Η Εϊμι είναι μια τριανταπεντάρα δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της τη μεγάλωσε με το αξίωμα ότι η μονογαμία είναι αδύνατη, οπότε η Εϊμι περνά από τη μια περιστασιακή σχέση στην άλλη, τρέμοντας τη δέσμευση, απολαμβάνοντας τους άντρες χωρίς παρελκόμενα κι αναπτύσσοντας τον ανάλογο κυνισμό. Οταν η τύραννος αρχισυντάκτριά της θα της αναθέσει, εκείνης, που σιχαίνεται κάθε είδους σπορ εκτός από το σεξ, να πάρει συνέντευξη από έναν εκπληκτικό αθλίατρο, τον Ααρον, πρώτα θα κοιμηθεί μαζί του και μετά, μπροστά στο δικό του ρομαντισμό και την επιθυμία του για μονιμότητα και σταθερότητα, θα επιχειρήσει τη συναισθηματική ωρίμανση και την ερωτική ενηλικίωση, κλωτσώντας πεισματικά σ' όλη τη διαδρομή.

Ο Τζαντ Απαταου είναι ο εμπνευστής της νέας αμερικανικής κωμωδίας, διευρύνοντας κινηματογραφικά το ύφος και τον πληθυσμό του Saturday Night Live, πέφτοντας με τα μούτρα σ' ένα σινεμά αθυρόστομο, διαλογικά τολμηρό κι εκρηκτικά διασκεδαστικό. Η Εϊμι Σούμερ είναι η σεναριογράφος, ηθοποιός, stand up κωμικός, πληθωρική περσόνα που, εν μια νυκτί, με την τηλεοπτική σειρά της, «Inside Amy Schumer», έγινε φέτος στην Αμερική το διασημότερο νέο πρόσωπο, μια εθιστική φιγούρα αιχμηρού λόγου, πολέμιος της πολιτικής ορθότητας, μια διασκεδαστική κι οξυδερκής νεοφεμινίστρια γεμάτη αυτοσαρκασμό και ειρωνικό πνεύμα. Οι δυο τους στήνουν μαζί αυτήν την αξιολάτρευτη κωμωδία, αντλώντας από τα trainwrecks των δικών τους ζωών, χωρίς ν' απομακρύνονται βέβαια αρκετά από την ουσία της αμερικανικής ρομαντικής κομεντί, όπου το ζητούμενο είναι πάντα η δύναμη της αγάπης και ο γάμος, αλλά ανατρέποντας με τρόπο έξυπνο και κατά στιγμές ξεκαρδιστικό τα στερεότυπα.

Ποτέ άλλοτε η Εϊμι δε θα ήταν η ηρωίδα του παραμυθιού, στρουμπουλή, άτσαλη, επιθετική, βρωμόστομη, ένα γνώριμο χυμαδιό. Ποτέ ο Μπιλ Χέιντερ δε θα ήταν ο πρίγκηπας, ένα πανύψηλο, αδέξιο nerd χωρίς προφανές σεξ απίλ. Ποτέ η ομάδα των δευτεραγωνιστών δε θα ήταν τέτοιο κινούμενο ατύχημα, από την υστερικά μαυρισμένη με σολάριουμ, λάτρη του κίτρινου Τύπου αρχισυντάκτρια της Τίλντα Σουίντον ως τον εγωπαθή αλλά με την τρυφερή καρδιά ενός μαρουλιού ΛεΜπρον Τζέιμς στο ρόλο του «κολλητού» εξομολογητή του Ααρον. Ποτέ σε μια ορθόδοξη κομεντί δε θα επαναλαμβανόταν με τέτοιο χιούμορ η ρομαντική σεκάνς των ραντεβού σε εμβληματικά σημεία της Νέας Υόρκης από το «Μανχάταν» του Γούντι Αλεν. Αλλά η ταινία των Απαταου και Σούμερ, εκτός από το ν' αναδείξει τη χειμαρρώδη, κατακλυσμιαία παρουσία της πρωταγωνίστριά της, καταφέρνει να προκαλέσει και την ταύτιση και την ελαφριά, τρυφερή συγκίνηση και πηγαίο γέλιο κατανόησης κι απελευθέρωσης.

Περισσότερη Εϊμι Σούμερ: