Buzz

Η Εϊμι Σούμερ μ' ένα καυστικό σκετς μάς εξηγεί την "Μπιλ Κόσμπι" παθογένειά μας

στα 10

Το διαβολοθήλυκο της σύγχρονης αμερικανικής κωμωδίας τα κατάφερε πάλι: ένα σκετς για το σκάνδαλο Μπιλ Κόσμπι δεν ξεσκεπάζει μόνο τον ίδιο, αλλά και τη δική μας συλλογική συνείδηση που αντιστέκεται στο ότι ο χαριτωμένος πατερούλης του τηλεοπτικού μας παρελθόντος είναι ένας κοινός βιαστής.

Η Εϊμι Σούμερ μ' ένα καυστικό σκετς μάς εξηγεί την "Μπιλ Κόσμπι" παθογένειά μας

Η Εϊμι Σούμερ, η αιρετική κωμικός που τα τελευταία χρόνια κάνει το μεγαλύτερο γκελ στην καυστική σάτιρα της αμερικανικής κοινωνίας από κάθε συνάδελφό της, τα κατάφερε ξανά. Viral έχει γίνει (αλλά και έχει προκαλέσει το συλλόγικό μας προβληματισμό, κι αυτό είναι το ζητούμενο) το τελευταίο της σκετσάκι στην εκπομπή της «Inside Amy Schumer» που εξετάζει το σκάνδαλο Μπιλ Κόσμπι. Αλλά, κυρίως, και τη δική μας αντίδραση απέναντι σ' αυτό.

Διαβάστε ακόμα: Φάκελος Μπιλ Κόσμπι: το χρονικό ενός σκανδάλου

Στο σκετς η Σούμερ παίζει μια δικηγόρο, την δικηγόρο υπεράσπισης του Μπιλ Κόσμπι, η οποία αντί τελικής αγόρευσης στοιχείων και δικαστικών αποδείξεων, καταθέτει στους ενόρκους (εμάς) την πραγματική αλήθεια στο γιατί αντιστεκόμαστε σθεναρά να τιμωρήσουμε έναν άντρα που κατηγορείται από πάνω από 20 γυναίκες πλέον για βιασμό.

Δείτε ακόμα: Η Τίνα Φέι είναι badass: τα έλεγε για τον Μπιλ Κόσμπι από το 2005

Amy Schumer Bill Cosby skit 607

«Αν τον καταδικάσουμε, την επόμενη φορά που θα πέσουμε πάνω σε μία επανάληψη του 'The Cosby Show' θα αισθανθούμε ένα σφίξιμο στο στομάχι. Πώς είναι δυνατόν ο τηλεοπτικός μας πατερούλης να είναι βιαστής; Και δεν μάς αξίζει αυτό το σφίξιμο! Μάς αξίζει να χορεύουμε σαχλά όπως κι εκείνος, σαν να μην μας κοιτά κανείς. Μάς αξίζει να βλέπουμε αιώνια το σόου του, σαν να μην βίαζε κανείς αυτές τις γυναίκες...»

Δείτε τη (κι αναλογιστείτε: θα έβγαζε κανείς σ' ένα σατιριτικό σόου στην Ελλάδα ένα τέτοιο σκετς για κάτι που καίει την ελληνική κοινωνία; Πολύ αμφιβάλουμε...)

.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: