Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


a house made of splinters

Σπίτι Από Θραύσματα (A House Made of Splinters) του Σιμόν Λέρενγκ Βίλμοντ

Καθώς ο πόλεμος στην Ανατολική Ουκρανία πλήττει σκληρά τις φτωχές οικογένειες που ζουν κοντά στην πρώτη γραμμή του πυρός, μια μικρή ομάδα αποφασισμένων κοινωνικών λειτουργών εργάζεται ακούραστα σ’ ένα ειδικό ορφανοτροφείο. Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα σχεδόν μαγικό και ασφαλές μέρος για τα παιδιά που ζουν προσωρινά εκεί, όσο οι κρατικές Αρχές και τα δικαστήρια αποφασίζουν για το μέλλον τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

Once Upon a time in Hollywood 607

Κάποτε στο... Χόλιγουντ (Once Upon a Time… in Hollywood) του Κουέντιν Ταραντίνο

Το φιλμ επιλέγει τη χρονιά του 1969 και τον τόπο του Χόλιγουντ. Ναι, από τη μια πλευρά αυτή η στιγμή περιλαμβάνει στοιχεία τοις πάσι γνωστά. Ο πόλεμος στο Βιετνάμ, το κίνημα των χίπις που περνά στην πιο σκοτεινή του φάση, ο Τσαρλς Μάνσον, το Playboy mansion, είναι μια στιγμή στο χρόνο με πολιτισμικά πλούσια κι εύκολα αναγνωρίσιμη ταυτότητα - την οποία η ταινία χαϊδεύει, περιγράφει μέσα από ραδιόφωνα, χαζεύει υπνωτιστικά. Αλλά από την άλλη, είναι μια στιγμή τόσο αναγνωρίσιμη που μπορεί εύκολα ν' ανατραπεί, από το ίδιο το entertainment. Η ταινία συναντά δυο άντρες, δυο buddies. Τον ηθοποιό - και τέως σταρ, τώρα στο μεταίχμιο της πτώσης του - Ρικ Ντάλτον (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο), που ξεκίνησε στο σινεμά, «ξέπεσε» σε μια τηλεοπτική σειρά που μόλις κόπηκε και, με ατζέντη του τον... Αλ Πατσίνο, διεκδικεί μια θέση στα ιταλικά σπαγγέτι γουέστερν. Και τον κασκαντέρ Κλιφ Μπουθ, έναν «αληθινό» καουμπόη αντι-ήρωα με σκοτεινό παρελθόν, που διεκδικεί μόνο την ύπαρξή του και την ηρεμία του. Οι δυο άντρες είναι αδελφικοί φίλοι, ο πρώτος πνιγμένος στις ανασφάλειες, τα δάκρυα και τον αλκοολισμό του (ο ΝτιΚάπριο είναι εκείνος που στο φιλμ αποσυντίθεται κι ανασυντίθεται υπέροχα), ο δεύτερος υποστηρικτικός (ο Μπραντ Πιτ τόσο όμορφος και ικανός όσο ποτέ στην καριέρα του), βοηθητικός, σοφέρ, μάστορας και ψυχολόγος, πιο cool κι από έναν Πολ Νιούμαν ή έναν Στιβ ΜακΚουιν, ο πραγματικός «ήρωας» απέναντι στον «ηθοποιό» του Ρικ: το ζευγάρι που, από μόνο του, ενσαρκώνει την αντίθεση της ταινίας. Οι γείτονες του Ρικ είναι «οι Πολάνσκι», ο Ρομάν και η πανέμορφη, δροσερή ηθοποιός και σύζυγός του Σάρον Τέιτ (ο Ταραντίνο κινηματογραφεί τη Μάργκο Ρόμπι σαν ηλιαχτίδα), τα χολιγουντιανά πάρτι αγγίζουν το lifestyle των παιδιών των λουλουδιών με πιο ακριβά ποτά και drugs, τα παιδιά των λουλουδιών ακολουθούν τον Τσάρλι, τον Τσαρλς Μάνσον, με βρώμικες πατούσες και φλογερό βλέμμα.

Αν το ως τώρα σινεμά του Κουέντιν Ταραντίνο ήταν ασκήσεις, η νέα ταινία του είναι η διατριβή του για το entertainment. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στην ΕΡΤ 1

the fugitive

Ο Φυγάς (The Fugitive) του Αντριου Ντείβις

Ο δρ Ρίτσαρντ Κιμπλ, διακεκριμένος χειρουργός του Σικάγο, δεν έχει παράπονα απ' τη ζωή: κατέχει μια εξέχουσα θέση στην ιατρική κοινότητα, ένα υπέροχο σπίτι στο πιο ακριβό προάστιο και μια πανέμορφη σύζυγο, την Έλεν. Όλα είναι πράγματι τέλεια, μέχρι τη στιγμή, που η Ελεν δολοφονείται. Ο Κιμπλ κατηγορείται για τη δολοφονία της και καταδικάζεται σε θάνατο. Όμως, η τύχη τον βοηθά να δραπετεύσει. Από εκείνη τη στιγμή, αρχίζει ένα αμείλικτο ανθρωποκυνηγητό. Ο Κιμπλ προσπαθεί με κάθε τρόπο ν' ανακαλύψει τον πραγματικό δολοφόνο και παράλληλα να ξεφύγει από τον διώκτη του, τον ομοσπονδιακό πράκτορα Σαμ Τζέραρντ, ο οποίος έχει ορκιστεί να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στο Star

Star Trek Into Darkness

Star Trek Into Darkness του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς

Οταν το πλήρωμα του θρυλικού Enterprise καλείται να επιστρέψει στη Γη, ανακαλύπτει πως μια τρομοκρατική δύναμη που εδρεύει στην ίδια την οργάνωσή τους απειλεί τον κόσμο με πλήρη καταστροφή. Ο Κυβερνήτης Κερκ αναλαμβάνει επικεφαλής ενός ανθρωποκυνηγητού σε έναν εμπόλεμο κόσμο για να σταματήσει ένα άτομο - όπλο μαζικής καταστροφής. Καθώς οι ήρωές μας εμπλέκονται σε ένα στρατηγικό παιχνίδι ζωής και θανάτου, η αγάπη θα αμφισβητηθεί, φιλίες θα καταστραφούν και θυσίες θα πρέπει να γίνουν από τη μόνη οικογένεια που γνώρισε ποτέ ο Κερκ: το ίδιο το πλήρωμά του. Space:The Final Frontier. Ετοιμοι;

Οι υποσχέσεις που έδωσε ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς με την πρώτη ταινία της σειράς, δεν διαψεύδονται στη συνέχεια της. Το «Into Darkness» είναι εδώ για να ικανοποιήσει εξίσου τους geeks και τους τυχαίους θεατές. Πηγαίνοντας το Enterprise ένα βήμα πιο πέρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον Alpha

the matrix revolutions

The Matrix Revolutions των Λάνα και Λίλη Γουατσόφσκι

Μετά την τελευταία μάχη μεταξύ ανθρώπων και Μηχανών, όλο και περισσότεροι άνθρωποι πια που θέλουν να ζήσουν στον πραγματικό κόσμο. Η μάχη, όμως, που πρέπει να δώσουν για να αποδράσουν από το Matrix είναι άνιση. Ο Νίο ετοιμάζεται για την τελική επίθεση, όμως οι Μηχανές δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.45 στο Open

the shape of water

Η Μορφή Του Νερού (The Shape Of Water) του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Η Ελάιζα Εσπόζιτο είναι καθαρίστρια σε ένα εργαστήριο της κυβέρνησης με φόντο την Αμερική του Ψυχρού Πολέμου γύρω στο 1962. Δεν μπορεί να μιλήσει, καθώς την τραυμάτισαν στις φωνητικές χορδές. Κάνει παρέα με τη συνάδελφό της, Ζέλντα, και με τον γείτονά της, Τζάιλς, ο οποίος είναι κρυφά ομοφυλόφιλος. Μία μέρα, φέρνουν στο εργαστήριο ένα ον, το οποίο αιχμαλώτισε ο Συνταγματάρχης Ρίτσαρντ Στρίκλαντ. Η Ελάιζα μπαίνει κρυφά στο εργαστήριο και ανακαλύπτει ότι είναι ένα ανθρωποειδές αμφίβιο για ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα. Ταυτόχρονα ερωτεύεται παράφορα το αμφίβιο και κάνει τα πάντα για να το σώσει από τα μοχθηρά χέρια των ψυχροπολεμικών αφεντικών της.

Μην ξεγελιέστε από το χολιγουντιανό περιτύλιγμα. Η «Μορφή του Νερού» είναι μια ζεστή, ειλικρινής, ψύχραιμη και απόλυτα προσωπική ταινία, που κλέβει αυτόματα την καρδιά και μετά την κάνει χίλια κομμάτια. Χρυσός Λέων στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας, 13 υποψηφιότητες για Οσκαρ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 19.50 στο Cosmote Cinema 2

american fiction

American Fiction του Κορντ Τζέφερσον

Κεντρικός ήρωας ο Θελόνιους Ελισον, που οικογένεια και φίλοι αποκαλούν τρυφερά «Μονκ» σαν τον μνημειώδη τζαζίστα, ένας καθηγητής λογοτεχνίας και ημιατυχήσας συγγραφέας απαιτητικών βιβλίων που αναλύουν αρχαιοελληνικά έργα. Ο Μονκ βρίσκεται σε αδιέξοδο και στις δυο κατευθύνσεις της ζωής του. Η συγγραφική καριέρα του δεν προχωρά, καθώς, παρότι μαύρος, δεν εμπίπτει στο στερεότυπο της μαύρης λογοτεχνίας, όπως το ορίζει η κατά πλειονότητα λευκή ηγεσία του λογοτεχνικού κόσμου, αλλά και η κοινή γνώμη. Οσο εκείνος εκνευρίζεται, τόσο ο θεατής χαμογελά ένοχα όταν, σε μια επίσκεψη σε βιβλιοπωλείο για να δει πόσο πουλάνε τα βιβλία του, ο Μονκ ανακαλύπτει τη μελέτη του για τους «Πέρσες» του Αισχύλου τοποθετημένη στο τμήμα «Αφροαμερικανικής Λογοτεχνίας» μια και η φωτογραφία του στο εσώφυλλο δείχνει έναν μαύρο άντρα.

Κομψότατη και πανέξυπνη σάτιρα της ρηχής κοινωνικής συνείδησης και των woke στερεοτύπων, υποψήφια για 5 Οσκαρ, Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου και Μουσικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

Everything Everywhere All at Once

Τα Πάντα Ολα (Everything Everywhere All at Once) των Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ

Η Κινεζοαμερικανίδα Eβελιν έφτασε στα μισά της ζωής της και στην απόλυτη απόγνωση. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει πλέον με τον άτολμο άντρα της, δεν μπορεί να συνεννοηθεί με την γκέι έφηβη κόρη της, δεν μπορεί να οργανώσει τα λογιστικά της κι ο επικείμενος έλεγχος από την Εφορο την κάνει να τρέμει. Οχι όμως τόσο πολύ, όσο η επίσκεψη του αυστηρού πατέρα της. Εκείνος αντιπροσωπεύει την Κίνα, τις παραδόσεις, την πειθαρχία, την εργατικότητα, ενώ εκείνη απέτυχε στο κυνήγι του αμερικανικού ονείρου. Η ψυχική της κατάσταση μοιάζει με την οικογενειακή τους επιχείρηση (ένα τοπικό, παρηκμασμένο laundromat): κάθε μέρα, όλα τα άλυτα προβλήματα την στροβιλίζουν και την κοπανούν σ' ένα κάδο του πλυντηρίου που είναι η ζωή της. Εκείνη ήθελε άλλα πράγματα από τη ζωή της, να ακολουθήσει την αγάπη της για το τραγούδι, να κάνει καριέρα. Πόσες λάθος στροφές πρέπει να πήρε στην πορεία της για να βρεθεί παγιδευμένη σε αυτή τη δουλειά, σε αυτή την οικογένεια, σε αυτή τη ζωή;

Σάτιρα των υπερηρωικών ταινιών, μίξη κωμωδίας, οργιώδους φαντασίας και οικογενειακού δράματος - μία ταινία που είναι αυτό που λέει ο τίτλος της (κι ακόμα περισσότερα). Μήπως όμως, πολύ κακό για το (σχεδόν) τίποτα; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

fingernails

Fingernails του Χρήστου Νίκου

Κεντρική ηρωίδα στο «Fingernails» είναι η Ανα, μια γοητευτική κοπέλα με εξωτερική συγκρότηση κι εσωτερική σύγκρουση. Με τον σύντροφό της, τον Ράιαν, θα ζήσουν για πάντα μαζί ευτυχισμένοι και δεν θα χωρίσουν ποτέ: αυτό τούς επιβεβαιώνει το τεστ «νέας» τεχνολογίας που καθορίζει την πορεία των ζευγαριών, παίρνοντας από τον καθένα και την καθεμιά ένα νύχι, βάζοντάς τα μαζί σε μια «τεχνολογική συσκευή», μεταξύ VCR και φούρνου μικροκυμάτων και συμπεραίνοντας εάν το ζευγάρι έχει τύχη, ή πρέπει να χωρίσει αμέσως. Μάλιστα, στον κόσμο της ταινίας λειτουργούν κι ειδικά «φροντιστήρια προετοιμασίας» για επιτυχία στο τεστ: σ' ένα τέτοιο πιάνει δουλειά η Ανα και η επαφή της με τη διαδικασία και με άλλα ζευγάρια εντείνει το στρες της, τις αμφιβολίες της για το εάν ο Ράιαν είναι, πράγματι, ο άνθρωπός της. Τις αμφιβολίες της, επίσης, εντείνει η γνωριμία της με τον προϊστάμενό της, τον Αμίρ, ο οποίος είναι εξίσου μη-σίγουρος για τη δική του ερωτική σχέση.

Μετά τα «Μήλα», η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χρήστου Νίκου, με ζηλευτό καστ, παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Τορόντο και διανομέα την Apple. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

The Fury of a Patient Man 607

Η Οργή ενός Υπομονετικού Ανθρώπου (Tarde Para la Ira / The Fury of a Patient Man) του Ραούλ Αρεβάλο

Ο Χοσέ είναι ένας μοναχικός και ντροπαλός άνδρας. Ένα πρωινό, πηγαίνει για καφέ στο μπαρ όπου δουλεύει η Άνα. Ο ερχομός του στη ζωή της, δίνει κουράγιο στην Άνα, αφού πέρασε οχτώ χρόνια περιμένοντας τον Κούρο, τον σύζυγό της, να εκτίσει την ποινή του. Ο Κούρο βγαίνει ελπίζοντας πως θα μπορέσει να ξεκινήσει απ’ την αρχή με την Aνα. Στη θέση της όμως βρίσκει μια μπερδεμένη γυναίκα κι έναν ξένο που θα τον αναγκάσει να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Τέσσερα βραβεία Γκόγια, ανάμεσά τους και αυτό της Καλύτερης Ταινίας για το εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ραούλ Αρεβάλο. Επίσημη συμμετοχή στο 73ο Φεστιβάλ Βενετίας - τμήμα Ορίζοντες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στo Videorama