Buzz

«Ουζερί Τσιτσάνης»: Γνωρίζοντας τους ήρωες της ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη

στα 10

Ετοιμο για την έξοδό του στις αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου, το «Ουζερί Τσιτσάνης» αφηγείται την ιστορία τεσσάρων νέων ανθρώπων μέσα σε μια εποχή αποφασισμένη να συντρίψει τα ονειρά τους. Τους υποδύονται τέσσερις νέοι ηθοποιοί που πρέπει να γνωρίσουμε.

Flix Team
«Ουζερί Τσιτσάνης»: Γνωρίζοντας τους ήρωες της ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη

Η ιστορία του «Ουζερί Τσιτσάνης» που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, διαδραματίζεται στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη (1942-1943) και αφηγείται τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων, του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας. Μέσα από μια περιπετειώδη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, ξεδιπλώνονται η ιστορία της κατεχόμενης Θεσσαλονίκης και της εβραϊκής της κοινότητας, αλλά και τα πιο δημιουργικά χρόνια του Βασίλη Τσιτσάνη στο ιστορικό Oυζερί Τσιτσάνης, όπου συνέθεσε τα πιο γνωστά του τραγούδια, μεταξύ αυτών και την πολύ-τραγουδισμένη «Συννεφιασμένη Κυριακή».

«Η Γερμανική κατοχή και μια απαγορευμένη ερωτική σχέση βρίσκονται στο επίκεντρο ενός κινηματογραφικού ρυθμού που τίθεται από τη μουσική που συνθέτει ένας από τους βασικούς χαρακτήρες του έργου: ο εμβληματικός Βασίλης Τσιτσάνης», σημειώνει ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, που επιστρέφει στο σινεμά μετά από ένα μεγάλο και υπερεπιτυχημένο διάλειμμα στην τηλεόραση.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη

Ουζερί Τσιτσάνης 607

Κεντρικοί πρωταγωνιστές στο «Ουζερί Τσιτσάνης» είναι τέσσερις νέοι ηθοποιοί που αποτελούν τα δύο κεντρικά ζευγάρια της ταινίας, γύρω από τα οποία περιστρέφεται η δράση και χαρτογραφείται η Ελλάδα της κατοχής, η τύχη των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και η συντριβή των ονείρων μιας ολόκληρης γενιάς.

Ουζερί Τσιτσάνης 607

Βασίλης Τσιτσάνης (Ανδρέας Κωνσταντίνου)

26 χρονών. Παντρεμένος με μία κόρη λίγων μηνών. Η ασκητική μορφή του καθηλώνει. Η μουσική δημιουργία εκτονώνει την ένταση, που σιγοβράζει μέσα του. Δεν διστάζει την κρίσιμη στιγμή να πάρει μια ηρωική απόφαση, που βάζει σε κίνδυνο τον ίδιο, ακόμη και την οικογένειά του. Τον υποδύεται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, πρωταγωνιστής στη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη και πιο πρόσφατα στις «Οχθες» του Πάνου Καρακανεβάτου.

Ουζερί Τσιτσάνης 607

Γιώργος (Χάρης Φραγκούλης)

25 χρονών. Εχει δραστήρια ανάμειξη στην Αντίσταση. Ερωτευμένος με μια γυναίκα ενάντια στους κανόνες της εποχής. Αφήνει πίσω του ένα εξασφαλισμένο μέλλον για να ανοίξει ουζερί με τον Τσιτσάνη. Αυθόρμητος και παρορμητικός, ζει για το εδώ και το τώρα. Τον υποδύεται ο Χάρης Φραγκούλης, βραβευμένος με το βραβείο «Δηµήτρης Χορν» και κινηματογραφικός αισθηματίας στους «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη.

Ουζερί Τσιτσάνης 607

Εστρέα (Χριστίνα Χειλά Φαμέλη)

22 χρονών. Οπως όλες οι κοπέλες αυτής της ηλικίας, έχει μυστικά. Κρυφά συμμετέχει στην αντίσταση, κρυφά ερωτεύεται έναν Χριστιανό, παρά τις αντιρρήσεις της εβραϊκής οικογένειάς της. Την υποδύεται η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης. Το «Ουζερί Τσιτσάνης» σηματοδοτεί την πρώτη κινηµατογραφική της εµφάνιση.

Ουζερί Τσιτσάνης 607

Λέλα (Βασιλική Τρουφάκου)

25 χρονών. Ενα δροσερό και λαϊκό κορίτσι. Προικισμένη με έξοχη φωνή και ομορφιά. Ο απεγνωσμένος έρωτάς της με τον Τσιτσάνη την οδηγεί στην αγκαλιά ενός αμφιλεγόμενου, ισχυρού άντρα. Την υποδύεται η Βασιλική Τρουφάκου, απόφοιτη της δραµατικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, πιο γνωστή από την τηλεοπτική σειρά «Κάτω Παρτάλι».

Ουζερί Τσιτσάνης 607

Η ταινία, μια παραγωγή της Τηλεκίνησης ΑΕ και συμπαραγωγή του OTE TV, Σάμπυ Μιωνή, Topcut - Modiano AΕ και Μανούσου Μανουσάκη θα βγει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου 2015 από την Feelgood Entertainment και θα κάνει πρώτη τηλεοπτική προβολή στα κινηματογραφικά κανάλια OTE CINEMA του OTE TV το 2016.

Διαβάστε περισσότερα για το «Ουζερί Τσιτσάνης» στο επίσημο site της ταινίας. ή στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο Facebook.

Ουζερί Τσιτσάνης

Διαβάστε και δείτε ακόμη