Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2016: Ας πέφτουν τα στοιχήματα...

στα 10

Σε δύο μόλις ημέρες θα γνωρίζουμε τους νικητές της 73ης Απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Τι ακριβώς, όμως, προβλέπουν τα γραφεία στοιχημάτων για τα φετινά φαβορί και αουτσάιντερ;

Χρυσές Σφαίρες 2016: Ας πέφτουν τα στοιχήματα...

Η φετινή οσκαρική κούρσα μοιάζει να είναι μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες των τελευταίων χρόνων. Κι αυτό γιατί η απουσία αδιαφιλονίκητων φαβορί ακόμη και στις μεγαλύτερες κατηγορίες, κάνουν τις επερχόμενες βραβεύσεις που θα οδηγήσουν μέχρι τα φετινά Οσκαρ μια πραγματική ζαριά για έμπειρους παίχτες...

Τα γραφεία στοιχημάτων βέβαια κάνουν τη δουλειά τους και τα συγκεντρωμένα αποτελέσματα των προβλέψεων τους ξεκαθαρίζουν κάπως το τοπίο - ακόμη και στην πάντα μπερδεμένη περίπτωση των Χρυσών Σφαιρών που συνεχίζει να χωρίζει τις ταινίες σε δράματα και κωμωδίες ή μιούζικαλ.

Δύο ημέρες πριν τη φετινή 73η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών που θα γίνει την Κυριακή (προς ξημερώματα Δευτέρας) 10 Ιανουαρίου, κοιτάζουμε τι προκρίνουν τα στοιχήματα για τους νικητές στις μεγάλες κατηγορίες των βραβείων και σας κλείνουμε ραντεβού για το πρώτο λαμπερό ξενύχτι της οσκαρικής περιόδου.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλες τις υποψηφιότητες των φετινών Χρυσών Σφαιρών σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές κατηγορίες

Spotlight 607 Spotlight

Στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας / Δράμα τα στοιχήματα δίνουν ως μεγάλο φαβορί το «Spotlight» του Τομ ΜακΚάρθι, με δεύτερο το «The Revenant», τρίτο το «Carol», τέταρτο το «Mad Max: Fury Road» και τελευταίο το «Room». Στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας / Κωμωδία ή Μιούζικαλ, το φαβορί είναι το (ούτε κωμωδία ούτε μιούζικαλ) «The Martian» του Ρίντλεϊ Σκοτ, ενώ ακολουθούν το «Trainwreck», το «The Big Short», το «Joy» και το «Spy».

Ridley Scott 607 Ρίντλεϊ Σκοτ

Στην κατηγορία της Καλύτερης Σκηνοθεσίας, των στοιχημάτων προηγείται ο Ρίντλεϊ Σκοτ για το «The Martian», ενώ ακολουθούν ο Τομ ΜακΚάρθι για το «Spotlight», ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου για το «The Revenant», ο Τζορτζ Μίλερ για το «Mad Max» και τελευταίος ο Τοντ Χέινς για το «Carol». Ο Ρίντλεϊ Σκοτ θεωρείται ο μεγάλος αδικημένος των βραβείων γενικά και αν καταφέρει να πάρει τη Χρυσή Σφαίρα δημιουργεί τους οιωνούς για το πρώτο Οσκαρ της καριέρας του.

Room 607 Η Μπρι Λάρσον στο «Room»

Στην κατηγορία της Καλύτερης Ηθοποιού / Δράμα την έκπληξη στα στοιχήματα κάνει η Μπρι Λάρσον για το «Room», ενώ ακολουθούν τόσο η Κέιτ Μπλάνσετ όσο και η Ρούνι Μάρα για το «Carol», η Σίρσα Ρόναν για το «Brooklyn» και η Αλίσια Βικάντερ για το «The Danish Girl». Στην κατηγορία της Καλύτερης Ηθοποιού / Κωμωδία ή Μιούζικαλ το φαβορί είναι η Τζένιφερ Λόρενς για το «Joy» με τις Μελίσα ΜακΚάρθι («Spy»), Εϊμι Σούμερ («Trainwreck»), Μάγκι Σμιθ («The Lady in the Van») και Λίλι Τόμλιν («Grandma») να απέχουν με διαφορά από την πρώτη θέση.

Leonardo Di Caprio The Revenant 607 2

Στην κατηγορία του Καλύτερου Ηθοποιού / Δράμα όλοι οι δρόμοι (και τα στοιχήματα) οδηγούν φέτος στον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο για τη θαρραλέα του ερμηνεία στο «The Revenant» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου. Ακολουθούν οι Μάικλ Φασμπέντερ για το «Steve Jobs», ο Εντι Ρεντμέιν για το «The Danish Girl», ο Μπράιαν Κράνστον για το «Trumbo» και ο Γουιλ Σμιθ για το «Concussion». Στην κατηγορία του Καλύτερου Ηθοποιού / Κωμωδία ή Μιούζικαλ πρώτος είναι αυτή τη στιγμή ο Κρίστιαν Μπέιλ για το «The Big Short», ενώ ακολουθούν ο Στιβ Καρέλ για την ίδια ταινία, ο Ματ Ντέιμον για το «The Martian», ο Αλ Πατσίνο για το «Danny Collins» και ο Μάρκ Ράφαλο για το «Οικογενειακές Ανισορροπίες».

Anomalisa Anomalisa

Για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων, όλα τα στοιχήματα προκρίνουν το «Anomalisa» του Τσάρλι Κάουφμαν, με δεύτερο το «The Good Dinosaur» και μόλις τρίτο το «Inside Out», ενώ ακολουθούν τελευταία και χωρίς ελπίδες τα «The Peanuts Movie» και «Shaun the Sheep».


Περισσότερα για τη φετινή οσκαρική κούρσα