Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


myfff 2024 cuddle

Χάδια (Câline | Cuddle), Μαργκό Ρεμόν

Με λεπτότητα και εγκράτεια, εξετάζεται το δύσκολο θέμα της αιμομιξίας. Μια σωτήρια ταινία μετά το #MeToo, συγκρουσιακή και ταυτόχρονα απαλή χάρη στη χρήση της εικονογράφησης.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

american fiction

American Fiction του Κορντ Τζέφερσον

Κεντρικός ήρωας ο Θελόνιους Ελισον, που οικογένεια και φίλοι αποκαλούν τρυφερά «Μονκ» σαν τον μνημειώδη τζαζίστα, ένας καθηγητής λογοτεχνίας και ημιατυχήσας συγγραφέας απαιτητικών βιβλίων που αναλύουν αρχαιοελληνικά έργα. Ο Μονκ βρίσκεται σε αδιέξοδο και στις δυο κατευθύνσεις της ζωής του. Η συγγραφική καριέρα του δεν προχωρά, καθώς, παρότι μαύρος, δεν εμπίπτει στο στερεότυπο της μαύρης λογοτεχνίας, όπως το ορίζει η κατά πλειονότητα λευκή ηγεσία του λογοτεχνικού κόσμου, αλλά και η κοινή γνώμη. Οσο εκείνος εκνευρίζεται, τόσο ο θεατής χαμογελά ένοχα όταν, σε μια επίσκεψη σε βιβλιοπωλείο για να δει πόσο πουλάνε τα βιβλία του, ο Μονκ ανακαλύπτει τη μελέτη του για τους «Πέρσες» του Αισχύλου τοποθετημένη στο τμήμα «Αφροαμερικανικής Λογοτεχνίας» μια και η φωτογραφία του στο εσώφυλλο δείχνει έναν μαύρο άντρα.

Κομψότατη και πανέξυπνη σάτιρα της ρηχής κοινωνικής συνείδησης και των woke στερεοτύπων, υποψήφια για 5 Οσκαρ, Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου και Μουσικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

the man who knew infinity 607

Ο Ανθρωπος που Γνώριζε το Απειρο (The Man Who Knew Infinity) του Ματ Μπράουν

Το 1913 στην Ινδία, ένας 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος με τρομακτική ευφυΐα, που όμως απέτυχε να ολοκληρώσει τις σπουδές του εξαιτίας της σχεδόν εμμονικής, μοναχικής μελέτης του πάνω στην επιστήμη των Μαθηματικών, αποφασίζει να εμπιστευτεί το πάθος του και να στείλει ένα γράμμα στον Τζι Εϊτς Χάρντι, έναν επιφανή καθηγητή μαθηματικών του Trinity College του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ. Το όνομά του ήταν Σρινιβάσα Ραμανουτζάν και έμελλε να γίνει ο αυτοδίδακτος «πρίγκιπας της μαθηματικής διαίσθησης».

Η συναρπαστική αληθινή ιστορία του χαρισματικού Ινδού μαθηματικού Σρινιβάσα Ραμανουτζάν και των αντισυμβατικών μεθόδων του διασκευάζεται για το σινεμά ως μια ακόμα τετριμμένη και ακαδημαϊκή βιογραφία-αγιογραφία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

the name of the rose

Το Ονομα του Ρόδου (The Name of the Rose) του Ζαν-Ζακ Ανό

Ο μοναχός Ουίλιαμ του Μπάσκερβιλ, επισκέπτεται μαζί με τον μικρό νεόφυτο του, ένα Βενεδικτιανό μοναστήρι για ένα συνέδριο με «ετοιμοπόλεμους» κληρικούς. Ο φόνος και η ίντριγκα βασιλεύουν όταν μυστηριώδεις θάνατοι συνεχίζουν να προκύπτουν μέσα σε συνθήκες που θυμίζουν σκηνικό αποκάλυψης.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Cosmote Cinema 1

Objetos

Τμήμα Aπολεσθέντων Μαδρίτης (Objetos) του Χόρχε Δοράδο

Ο Μάριο είναι μοναχικός λύκος. Στην προσωπική του ζωή, για λόγους που θα μάθουμε αργότερα. Στη δουλειά του, καθώς μία πεισμωμένη προσωπική ηθική δεν του επιτρέπει εξαιρέσεις - εκεί που οι άλλοι θα έκαναν τα στραβά μάτια. Είναι αποθηκάριος στο Τμήμα Απολεσθέντων της Μαδρίτης, αλλά παίρνει το ρόλο του πολύ σοβαρά: κάθε αντικείμενο καταγράφεται, αρχειοθετείται, φυλάσσεται και περιμένει υπομονετικά στα ράφια τον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Ο Μάριο μάλιστα προχωρά και σε κάτι περισσότερο από το καθήκον: επιδιορθώνει τα χαλασμένα, τα σπασμένα, τα ελαττωματικά. Μάλλον έτσι νιώθει κι αυτός. Και περιμένει κάποιον, κάτι να τον κατεβάσει από το ράφι του. Η αφορμή έρχεται με τη μορφή μίας βαλίτσας που βρέθηκε στον πάτο του ποταμού. Το περιεχόμενό της σοκαριστικό και μακάβριο - ο σκελετός ενός μωρού, μαζί με τα ρουχαλάκια του και μερικά παιχνίδια. Οι αρχές εύκολα και ανίδρωτα αποφαίνονται ότι κάποια μετανάστρια που έχασε το παιδί της, δεν είχε χαρτιά για να το θάψει κανονικά και το ξεφορτώθηκε. Το ανήσυχο, κοφτερό ερευνητικό πνεύμα του Μάριο όμως διέκρινε την ακριβή βαλίτσα και μαζί ενδείξεις που οδηγούσαν σε σκοτεινά, επικίνδυνα, εγκληματικά μονοπάτια. Human trafficking, πελατολόγιο πολυτελείας, εμπορία μωρών.

Mε πρωταγωνιστή τον διάσημο Αλβάρο «El Professor» Μόρτε, αυτό το ισπανικό θρίλερ για το human trafficking ξεκινά σκοτεινά, υποβλητικά, στιβαρά και, σταδιακά, μετατρέπεται σε κακό action/love story. Κρίμα - η υπόσχεση που αρχικά δίνει πρέπει να βρίσκεται στα ράφια του τμήματος απολεσθέντων σεναρίων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

leave the world behind

Aσε τον Κόσμο Πίσω (Leave the World Behind) του Σαμ Εσμαΐλ

Οι διακοπές μιας οικογένειας σ' ένα πολυτελές σπίτι παίρνουν άλλη τροπή, όταν μια κυβερνοεπίθεση αχρηστεύει τις συσκευές τους και δύο ξένοι εμφανίζονται στην πόρτα τους

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Μπάσταρδα

Μπάσταρδα του Νίκου Πάστρα

Τα εν λόγω μπάσταρδα είναι δέκα παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, που εγκαθίστανται σ' ένα εξοχικό σπίτι, στη λαύρα του ελληνικού καλοκαιριού και ξεκινούν το παιχνίδι. Μονολογούν (και κοιτάζοντας την κάμερα), συζητούν, κάνουν σεξ, ανταγωνίζονται, φιλιούνται και βρίζονται, μέσα στη φούσκα αυτού του απομονωμένου σπιτιού που τους επιτρέπει, προσωρινά έστω, μια αυτάρκεια και μια ανεξαρτησία. Εκεί θα φτιάξουν τους δικούς τους νόμους (ή θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τι θέλουν να νομοθετήσουν), θ' αποκηρύξουν την κοινωνία που τα γέννησε (ή θα προσπαθήσουν να στήσουν μια νέα, με μοναδικό κανόνα το χωρίς κανόνες), θα ζήσουν ελεύθεροι - και πάγια εξαρτημένοι.

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Νίκου Πάστρα. Αργυρός Αλέξανδρος στο τμήμα Film Forward του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Δύο υποψηφίοτητες Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Μουσικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Still Alice 607

Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει (Still Alice) των Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ και Γουός Γουεστμόρλαντ

H Δρ. Αλις Χάουλαντ, καθηγήτρια γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, έχει μόλις γιορτάσει τα 50 της χρόνια όταν συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με την μνήμη της. Εχει χτίσει μελέτες μιας ολόκληρης ζωής πάνω στις λέξεις, όμως εκείνες τώρα την προδίδουν, ξεχνάει, νιώθει κενά στη σκέψη της όταν δίνει μία διάλεξη ή όταν μιλά στον άντρα και τα τρία ενήλικα παιδιά της. Κάνοντας τζόγκινγκ ένα απόγευμα, χάνεται. Μέσα στο μυαλό της. Βρίσκεται στους κήπους του Κολούμπια και για λίγα δευτερόλεπτα δεν ξέρει ποια είναι, που είναι, που πάει. Ενα ωστικό κύμα πανικού, μία επίθεση από το ίδιο σου τον εγκέφαλο, ένα μούδιασμα. Η διάγνωση της είναι μία σπάνια μορφή Αλτσχάιμερ που μεταδίδεται με το DNA, σε νοσεί νωρίτερα από τις συνηθισμένες περιπτώσεις και είναι μη αναστρέψιμη. Τόσο η ίδια, όσο και οι αγαπημένοι της - ο ακόμα ερωτευμένος μαζί της σύζυγός της, η δικηγόρος μεγάλη κόρη, ο γιατρός γιος, η μικρή/μαύρο πρόβατο άνεργη ηθοποιός, θα περάσουν τη μεγάλη δοκιμασία της αρρώστιας που σταδιακά αλλά βίαια σου κλέβει το πνεύμα, σου αφαιρεί την προσωπικότητα, σου στερεί την αξιοπρέπεια. Κάποιες αναλαμπές όμως, στιγμές αγάπης, κι ο άνθρωπός σου είναι εκεί - αναβοσβήνει φευγαλέα μέσα στο βλέμμα του. Είναι ακόμα η Αλις. Υπάρχει.

H συγκινητική ιστορία μιας γυναίκας που παλεύει με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, η ταινία που χάρισε δικαιωματικά το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου στην Τζούλιαν Μουρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix