Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τo Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Audace colpo dei soliti ignoti

Οι Μικροαπατεώνες (Audace colpo dei soliti ignoti) του Νάνι Λόι

Σε αυτήν την κωμωδία, ένας αποτυχημένος αρχηγός συμμορίας και οι μπράβοι του επιδιώκουν να κλέψουν μία βαλίτσα με χρήματα από στοιχήματα ποδοσφαίρου. Η δουλειά φαίνεται αρκετά απλή, όμως η συμμορία σκοντάφτει σε διάφορες αναποδιές πριν επιτέλους ο αρχηγός της καταφέρει να αρπάξει τα χρήματα. Αμέσως, όμως, μόλις τα πάρει συλλαμβάνεται από την αστυνομία επειδή διέσχιζε το δρόμο σε λάθος σημείο.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

The Incredibles 607

Οι Απίθανοι (The Incredibles) του Μπραντ Μπερντ

Oταν η κοινή γνώμη στρέφεται εναντίων των υπερηρώων, ο Κύριος Απίθανος είναι ένας από τους πολλούς που αναγκάζεται μέσω ενός ιδιότυπου «προγράμματος προστασίας» να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, κρατώντας κρυφές τις ξεχωριστές ικανότητές του. Oμως μετά από 15 χρόνια βαρετού οικογενειακού βίου, με γυναίκα και παιδιά (επίσης υπερήρωες), αποφασίζει να αποδεχτεί μια νέα μυστική αποστολή εγκαταλείποντας την καριέρα ως ασφαλιστής. Η αποστολή όμως δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται και σύντομα η οικογένεια των Incredibles θα μπλέξει σε μια απίστευτη περιπέτεια, γεμάτη απρόβλεπτα και ανατροπές.

Μια ακόμα απίθανη ταινία από την Pixar, οι "Απίθανοι" βραβεύτηκαν δικαίως με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων το 2005.

Η ταινία προβάλλεται στις 16.15 στο Star

inside out 607

Τα Μυαλά που Κουβαλάς (Inside Out) των Πιτ Ντόκτερ, Ρόνι Ντελ Κάρμεν

Η Ράιλι είναι ένα μικρό κοριτσάκι που όταν γεννιέται έχει μόνο χαρά (για 33 ολόκληρα δευτερόλεπτα, όπως μας πληροφορεί η κεντρική μας ηρωίδα, η «Χαρά»). Αμέσως μετά κλαίει και γεννιέται η Λύπη. Ακολουθούν ο Φόβος, ο Θυμός, η Αηδία (ειδικά για ό,τι έχει να κάνει με το μπρόκολο!). Η Χαρά όμως είναι αισιόδοξη. Η Ράιλι έχει φτάσει στα 7 της χρόνια, ένα ευτυχισμένο κοριτσάκι με τη μαμά και τον μπαμπά της, στο σπίτι τους στη Μινεσσότα. «Τι μπορεί να πάει στραβά πια;» Μόνο που ο μπαμπάς αναγκάζεται να πουλήσει το σπίτι τους και να μεταφέρει την οικογένεια στο Σαν Φρανσίσκο. Η Ράιλι χάνει τους φίλους της, τρομάζει μπροστά στο άγνωστο σχολείο, και μέσα στο κεφάλι της επικρατεί κομφούζιο. Τα συναισθήματα παλεύουν για το ποιο θα την κυριέψει και με μία άγαρμπη κίνηση η Χαρά και η Λύπη εκτοξεύονται από το εσωτερικό του «κέντρου ελέγχου» στο εξωτερικό (από όπου κι ο αμερικανικός τίτλος «Inside Out»). Μπαίνοντας στην προεφηβεία λοιπόν, η Ράιλι συναντιέται με την απαξίωση: δεν έχει ούτε χαρά, ούτε λύπη. Οσο τα δύο αντίθετα συναισθήματα πρέπει να συνεργαστούν και να επιστρέψουν, ώστε το κοριτσάκι τους να μην μείνει ουδέτερο ή οργισμένο, εμείς μαθαίνουμε την απαράμιλλη αξία κάθε σφιξίματος της καρδιάς και του στομαχιού μας. Πώς ακόμα και η Λύπη μάς βοηθά και μας ενδυναμώνει.

Ο Πιτ Ντόκτερ (ο σκηνοθέτης της αγαπημένης μας ταινίας της Pixar, του «Up») επιστρέφει με το πιο τολμηρό πρότζεκτ στην κινηματογραφική ιστορία της εταιρίας: πώς οπτικοποιείς τα συναισθήματα; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 20.50 στο Star

nightmare alley

Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών (Nightmare Alley) του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Αμερική, 1939. Το τσίρκο του Κλεμ Χότλεϊ περιοδεύει στην ενδοχώρα, τις ξεχασμένες μεσοπολιτείες που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο τραύμα από το Οικονομικό Κραχ. Εκεί όπου ο λαός διψά για φτηνό θέαμα. Αυτό τους προσφέρει ο θίασος τεράτων του Χάτλεϊ - γίγαντες κουταλιανούς, νάνους με υπερδυνάμεις, νέγρους με τόσο ευλύγιστο κορμί που μοιάζουν ασπόνδυλοι. Ολα είναι μία απάτη, μια ψευδαίσθηση. Η Μόλι, το όμορφο κορίτσι με το διάφανο δέρμα, δεν θα άντεχε στ' αλήθεια να διαπεράσουν το κορμί της εκατοντάδες μεγαβάτ ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχει κόλπο στο σόου. Οπως και με ένα κόλπο η Μαντάμ Ζίνα διαβάζει τις σκέψεις σου και σου λέει τη μοίρα και το ριζικό σου. Ολα είναι μία πλάνη που υπνωτίζει τον θεατή ώστε να πιστέψει σε θαύματα και να ξεχάσει για λίγο τη μιζέρια του. Ή να τη συγκρίνει με αυτή του ανθρώπου/τέρατος και να νιώσει καλύτερα. Αυτή η ατραξιόν έχει και το μεγαλύτερο σουξέ στο τσίρκο. Ουρές συγκεντρώνονται να δουν την ανακάλυψη του Κλεμ - ένα αποστεωμένο, εξαθλιωμένο ακάθαρτο φρικιό, που μουγκρίζοντας υπακούει στις διαταγές του αφέντη του. Θα δώσουν κι έξτρα κέρμα για να τον βγάλει από το κλουβί του και να τον ταΐσει αίμα. Αίμα θέλει ο λαός. Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο χτίζει ένα λαμπερό, αριστοτεχνικό film noir για να πει αυτό που πραγματικά θέλει: ένα θρίλερ τεράτων, μόνο που το τέρας είναι ο άνθρωπος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στον ΣΚΑΪ

airhostess

Airhostess-737 του Θανάση Νεοφώτιστου

Στο Boeing-737, πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, δουλεύει μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα. Με αφορμή τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για ένα τέλειο χαμόγελο, θα κληθεί να αναμετρηθεί με την, από πάντα, απούσα μητέρα της, το πτώμα της οποίας βρίσκεται στο αμπάρι του αεροπλάνου.

Η ταινία προβάλλεται στις 16.15 στο Cosmote Cinema 1

the incredibles 2 607

Οι Απίθανοι 2 (Incredibles 2) του Μπραντ Μπερντ

Ο Κύριος Απίθανος, μαζί με την Βάιολετ, τον Ντας και το μωρό Τζακ-Τζακ, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την καθημερινή, «φυσιολογική» ζωή στο σπίτι, ενώ οι υπερδυνάμεις του Τζακ-Τζακ είναι στο τσακ να αποκαλυφθούν. Η αποστολή ανατρέπεται όταν ένας νέος κακός εμφανίζεται με ένα ευφυές και επικίνδυνο σχέδιο που θέτει τα πάντα σε τρομερό κίνδυνο. Η οικογένεια των Παρ όμως δεν αποφεύγει ποτέ μια πρόκληση, ειδικά με τον Ψύχτρα στο πλευρό της.

Ολα όσα έκαναν τους «Απίθανους» κλασικούς βρίσκονται εδώ, σε μια ταινία που ξαναβάζει το «σούπερ» στους «σούπερ ήρωες» και σχολιάζει με ανεπιτήδευτη άνεση την μετά - Τραμπ και #metoo εποχή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος 607 2

Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος Αλλα Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό του Γιώργου Γεωργόπουλου

Ο Αρης είναι ένας 35χρονος που μεγάλωσε με τη βεβαιότητα ότι η ζωή του ανήκει. Αυτό το γνωστό δικαίωμα/προνόμιο που κουβαλούν αβίαστα στο βλέμμα και τη συνείδησή τους μερικοί άνθρωποι. Σταδιακά κέρδισε την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη του εργοστασίου που εργάζεται, ανέβηκε στην πυραμίδα εξουσίας, και τώρα περιμένει να πάρει τα κλειδιά της διεύθυνσης. Αν όμως στην επαγγελματική του ζωή έδειξε πίστη, πειθαρχία κι επιμονή, στην προσωπική του έφευγε. Αφηνε πίσω σχέσεις, υποσχέσεις, συντρόφους. Ολες οι πρώην του αισθάνονται προδομένες. Ενας άντρας που φροντίζει με επιμέλεια το bonsai δεντράκι που κρατά στο κομοδίνο του, αλλά όχι τις γυναίκες που κρατά αγκαλιά στο κρεβάτι του. Ενα γύρισμα της τύχης όμως τον φέρνει αντιμέτωπο με το παρελθόν και τον εαυτό του. Γίνεται φορέας ενός νέου κι άκρως επικίνδυνου ιού, που οι γιατροί ακόμα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Ο ιός μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή, μεταλλάσσεται γοργά και καταλήγει θανατηφόρος, αλλά μόνο για τις γυναίκες. Η viral επιδημία έχει εξαπλωθεί μέσα σε λίγες μέρες σε όλο τον κόσμο - γυναίκες πεθαίνουν στους δρόμους, στα αυτοκίνητα, στα γραφεία. Οι άντρες όχι. Παραμένουν μόνο φορείς. Ο Αρης είναι η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου. Αρκεί, γυρνώντας προς τα πίσω, να ξανασυναντήσει όλες τις γυναίκες της ζωής του και να ανακαλύψει ποια σύντροφός του τον κόλλησε αρχικά. Εκείνες τον μισούν. Εκείνος, δεν θέλει να γίνει δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουν για κάτι πολύ σοβαρό.

Με τη δεύτερη ταινία του, ο σκηνοθέτης του «Tungsten» αποδεικνύει ότι έχει μία ξεχωριστή κινηματογραφική γλώσσα στην οποία επιτρέπουμε και τις πιο δυσάρεστες αλήθειες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για ενοικίαση στο Videorama

image 150033]

Julia - Ο 2ος κύκλος

Στη δεύτερη σεζόν της πολυβραβευμένης, νοστιμότατης σειράς, η κουζίνα της Τζούλια Τσάιλντ... μεγαλώνει! Η ιδιότυπη σεφ, η γυναίκα που δίδαξε ολόκληρες γενιές Αμερικανών πώς να μαγειρεύουν, ταξιδεύει στη γαλλική Ριβιέρα - με τη μορφή τής αριστουργηματικής Σάρα Λάνκασιρ - και τελειοποιεί τη συνταγή του τι σημαίνει να είσαι γυναίκα το '50 και το '60.

Αξιολάτρευτο, πικρούτσικο χιούμορ, μαζί με κομψό αλλά και αιχμηρό σχολιασμό των κοινωνικών ηθών, η δεύτερη σεζόν του «Julia» του ΗΒΟ έρχεται απλώς για να σου ανοίξει την όρεξη για ζωή.

Το «Julia Season 2» είναι ήδη αποκλειστικά διαθέσιμο στο Vodafone TV