Oscars History: Ολες οι ταινίες που βασίζονται σε κόμικ και ήταν υποψήφιες ή κέρδισαν Οσκαρ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή την ιστορική διάκριση του «Black Panther», που είναι υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, κάνουμε μια ιστορική ανασκόπηση στη σχέση αγάπης - μίσους της Ακαδημίας με τις ταινίες βασισμένες σε κόμικ.

Η Μεριέμ Μπενμπαρέκ στέκεται απέναντι στον φεμινισμό της μπουρζουαζίας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

H βραβευμένη στις Κάννες δημιουργός από το Μαρόκο μιλάει στο Flix για τις καθημερινές ιστορίες που γέννησαν το ντεμπούτο της, «Σοφία», την οικονομική ανισότητα που μοιάζει με αρχή και τέλος όλων, και την ελπίδα που μπορεί να κρύβεται σε μια νέα ζωή και στο... σινεμά.

Οι Ταινίες της Κυριακής: «Μαχαίρι στο Κεφάλι» του Ράινχαρτ Χάουφ (1978)

ΑΠΟΨΗ

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, με αφορμή το θάνατο του Μπρούνο Γκανς, θυμόμαστε ίσως την καλύτερη ερμηνεία του, επιστρέφοντας το χρόνο πίσω στο 1978.

Οι Ταινίες της Κυριακής: «Sólo con Tu Pareja» του Αλφόνσο Κουαρόν

ΑΠΟΨΗ

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, το ντεμπούτο του Αλφόνσο Κουαρόν, γεμάτο ψήγματα από το κινηματογραφικό σύμπαν που οδήγησε στο θρίαμβο του «Ρόμα».

Ο Χ. Φ. Λάβκραφτ που θέλουμε να δούμε στον κινηματογράφο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με το «Color Out of Space» να μεταφέρεται σύντομα στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ, επιλέγουμε και κάποιες άλλες ιστορίες από το σκοτεινό σύμπαν του μεγάλου αυτού συγγραφέα που θα θέλαμε να δούμε σύντομα στις αίθουσες.

Η διπλή ζωή του Κριστόφ Κισλόφσκι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή την προβολή των μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Κισλόφσκι στο Exile Room, στις 7 και 14 Φεβρουαρίου, το Flix ανατρέχει στη λιγότερο γνωστή αυτή πτυχή της φιλμογραφίας του σπουδαίου Πολωνού σκηνοθέτη, προτού γίνει διάσημος με αριστουργήματα όπως «Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα» και η τριλογία των «Τριών Χρωμάτων».

Οι Ταινίες της Κυριακής: «Love Streams» του Τζον Κασσαβέτη

ΑΠΟΨΗ

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, με αφορμή την επέτειο από το θάνατο του Τζον Κασσαβέτη, αλλά και το Φεστιβάλ Βερολίνου που ξεκινάει την εβδομάδα που έρχεται, επιστρέφουμε στην τελευταία μεγάλη ταινία του, που ...

«Το μυαλό πρέπει ν' ακολουθεί τους δικούς του ρυθμούς.» Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης μιλά αποκλειστικά στο Flix

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Με υπέροχη αφορμή την υποψηφιότητα για Οσκαρ Μοντάζ για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, ο σπουδαίος μοντέρ μιλά για ταινίες, προηγούμενες ζωές, συνεργάτες και τον Πυρρίχιο χορό!

Οι Ταινίες της Κυριακής: «Walden» του Γιόνας Μέκας

ΑΠΟΨΗ

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα (ζωής) του Γιόνας Μέκας, πρωτοπόρου αμερικανικού underground που πέθανε στα 96 του χρόνια.

Oscars History: Ολες οι ταινίες που βασίζονται σε κόμικ και ήταν υποψήφιες ή κέρδισαν Οσκαρ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή την ιστορική διάκριση του «Black Panther», που είναι υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, κάνουμε μια ιστορική ανασκόπηση στη σχέση αγάπης - μίσους της Ακαδημίας με τις ταινίες βασισμένες σε κόμικ.

To Fyre Festival ήταν κάτι περισσότερο από το μεγαλύτερο πάρτι που δεν έγινε ποτέ

ΑΠΟΨΗ

Το Flix είδε - συνολικά τρεις ώρες - και τα δύο ντοκιμαντέρ που εμφανίστηκαν ταυτόχρονα σε Netflix και Hulu και αφηγούνται την εξωφρενική ιστορία του Fyre Festival, που ξεκίνησε σαν ένα (αμερικάνικο) όνειρο και κατέληξε σε εφιάλτη.

Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.