Buzz

Πάμε μια βόλτα στον κόσμο του Γουές Αντερσον;

στα 10

Ενα video-essay στον αγαπημένο μας σκηνοθέτη, μία 10λεπτη βόλτα στο πολύχρωμο, παστέλ σύμπαν του. Πατήστε το play...

Πάμε μια βόλτα στον κόσμο του Γουές Αντερσον;

Eίναι ένας από τους αγαπημένους μας σκηνοθέτες κι αυτό έχει ξεπεράσει την μαεστρική του ικανότητα να αφηγηθεί μία ιστορία που μάς αφορά. Γιατί υπάρχουν σκηνοθέτες που εκτιμούμε, σκηνοθέτες που υποκλινόμαστε και σκηνοθέτες που αγαπάμε - που θα θέλαμε να είναι φίλοι μας. Οπως υπάρχουν ταινίες που θαυμάζουμε και κάποιες που ερωτευόμαστε κεραυνοβόλα.

Ο Γουές Αντερσον δεν είναι απλώς ένας ιδιαίτερος, ιδιοφυής σκηνοθέτης. Είναι ο δημιουργός ενός ολόκληρου κόσμου που μοιάζει με βάλσαμο μπροστά στον δικό μας. Ενός σύμπαντος που δεν χαρίζεται σους δυσλειτουργικούς του κατοίκους, αλλά ταυτόχρονα δεν τους κρίνει, δεν τους τιμωρεί. Τους χρίζει πρωταγωνιστές.

Διαβάστε ακόμα: Oταν το Flix συνάντησε τον Γουες Αντερσον (μας μιλούσε για τα χρόνια του στο σχολείο)

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν, για ακόμα μία φορά, αυτό το βίντεο στη ζωή και το έργο ενός... 45χρονου μικρού αγοριού, το οποίο μοιάζει πολύ στους ήρωές του: λίγο αλλόκοτο, αρκετά «διαφορετικό», πολύ ρομαντικό κι αστείο, ακολουθεί την ξεχωριστή πορεία του και την καρδιά του. Κι όποιος αντέχει, ακολουθεί. Αυτό που αναζητούμε όλοι; Κάπου να ανήκουμε - μία εναλλακτική οικογένεια, ένα φίλο, ένα κορίτσι.

Απολαύστε επίσης: Wes Anderson Mixtape: Τα τραγούδια που σημάδεψαν τη φιλμογραφία του σε μια κασέτα για ένα αιώνιο καλοκαίρι.

Ο Πολ Γουότερς έφτιαξε αυτό το βίντεο, επιχειρώντας να χωρέσει τη βασική βιογραφία του Αντερσον σε 10 λεπτά - από τις αρχικές δουλειές του στη διαφήμιση, μέχρι σήμερα- συζητώντας όμως ταυτόχρονα τις σήμα-κατατεθένα κινηματογραφικές τεχνικές και εμμονές του σκηνοθέτη που διαπερνούν ολόκληρη την καριέρα του. Φυσικά κι έχουμε ξαναδεί παρόμοια εγχειρήματα. Ομως όλα όσα καταθέτουν την ατόφια αγάπη τους για το σινεμά είναι καλοδεχούμενα. Δείτε σε σύγκριση το βίντεο που είχε ετοίμασει το Flix για τον Γουές Αντερσον: Anderson Unlimited: Περάστε 25 υπέροχα λεπτά με ένα rewind στο έργο, τους ήρωες και τις εμμονές του Γουες Αντερσον

Απολαύστε το:

.

Περισσότερος Γουές Αντερσον: