Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


myfff 2024 polaris

[Polaris, Εναρά Βερά]

Το βαθιά συγκινητικό πορτρέτο δύο αδελφών που δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές, παίρνει αποφασιστικά πολιτική θέση σχετικά με τη θέση των γυναικών στον κόσμο της ιστιοπλοΐας.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

ολυμπία

Η καρδιά του Μεσκίτ (Mezquite´s Heart / Corazón de Mezquite) της Ανα Λάουρα Καλνερόν

Η Lucía, ένα κορίτσι μιας φυλής ιθαγενών του βόρειου Μεξικού, των Yoreme, ονειρεύεται να γιατρέψει τη ραγισμένη καρδιά του πατέρα της παίζοντας άρπα, ένα μουσικό όργανο που παραδοσιακά παίζουν μόνο οι άντρες της κοινότητάς της.

Η ταινία προβάλλεται στις 17.30 στο Κανάλι της Βουλής

Joker top-9 607 2

Joker του Τοντ Φίλιπς

Τι διαφορετικό είχε αυτός ο οσκαρικός «Joker» από τη σατανική καρικατούρα του Τζακ Νίκολσον ή την αναρχική ανάγνωση του Χιθ Λέτζερ; Μάς έβαλε πίσω από τη μάσκα, κάτω από το μακιγιάζ. Μάς σύστησε τον Αρθουρ Φλεκ , έναν νεαρό άντρα που έχει όνειρα να γίνει μεγάλος κωμικός. Αλλά, χτυπημένος από την ανεργία και την οικονομική κρίση δουλεύει part-time ως κλόουν. Και κάθε βράδυ που επιστρέφει στο μικρό του διαμέρισμα, περιποιείται την άρρωστη, ηλικιωμένη μητέρα του. Ο Αρθουρ πάσχει από μια εγκεφαλική δυσλειτουργία που προκαλεί αντανακλαστικό, ασταμάτητο, υστερικό γέλιο. Είναι «διαφορετικός», είναι αταίριαστος, είναι μοναχικός. Κι αυτό τον πονάει, γιατί θέλει αποδοχή, αγάπη, μια ευκαιρία στα όνειρά του. Οσο όμως εκείνος γελάει, γελάει μαζί του με σκληρότητα κι όλος ο υπόλοιπος κόσμος. Και, κάποια στιγμή, η αδικία, η απόρριψη, η κακοποίηση θα μεταμορφωθούν σε οργή, εκδίκηση και ωμή βία.

Στο επίκεντρο όλης της ταινίας, η σωματική, αλλά κι ενδοσκοπική, σπαραχτική ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ. Μία ερμηνεία – κραυγή, που το μόνο που μπορεί να τη συναγωνιστεί είναι το τσέλο του υπέροχου soundtrack, που κέρδισε κι αυτό το Οσκαρ Μουσικής. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ

H ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Star

into the land of ice and fire 607

Στη Xώρα του Πάγου και της Φωτιάς (Into the Land of Ice and Fire) της Δήμητρας Ζήρου

Μια ταινία εμπνευσμένη από τη σύγχρονη ζωή των αυτοχθόνων κατοίκων της αρκτικής Νορβηγίας, των Σάμι. Δύο παράλληλες ιστορίες ξεδιπλώνουν σταδιακά την καθημερινή ζωή δύο πολύ διαφορετικών ανθρώπων: της 86χρονης Σάρα και του επτάχρονου Μίκα, οι οποίοι ζουν στην Guovdageaidnu, στη μέση της νορβηγικής αρκτικής τούνδρας.

Ντοκιμαντέρ παρατήρησης που διασχίζει τον κύκλο της ζωής σε συνθήκες αρκτικού κύκλου, επαναφέροντας στα βασικά τη σύνθεση που προκύπτει μέσα από τα εκ διαμέτρου αντίθετα στοιχεία της (ανθρώπινης) φύσης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

Το θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών 607

Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών του Σύλλα Τζουμέρκα

Η Ελισάβετ είναι μια ηρωίδα αντι-μπάρμπι. Δυναμική, αθυρόστομη αστυνομικίνα, ξαποστέλνεται εκβιαστικά από τον «βρώμικο» διοικητή της, στο ακίνητο Μεσολόγγι. Ακίνητο μέσα στο πείσμα της ιστορίας του, των πολιορκημένων κατοίκων που διεκδίκησαν αυτοκτονικά την ελευθερία τους. Κι ακίνητο σαν τα νερά της λιμνοθάλασσάς του, του μυσταγωγικού τοπίου του, ιδανικού τόπου για πνιγμένα εγκλήματα. Μέσα στη μικρή κοινότητα που επιβλέπει, η Ελισάβετ είναι μια σπασμένη κούκλα: τα ξανθά μπουκλωτά μαλλιά της μοιάζουν με κωμική περούκα, τα ρούχα της είναι ένα οξύμωρο, κολλητά στο σώμα, λαμέ και δερμάτινα, πίνει σαν να μην υπάρχει αύριο και βρίζει σαν να μην υπάρχει άλλη γλώσσα. Είναι θυμωμένη, κατεστραμμένη και σαρωτική. Ο μικρός χορός που στήνεται γύρω της αποτελείται από μια χούφτα ανθρώπων, στερεότυπων της μικρής πόλης και μαζί ολοζώντανων: ο πουλημένος εισαγγελέας, ο μυστηριώδης, μουγκός αδελφός του, ο γιατρός με τη διπλή ζωή, ο λαϊκός σταρ τραγουδιστής με τη θολωμένη λάμψη και τα ακόμα πιο θολωμένα μάτια, η βγαλμένη από το βούρκο του Τενεσί μπαργούμαν. Και η Ρίτα. Η ρωμαλέα αδελφή του τραγουδιστή, που δουλεύει πρωί-βράδυ, ως καθαρίστρια κι ως εργάτρια στην «επεξεργασία» των χελιών, μια γυναίκα που μοιάζει, με τη σωματική δύναμη και με τη γρήγορη μηχανή της, να θέλει να ισοπεδώσει ένα φευγαλέο εσωτερικό τρόμο. Ενα έγκλημα θ' απαιτήσει διαλεύκανση και θα φέρει στην επιφάνεια ένα ομαδικά θαμμένο μυστικό. Η Ελισάβετ και η Ρίτα θα χρησιμοποιήσουν η μία την άλλη για την ηρωική τους έξοδο.

Λιγότερο θρίλερ απ' όσο υπόσχεται, περισσότερο καθηλωτικό κι απ' όσο ελπίζαμε, το φιλμ του Σύλλα Τζουμέρκα φέρνει το έγκλημα και την τιμωρία, στο βάλτο της ελληνικής επαρχίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix..

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

Class of 09

Class of ’09

Mία συναρπαστική σειρά για μία... «παλιοσειρά» - τους απόφοιτους της τάξης του 2009. Οι τελειόφοιτοι του '09 στην σχολή ειδικών πρακτόρων Quantico υπήρξαν μία τάξη επίλεκτων και αριστούχων. Και σήμερα, ως πράκτορες του FBI ανακαλύπτουν ότι δεν βρέθηκαν στην ίδια τάξη τυχαία. Η σειρά ακολουθεί συγκεκριμένα δύο από τους πρώην συμφοιτητές και νυν πράκτορες του FBI, την Πόετ και τον Τάγιο σε τρεις χρονικές περιόδους: το ’09 και στα χρόνια της σχολής, στο παρόν (2023) αλλά και στο μέλλον (2034).

Συναρπαστική ιδέα, καταιγιστική δράση και ένα πρωταγωνιστικό καστ, του οποίου ηγείται η Kέιτ Μάρα.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+ μέσα από το Vodafone TV

vicky cristina barcelona

Vicky Cristina Barcelona του Γούντι Αλεν

Δύο νέες και όμορφες Αμερικανίδες με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, η Βίκυ και η Κριστίνα, αποφασίζουν να περάσουν το καλοκαίρι τους κάτω από τον ήλιο της Βαρκελώνης. Η πρώτη είναι αρραβωνιασμένη κι επιθυμεί να εστιάσει στην τέχνη και στον πολιτισμό του τόπου, ενώ η δεύτερη δείχνει σαφώς τη διάθεση να εξερευνήσει πολλά περισσότερα, χωρίς να έχει δεσμεύσεις στην πατρίδα. Η συνάντησή τους με τον γοητευτικό μποέμ ζωγράφο Χουάν Αντόνιο, που τις καλεί στη βίλα του, ανατρέπει τα δεδομένα και οδηγεί σε μια σύντομη ερωτική ιστορία με τη Βίκυ και σε μια μεγαλύτερη με την Κριστίνα, μέχρι να εμφανιστεί η εκρηκτική πρώην γυναίκα του ζωγράφου, Μαρία Έλενα, που τους κάνει ακόμα περισσότερο άνω-κάτω. Τα πράγματα περιπλέκονται κι άλλο, καθώς ο Χουάν Αντόνιο συνεχίζει να είναι αντικείμενο πόθου και για τις τρεις γυναίκες.

Η αρχή της «τουριστικής περιόδου» του Γούντι Αλεν, χάρισε στην Πενέλοπε Κρουζ ένα Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου και στην φιλμογραφία του ακόμη ένα κομμάτι ευφυούς ελαφρότητας γύρω από τη ζωή, τις σχέσεις, τα ταξίδια... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

undercover

Ερευνα Πάνω σε Ενα Κρατικό Σκάνδαλο (Enquête sur un scandale d'État) του Τιερί ντε Περετί

Στην καρδιά του Παρισιού, το τελωνείο κατάσχει επτά τόνους κάνναβης. Ενας πρώην μυστικός πράκτορας της Δίωξης ισχυρίζεται ότι μπορεί ν' αποδείξει την ύπαρξη ενός κρατικού καρτέλ, με επικεφαλής τον Ζακ Μπιγιάρ, έναν υψηλά ιστάμενο αξιωματικό τής αστυνομίας.

Αστυνομική ιστορία με αναγωγές στην τέχνη της αφήγησης, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που γίνονται συναρπαστική - αν και φλύαρη - κριτική σε ένα ολόκληρο σύστημα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama