Buzz

Χειροποίητη μαγεία: Κατασκευάζοντας την «Anomalisa»

στα 10

Το υπέροχο stop motion film του Τσάρλι Κάουφμαν, μας αποκαλύπτει το πως φτιάχτηκε σε ένα βίντεο.

Χειροποίητη μαγεία: Κατασκευάζοντας την «Anomalisa»

Το πρώτο τρέιλερ ήταν αρκετό για να μας μαγέψει, αλλά και για να θαυμάσουμε την τεχνική αρτιότητα αυτού του stop motion φιλμ που χρειάστηκε τρία χρόνια για να γίνει πραγματικότητα.

1261 πρόσωπα κατασκευάστηκαν για τις μικροσκοπικές κούκλες που πρωταγωνιστούν, περισσότερα από 1000 κοστούμια κι αντικείμενα, όλα όσα θα δείτε στο φιλμ φτιάχτηκαν στο χέρι και κάθε ένα από τα 118.089 καρέ της ταινίας δομήθηκαν προσεκτικά πριν φωτογραφηθούν.

Ολη αυτή η σκληρή δουλειά είναι που κάνει ένα stop motion φιλμ να μοιάζει ακόμη πιο αξιοθαύμαστο, αλλά ειδικά στην περίπτωση της «Anomalisa», ένα απόλυτα ενήλικο φιλμ, το γεγονός ότι δεν πρωταγωνιστούν άνθρωποι, μοιάζει να το κάνει ακόμη πιο ενήλικο και εντυπωσιακό.

Η ιστορία του είναι αυτή ενός χαρισματικού και διάσημου ηγέτη, που ταξιδεύει ανά τον κόσμο, αλλάζοντας τις ζωές των ανθρώπων. Η δική του ζωή, όμως, έχει αρχίσει να μοιάζει κενή και χωρίς νόημα. Μοιάζει με μια μονότονη ύπαρξη όπου όλοι οι άνθρωποι γύρω του του φαίνονται ίδιοι. Ξαφνικά, μια μέρα, η φωνή ενός κοριτσιού τρυπάει το τίποτα της ζωής του. Και τον κάνει να νιώσει ξανά «ζωντανός». Τόσο που είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τα πάντα και τους πάντες, ακόμη και την οικογένεια του, προκειμένου να δραπετεύσει μαζί της προς μια... καλύτερη ζωή.

Δείτε πιο κάτω το πως φτιάχτηκε το υπέροχο αυτό φιλμ.


Δείτε ακόμη: