Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


myfff 2024 two friends

Two Friends (Deux Amis), Νατάλια Τσερνίσεβα

Δύο φίλοι, μια κάμπια και ένας γυρίνος μεγαλώνουν σε δύο διαφορετικά περιβάλλοντα.

H ταινία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του MyFrenchFilmFestival

1372944925.jpg

Ο Κανόνας της Σιωπής (The Company You Keep) του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Ξεκινώντας με την σύλληψη της Σάρον Σόλαρζ, μέλους του μαχητικού κινήματος των Weather Underground, που στην δεκαετία του 70 τοποθετούσαν βόμβες σε δημόσια κτήρια των ΗΠΑ , θέλοντας να αλλάξουν τον κόσμο, ένας νεαρός ρεπόρτερ μιας μικρής εφημερίδας από τα περίχωρα της Νέας Υόρκης θα αρχίσει να ερευνά την υπόθεση. Στην πορεία θα ανακαλύψει ότι ο τοπικός δικηγόρος Τζιμ Γκραντ που θα αρνηθεί να αναλάβει την υπόθεση, είναι στην πραγματικότητα ο Νικ Σλόουν, μέλος της ίδιας οργάνωσης και καταζητούμενος κι αυτός εδώ και τριάντα χρόνια για τον φόνο ένός φύλακα σε μια τράπεζα. Η αποκάλυψή του, θα αναγκάσει τον Σλόουν να αρχίσει να τρέχει με το FBI κατά πόδας, όχι όμως προς την πιο κοντινή έξοδο από τη χώρα, κάτι που θα κάνει τον νεαρό δημοσιογράφο να υποπτευθεί, πως η ιστορία είναι πολύ πιο μπερδεμένη απ όσο αρχικά φαίνεται.

Ο πολιτικοποιημένος Ρόμπερτ Ρέντφορντ επιστρέφει μ' ένα καλοστημένο θρίλερ που θυμίζει το σινεμά της δεκαετίας του 70 και αναρωτιέται τι απομένει από μία «επανάσταση» και τι θέση έχει αυτή στις μέρες μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.40 στoν Alpha

Last Action Hero

Ο Τελευταίος Μεγάλος Ήρωας (Last Action Hero) του Τζον ΜακΤίρναν

Ο υπαστυνόμος Σλέιτερ είναι ένας και μοναδικός! Αήττητος, ακούραστος, και πανίσχυρος. Δεν έχει χάσει ποτέ ούτε μια μάχη στον πόλεμο εναντίον του εγκλήματος. Ο Σλέιτερ επιζεί κάθε καταστροφής, ενώ κατατροπώνει μόνος του έναν στρατό από κακοποιούς. Οδηγώντας μια ανοιχτή Μπόνεβιλ του '66, διασχίζει τους δρόμους του Λος 'Αντζελες σαν ένας μοναχικός κάουμπόϊ. Μόνο που ο Σλέιτερ, ο μοναδικός αυτός σκληροτράχηλος αστυνομικός του Λος 'Αντζελες, είναι σταρ του κινηματογράφου και επιννόηση της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Για τον Ντάνι Μάντιγκαν, έναν 11χρονο κινηματογραφόφιλο πιτσιρικά, υπάρχει μόνο ένας μεγάλος ήρωας της οθόνης, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Τζακ Σλέιτερ. Κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής προβολής της τελευταίας περιπέτειας του Τζακ Σλέιτερ, χάρη σ' ένα μαγικό εισιτήριο, ο Ντάνι θα περάσει στην άλλη πλευρά της οθόνης και θα ζήσει την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του, σ' έναν κόσμο όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.20 στο Mega

fright night

Νύχτα Τρόμου (Fright Night) του Γκρεγκ Γκιλέσπι

Ο τελειόφοιτος Τσάρλι Μπρούστερ νιώθει έτοιμος να κατακτήσει τον κόσμο! Ωστόσο, την ειδυλλιακή καθημερινότητά του στη γειτονιά, έρχεται να αναστατώσει η άφιξη του Τζέρι, ενός γοητευτικού όσο και μυστηριώδη ξένου. Μια σειρά από εξαιρετικά ασυνήθιστα συμβάντα, ωθούν τον Τσάρλι να παρακολουθήσει κρυφά το νέο του γείτονα, κάτι που θα τον οδηγήσει σε μια αναπάντεχη διαπίστωση: του Τζέρι, του αρέσει να δαγκώνει!

Η κωμωδία κι ο τρόμος δεν αθρίζουν πάντα ένα πετυχημένο αποτέλεσμα, αλλά σε αυτό το ρημέικ της ταινίας του Τομ Χόλαντ από τα '80ς, η συνταγή λειτουργεί. Κυρίως χάρη σε ένα εξαιρετικό καστ κι έναν ανέλπιστα ταιριαστό Κόλιν Φάρελ στον ρόλο του γοητευτικού πλην διψασμένου, βρικόλακα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον Alpha

the teacher's lounge

Στο Γραφείο Καθηγητών (The Teachers’ Lounge) του Ιλκέρ Τσατάκ

H Κάρλα είναι μία 30χρονη καθηγήτρια μαθηματικών στα πρωτάκια ενός γερμανικού Γυμνασίου. Πρωτάκι και η ίδια, νεοφερμένη στο σχολείο ψάχνει τα πατήματά της - τόσο απέναντι στα ατίθασα, με τις ορμόνες τους να βράζουν 12χρονα, όσο κι ανάμεσα στους συναδέλφους της στο Γραφείο των Καθηγητών, οι οποίοι μοιάζουν πιο συμβιβασμένοι, πιο συστημικοί, πιο βολεμένοι. Οχι, η Κάρλα είναι ιδεαλίστρια, κουβαλά στο ελαφίσιο βλέμμα της αυτή την λαχτάρα να επιδράσει, να πειθαρχήσει, να εμπνεύσει, να διδάξει. Στο Γραφείο των Καθηγητών κάθεται μακριά από τα πηγαδάκια, κοιτάει τη δουλειά της. Μέχρι που ένα συμβάν τεντώνει τις κεραίες της για δικαιοσύνη. Ενας τουρκικής καταγωγής μαθητής της στοχοποιείται για μία σειρά από κλοπές που έχουν συμβεί στο σχολείο κι όλα τα βαθιά ριζωμένα ρατσιστικά κύτταρα ενός μικρόκοσμου που καθρεφτίζει την κοινωνία μας, καμουφλάρονται ως «σχολικοί κανονισμοί». Η Κάρλα αποφασίζει να πάρει πάνω της την εξερεύνηση των κλοπών και την αθώωση του μικρού και σταδιακά μπλέκει σ' ένα σύνθετο ηθικό λαβύρινθο καλών προθέσεων, επιπόλαιων αυθόρμητων χειρισμών, λανθασμένων επιλογών, παρεξηγήσεων. Οσο απελπισμένα προσπαθεί να τα κάνει όλα σωστά, τόσο περισσότερο βυθίζεται στην κινούμενη άμμο. Δεν βρίσκεται μόνο αντιμέτωπη με τις σχολικές δομές, τους επιθετικούς συναδέλφους της και τους αγανακτισμένους γονείς. Αλλά και απέναντι από τους μαθητές της, στους οποίους λαχταρούσε να είναι δίπλα.

Αποφεύγοντας μονοδιάστατες διδακτικές κορώνες, παραδίδει μαθήματα μελετημένου σεναρίου, masterclass ερμηνειών και σκηνοθετική διατριβή στο πώς να μεταμορφώσεις ένα κοινωνικό δράμα σχολικού δωματίου σε αγωνιώδες θρίλερ. Βραβείο Καλύτερης Γερμανικής Ταινίας και επίσημη υποβολή της χώρας για τα Οσκαρ 2024. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

l'origine du mal η ρίζα του κακού

Η Ρίζα του Κακού (L'origine du mal) του Σεμπαστιέν Μαρνιέ

Σε μια πολυτελή παραθαλάσσια βίλα, μια νεαρή γυναίκα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, επιδιώκει να επανασυνδεθεί με τον πατέρα της, τον οποίο δεν είχε γνωρίσει ποτέ όσο ζούσε η μητέρα της. Οι πόρτες του σπιτιού ανοίγουν και αποκαλύπτουν τον εντυπωσιακό πλούτο του πατέρα, ο οποίος είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της παράξενης οικογένειάς του: την ιδιόρρυθμη σύζυγό του που ξοδεύει καθημερινά αστρονομικά ποσά σε διαδικτυακές αγορές, τη φιλόδοξη επιχειρηματία κόρη του, την επαναστατική έφηβη εγγονή του καθώς και την ιδιαίτερα τρομακτική οικονόμο του σπιτιού.

Σκοτεινά μυστικά παραμονεύουν και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Σεμπαστιέν Μαρνιέ, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2022, με πρωταγωνίστρια την Λόρ Καλαμί σε έναν ρόλο διαφορετικό από τους προηγούμενους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

Κυνόδοντας

Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου

Ο πατέρας, η μητέρα και τα τρία τους παιδιά ζουν σε μια μονοκατοικία έξω από την πόλη. Γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι. Διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται, βαριούνται και αθλούνται έτσι όπως οι γονείς τους πιστεύουν ότι θα έπρεπε, χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Τα παιδιά επίσης πιστεύουν ότι τα αεροπλάνα που πετάνε πάνω από το σπίτι είναι παιχνίδια και ότι τα ζόμπι είναι μικρά κίτρινα λουλούδια. Ο μόνος άνθρωπος που μπαίνει μέσα στο σπίτι είναι η Χριστίνα, η οποία δουλεύει σαν φρουρός security στο εργοστάσιο του πατέρα. Ο πατέρας κανονίζει τις επισκέψεις της στο σπίτι με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του γιου. Όλη η οικογένεια, και ιδιαίτερα η μεγάλη κόρη, λατρεύει την Χριστίνα. Μια μέρα η Χριστίνα κάνει δώρο στην μεγάλη κόρη μια στέκα για τα μαλλιά ζητώντας της κάτι άλλο σε αντάλλαγμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV

Dolor y Gloria 607

Πόνος και Δόξα (Dolor y Gloria) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, 2 Οσκαρ, 13 ευρωπαικά βραβεία, εκατομμύρια εισιτήρια σε όλον τον κόσμο. Μία προσωπική ταινία, μία κατάθεση ψυχής από έναν από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες των τελευταίων δεκαετιών. Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μετρά 40 χρόνια καριέρας, που ειδικά από τα μέσα των 90ς απογειώθηκε – τόσο από την πένα των κριτικών, αλλά, κυρίως, μέσα στις καρδιές των θεατών. Γιατί ήταν πάντα φρέσκος, πρωτότυπος, τολμηρός, αστείος, σπαραχτικός, τρελός. Κι αυτή του η ταινία, ήρθε το 2019, όταν έκλεισε τα 70 του χρόνια, σαν δώρο. Γιατί μάς επέτρεψε γενναιόδωρα να κοιτάξουμε κατάματα την προσωπική του κρίση, όσο εκείνος κοιτούσε πίσω τη ζωή του.

Στην πιο αυτοβιογραφική στιγμή της καριέρας του, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ βγάζει από την πρίζα την εξτραβαγκάντζα που τον έκανε διάσημο και δίνει ατόφιο, χειροποίητο, ανεξάντλητο... πόνο και δόξα σε μια εμμονική επιστροφή στο σινεμά (του). Βραβείο Ανδρικού Ρόλου για τον Αντόνιο Μπαντέρας στο 72ο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

The Devil Wears Prada 607

Ο Διάβολος Φοράει Prada (The Devil Wears Prada) του Ντέιβιντ Φράνκελ

Αμερικανική κωμωδία παραγωγής 2006 σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φράνκελ. Είναι ελαφρώς βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Λόρεν Γουεϊσμπέργκερ. Πρωταγωνιστεί η Αν Χάθαγουεϊ στο ρόλο της Άντρια Σακς, μίας προσφάτως απόφοιτης κολεγίου, η οποία πηγαίνει στη Νέα Υόρκη και πιάνει δουλειά ως βοηθός της δυναμικής και απαιτητικής διευθύντριας ενός περιοδικού μόδας Μιράντα Πρίστλεϊ, την οποία υποδύεται η Μέριλ Στριπ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix