Buzz

Πόση show biz χώρεσε μέσα στο αφιέρωμα του TIME με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της χρονιάς;

στα 10

Σε 23 από τις 100 θέσεις των πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων της χρονιάς όπως τις επέλεξαν οι συντάκτες του TIME βρίσκουμε ανθρώπους της μουσικής, της τηλεόρασης, του σινεμά και των νέων μέσων.

Flix Team
Πόση show biz χώρεσε μέσα στο αφιέρωμα του TIME με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της χρονιάς;

Σύμφωνα με τη λίστα των 100 πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων της χρονιάς που έδωσε στη δημοσιότητα το περιοδικό ΤΙΜΕ, το 1/5 ανήκει δικαιωματικά στον χώρο του θεάματος.

Συγκεντρώσαμε τους σημαντικότερους 23 ανθρώπους της μουσικής, της τηλεόρασης, των επιχειρήσεων και της show biz που κατάφεραν να μπουν μέσα στους 100 και να θεωρηθούν επιδραστικοί (με την καλή και την κακή έννοια) για τα επιτεύγματά τους και παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από τα κείμενα που συνοδεύουν την παρουσία τους στη λίστα, χωρίσμένοι στις κατηγορίες Τιτάνες, Πρωτοπόροι, Καλλιτέχνες, Ηγέτες, Icons.

ΤΙΤΑΝΕΣ

Kanye West 607

Κάνιε Γουέστ - για τον μουσικό, μουσικό παραγωγό, ράπερ, εγωμανή σύζυγο της Κιμ Καρντάσιαν γράφει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ελον Μασκ της SpaceX και της Tesla Motors

«Ο Κάνιε Γουεστ θα ήταν ο πρώτος που θα σου έλεγε πως ανήκει σε αυτήν τη λίστα. Ο τύπος δεν πιστεύει στην ψευτο-σεμνότητα και δεν θα έπρεπε. ... Ο Κάνιε όντως σκέφτεται. Για τα πάντα. Και θέλει όλοι να κάνουν το ίδιο: να αναρωτιούνται, να σπρώχνουν τα όρια. Τώρα που είναι ένα μεγαθήριο της ποπ κουλτούρας, έχει την πλατφόρμα να το πετύχει. Δεν φοβάται να κριθεί ή να γελοιποιηθεί ως μέρος αυτής της διαδικασίας. Ο Κάνιε παίζει ένα μεγάλο παιχνίδι και εμείς μόλις ξεκινάμε να καταλαβαίνουμε το γιατί.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: O Σπάικ Τζόουνς σκηνοθετεί για τον Κάνιε Γουεστ: δείτε το βίντεο κλιπ για το «Only One»

Lorne Michaels 607

Λορν Μάικλς - για τον τηλεοπτικό παραγωγό (Saturday Night Live, Late Night, Tonight Show) γράφει ο Τζακ Νίκολσον

«Είναι δύσκολο να σκεφτείς οποιονδήποτε πιο ικανό στο να ανακαλύπτει απίστευτους κωμικούς που μέσα στο πέρασμα του χρόνου έγιναν πρώτα ονόματα. Δεν είναι τυχαίο πως η σάτιρα του Saturday Night LIve κάνει πρωτοσέλιδα εδώ και 40 χρόνια.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Ο The Rock είναι ο Bambi το Ελαφάκι που θέλεις να χαϊδέψεις;

Lee Daniels 607

Λι Ντάνιελς - για τον σκηνοθέτη («Empire», «The Butler») γράφει η Οπρα Γουίνφρι

«Τα μάτια του και τα αυτία του είναι συντονισμένα με τη λεπτομέρεια. Ξέρει πως να ερεθίζει τα νεύρα της κάθε εποχής. Είναι μια αδιαμφισβήτητα μοναδική φωνή, από αυτές που σπάνια βλέπουμε.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Oscars 2015: O Σπάικ Λι τα χώνει στην Ακαδημία για το σνομπάρισμα του «Selma»

Kim Kardashian 607

Κιμ Καρντάσιαν Γουέστ - για την τηλεοπτική περσόνα, socialite, γυναίκα του Κάνιε Γουεστ γράφει η τηλεοπτική περσόνα, συγγραφέας Μάρθα Στίουαρτ

«Ομορφη με έναν εξωτικό, τελείως υπερβολικό τρόπο, η Κιμ εκπέμπει ενέργεια, σεξουαλικότητα, δράμα, αποφασιστικότητα, παρορμητικότητα και ευτυχία. Αλλά αυτή και οι διάσημες, πρωτοπόρες αδερφές της έχουν διευρύνει τον ορισμό της οικογένειας.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Προς Κιμ Καρντάσιαν: Αν θέλεις να κάνεις γυμνό εξώφυλλο κάντο σαν την Μαριόν Κοτιγιάρ

Bob Iger 607

Μπομπ Αϊγκερ - για τον διευθυντή της Walt Disney Pictures γράφει ο Ρούπερτ Μέρντοχ

«Το Χόλιγουντ έτριβε τα μάτια του όταν ο Μπομπ ξόδεψε 15 δισεκατομμύρια δολάρια στην Pixar, την Lucasfilm και τη Marvel. Αλλά αποδείχτηκαν υπέροχες και λογικές επενδύσεις που κράτησαν τη Disney στην πρώτη γραμμή. Με τον Μπομ, η Disney δεν είναι πια "Frozen" στο χρόνο.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Η Disney κόβει το κάπνισμα από όλες τις ταινίες της με το μαχαίρι!

Susan Wojcicki 607

Σούζαν Γουοτζίσκι - για την ιδιοκτήτρια του YouTube γράφει ο παραγωγός Μπράιν Γκρέιζερ

«Κάτω από την ηγεσία της, το YouTube γίνεται ακόμη μια επίκαιρη εμπειρία, όπου οι πιο φτηνές, στοιχειώδεις ιστορίες μπορούν να ειπωθούν δίπλα σε αυτές που έχουν απεριόριστες πηγές.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Ανεκτίμητο: ο Μάρκ Ράφαλο σε διαφήμιση του 1989 για... την καταπολέμηση της ακμής


ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ

Emma Watson 607

Εμα Γουάτσον - για την ηθοποιό και πρέσβειρα της ισότητας ανδρών γυναικών στα Ηνωμένα Εθνη γράφει η Τζιλ Εϊμπραμσον των New York Times

«Είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικό να βλέπεις τους άντρες να προσκαλούνται στον αγώνα για την ισότητα των φύλων, όπως η Γουάτσον σημείωσε στο λανσάρισμα της προσπάθειάς της ως εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δηλώνοντας προς τους άντρες "είναι και δικό σας θέμα".»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Η Εμα Γουάτσον είναι η πιο παθιασμένη υπέρμαχος της ισότητας ανδρών και γυναικών

Reese Witherspoon 607

Ρις Γουίδερσπουν - για την ηθοποιό γράφει η Μίντι Κέιλινγκ του The Mindy Project

«Ο λόγος για τον οποίο η Ρις βρίσκεται σε αυτή τη λίστα δεν είναι επειδή είναι μια ταλαντούχα και διάσημη ηθοποιός. Αλλά γιατί είναι πια ένα icon... Η Ρις είναι μια καλλιτέχνης, αλλά και αγωνίστρια, μια ποιότητα που αναγνώρισα την πρώτη φορά που την είδα. Αγωνιά που το Χόλιγουντ δεν της δίνει τους ίσους ρόλους που θέλει να παίξει, οπότε τους δημιουργεί η ίδια. Αυτό την κάνει όχι μόνο κάποια που θαυμάζω, αλλά και κάποια που με εμπνέει. Και αυτό είναι επιρροή.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Ρις Γουίδερσπουν - Σοφία Βεργκάρα: Οι νέες Θέλμα και Λουίζ;

Laverne Cox 607

Λαβέρν Κοξ - για την τρανσέξουαλ ηθοποιό του «Orange is the New Black» γράφει η 14χρονη τρανσέξουαλ ακτιβίστρια και συγγραφέας και ηθοποιός Τζαζ Τζένινγκς

«Δεν είναι όλα τα τρανς παιδιά τυχερά. Και γι' αυτά, το να υπάρχει κάποια τόσο ορατή και δυνατή όσο η Λαβέρν Κοξ είναι μια έμπνευση. Εχει κάνει τόσα απίστευτα πράγματα - όχι μόνο το ότι παίζει στο "Orange is the New Black" αλλά το ότι αγαπάει τον εαυτό της τόσο ώστε να μοιράζεται την ιστορία της με όλον τον κόσμο.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Να γιατί πρέπει να βάλετε τα κορίτσια του «Orange Is the New Black» στο σπίτι σας!


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Bradley Cooper 607

Μπράντλεϊ Κούπερ - για τον ηθοποιό και παραγωγό γράφει ο ηθοποιός Ολιβερ Πλατ

«Είναι δύσκολο να κάνεις τους ανθρώπους, ειδικά τους φίλους σου, να ξεχνάνε ποιος είσαι όταν βρίσκεσαι στη μεγάλη οθόνη. Αλλά ο Μπράντλεϊ είναι τόσο καλός. Και νομίζω ότι έχουμε δει μόνο ένα δείγμα από αυτό που θα ακολουθήσει.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: To «A Star is Born» φεύγει από τα χέρια του Κλιντ Ιστγουντ και καταλήγει στον Μπράντλεϊ Κούπερ

Richard Linklater 607

Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ - για τον σκηνοθέτη, σεναριογράφο, παραγωγό γράφει ο ηθοποιός, σεναριογράφος Ιθαν Χοκ

«Μπορεί ποτέ να μην καταλάβουμε την ανορθόδοξη διαδρομή που οδήγησε τον Ρικ να κάνει ταινίες όπως το "School of Rock", το "Πριν τα Μεσάνυχτα" ή το "Boyhood"... Αλλά η ευθεία γραμμή στην καριέρα του υπήρξε πάντα το πάθος για το σινεμά που δεν μπορεί να υποτιμηθεί με κανέναν τρόπο.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Η οικογένεια του «Boyhood» μιλάει στο Flix

Julianna Margulies 607

Τζουλιάνα Μάργκουλις - για την ηθοποιό γράφει η γερουσιαστής Κίρστεν Γκίλιμπραντ

«Η Τζουλιάνα βάζει την καρδιά και τη ψυχή της σε όποιο θέμα την απασχολεί. Δεν φοβάται να ονειρευτεί και να κάνει αυτό που αγαπά, είτε είναι η καριέρα της, είτε η ακτιβιστική της δράση είτε ο ρόλος της ως μητέρα. Είναι εξαιτίας γυναικών σαν την Τζουλιάνα που ξέρω ότι μπορούμε και θα αλλάξουμε τον κόσμο.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «The Good Wife»: όταν η τηλεόραση έχει καλύτερα ακτιβιστικά επιχειρήματα από την πολιτική

Amy Schumer 607

**Εϊμι Σούμερ - για την κωμικό γράφει η Τίλντα Σουίντον

«Είναι η πρώτη που θα πέσει στο νερό ντυμένη με την ορμή που θα το έκανε ένα παιδί κάτω των 8 ή ένας γέρος άνω των 80. Και μας προσκαλεί να πέσουμε μαζί της. Εγώ είμαι μέσα.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: MTV Movie Awards 2015: Η υπόκλιση στον Iron Man, η Χίλαρι Κλίντον και η χαμένη diverginity της Εϊμι Σούμερ

Jill Soloway 607

Τζιλ Σόλογουεϊ - για την κωμικό, θεατρική συγγραφέα, ακτιβίστρια, δημιουργό του «Transparent» γράφει ο σεναριογράφος, παραγωγός του «Six Feet Under» και του «True Blood» Αλαν Μπολ

«Αυτή η πρώτη επαφή μου με τη μοναδική, θαρραλέα φωνή της Τζιλ που συνεχίζει να μιλάει δυνατά για όλους αυτούς που αναζητούν μια αυθεντική ζωή.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Flix Top-10 TV 2014: Η τηλεοπτική σειρά που βρίσκεται στο νούμερο 2 της χρονιάς

Chris Pratt 607

Κρις Πρατ - για τον ηθοποιό γράφει η Εϊμι Πόλερ

«Ο Κρις Πρατ μπορεί να περάσει τα επόμενα λίγα χρόνια καβάλ σε άλογα ή κυνηγώντας κομήτες, αλλά μπορεί να πει ένα αστείο με τη φυσικότητα που μερικοί άνθρωποι χρειάζονται μια ολόκληρη ζωή για να πετύχουν.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Με τον Κρις Πρατ στο «Jurassic World», ποιος θα έχει μάτια για δεινόσαυρους;

Audra McDonald 607

Οντρα ΜακΝτόναλντ - για την ηθοποιό και τραγουδίστρια γράφει η τραγουδίστρια Κάρι Αντεργουντ

«Δεν φοβάται ποτέ να υποστηρίξει αυτό που πιστέυει. Η Οντρα είναι μια δυνατή φωνή που μιλάει για την ανθρώπινη αντιμετώπιση των ζώων, την αξιοπρέπεια των άστεγων και την ισότητα στο γάμο.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: 10 πράγματα που μάθαμε από τα βραβεία Τony

Tim McGraw 607

Τιμ ΜακΓκρό - για τον τραγουδιστή της κάντρι και προσεχώς ηθοποιό στο «Tomorrowland» γράφει ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Τζον Μίτσαμ

«Φανατικός αναγνώστης σοβαρής λογοτεχνίας και ιστορίας, ο ΜακΓκρο είναι ο αναγεννησιακός άντρας με το καπέλο του καουμπόι και είναι καθαρό πως έχει πολύ ζωή να ζήσει και τέχνη να κάνει - καλά νεά για όλους μας.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Oscars 2015: Η Lady Gaga φορούσε γάντια όχι για να πλύνει τα πιάτα αλλά για να σκουπίσει τα δάκρυα από τη συγκινητική της εμφάνιση

Kevin Hart 607

Κέβιν Χαρτ - για τον κωμικό γράφει ο Κρις Ροκ

«Αυτή τη στιγμή ο Κέβιν είναι ο νο.1 stand-up κωμικός της Αμερικής. Δεν νομίζω ότι υπάρχει νο.2... Αφού σε κάνει να γελάς για μια ώρα, μετά νιώθεις ότι είναι φίλος σου. Νιώθεις τη χαρά και τον πόνο του. Γι' αυτό είναι τόσο ευάλωτος.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Γουίλ Φέρελ: ο πιο σκληρά εργαζόμενος κωμικός!

Julianne Moore 607

Τζούλιαν Μουρ - για την ηθοποιό γράφει ο σχεδιαστής μόδας, σκηνοθέτης Τομ Φορντ

«Ατρόμητη. Αυτή είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι την Τζούλιαν Μουρ. Φυσικά, οι λέξεις όμορφη, κομψή, ευφυής, πιστή και έτοιμη για όλα την περιγράφουν εξίσου.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Σε συγχωρούμε Τζούλιαν Μουρ!

Christopher Nolan 607

Κρίστοφερ Νόλαν - για τον σκηνοθέτη και παραγωγό γράφει ο ηθοποιός Μάικλ Κέιν

«Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει πως είναι ο σκηνοθέτης μιας ταινίας. Δεν φωνάζει, δεν ουρλιάζει - είναι ένας ήρεμος τζέντλεμαν. Αν κάνεις λάθος, απλά το κάνεις ξανά. Είναι σαν να δουλεύεις με έναν φιλόσοφο.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «2001: An Interstellar Odyssey»: Το mash-up που όλοι περιμέναμε είναι εδώ!

John Oliver 607

Τζον Ολιβερ - για τον Βρετανό κωμικό, συγγραφέα, τηλεπαρουσιαστή γράφει η Πρόεδρος του Society of Women Engineers Ελίζαμπεθ Μπίρμαν

«Ο Τζον είναι δυνατός γιατί δεν φοβάται να ασχοληθεί με σημαντικά θέματα, χωρίς να απολογείται. Αλλά είναι μοναδικός γιατί χρησιμοποιεί το χιούμορ για να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Δεν αντέχετε τις Παραμονές Πρωτοχρονιάς; Ο Τζον Ολιβερ έχει τη λύση (με τη βοήθεια του Γουίλεμ Νταφό)


ICONS

Taylor Swift 607

Τέιλορ Σουίφτ - για την τραγουδίστρια γράφει η ηθοποιός του «Law & Order» Μαρίσκα Χαργκιτάι

«Μαζί με όλη την απίστευτη λίστα των κατορθωμάτων της, ίσως αυτό που συναρπάζει περισσότερο σε σχέση με την Τέιλορ είναι ότι ξεκινάει πάντα με όλα αυτά που ανασύρει από την ισχυρή, περίεργη, χωρίς όρια ταλαντούχα και όμορφη καρδιά της.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Tα lip sync battles του Τζίμι Φάλον έχουν πια τη δική τους εκπομπή!

Bjork 607

Bjork - για την τραγουδίστρια, μουσικό, ηθοποιό γράφει η εικαστικός Μαρίνα Αμπράμοβιτς

«Σαν καλλιτέχνης, βρίσκεται πάντα στα όρια, αλλά αυτό δεν είναι απλά μια "μόδα", γιατί ακόμη κι όταν δουλεύει με την τελευταία τεχνολογία, τη μόδα, τις εικόνες και τους ήχους, πάντοτε προσφέρει το δικό της εσωτερικό κόσμο.»

Διαβάστε και δείτε ακόμη: H ταλαντούχα κυρία Φλόρια Σιγκισμόντι

Time 100 2015 Cover

Time 100 2015 Cover