Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 19 Μαΐου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 19 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Lacombe, Lucien

Επώνυμο: Λακόμπ, Ονομα: Λισιέν (Lacombe, Lucien) του Λουί Μαλ

Καλοκαίρι του 1944. Σε μια μικρή πόλη της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ο 18χρονος Λισιέν ζητά να στρατολογηθεί στην Αντίσταση, επιδιώκοντας τη δράση αλλά χωρίς να έχει ξεκάθαρη συνείδηση για το τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του. Όταν απορρίπτεται λόγω νεαρής ηλικίας, θα αντιδράσει προσεγγίζοντας την Γκεστάπο. Μεθυσμένος από την αίσθηση εξουσίας που γεύεται, θα αρχίσει να καταδίδει τους συμπατριώτες του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

favourite 607

Η Ευνοούμενη (The Favourite) του Γιώργου Λάνθιμου

H Bασίλισσα Αννα υπήρξε η πρώτη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας (του Ηνωμένου Βασιλείου Αγγλίας, Σκωτίας, Ιρλανδίας) στις αρχές του 18ου αιώνα. Εχοντας πάντα πολύ εύθραυστη σωματική και ψυχική υγεία, μετά από 17 εγκυμοσύνες που κατέληξαν σε αποβολές και τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της, η Αννα κατέληξε από τα 30 της χρόνια γερασμένη, κακοφορμισμένη (ακόμα και ιστορικές πηγές την αποκαλούν «χοντρή κι άσχημη»), εξαιρετικά ανασφαλής και μόνη. Η σωματική της φθορά τής προκάλεσε μεγάλη ανασφάλεια και την έκανε ιδιαίτερα ευάλωτη στους κύκλους του παλατιού. Η εξουσία έλκει καλοθελητές και η Βασίλισσα Αννα πάντα επηρεαζόταν από τους αυλοκόλακές της. Τους, κατά περιόδους, «ευνοούμενούς» της. Μία ισχυρή τέτοια φιγούρα ήταν αυτή της Σάρα Τσόρτσιλ, Δούκισσας του Μπάρλμπορο, επιστήθιας φίλης και ανεπίσημης πολιτικής συμβούλου της Βασίλισσας. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις αδυναμίες, τα μυστικά και τα πάθη της Αννας, η Δούκισσα κρατούσε με μαεστρία και υστεροβουλία τα κλειδιά της κρεβατοκάμαρας και της καρδιάς της. Μέχρι που στο παλάτι καταφθάνει η Αμπιγκεϊλ, μακρινή της ξαδέλφη, μία ξεπεσμένη νεαρή αριστοκράτισσα με δαιμόνιο μυαλό και φιλόδοξα σχέδια. Και τότε ξεκινά ένα παιχνίδι γάτας-ποντικιού: οι δύο γυναίκες βουτούν σε μία παραπολιτική, σκοτεινή κόντρα για την αγάπη και την εύνοια της Αννας, χωρίς φραγμούς, χωρίς όρια, χωρίς έλεος. Ποια θα κερδίσει τον τίτλο της «Ευνοούμενης» της Βασίλισσας;

Μία παραμορφωμένη, καυστική ματιά στην ιστορία της βρετανικής βασιλείας. Μία σαρκαστική διατριβή στη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Αυτή είναι η πρώτη κωμωδία εποχής του Γιώργου Λάνθιμου. Και του πάει πολύ. Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον Alpha

twister

Twister του Γιάν ντε Μποντ

Ο Μπιλ Χάρντινγκ κυνηγάει την πρώην γυναίκα του και «κυνηγό ανεμοστρόβιλων» Τζο, προκειμένου να του υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου για να παντρευτεί τη νέα του αγαπημένη, τη Μελίσα. Η φύση όμως τους παίζει περίεργα παιχνίδια, αφού εκεί που συναντιούνται βρίσκονται και οι δυο ενωμένοι στον κοινό αγώνα να καταφέρουν να τοποθετήσουν στο κέντρο ενός υπερβολικά δυνατού ανεμοστρόβιλου ένα νέο σύστημα μέτρησης των στοιχείων του, με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

H ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον ΑΝΤ1

το βανκούβερ

Το Βανκούβερ της Αρτεμις Αναστασιάδου

Δύο αδέρφια, ένα ξόρκι, πληγωμένα τοπία και μια αναπότρεπτη φυγή. Ένα σύντομο χρονικό μιας πράξης εξαφάνισης στους καιρούς της Νέας Ύφεσης. Το «Βανκούβερ» της Άρτεμις Αναστασιάδου βραβεύτηκε με Ίρις καλύτερης ταινίας μικρού μήκους.

Η μικρού μήκους ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Rifkin's Festival

Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν (Rifkin's Festival) του Γούντι Αλεν

Ο Μορτ Ρίφκιν (ο Γουάλας Σον στο ρόλο του alter ego του σκηνοθέτη), είναι ένας κυνικός θεωρητικός του κινηματογράφου κι ανέκδοτος συγγραφέας. Η σύζυγός του, Σου (καλώς την, πάλι, την Τζίνα Γκέρσον), είναι υπεύθυνη δημοσιότητας για την ταινία του νεαρού, επιτηδευμένου Γάλλου «auteur», Φιλίπ (ο Λουί Γκαρέλ σε μια σατιρική ενσάρκωση του ναρκισσισμού των Γάλλων δημιουργών γενικώς). Οι δυο τους ταξιδεύουν στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για την πρεμιέρα της ταινίας, αλλά ο Μορτ αρχίζει να υποψιάζεται ότι η Σου είναι ερωτευμένη με τον Φιλίπ - αυτό θα του δώσει το πολυπόθητο άλλοθι, όχι μόνο για να επαναθεωρήσει τη δική του ζωή και να ταξιδέψει στις αγαπημένες του (κινηματογραφικές, φυσικά), φαντασιώσεις, αλλά και να γνωρίσει μια όμορφη Ισπανίδα γιατρό.

H νέα ταινία του Γούντι Αλεν γυρισμένη στο Σαν Σεμπαστιάν, μετά την «εξορία» του από την Αμερική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται είναι διαθέσιμη στο Cinobo

ant-man and the wasp quantumania

Ant-Man και Wasp: Κβαντομάνια (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) του Πέιτον Ριντ

Συναντάμε τους Σκοτ Λανγκ και Χόουπ βαν Ντάιν να ζουν σαν ένα ευτυχισμένο φυσιολογικό ζευγάρι που τυχαίνει να είναι και υπερήρωες. Η ζωή είναι ωραία. Ο Σκοτ έχει γράψει ένα βιβλίο, η Χόουπ ασχολείται με ανθρωπιστικό της έργο και η οικογένεια τους -οι γονείς της Χόουπ και η κόρη του Σκοτ, Κάσι- είναι επιτέλους μέρος της καθημερινότητας τους. Η Κάσι, μάλιστα, μοιράζεται το πάθος της νέας της οικογένειας για την επιστήμη και την τεχνολογία, ειδικά σε σχέση με τον Κβαντικό Κόσμο. Αλλά το ανήσυχο πνεύμα της τους οδηγεί σε ένα αναπάντεχο ταξίδι χωρίς επιστροφή στον ατελείωτο υποατομικό κόσμο, όπου συναντούν παράξενα νέα πλάσματα, μία κοινωνία σε κρίση και έναν μάστερ του χρόνου με απειλητικές διαθέσεις. Με τον Σκοτ και την Κάσι να εξωθούνται προς μία κατεύθυνση και τη Χόουπ με τους γονείς της σε άλλη, οι ήρωες διασκορπίζονται σε έναν εμπόλεμο κόσμο, ενώ δεν έχουν καμία ιδέα πώς θα βρουν τον δρόμο της επιστροφής.

Ο Πολ Ραντ επιστρέφει ως Ant-Man, με αντίπαλο έναν από τους πιο µοχθηρούς κακούς µέχρι σήµερα σε μια από τις πιο αδιάφορες ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+