Buzz

Το mixtape του Γουες Αντερσον

στα 10

Ανοιξη, ρετρό εικόνες σε κινηματογραφικά άλμπουμ, παιδικές ανασφάλειες, μελαγχολικοί έρωτες: η νέα ταινία του Γουες Αντερσον περιμένει έξω από την πόρτα και το Flix σας χαρίζει μια ειδικά αφιερωμένη κασέτα για ν’ ακούτε στη διαδρομή.

Το mixtape του Γουες Αντερσον

Αφορμή ψάχναμε και… τη βρήκαμε! Λίγο πριν το «Moonrise Kingdom» αποκαλυφθεί στις αίθουσες του κόσμου (με πρεμιέρα αύριο στο Φεστιβάλ Καννών), αποφασίσαμε να σας (και μας) κάνουμε ένα δώρο: ένα mixtape φτιαγμένο από τα τραγούδια που συναντήσαμε στις ταινίες του Γουες Αντερσον, από το «Bottle Rocket» μέχρι το «Fantastic Mr. Fox».

Αν πρέπει να διαλέξουμε τρία πράγματα που σηματοδοτούν ότι αυτό που παίζει στην οθόνη είναι ταινία του Γουες Αντερσον, αυτό θα είναι οι δυσλειτουργικοί του, αξιολάτρευτοι ήρωες, τα ρετρό πυροτεχνήματα εικαστικής μαγείας και, φυσικά, τα τραγούδια που, επιλεγμένα ένα – ένα, καθορίζουν την ατμόσφαιρα και γίνονται σημεία αναφοράς.

Βάλτε το (video)mixtape να παίζει - θα το βρείτε στο τέλος του κειμένου - κάντε το υπόκρουση στη μέρα σας, ρίχνετε κλεφτές ματιές στις κινηματογραφικές εικόνες και… καλό ταξίδι!


Στο gallery... Side A και Side B, συγκροτήματα και τίτλοι!

Για ένα ταχύρρυθμο στο σύμπαν του Γουες Αντερσον, επισκεφθείτε το video essay Anderson Unlimited

art show tribute to wes anderson 6

Διαβάστε και δείτε ακόμη: