Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 9 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


shower boys

Αγόρια στο Ντους (Shower Boys) του Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ

Μετά από έναν έντονο αγώνα προπόνησης με την ομάδα, οι δωδεκάχρονοι Βίγκο και Νοέλ επιστρέφουν στο σπίτι και τσεκάρουν ο ένας τα όρια και την αρρενωπότητα του άλλου. Το βίαιο σταμάτημα ενός αθώου παιχνιδιού φέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα τι επιτρέπεται και τι όχι σε μια ανδρική φιλία.

Η πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους από τη Σουηδία που έγινε σε μία μέρα γνωστή στην Ελλάδα για όλους τους λάθους λόγους, εξερευνά γενναία τις νόρμες της αρρενωπότητας και χρησιμοποιείται καθημερινά σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Συνοικία το Ονειρο

Συνοικία το Ονειρο του Αλέκου Αλεξανδράκη

Τα δράματα, οι περιπέτειες, οι έρωτες και οι μικρο-κομπίνες των κατοίκων μιας γειτονιάς της Αθήνας, οι οποίοι –αν και ζουν στη φτώχεια– ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

Jurassic World Fallen Kindgom

Jurassic World: Το Βασίλειο Επεσε (Jurassic World: Fallen Kingdom) του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Eχουν περάσει τρία χρόνια αφότου το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε από τους δεινοσαύρους που το έσκασαν από τα κλουβιά τους, σπέρνοντας τον τρόμο. Η νήσος Νούμπλαρ έχει τώρα εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα. Oταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Oουεν και η Κλερ ηγούνται μιας προσπάθειας να διασώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από το επερχόμενο καταστροφικό συμβάν. Ο Oουεν θέλει να βρει την Μπλε, την επικεφαλής ράπτορα, που ακόμα αγνοείται στην άγρια φύση, και η Κλερ έχοντας αποκτήσει σεβασμό για αυτά τα πλάσματα, βάζει σκοπό της ζωής της να τα σώσει. Φτάνοντας στο νησί κι ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, η σταυροφορία διάσωσης αποκαλύπτεται πως συνιστά μια συνωμοσία που απειλεί να οδηγήσει τον πλανήτη μας πίσω στους προϊστορικούς χρόνους.

Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα («The Impossible», «7 Λεπτά μετά τα Μεσάνυχτα») συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Κόλιν Τρέβοροου, σε ένα χορταστικό blockbuster που μοιράζεται με αξιοθαύμαστη αίσθηση δικαιοσύνης ανάμεσα στο entertainment και το καλλιτεχνικό όραμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

copycat

Μοντέλο Για Φόνο (Copycat) του Τζον Αμιελ

Μια ντετέκτιβ του εγκληματολογικού και μια ψυχολόγος ειδικευμένη στους κατά συρροή δολοφόνους, προσπαθούν να παγιδέψουν έναν ψυχοπαθή που αντιγράφει τους φόνους διάσημων εγκληματιών σπέρνοντας τον φόβο και τον πανικό στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

operation mincemeat

Επιχείρηση Κιμάς (Operation Mincemeat) του Τζον Μάντεν

Χειμώνας του 1943. Οι Σύμμαχοι ετοιμάζονται για μία καθοριστική αποβίβαση στη Σικελία. Αν η εκστρατεία επιτύχει, ανακόπτουν τη φόρα του Χίτλερ και αναγκάζουν τις ναζιστικές δυνάμεις σε υποχώρηση. Ομως υπάρχει η πληροφορία ότι ο Φύρερ γνωρίζει τα σχέδιά τους και έχει ενισχύσει την άμυνα του στρατού του στις σικελικές ακτές - σε βαθμό που κάθε απόπειρα μοιάζει αυτοκτονική. Οι Γιούεν Μόνταγκιου και τον Τσαρλς Κολμόλντλεϊ, δύο μυστικοί πράκτορες του Βρετανικού Στρατού προτείνουν ένα σχέδιο εξαπάτησης των Γερμανών. Ενα σχέδιο αποπροσανατολισμού - τόσο απίστευτο, που θα μπορούσε να επιτύχει. Να κατασκευάσουν την ψεύτικη περσόνα ενός Βρετανού αξιωματικού, το πτώμα του οποίου ξεβράζεται στις ισπανικές ακτές (καθώς το υποτιθέμενο αεροπλάνο του έπεσε στη θάλασσα), κουβαλώντας έναν χαρτοφύλακα με άκρως απόρρητα βρετανικά έγγραφα. Αυτό θα κινητοποιούσε τους πράκτορες των Ναζί να τα κλέψουν και να τα παραδώσουν στο Βερολίνο. Με τα top secret γράμματα να πληροφορούν ότι οι Σύμμαχοι ετοιμάζονται για αποβίβαση στην Ελλάδα, κι όχι στη Σικελία, ο Χίτλερ θα μετακινούσε το στρατό του και ο δρομος θα ήταν ελεύθερος. Ο Τσόρτσιλ εγκρίνει το σχέδιο. Τώρα το μόνο που μένει είναι να το εκτελέσουν. Και, φυσικά, να βρουν ένα πτώμα, τον νεκρό πρωταγωνιστή τους.

Mία πραγματικά απίστευτη αληθινή ιστορία κατασκοπίας που άλλαξε το ρου του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη ως ένα κλασικά συντηρητικό κατασκοπευτικό δράμα και φωτίζεται από τη λάμψη του πρωταγωνιστικού καστ που ηγείται ο Κόλιν Φερθ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 18.00 στο Cosmote Cinema 2

Monsieur Lazhar

Ο Εξαιρετικός Κύριος Lazhar (Monsieur Lazhar) του Φιλίπ Φαλαρντό

Η ιστορία ενός Αλγερινού πρόσφυγα που πιάνει δουλειά ως δάσκαλος σ’ ένα δημοτικό σχολείο, όπου η προκάτοχος της θέσης του αυτοκτόνησε. Αγαπώντας τη δουλειά του, κάνει τα πάντα για να συμπαρασταθεί στους μικρούς μαθητές και να τους στηρίξει μετά το σοκ της απώλειας της δασκάλας τους. Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει ότι κι ο ίδιος μπορεί από στιγμή σε στιγμή να απελαθεί.

Υποψήφιο για Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, βραβείο κοινού στα Φεστιβάλ του Τορόντο και του Ρότερνταμ, ένα δράμα μεγάλων διαστάσεων που αναπνέει τρυφερότητα μέσα στους τέσσερις τοίχους μιας σχολικής τάξης. Ακόμη και όταν τα ερωτήματα που θέτει είναι περισσότερα από τις απαντήσεις που δίνει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr