Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 21 Απριλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 21 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Judy 607

Τζούντι (Judy) του Ρούπερτ Γκουλντ

Θέλεις να κάνεις μια ταινια για την Τζούντι Γκάρλαντ. Από που ξεκινάς; Και που τελειώνεις; Πώς αποτυπώνεις το γεγονός ότι από τα 47 χρόνια της ζωής της, σχεδόν τα 45 ήταν ενεργή ως ηθοποιός και τραγουδίστρια, ένα φαινόμενο πάνω και πέρα από την έννοια του παιδιού - θαύματος, ταλέντο από εκείνα που το καλούπι σπάει με τη γέννησή τους και δεν εμφανίζονται ξανά παρά πολλά χρόνια μετά, μια σπουδαία ηθοποιός, μια ακόμη πιο σπουδαία τραγουδίστρια, πρωταγωνίστρια κινηματογραφικών στιγμών που υπερβαίνουν την όποια εμβληματικότητα, είτε κάποιος μιλάει για τον «Μάγο του Οζ», είτε για το «Meet me in St. Louis», είτε το δικό της πικρό και σκοτεινό «Ενα Αστέρι Γεννιέται». Και κυρίως πώς αποτυπώνεις την πολυπλοκότητα της τραγικής της υπόστασης ως ένα παιδί που δεν έζησε ποτέ ως παιδί αλλά δεν κατάφερε να μεγαλώσει και ποτέ, μια γυναίκα που τραυματίστηκε βαθιά από την αγωνία του να είναι πάντα σε τέλεια φόρμα, μητέρα φτιαγμένη για να αποτύχει, σύζυγος x 5 φτιαγμένη για να προδώσει και να προδοθεί, δίκαια ένα σύμβολο «αγιότητας» για όσα υπέφερε και πλήρωσε με τη ζωή της, ένα σύμβολο γυναικείας ενδυνάμωσης τόσο νωρίς στη μεγάλη ιστορία της ανισότητας των δύο φύλων στη βιομηχανία του θεάματος, ένα σύμβολο - από τα πιο δυνατά - του gay liberation και της ορατότητας των μειονοτήτων, ένας θρύλος μεγαλύτερος από τη ζωή αλλά και από τον θάνατο - και κυρίως μεγαλύτερος από όλα όσα δεν πίστευε ποτέ κανείς ότι βρίσκονται ανάμεσα τους.

Η Ρενέ Ζελβέγκερ αποθεώνει ψυχή τε και σώματι την Τζούντι Γκάρλαντ. Δίκαιο Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλοου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Τα Κόκκινα Φανάρια

Τα Κόκκινα Φανάρια του Βασίλη Γεωργιάδη

Εφτά γυναίκες, εφτά ιστορίες. Η Ελένη, μια κοπέλα που μεγάλωσε στις όχθες του Δούναβη και σπούδασε γλυπτική στο Βουκουρέστι, αλλά ο πόλεμος την έφερε στην Ελλάδα. Η «πριγκιπέσα», όπως την αποκαλούν, που συναντά κρυφά ένα νεαρό φοιτητή τον Πέτρο,, ο οποίος δεν γνωρίζει τη ζωή που κάνει. Η Ελένη είναι έρμαιο στα χέρια του Μιχαήλου, του αδυσώπητου πατρώνου της που απειλεί να τα πει όλα αν δεν υποκύψει στις επιθυμίες του. Η Μαίρη, που ερωτεύεται παράφορα τον Άγγελο, ένα ξανθό αγόρι το οποίο μαζί της γνώρισε για πρώτη φορά τον έρωτα. Η Μαρίνα, παράφορα ερωτευμένη με ένα σωματέμπορο, τον Ντόρη, εξαρτά όλη της την ύπαρξη απ' αυτόν. Η Άννα που κρατάει καλά φυλαγμένο το μεγάλο μυστικό της, την ύπαρξη ενός παιδιού, το οποίο εκείνη σπουδάζει κρυφά και αγαπά τον καπετάν Νικόλα και χρόνια πελάτη της. Η Μυρσίνη, μια νεόκοπη ιερόδουλη, η μόνη που βλέπει τις αλλαγές που έρχονται. Η Μαντάμ Παρί, η μεγαλύτερη σε ηλικία, είναι η "μάνατζερ" των κοριτσιών και είναι ερωτευμένη με τον Μιχαήλο. Η Κατερίνα, η καθαρίστρια του σπιτιού, είναι μια ταλαιπωρημένη και μεσόκοπη γυναίκα, που περιμένει τον γέρο άντρα της να βγει από το άσυλο και ονειρεύεται να φύγουν και να ζήσουν ειρηνικά στην παράγκα τους. Τα κορίτσια ζουν και εργάζονται στο "σπίτι" με τα κόκκινα φανάρια της Μαντάμ Παρί, που βρίσκεται στην Τρούμπα του Πειραιά και ονομάζεται Phryne's Bar. Λίγο αργότερα θα έρθουν τα πάνω κάτω. Θα κλείσουν όλα τα σπίτια της Τρούμπας και τα κορίτσια αναγκάζονται να φύγουν.

Η κλασική ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη που προτάθηκε για Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, με το εντυπωσιακό καστ των Τζένη Καρέζη, Δέσπω Διαμαντίδου, Κατερίνα Χέλμη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Ελένη Ανουσάκη, Μαίρη Χρονοπούλου και άλλους.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Alpha

1311759636.jpg

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση (Rise of the Planet of the Apes) του Ρούπερτ Γουάιατ

Στο σημερινό Σαν Φρανσίσκο, τα πειράματα του ανθρώπου πάνω στα ζώα οδηγούν σε ένα νέο είδος πιθήκου με υψηλή νοημοσύνη. Σύντομα, ένας παγκόσμιος πόλεμος ξεσπά για την κυριαρχία στον πλανήτη. Η ταινία του Γουάιατ χάνει την ευκαιρία να πάρει μια θέση στην ιστορία της συγκεκριμένης κινηματογραφικής σειράς, πόσο μάλλον στο σινεμά της επιστημονικής φαντασίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Σκάι

godfather MAIN

Ο Νονός (The Godfather) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Στo κτήμα τoυ στη Νέα Υόρκη, έvας ηλικιωμένος επικεφαλής της Μαφίας, o Βίτo Κoρλεόvε, γιoρτάζει τoυς γάμoυς της κόρης τoυ, Κόvι, με τov vεαρό Κάρλo Ρίτσι. Στo χαρμόσυvo γεγovός παρευρίσκovται και oι γιoι τoυ Κoρλεόvε, Μάικλ, Σόvι και Φρέvτo, καθώς και o voμικός τoυ σύμβoυλoς, Τoμ Χάγκεv. Ο Μάικλ έχει μόλις επιστρέψει από τov πόλεμo σαv ήρωας και o πατέρας τoυ ελπίζει πως θα τov δει vα διαπρέπει μακριά από τηv παραvoμία. Ο Σόvι, μεγαλύτερoς από τov Μάικλ και πoλύ πιo βίαιoς από εκείvov, είvαι δεξί χέρι τoυ πατέρα τoυ και πρόκειται vα γίvει o επόμεvoς «Νovός» όταv o Ντov Βίτo πεθάvει. Μετά τη γαμήλια δεξίωση, oι Κoρλεόvε έχoυv μια συvάvτηση με τoυς Τατάλια, μια εξίσου ισχυρή, αλλά αντίπαλη oικoγέvεια της Μαφίας. Οι Τατάλια πιέζoυv τov Ντov Βίτo vα τoυς υπoστηρίξει στηv πώληση vαρκωτικώv αλλά εκείvoς αρvείται vα εμπλακεί σε κάτι τέτoιo. Λίγo αργότερα, εξαιτίας της άρvησής τoυ, o Ντov Βίτo πέφτει θύμα επίθεσης δυo oπλoφόρωv αλλά κατoρθώvει vα επιζήσει. Οταv o Μάικλ μαθαίvει ότι η απόπειρα δoλoφovίας ήταv έργo τoυ Σoλότσo, εvός αvθρώπoυ τωv Τατάλια, καθώς και τoυ ΜακΚλάσκι, εvός διεφθαρμέvoυ αστυvoμικoύ πoυ θέλει vα επωφεληθεί από τo εμπόριo vαρκωτικώv, λέει στov υπασπιστή τoυ πατέρα τoυ, Κλεμέvτσα, ότι είvαι πρόθυμoς vα τoυς σκoτώσει και τoυς δύo εv ψυχρώ.

Η σημαντικότερη στιγμή του νέου αμερικάνικου σινεμά, ένα αγέραστο μοντέρνο αριστούργημα, μια ανατριχιαστικά διαχρονικά επίκαιρη παραβολή για το έγκλημα, την τιμωρία, το σκοτάδι της ανθρώπινης φύσης και το ακριβό τίμημα του (αμερικανικού) ονείρου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 16.00 στο Cosmote Cinema 1

chambre 212 607

Μια Νύχτα Μαγική (Chambre 212) του Κριστόφ Ονορέ

H Μαρία (Κιάρα Μαστρογιάνι), μια καθηγήτρια της νομικής κι ο άντρας της Ρισάρ (Μπενζαμίν Μπιολέι), ένας απογοητευμένος μουσικός, είναι παντρεμένοι εδώ και είκοσι χρόνια και η κοινή τους ζωή ακόμη κι αν δεν υπολείπεται αγάπης, μοιάζει με αυτή δυο αδελφών όπως την περιγράφει εκείνη. Ομως η τακτοποιημένη συνυπαρξή τους θα διαταραχθεί, όταν ο Ρισάρ ανακαλύψει στο κινητό της μια σειρά από μηνύματα από τον εραστή της -ή καλύτερα τον τελευταίο εραστή της- και η συζήτηση για τη σχέση τους θα οδηγήσει τη Μαρία να περάσει τη βραδιά στο ξενοδοχείο απέναντι από το σπίτι τους. Και θα είναι εκεί όπου θα δεχτεί την απροσδόκητη επίσκεψη του νεαρού Ρισάρ (Βενσάν Λακόστ), όπως τον γνώρισε στα είκοσί του, αλλά και της δικής του πρώτης αγάπης και της (νεκρής) μητέρας της, των εραστών της από το παρελθόν, αλλά ακόμη και της θέλησής της, με τη μορφή ενός μεσήλικα άντρα με λεοπάρ σακάκι που θυμίζει τον Σαρλ Αζναβούρ.

O Κριστόφ Ονορέ επιστρέφει με μια παιχνιδιάρικη φάρσα για την επιθυμία, τον συμβιβασμό και τη νοσταλγία, με ένα θαυμάσιο καστ πρωταγωνιστών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

blue moon

Μπλε Φεγγάρι (Blue Moon) της Αλίνα Γκρίγκορε

Η Ιρίνα μένει στην ρουμανική ορεινή επαρχία και δουλεύει στο οικογενειακό ξενοδοχείο. Από τη στιγμή που η 20χρονη ξυπνά το πρωί, η ζωή της συρρικνώνεται από την παρουσία, την απαίτηση, τη βία των άλλων. «Ξύπνα, ήρθε ο πατέρας σου». «Δε θα διαβάσεις, θα πας να βοηθήσεις τον ξάδελφό σου». «Τι να το κάνεις το πανεπιστήμιο, θα μείνεις εδώ στην οικογενειακή επιχείρηση». Κι εκείνο το πρωί, μετά από ένα πάρτι σε σπίτι φίλης, όπου όλοι μέθυσαν πολύ, η Ιρίνα ξύπνησε και κάποιος είχε παραβιάσει και το τελευταίο σύνορο: έκανε σεξ μαζί της, όσο ήταν ημιλιπόθυμη. «Εμοιαζες σαν να ήξερες πολύ καλά τι θέλεις,» της δικαιολογήθηκε ο Τούντορ, ο αρκετά μεγαλύτερός της και παντρεμένος θαμώνας του πάρτι. Ο οποίος τρόμαξε όμως από το παρθενικό αίμα στο κρεβάτι. Κι εκείνη τον ξαφνιάζει: αν είναι έτσι το σεξ, θέλει κι άλλο. Χωρίς αγάπη, χωρίς δέσμευση, με βία. Γιατί αν είναι να ξεφύγει από τη βία της οικογένειάς της στην απομόνωση της επαρχίας, ας γεύεται τη βία αλλού.

Tολμηρό αλλά άνισο ντεμπούτο της ηθοποιού Αλίνα Γκρίγκορε πίσω από την κάμερα, με μία ταινία για την γυναικεία κακοποίηση που ακολουθεί τους κανόνες του ρουμανικού νέου κύματος, αλλά δεν βυθίζει τα δόντια της βαθιά και ώριμα στην σημαντική θεματική της. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθεσιμη στο viva.gr

the mandalorian season 3

The Mandalorian

Αν και οι δρόμοι του Ντιν Ντζάριν με τον Γκρόγκου, είχαν για λίγο καιρό χωριστεί, οι δυο τους είναι και πάλι μαζί για να συνεχίσουν το ταξίδι τους, όπου και θα συναντήσουν παλιούς συμμάχους αλλά και θα αποκτήσουν και νέους εχθρούς, με την δράση αυτή την φορά να μας ταξιδεύει και στον πλανήτη Μάνταλορ.

Ολόκληρη η τρίτη σεζόν προβάλλεται στο Disney+