Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


myfff 2024 cuddle

Χάδια (Câline | Cuddle), Μαργκό Ρεμόν

Με λεπτότητα και εγκράτεια, εξετάζεται το δύσκολο θέμα της αιμομιξίας. Μια σωτήρια ταινία μετά το #MeToo, συγκρουσιακή και ταυτόχρονα απαλή χάρη στη χρήση της εικονογράφησης.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

Sofia 607

Σοφία (Sofia) της Μεριέμ Μπενμπαρέκ

Η Σοφία που συστήνει εξαρχής η Μεριέμ Μπενμπαρέκ, μια εικοσάχρονη νεαρή που ζει με τους γονείς της στην γεμάτη κοινωνικές ανισότητες Καζαμπλάνκα, μοιάζει εγκλωβισμένη στις δομές και τους περιορισμούς μιας πατριαρχικής κοινωνίας που εμφανώς δεν είναι με το μέρος της. Ηδη από τα πρώτα μόλις λεπτά της ταινίας, η νεαρή ηρωίδα έχει βρεθεί με ένα παιδί εκτός γάμου στην αγκαλιά, έχει παραβεί τον νόμο εκτός και αν προσκομίσει στο νοσοκομείο τα χαρτιά της αναγνώρισης του παιδιού από τον πατέρα και είναι μόνη (εκτός από την καθοριστική παρουσία δίπλα της σαφώς πιο απελευθερωμένης ξαδέρφης της) απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία, χωρίς την υποστήριξη των γονιών της και ακόμα περισσότερο χωρίς την συμπαράσταση του ανθρώπου που αναγνωρίζει η ίδια ως πατέρα του παιδιού.

Με στρωτή αφήγησή που φαντάζει παραπλανητικά απλή, η «Σοφία» της Μεριέμ Μπενμπαρέκ αποκαλύπτει κάτι πολύ περισσότερο από την ταξική ανισότητα της μαροκινής κοινωνίας ή τους παραδοσιακούς περιορισμούς της γυναικείας ταυτότητας. Βραβείο σεναρίου του τμήματος «Eνα Kάποιο Bλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

πράσινη θάλασσα

Πράσινη Θάλασσα της Αγγελικής Αντωνίου

Η Αννα είναι μια σιωπηλή, ευάλωτη κοπέλα - πάσχει από αμνησία, δεν θυμάται ποια είναι κι από πού έρχεται. Θυμάται μόνο να μαγειρεύει, εκπληκτικά, οικεία και κατανυκτικά. Πιάνοντας δουλειά στο κουτούκι του Ρούλα, που ταΐζει τους εργάτες της γειτονιάς, η Αννα με τα φαγητά και τις μυρωδιές της ξυπνά στους θαμώνες μνήμες από τις καλές στιγμές της ζωής τους. Την ίδια στιγμή, προσπαθεί κι εκείνη, με αγωνία, να ξυπνήσει τις δικές της, χαμένες αναμνήσεις. Οσο το μαγειρείο, χάρη στα φαγητά της, γεμίζει κόσμο και κουβέντες, τόσο η Αννα, με τη βοήθεια του δύστροπου Ρούλα μου μισεί τη μουσική, ή του ηλικιωμένου αγιογράφου που σώνεται η ζωή του, ή ενός απρόσμενου φλερτ, επανεφευρίσκει τον εαυτό της κι αποκτά μια νέα «οικογένεια». Οταν η αλήθεια αρχίσει να έρχεται στην επιφάνεια, κανείς δεν θα είναι έτοιμος ή πρόθυμος να την αντιμετωπίσει. Με τελευταία της ταινία μυθοπλασίας το «Eduart» του 2006, αλλά έχοντας προσφέρει, πρόσφατα, μια τρυφερή και διαπεραστική ματιά στους «αδέσποτους» της πόλης με το ντοκιμαντέρ «Οι Αγνωστοι Αθηναίοι», η Αγγελική Αντωνίου επιστρέφει, εμπνεόμενη από το μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου, «Για να Δει τη Θάλασσα».

Η Αγγελική Αντωνίου διασκευάζει Ευγενία Φακίνου, σε μια συγκροτημένη, ευαίσθητη αλλά κι επίπεδη ταινία με στερεοτυπικούς ήρωες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

ocean's eleven

Η Συμμορία Των Εντεκα (Ocean's Eleven) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία καζίνο του Λας Βέγκας θα βρεθούν στο στόχαστρο του Ντάνιελ Όσιαν, ο οποίος με το που αποφυλακίζεται, ετοιμάζει το νέο του κόλπο προκειμένου να βγάλει χρήματα. Ο Ντάνιελ ξεκινά να προσλαμβάνει επαγγελματίες απατεώνες από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να δημιουργήσει την δική του ομάδα και να κλέψουν με τον πιο... ευφάνταστο τρόπο 150 εκατομμύρια δολάρια. Η συμμορία των έντεκα υπακούει σε 3 απαράβατους κανόνες: Ό,τι κι αν γίνει δεν πρέπει να χυθεί αίμα, κλέβουν μόνο όσους το αξίζουν, λειτουργούν σαν να μην έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Open

An Officer And A Gentleman

Ιπτάμενος Kαι Tζέντλεμαν (An Officer And A Gentleman) του Τέιλορ Χάκφορντ

Ο νεαρός Ζακ Μάγιο έχει καταταγεί στη Σχολή Υποψηφίων Αξιωματικών Αεροπορίας Ναυτικού, με όνειρό του να γίνει αεροπόρος. Ο δύσκολος χαρακτήρας του προσπαθεί να προσαρμοστεί στην αυστηρή πειθαρχία της στρατιωτικής ακαδημίας. Σύντομα, θα συναντήσει την Πόλα, μια ντόπια κοπέλα που δουλεύει στο τοπικό εργοστάσιο και ανάμεσα τους θα αναπτυχθεί ένας ρομαντικός δεσμός τόσο δυνατός, που είναι ικανός να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που θα τους εμφανιστούν.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον Alpha

gran torino

Gran Torino του Κλιντ Ιστγουντ

Ο Γουόλτ Κοβάλσκι είναι ένας βετεράνος του πολέμου της Κορέας και πρώην εργαζόμενος στην αυτοκινητοβιομηχανία που αισθάνεται απογοητευμένος από τη ζωή του, αλλά και από την κοινωνία γενικώς, ενώ τρέφει ιδιαίτερη αντιπάθεια για τους μετανάστες γείτονές του. Η ζωή του όμως αλλάζει όταν στην πορεία κληθεί να πάρει θέση σε ένα ειδεχθές περιστατικό που αφορά αυτούς τους γείτονες και μια κακόφημη συμμορία που λυμαίνεται την περιοχή.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

σέρρες

Σέρρες

Σε σενάριο του Γιώργου Καπουτζίδης και σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη μιλά για τον Οδυσσέα, οποίος ζει στην Αθήνα, μακριά από την οικογένειά του. Η περίπλοκη σχέση με τον πατέρα του, τον Λευτέρη, τους έχει οδηγήσει στην αποξένωση. Οταν, όμως, ένα δυσάρεστο γεγονός αναγκάζει τον Οδυσσέα να επιστρέψει στις Σέρρες, όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Έτσι, δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι, στην ίδια πόλη, πατέρας και γιος, ξεκινούν από το μηδέν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο. Εχοντας στο πλευρό του τη Χρύσα και απέναντί του τη Σταματίνα, τη Νάνσυ και τον Θωμά, ο Οδυσσέας θα βοηθήσει τον πατέρα του να σταθεί ξανά στα πόδια του. Μέσα από στιγμές συγκίνησης και γέλιου, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης θα γνωριστούν πραγματικά, θα αγαπηθούν από την αρχή και θα συμφιλιωθούν με τις διαφορές τους, αλλά και με την απώλεια. Σε μια επαρχιακή πόλη, με εικόνες από μια Ελλάδα που όλοι γνωρίζουμε, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος είναι πιο όμορφος όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας, για αυτό που είναι πραγματικά.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

petrov's flu

Ο Πυρετός του Πετρόφ (Petrovy v Grippe) του Κιρίλ Σερεμπρένικοφ

Ενας σχεδιαστής κόμικς βήχει ακατάσχετα μέσα σε ένα κατάμεστο από κόσμο λεωφορείο. Είναι γριπιασμένος, αλλά τόσο που βήχει δίνει την εντύπωση καρκινοπαθούς, όπως παρατηρεί μια γηραιά συνεπιβάτης. Η γυναίκα του, με την οποία είναι στα χωρίσματα αλλά μένουν ακόμα μαζί για να φροντίζουν τον ανήλικο γιο τους, είναι βιβλιοθηκάριος. Στη δουλειά, θα παρουσιάσει κι αυτή συμπτώματα γρίπης. Το ζεύγος, φοβούμενο πως πυρετό θα ανεβάσει και το παιδί, θα πρέπει από βραδύς να κάνει το παν για να μη νοσήσει, μιας και προετοιμάζεται την για μια σχολική γιορτή την επομένη.

Ο «υβριστής» του «Πιστού» ξεσαλώνει κατά τού ρωσικού καθεστώτος σε ένα εντυπωσιακό όσο και απαιτητικό σε παρακολούθηση φιλμικό τριπ. Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

a haunting in venice

Μυστήριο στη Βενετία (A Haunting in Venice) του Κένεθ Μπράνα

Ο θρυλικός ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και ζει στην απόκοσμη, μεταπολεμική Βενετία. Ολα αλλάζουν όταν τον επισκέπτεται η Αριάδνη Ολιβερ, η πιο διάσημη συγγραφέας μυστηρίου, που ισχυρίζεται ότι έχει κάτι να μοιραστεί μαζί του και του υπόσχεται ότι δεν πρόκειται για έγκλημα. Ο Πουαρό παρασύρεται και συμμετέχει σε μία σεάνς με φόντο ένα παρηκμασμένο, στοιχειωμένο παλάτι που ανήκει στη διάσημη τραγουδίστρια όπερας, Ροουίνα Ντρέικ. Οταν ένας από τους συμμετέχοντες βρεθεί δολοφονημένος, όλοι θεωρούνται ύποπτοι και ο Βέλγος ντετέκτιβ βυθίζεται σε έναν νοσηρό κόσμο που κρύβει πολλά μυστικά.

Τρίτος Ηρακλής Πουαρό για τον Κένεθ Μπράνα με πολυπληθές καστ, για ένα από τα πιο σκοτεινά, αλλά και κοσμοπολίτικα αστυνομικά μυστήρια της Αγκαθα Κρίστι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

saltburn

Saltburn της Εμεραλντ Φένελ

Παλεύοντας να βρει τη θέση του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο φοιτητής Ολιβερ Κουίρκ παρασύρεται στον κόσμο του γοητευτικού και αριστοκράτη Φίλιξ Κάτον, ο οποίος τον προσκαλεί στο Saltburn, το αχανές κτήμα της εκκεντρικής οικογένειάς του για ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

Compartment No 6

Βαγόνι Αριθμός 6 (Compartment No. 6) του Γιούχο Κουοσμάνεν

Η Λάουρα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια αρχαιολογίας στη Μόσχα. Εχει έρθει από τη Φινλανδία, συνεσταλμένη, ντροπαλή, ήσυχη. Χωρίς μεγάλη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό της. Για αυτό κι έχει ερωτευθεί κεραυνοβόλα την μεγαλύτερη της Ιρένε - μία βροντόφωνη κοσμοπολίτισσα που της κάνει δώρο ένα ταξίδι με τρένο και προορισμό τον αρκτικό κύκλο. Να πάνε μαζί να δουν τα προϊστορικά Πετρόγλυφα στο λιμάνι του Μουρμάνσκ. Η Ιρένε όμως είναι απρόβλεπτη, με ναρκισσιστική συμπεριφορά που αφήνει την Λάουρα στο κρύο. Τελευταία στιγμή ακυρώνει και τη βάζει μόνη της στο τρένο, βγάζοντάς την ουσιαστικά από τη ζωή της. Στο Βαγόνι με τον αριθμό 6 περιμένει την αποκαρδιωμένη κοπέλα άλλη μία αρνητική έκπληξη. Συνοδοιπόρος της στο μικρό της κουπέ θα είναι ένας άξεστος, ενοχλητικός, μονίμως μεθυσμένος ανθρακωρύχος. Εγκλωβισμένοι στο μακρύ τους ταξίδι, δύο άνθρωποι θα αναγκαστούν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Και τον πραγματικό εαυτό τους.

Ενα ταξίδι στον αρκτικό κύκλο, που αξίζει να κάνει κανείς μέσα στον ελληνικό καύσωνα. H νέα ταινία του Φινλανδού Γιούχο Κουοσμάνεν («Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Ολι Μάκι») που κέρδισε το Μεγάλο Ειδικό Βραβείο στο 74ο Φεστιβάλ Καννών το 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.10 στο Cosmote Cinema 1