Άποψη

Best of 2012: Τα πιο διαβασμένα της χρονιάς!

στα 10

Κάθε μέρα μέχρι το τέλος του 2012, το Flix θα ανατρέχει σε πρόσωπα, γεγονότα, φαινόμενα, εκπλήξεις, επιρροές, τάσεις της κινηματογραφικής χρονιάς που τελειώνει. Σήμερα διαβάστε ξανά τα άρθρα που διαβάσατε πιο πολύ φέτος!

Best of 2012: Τα πιο διαβασμένα της χρονιάς!

Δεν υπάρχει πιο ασφαλής τρόπος για να αποφασίσεις για τα γεγονότα της κάθε χρονιάς, από τη λίστα με «τα πιο διαβασμένα» άρθρα, αυτά δηλαδή που εσείς οι αναγνώστες του Flix επισκεφθήκατε και διαβάσατε πιο πολύ μέσα στο 2012.

Καμία έκπληξη λοιπόν, όπως θα διαπιστώσετε και εσείς στη λίστα που ακολουθεί, πως στις πρώτες θέσεις των πιο διαβασμένων αρθρων της χρονιάς φιγουράρουν από το «Game of Thrones» (περισσότερες από μια φορά), η «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε, ο «Σκοτεινος Ιππότης: Η Επιστροφή» (και αυτός με περισσότερες συμμετοχές) και φυσικά το ελληνικό σινεμά, με τους μικρομηκάδες να παίρνουν κεφάλι και την ελληνική ταινία μικρού μήκους να αποκτά επιτέλους τη δημοτικότητα που της αξίζει.

Στην πρώτη θέση, φυσικά, των «πιο διαβασμένων» του Flix είναι η εμπιστοσύνη μας δείχνετε συνεχώς πριν πάτε σινεμά, συμβουλευόμενοι τη γνώμη μας για τις ταινίες που παίζονται στις αίθουσες όλη της Ελλάδας. Και σας ευχαριστούμε γι' αυτό.

Διαβάστε - ξανά - τα πιο διαβασμένα του Flix για το 2012:

thrones

Game of Thrones: κάτι για κάθε (ενήλικο) γούστο!

Το συγκεκριμένο άρθρο γράφτηκε το 2011, σαν μια εισαγωγή στον πρώτο ακόμη τότε κύκλο του «Game of Thrones». Διαβάζεται ακόμη και σήμερα με ρυθμούς «μεσαιωνικού» ζάπινγκ και όχι μόνο! Διαβάστε το ολόκληρο εδώ.

Το Flix στο 35ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας!

Το Flix ανέβηκε για πρώτη φορά φέτος στο Φεστιβάλ της Δράμας, παρουσίασε όλες τις ταινίες που διαγωνίστηκαν, μετέφερε αυτούσιο το κλίμα της διοργάνωσης και διατύπωσε τις προτάσεις του για να γίνει το μικρό... ακόμη μικρότερο! Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Amour του Μίκαελ Χάνεκε: Η αγάπη κρίνεται στο τέλος!

Ηταν οι πρώτες λέξεις που γράφτηκαν από το Flix λίγη ώρα μετά την πρώτη παγκόσμια προβολή της «Αγάπης» του Μίκαελ Χάνεκε στο Φεστιβάλ των Καννών. Επτά μήνες μετά δεν θα αλλάζαμε ούτε ένα κόμμα... Διαβάστε το ολόκληρο εδώ.

H κριτική του «Skyfall»

Τα πέντε αστέρια που δεν έπεσαν από τον ουρανό! Αυτός δεν ήταν μόνο ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ της κινηματογραφικής ιστορίας, αλλά και μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Συμφωνήσατε δεόντως! Διαβάστε ολόκληρη την κριτική εδώ.

downton

Ελλάδα, ώρα μηδέν: Λογοκριμένο «Downton Abbey» στην ΕΡΤ!

Ηταν το πρωί μετά το βράδυ που στη ΝΕΤ προβλήθηκε λογοκριμένο και χωρίς το γκέι φιλί το επεισόδιο του «Downton Abbey». Στην Ελλάδα του 2012. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Ελληνικό Σινεμά 2012-2013: Το αντίθετο της κρίσης!

Η έκπληξη όταν συγκεντρώσαμε όλες τις ελληνικές ταινίες που είναι έτοιμες, που γυρίζονται ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν γυρίσματα παραμένει ζωντανή. Ελληνικό σινεμά vs. κρίση σημειώσατε 1. Διαβάστε όλη τη λίστα εδώ.

Οι πρεμιέρες της νέας τηλεοπτικής σεζόν

Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος έφτιαξε το χάρτη της τηλεοπτικής σεζόν. Ακόμη με αυτό πορευόμαστε ανακαλύπτοντας ακόμη σειρές που θα θέλαμε να βλέπουμε για πάντα. Διαβάστε το ολόκληρο εδώ.

Game of Thrones: όλο το σεξ σε 15 λεπτά!

Ηταν το βίντεο που κυκλοφόρησε το Huffington Post με μονταρισμένες όλες τις σκηνές σεξ του «Game of Thrones». Viral και άγιος ο Θεός! Δείτε το ολόκληρο εδώ.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε προτείνει τις ταινίες που πρέπει να δείτε πριν πεθάνετε!

Θέλετε να μάθετε σινεμά βλέποντας ταινίες; Ο Μάρτιν Σκορσέζε δημοσιοποίησε την εν λόγω λίστα που καλύπτει όλη την ιστορία του κινηματογράφου. Διαβάστε την ολόκληρη εδώ.

Η τελετή απονομή των βραβείων Οσκαρ

Ξενυχτήσαμε μαζί σας μεταφέροντας όλο το παρασκήνιο, τις εκπλήξεις και τις απογοητεύσεις μας στην πιο λαμπερή βραδιά του Χόλιγουντ. Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ.

sigur

O Σάια ΛαΜπεφ γδύνεται για χάρη των Sigur Ros!

Ηταν το πιο δημοφιλές βίντεο κλιπ της χρονιάς. Μέρος του «Mystery Film Experiment» των Sigur Ros, το «Fjogur Piano» δεν θα γινόταν ποτέ ωστόσο τόσο διάσημο, αν ο Σάια ΛαΜπεφ δεν έκανε ήδη πρόβα για το «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ στην πρώτη του και εμβληματική γυμνή εμφάνιση. Δείτε το ολόκληρο εδώ.

Το mixtape του Γουες Αντερσον

Με αφορμή το «Moonrise Kingdom» ανοίξαμε τη δισκοθήκη του Γουες Αντερσον σε ένα βίντεο που μπορείς να κρατήσεις ενθύμιο για όσα χρόνια κι αν περάσουν. Δείτε το / Ακούστε το ολόκληρο εδώ.

Η κριτική του «Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή»

Ο Κρίστοφερ Νόλαν κλείνει την τριλογία του Μπάτμαν με μια σημαντική προφητεία. Οχι μόνο για το τέλος του κόσμου όπως τον ξέραμε... Διαβάστε ολόκληρη την κριτική εδώ.

Ο Ιθαν Χοκ, η Ζιλί Ντελπί και ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ κάτω από τον ελληνικό ήλιο

Ηταν η πρώτη φορά που μάθαμε πως το «Before Midnight» - τότε χωρίς ακόμη τίτλο - γυριζόταν στην Πελοπόννησο. Και ήταν λογικό να μας αφορά για πολλούς περισσότερους λόγους από το ότι γυρίζοταν στην Ελλάδα! Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

6 Σκηνοθέτες στην Ελλάδα της κρίσης!

Για πρώτη φορά συγκεντρώσαμε τους Κωνσταντίνο Γιάνναρη, Αθηνά Τσαγγάρη, Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Πάνο Χ. Κούτρα, Αλέξη Αλεξίου, Αγγελο Φραντζή σε μια συζήτηση για το ελληνικό σινεμά σε εποχή κρίσης. Δείτε τη ολόκληρη εδώ.

bane

Σπάσε τα Ολα! Μπέιν, ο άνθρωπος (;) που τα έβαλε με τον Μπάτμαν!

O Μανώλης Βαμβούνης χάρισε στο Flix το δέος του για τον Bane από τον «Σκοτεινό Ιππότη: Η Επιστροφή» σε ένα κείμενο που τα σπάει! Διαβάστε το ολόκληρο εδώ.

H κριτική της «Χαραυγής: Μέρος Δεύτερο»

Μπορεί η ταινία να άρεσε σε λιγότερους απ' όσους διάβασαν την κριτική της στο Flix, αλλά υπήρξε ένα από τα γεγονότα της χρονιάς. Και όλοι έπρεπε να γνωρίζουμε το γιατί. Μάθετε το ξανά εδώ.

Βενετία 2013: Mην γιουχάρετε τον Χοακίν Φίνιξ!

Ηταν οι μέρες λίγο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του «The Master» στο Φεστιβάλ Βενετίας. Ο Χοακίν Φίνιξ δημιούργησε ένα μικρό σκάνδαλο στο Φεστιβάλ, αλλά μόνο για όσους μπορούσαν να μιλήσουν μετά που είδαν την ερμηνεία του στο φιλμ του Πολ Τόμας Αντερσον. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Ο Μίκαελ Χάνεκε μιλάει στο Flix

Η συνέντευξη που παραχώρησε στο Flix ο Μίκαελ Χάνεκε έμοιαζε σχεδόν με μαθήματα ζωής από έναν σπουδαίο άνθρωπο και έναν ακόμη σπουδαιότερο δημιουργό. Διαβάστε την ξανά εδώ.

Top Flix 2011: Οι δέκα καλύτερες ταινίες της χρονίας

Δημοσιεύσαμε τη λίστα μας με τις καλύτερες ταινίες του 2011 την πρώτη ημέρα του Ιανουαρίου του 2012, ακριβώς όπως θα κάνουμε και φέτος την πρώτη ημέρα του 2013 για τις ταινίες του 2012. Θυμηθείτε τις επιλογές μας εδώ.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: best of 2012