Άποψη

Best of 2012: Μόνο το σεξ φτάνει...

στα 10

Κάθε μέρα μέχρι το τέλος του 2012, το Flix θα ανατρέχει σε πρόσωπα, γεγονότα, φαινόμενα, εκπλήξεις, επιρροές, τάσεις της κινηματογραφικής χρονιάς που τελειώνει. Σήμερα επιστρέφουμε στις στιγμές που έκαναν τη λίμπιντο μας να αγγίξει... κόκκινο!

Best of 2012: Μόνο το σεξ φτάνει...

Αν πιάσεις μια μία τις ταινιές που βγήκαν στις ελληνικές αίθουσες το 2012, θα βρεις τουλάχιστον μια σκηνή σεξ ανά ταινία (εντάξει όχι στα παιδικά...), μερικούς ακόμη αυνανισμούς, προκαταρκτικά και φετιχισμούς, έναν ολόκληρο, δηλαδή, χάρτη της ερωτικής συμπεριφοράς όπως αυτός εκφράζεται (με ή χωρίς σεμνοτυφία, με ή χωρίς εσώρουχα, με ή χωρίς χαμηλό φωτισμό...) στη μεγάλη οθόνη.

Ο,τι ακολουθεί, είναι μερικές στιγμές της κινηματογραφικής χρονιάς που μας ερέθισαν κάτι περισσότερο από τη φαντασία...

Η Εϊμι Ανταμς «ξεκουράζει» τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στο «The Master» / Γιατί πίσω από καθε ισχυρό άνδρα κρύβεται πάντοτε μια γυναίκα. Πόσο μάλλον όταν κοτζάμ «master» είναι πολύ κουρασμένος για να τραβήξει... ακόμη μια κουραστική μέρα από πάνω του (ή μέσα του, για να είμαστε ακριβείς) και η σύζυγος θεωρεί ιερό καθήκον να αναλάβει δράση.

Ο Ντενί Λαβάν «σηκώνεται» από ενθουσιασμό μπροστά στη θέα της Εύα Μέντες στο «Holy Motors» / Η πιο ακομπλεξάριστη απάντηση στο τι έκανε το Τέρας τόσα χρόνια όταν έβλεπε την Πεντάμορφη. Το πέος δεν ανήκε στον Ντενί Λαβάν, η ηδονή όμως ναι.

O Tεντ, ο αρκούδος, κάνει σεξ με την ταμία στο «Ted» / Αν ποτέ αναρωτιόσασταν γιατί έχει απίστευτη ουρά στο ταμείο ενός σούπερ μάρκετ ή γενικά τι κάνει ο αρκούδος σας τις ώρες που δεν είστε στο σπίτι...

shame

Ολες οι σκηνές του «Shame» (ακόμη και αυτές που δεν έχουν να κάνουν με το σεξ) / Από την πρώτη σκηνή που ξυπνάει ο Μάικλ Φασμπέντερ κάνοντας αυτό που όλοι οι άνθρωποι κάνουν πρώτο πράγμα το πρωί με την πόρτα ανοιχτή (και δεν εννοούμε να φτιάξει καφέ!) μέχρι και τη σκηνή του σεξ μπροστά στη τζαμαρία και από τις σκηνές αποπλάνησης μέσα στο μετρό μέχρι το ημίφως του gay bar, το «Shame» ήταν γενικά μια ταινια φτιαγμένη ως ωδή στο σεξ. Το ότι ήταν και καλή ταινία, δεν έχει καμία σχέση με το αφιέρωμά μας!

Η Μέριλ Στριπ προσπαθεί να κάνει στοματικό έρωτα στον Τόμι Λι Τζόουνς στο «Ποτέ δεν Είναι Αργά» / Φυσικά δεν τα καταφέρνει, όσο και αν έκανε προπόνηση με μπανάνες και ελπίζουμε όχι άλλα ζαρζαβατικά. Τελικά μερικές φορές είναι αργά...

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης κάνει σεξ με τη Μαρίνα Καλογήρου στο «Aν...» / Κι όταν λέμε σεξ, εννοούμε πολύ σεξ (όσο διαρκεί ένα τραγούδι...) και όταν εννοούμε πολύ σεξ εννοούμε και σκληρό σεξ. Εντάξει τα ταμεία δεν γέμισαν μόνο γι' αυτό το λόγο...

klouze

Ο Φρανσουά Κλουζέ ανακαλύπτει ξανά το σεξ στους «Αθικτους» / Βοηθάει βέβαια και το μαύρο, αλλά ευτυχώς οι ερωτογενείς ζώνες στο ανθρώπινο σώμα είναι ανεξάντλητες...

H Μαρκέλα Γιαννάτου στα τέσσερα στα «Δεσμά Αίματος» / Ή πως να διασχίσεις ένα ολόκληρο διαμέρισμα φορώντας μόνο τα εσώρουχά σου προκειμένου να φτάσεις (εντυπωσιάκά) στο στόχο σου!

Η Τόνια Σωτηροπούλου και ο Τζέιμς Μποντ κάνουν σεξ στο «Skyfall» / Επιβεβαιωμένες φήμες θέλουν τον Σαμ Μέντες να έκοψε στο ελάχιστο τη σκηνή. Εξ ου και υπάρχει ήδη λαϊκή απαίτηση για director's cut. Τώρα!

lively

H Mπλέικ Λάιβλι κάνει σεξ (με έναν, με δύο, με περισσότερους...) στην «Αγριότητα» / Κατηγορήστε ελεύθερα τον Ολιβερ Στόουν για ό,τι άλλο θέλετε, αλλά παραδεχτείτε πως έδωσε στην Μπλέικ Λάιβλι το ρόλο που ονειρευόταν ο ανδρικός πληθυσμός χρόνια τώρα (ε όχι και typecasting!).

Η Ελεν Μπέρκσολμ αυτοϊκανοποιείται όπου σταθεί και όπου βρεθεί στο «Αναψέ Με» / Στο σχολείο, στο σπίτι και στην... εκδρομή, αυτό το κορίτσι πετάει κάθε ενοχή πάνω από τον αυνανισμό κάνοντας πράξη το «περνώ και μόνη μου καλά». Και εμείς καλύτερα!

Η Ρούνι Μάρα «τιμωρεί» τον επίτροπό της χτυπώντας του ένα τατουάζ στο «Κορίτσι με το Τατουάζ» / Μια ισχυρή απόδειξη πως μπορείς να πάρεις το αίμα σου πίσω με πολλούς τρόπους, αλλά ο αποτελεσματικότερος θα είναι πάντα το κάλεσμα για σεξ, ειδικά αν στην τσάντα σου υπάρχει και μια κάμερα και κάτι king size για την διείσδυση. Ιουυυυ...

johnnie

O Τζόνι Ντεπ κάνει σεξ με την Εύα Γκριν στο «Dark Shadows» / Κοινώς μη φιλοξενήσεις ποτέ ένα βαμπίρ και μια μάγισσα που γουστάρουν ο ένας τον άλλον, γιατί θα σου κάνουν το σπίτι λίμπα!

Η γυναίκα - τέρας στο «VHS» / Οταν τη συναντάς είναι σέξι, όταν γδύνεται ακόμη πιο σέξι, όταν αρχίσει να σε δαγκώνει ακόμη ΠΙΟ σέξι, όταν αρχίσει να σε τρώει όμως, την πάτησες!

Η μηχανή της χαράς στη «Μηχανή της Χαράς» / Αγνοήστε την ταινία που μένει μόνο στο πικάντικο του θέματος και σκεφτείτε πόσο διαφορετικός και λιγότερο fun θα ήταν ο κόσμος χωρίς δονητές.

magic

O Tσάνινγκ Τέιτουμ στο «Μagic Mike» / Βραβείο καλύτερου στρίπερ με διαφορά...

Ο προστάτης του Ρόμπερτ Πάτινσον στο «Cosmopolis» / Για όσους και όσες ενδιαφέρονται το πόρισμα του γιατρού είναι πως είναι «ασύμμετρος»!

Τα κορίτσια κυκλοφορούν ημίγυμνα στον «Οίκο Ανοχής» / Τι άλλο να έκαναν θα μας πείτε, αλλά ακόμη και έτσι μεταφέρουν μια αναγεννησιακή αύρα ερωτισμού σε μια ταινία για το τέλος του ρομαντισμού.

marion

Η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Ματίας Σένερτς στο «Σώμα με Σώμα» / Η πιο σπαρακτική ερωτική σκηνή της χρονιάς, μια από τις καλύτερες όλων των εποχών, εκεί όπου το σεξ μπορεί να αναπληρώσει όχι μόνο δύο κομμένα πόδια, αλλά και μια ολόκληρη ζωή...

Διαβάστε ακόμη:

Tags: best of 2012