Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 22 Μαΐου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 22 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


risky business

Οι Πονηρές Μπίζνες Ενός Πρωτάρη (Risky Business) του Πολ Μπρίκμαν

Ο Τζόελ Γκούντσεν είναι ένας επιμελής δεκαεφτάχρονος μαθητής, που κατοικεί με τους γονείς του σε ένα προάστιο του Σικάγο. Οι γονείς του είναι πολύ περήφανοι γι'αυτόν, τον εμπιστεύονται και βλέπουν στο πρόσωπό του έναν μελλοντικό επιτυχημένο επιχειρηματία. Ο Τζόελ, όμως, αποφασίζει ότι έφτασε ο καιρός να κάνει μια αλλαγή... Όταν, οι γονείς του φεύγουν για μερικές μέρες και τον αφήνουν μόνο, ο νεαρός αρχίζει να «αξιοποιεί» την ελευθερία του. Πρώτα κάνει μια επιδρομή στην κάβα του σπιτιού, μετά παίρνει την Πόρσε του μπαμπά και ύστερα αποφασίζει να περάσει μια νύχτα πάθους με μια πόρνη, τη Λάνα. Η κατάσταση κάποια στιγμή θα ξεφύγει από τα χέρια του και ο Τζόελ θα συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

guest front

Απροσδόκητος Επισκέπτης (The Guest) του Ανταμ Γουίνγκαρντ

O Ντέιβιντ, έναw φιλικός και εξυπηρετικός νεαρός στρατιώτης φτάνει στο κατώφλι της πόρτας της οικογένειας Πίτερσον, λέγοντάς τους ότι είναι φίλος του γιου τους, που χάθηκε στο καθήκον. Οι Πίτερσον υποδέχονται τον Ντέιβιντ στο σπίτι τους, αλλά και στη ζωή τους. Oταν όμως αρχίζουν ξαφνικά να πεθαίνουν άνθρωποι στην πόλη, η έφηβη κόρη τους, η Aνα, αρχίζει να αναρωτιέται αν κρύβεται ο Ντέιβιντ πίσω από όλα αυτά. Oταν οι υποψίες της Aνα γίνονται όλο και πιο έντονες, θα καταφέρει τελικά να κρατήσει ασφαλή την οικογένειά της ή θα είναι πια αργά;

Ο σκηνοθέτης του «You' re Next» δικαιώνει την έννοια της ένοχης απόλαυσης με ένα εξωφρενικά πετυχημένο υβρίδιο μιας ταινίας τρόμου, ενός ψυχολογικού θρίλερ και ενός μελλοντικού αν όχι instant cult classic. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο OPEN

Independence Day 607

Ημέρα Ανεξαρτησίας (Independence Day) του Ρόλαντ Εμεριχ

Ο μεγαλύτερος φόβος της ανθρωπότητας γίνεται πραγματικότητα: εξωγήινοι με υπερσύγχρονα διαστημόπλοια πλησιάζουν τη γη και απειλούν να καταστρέψουν τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ξεκινούν ισοπεδώνοντας τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και την Ουάσινγκτον, σύντομα όμως συναντούν αντίσταση από μια ομάδα γενναίων επιζώντων. Η μάχη για την ελευθερία της ανθρωπότητας έχει μόλις αρχίσει.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Σκάι

The Greatest Showman 607

The Greatest Showman του Μάικλ Γκρέισι

Η πραγματική ιστορία του Φ.Τ. Μπάρναμ, έρχεται ως μία ταινία που έχει τα πάντα: ιστορική αναφορά ως βάση, κοινωνική συνείδηση, αυτοαναφορά στο μεγαλείο του θεάματος, φανταχτερά στολίδια και ποπ καρδιά. Κι αν μένει μόνο στο... πυροτέχνημα, είναι σίγουρα μια ταινία που θ' ανεβάσει το εορταστικό κοινό.

Τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (Καλύτερης ταινίας κωμωδίας ή μιούζικαλ, A’ Ανδρικού ρόλου για τον Χιου Τζάκμαν και Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού). Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Λεωφόρος Πατησίων 607

Λεωφόρος Πατησίων του Θανάση Νεοφώτιστου

Στο πολυβραβευμένο μονοπλάνο του Θανάση Νεοφώτιστου που γυρίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, μία γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με τα μεγαλύτερα διλήμματα της ζωής της. Η μαμά του Γιάννη καθώς κατευθύνεται σε μια οντισιόν, για το ρόλο της Σαιξπηρικής Βιόλας, ανακαλύπτει ότι ο γιος της έχει μείνει μόνος του στο σπίτι. Περπατώντας στη Λεωφόρο Πατησίων, μια από τις πιο αντιφατικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, θα παλέψει να ισορροπήσει όλους τους ρόλους της ζωής της μέσα από το κινητό της. 18 διαγωνιστικές συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, 5 μεγάλα βραβεία.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

In a Year of 13 Moons 1

Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια (In a Year with 13 Moons) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ

Φρανκφούρτη 1978 . Προσπαθώντας να ξεφύγει από το ταραγμένο παρελθόν της, η Ελβίρα Βάισχάουπτ, αναζητά καταφύγιο σε οικεία της πρόσωπα . Όταν συναντά όμως την απαξίωση και την απόρριψή τους, της απομένει μόνο μια επιλογή… «Η βαθιά θλίψη του ταξιδιού της Ελβίρας αποτελεί ίσως το πλέον δραματικό στιγμιότυπο στο έργο του Φασμπίντερ, κυρίως επειδή εκείνη δεν θέλει το κακό κανενός . Σε αντίθεση με τους κλασικούς πρωταγωνιστές του, που είναι κατά κύριο λόγω αδίστακτοι, σκληροί και ματαιοδοξούν για εξουσία η Ελβίρα αποζητά μόνο καλοσύνη και αγάπη . Ο κόσμος όμως, οδηγεί τους ευαίσθητους στο σφαγείο, πράγμα που στα μάτια της Ελβίρας, φαντάζει παραδόξως, ως λύτρωση»

Η πιο σκληρή, προσωπική και απελπισμένη ταινία του Φασμπίντερ, γυρισμένη τέσσερις μήνες μετά την αυτοκτονία του εραστή του, ως μία σπαραχτική κινηματογραφική κατάθεση μεταμέλειας σε έναν κόσμο που δεν συγχωρεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr