Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 12 Μαρτίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 12 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


queen of the deuce

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης (Queen of the Deuce) της Βάλερυ Κοντάκου

Από την Ελλάδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τα πορνοσινεμά της Times Square τη δεκαετία του ‘70, Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης αφηγείται την πολυτάραχη και συναρπαστική ζωή της Τσέλι Γουίλσον. Μια χαρισματική και πρωτοπόρα Ελληνοεβραία από τη Θεσσαλονίκη, η Τσέλι γλίτωσε τελευταία στιγμή από το Ολοκαύτωμα, για να χτίσει τη δική της αυτοκρατορία πάθους, επαναπροσδιορίζοντας τι πάει να πει ελληνική οικογένεια και Αμερικανικό Όνειρο. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Ξεφυλλίστε τον κατάλογο Α-Ζ, που περιλαμβάνει τις συνόψεις όλων των ταινιών, ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα των ONLINE προβολών ΕΔΩ.

περσεφόνη

Περσεφόνη του Κώστα Αθουσάκη

Μια ελληνο-ιαπωνική σινε-οπερέτα, όπου ο μύθος της αρπαγής της Περσεφόνης ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μιας ομάδας γυναικών από την Ιαπωνία, καθώς η άφιξη του ξένου άντρα αναστατώνει τα μέλη της οικογένειας του ξενώνα «Persephone» και τα αναγκάζει να ταυτιστούν με τη μοίρα των ηρώων του μύθου.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.10 στην ΕΡΤ 2

oscars 2023

Oscar Night 2023

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος υποδέχεται στο στούντιο της COSMOTE TV καλεσμένους από τον χώρο της 7ης τέχνης, για να μας μεταφέρουν τον παλμό των φετινών Όσκαρ. Ζωντανή ανταπόκριση από το κόκκινο χαλί στο Λος Άντζελες, ο Γιώργος Σατσίδης.

Από τις 22.30 το Κόκικινό Χαλί και στις 03.30 η 95η Τελετή Απονομή των Βραβείων Οσκαρ στο Cosmote Cinema 1

twister

Twister του Γιάν ντε Μποντ

Ο Μπιλ Χάρντινγκ κυνηγάει την πρώην γυναίκα του και «κυνηγό ανεμοστρόβιλων» Τζο, προκειμένου να του υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου για να παντρευτεί τη νέα του αγαπημένη, τη Μελίσα. Η φύση όμως τους παίζει περίεργα παιχνίδια, αφού εκεί που συναντιούνται βρίσκονται και οι δυο ενωμένοι στον κοινό αγώνα να καταφέρουν να τοποθετήσουν στο κέντρο ενός υπερβολικά δυνατού ανεμοστρόβιλου ένα νέο σύστημα μέτρησης των στοιχείων του, με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΑΝΤ1

burnt

Ο Σεφ που Έπαιζε με τη Φωτιά (Burnt) του Τζον Γουέλς

O Aνταμ Τζόουνς ήταν ένας πάλαι ποτέ διάσημος σεφ, ένα πολλά υποσχόμενο enfant terrible της γαστρονομίας, που υπέκυψε στους δαίμονες της ροκ-σταρ ζωής του, αυτοκαταστράφηκε κι εξαφανίστηκε. Τον συναντάμε όταν επιστρέφει, δύο χρόνια μετά, σε φιλόδοξο ρεστοράν του Λονδίνου, καθαρός από ναρκωτικά, ποτά και γυναίκες, έτοιμος να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη παλιών συνεργατών του και να τους εμπνεύσει να κερδίσουν τα 3 Michelin αστέρια τους. Ομως ακόμα κι αν έχει νικήσει τον εθισμό του σε ουσίες, ο Ανταμ δεν έχει πάρει ακόμα το μάθημά του: η αλαζονία και οι κακοί του τρόποι παραμένουν, εντός κι εκτός κουζίνας. Η ζωή θα τον τσιγαρίσει λίγο ακόμα, μέχρι να δέσουν και να ωριμάσουν οι ζωμοί του.

Προσπαθώντας για πρωτοτυπία, αλλά υποκύπτοντας τελικά σε όλες τις παραδοσιακές συνταγές, αυτή η δραματική κομεντί δεν καταφέρνει τα 3 Michelin αστέρια της, αλλά διαθέτει ένα ακαταμάχητο συστατικό: τον Μπράντλεϊ Κούπερ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 16.00 στο Star

all or nothing

Ολα ή Τίποτα (All or Nothing) του Μάικ Λι

Η ταινία περιγράφει τη ζωή σε μια εργατική γειτονιά του Λονδίνου, εστιάζοντας στην οικογένεια της Πένυ και του Φιλ. Παράλληλα, παρακολουθούμε τις ζωές των φίλων και γειτόνων τους. Μέσα σε μια καθημερινότητα πνιγμένη στα προβλήματα, τις δυσλειτουργικές σχέσεις και την έλλειψη επικοινωνίας, όλοι προσπαθούν να συνυπάρξουν αρμονικά.. Όμως, ένα ξαφνικό γεγονός θα αναγκάσει την οικογένεια της Πένυ και του Φιλ να επανεκτιμήσουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα και κυρίως να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 3

ταξίδι στη μυτιλήνη

Tαξίδι στη Μυτιλήνη

Η ταινία παρακολουθεί την ιστορία ενός σύγχρονου ήρωα, του Κώστα, που έπειτα από είκοσι χρόνια παραμονής στο Παρίσι επιστρέφει στην πατρίδα του, τη Μυτιλήνη. Αφορμή, η κληρονομιά του οικογενειακού του σπιτιού. Ο ήρωας είχε φύγει από το νησί στα δεκαοχτώ του για σπουδές κινηματογράφου στο Παρίσι κι έκτοτε δεν ξαναγύρισε. Ένα βαρύ οικογενειακό ιστορικό τον κρατούσε μακριά. Κατά την επιστροφή του συναντάει όσους από τους συγγενείς του έχουν απομείνει και θυμάται έντονα εκείνους που έχουν φύγει για πάντα από τη ζωή. Οι μνήμες της παιδικής ηλικίας των δέκα χρόνων, της εποχής δηλαδή που συνέβησαν τα δραματικά γεγονότα στην οικογένειά του, αναβιώνουν στο μυαλό του… Ζώντες και πεθαμένοι, τον κάνουν να ξαναγαπήσει τον τόπο του. Καταλυτικό ρόλο παίζει η σχέση του με την Ελένη, τη δυναμική κι ευαίσθητη γιατρό, που εργάζεται στο γηροκομείο της Μυτιλήνης και του ανοίγει νέους δρόμους στη ζωή του.

Εσωτερική, βραδυφλεγής, προσωπική, αλλά και υπερβολικά εσωστρεφής επιστροφή στη χώρα της παιδικής ηλικίας για τον Λάκη Παπαστάθη. Το σκηνοθετικό εύρημα που οδηγεί το φιλμ γρήγορα κουράζει, και η νοσταλγία παίρνει το πάνω χέρι, αλλά η τρυφερότητα της ματιάς επιβιώνει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για τις μέρες χωρίς αίθουσες στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς