμα και παίρνει μαθήματα στιλ και γοητείας. Σταδιακά όμως συνειδητοποιεί τι συνέβαινε στα φιλόδοξα κορίτσια των καμπαρέ του Σόχο των 60ς. Και κάπως έτσι, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη...

Ο Εντγκαρ Ράιτ μάς ξελογιάζει με μια φανταχτερή βουτιά στο swinging 60ς παρελθόν, αλλά για να μάς απογοητεύσει με ένα διδακτικό, υπεραπλουστευμένο #metoo μήνυμα για το παρόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Their Finest Hour 607

Η Καλύτερη Στιγμή τους (Their Finest) της Λόνε Σέρφινγκ

1940, Λονδίνο, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Με το ηθικό της χώρας να βρίσκεται στα πρόθυρα του εκμηδενισμού, η Κάτριν, μία άπειρη σεναριογράφος, προσλαμβάνεται από το τμήμα κινηματογράφου του βρετανικού υπουργείου πληροφοριών ως μέρος ενός συνεργείου που δουλεύει κάτω από τη συνεχή απειλή των βομβαρδισμών προκειμένου να φτιάξει μία ταινία που θα ανυψώσει το πεσμένο ηθικό του λαού, αλλά και θα εμπνεύσει την Αμερική να προσφέρει τη βοήθειά της.

Διακριτικό βρετανικό χιούμορ, μια ιστορία γυναικείας χειραφέτησης κι ένας φόρος τιμής στο σινεμά και τους ανθρώπους του διανθίζουν ένα ρομαντικό δράμα με φόντο τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Milky Way

Milky Way του Βασίλη Κεκάτου

Σε μία ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Ζει με τους γονείς και τη γιαγιά της. Βαριέται σχεδόν τα πάντα, εκτός από τις τέσσερις φίλες της, την Αθηνά, την Κάτε, τη Βίρνα και τη Σία με τις οποίες χορεύουν μαζί, όταν δεν πλήττουν στην τάξη. Kάνει παρέα και με το αγόρι της, τον Τάσο, που δουλεύει στο βενζινάδικο της περιοχής. Η άφιξη του Τζο στην πόλη, ενός queer gay αγοριού, θα διαταράξει για λίγο την σχολική ανία. Όταν η Μαρία αρχίζει να νιώθει αδιαθεσία, αποφασίζει να κάνει τεστ εγκυμοσύνης στις τουαλέτες του σχολείου κρυφά από όλους. Ο χρόνος σταματά. Η ζωή της δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Η σειρά προβάλλεται στις 23.10 στο Mega

the great gatsby 607

Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ (The Great Gatsby) του Μπαζ Λούρμαν

O επίδοξος συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ (alter ego του ίδιου του Φιτζέραλντ), εγκαταλείπει τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για την Νέα Υόρκη της άνοιξης του 1922. Εκεί βασιλεύει μία νέα τάξη που χαρακτηρίζεται από τον νεοπλουτισμό, τα χαλαρά ήθη, την αμαρτωλή τζαζ των ξέφρενων πάρτι. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικανικό Ονειρο, ο Νικ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη και κοσμικό εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ, και κοντά στην ξαδέρφη του Ντέζι και τον ερωτύλο γαλαζοαίματο σύζυγό της, Τομ Μπιουκάναν. Κάπως έτσι ο Νικ θα χαθεί στον ελκυστικό κόσμο των κροίσων, της ψευδαίσθησης, του έρωτα και της απάτης τους. Καθώς ο Νικ βιώνει τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τον κόσμο στον οποίο πλέον ζει, καταγράφει την ιστορία του ατελέσφορου έρωτα, των αδιάφθορων ονείρων που αποτελούν σημεία αναφοράς για τη σύγχρονη εποχή.

O Mπαζ Λούρμαν αναβιώνει τον πιο γοητευτικό, ηδονικό, λογοτεχνικό ήρωα όλων των εποχών. Απολύτως λαμπερός, με μια γερή δόση πικρής αλήθειας, αυτός ο Γκάτσμπι κατορθώνει να είναι και Λούρμαν και Φιτζέραλντ. Και ποπ και θλιμμένος. Και μπορεί όχι αξέχαστος, μα αναμφίβολα απολαυστικός. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

SAW X

Saw X του Κέβιν Γκρόιτερτ

Για το δέκατο επετειακό της κεφάλαιο, η σειρά μας πηγαίνει πίσω στον χρόνο, κάπου ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο «Saw» όπου ο Τζον Κράμερ ήταν ακόμα ζωντανός και ταξιδεύει στο Μεξικό ελπίζοντας σε μια θαυματουργή θεραπεία για τον καρκίνο του. Ωστόσο, σύντομα συνειδητοποιεί ότι η όλη επιχείρηση είναι ένα δόλιο σχέδιο που στοχεύει ευάλωτα άτομα.

O Jigsaw επιστρέφει... Και αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη on demand στο Vodafone TV

σελήνη, 66 ερωτήσεις 607

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις της Ζακλίν Λέντζου

Η Αρτεμις, η ηρωίδα της ταινίας, επιστρέφει από το Παρίσι πίσω στο πατρικό της σπίτι μετά από χρόνια απουσίας, καθώς μια σοβαρή ασθένεια χτυπά τον πατέρα της, Πάρι, και η φροντίδα της τουλάχιστον μέχρι να οργανωθεί καλύτερα η καθημερινότητά του, είναι απολύτως απαραίτητη. Είναι καλοκαίρι και η μητέρα της, χωρισμένη χρόνια, φεύγει για διακοπές με τον σύντροφό της και δεν μπορεί, ούτε είναι διατεθειμένη να βοηθήσει. Ο Πάρις είναι για εκείνη ο αυστηρός απόμακρος γονιός των παιδικών της χρόνων, και την ίδια στιγμή ένας τσακισμένος, αβοήθητος άντρας που την έχει ανάγκη. Κυρίως όμως είναι ένα αίνιγμα που η ενήλικη πλέον Αρτεμις θα δοκιμάσει να λύσει, ακόμη κι αν τα στοιχεία για την αποκρυπτογράφησή του, θα πέσουν στα χέρια της εντελώς τυχαία.

To μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου. Παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters της Berlinale 2021, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ, Βραβεία ερμηνείας για τη Σοφία Κόκκαλη σε Μόντρεαλ και Θεσσαλονίκη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix