Ο κινηματογραφικός Πάμπλο Νερούδα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συγγραφέας, ποιητής, πολιτικός, κινηματογραφικός ήρωας. Ο Πάμπλο Νερούδα δεν επηρέασε μόνο την παγκόσμια λογοτεχνία αλλά και τον (έμφυτα ρομαντικό) κόσμο του σινεμά. Αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές του.

Φονικές Τηλεοράσεις: Eνας κινηματογραφικός οδηγός (χωρίς τηλεκοντρόλ)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δαίμονες που κατοικούν μέσα στη συσκευή της τηλεόρασης, φονικά μηνύματα που βρίσκουν δίοδο μαζικής αποστολής μέσω του σήματος, πύλες για έναν άλλο κόσμο που προσδίδουν στα «χιόνια» της TV ακαριαία επικινδυνότητα. Στο σινεμά, όταν λέμε ότι η τηλεόραση βλάπτει σοβαρά την υγεία, το εννοούμε!

Εκπέμποντας «Σήμα Κινδύνου»: Oλη η ιστορία της μυθολογίας του «Ringu»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Από την ιαπωνική λογοτεχνία και τον ασιατικό τρόμο μέχρι την υπερφυσική επιστημονική φαντασία και τις γοτθικές επιρροές του αμερικανικού remake, εξερευνούμε την κληρονομιά τρόμου ενός φαντάσματος που κατέληξε να γίνει horror icon. Καλού κακού, κρατήστε απόσταση ασφαλείας από την οθόνη.

«Sleep»: Οταν ο Αντι Γουόρχολ κινηματογράφησε έναν άντρα να κοιμάται για έξι ώρες

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

H πρώτη ταινία του Αντι Γουόρχολ που απέκτησε το δικό της μύθο στην κουλτούρα του underground - μια φαινομενική ωδή στον ύπνο, μια αποθέωση της ομορφιάς της ανθρώπινης κατάστασης.

Ο Σύλλας Τζουμέρκας γράφει για το «Φόβο» του Κώστα Μανουσάκη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή την προβολή του «Φόβου» του Κώστα Μανουσάκη στο πλαίσιο της Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά, ο Σύλλας Τζουμέρκας («Xώρα Προέλευσης», «A Blast») γράφει για εξτραβαγκάντσες, σοφτ-κορ exploitation φιλμ του κάμπου και ένα γενναίο μελόδραμα που αξίζει να λατρεύεις.

«Αφθαρτος» ή «Διχασμένος»; Βάζουμε στη σειρά τις ταινίες του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

ΑΠΟΨΗ

Με ή χωρίς φινάλε-έκπληξη, βάζουμε στη σειρά όλες τις ταινίες του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν μετά την «Eκτη Αίσθηση», ξεκινώντας από την χειρότερη και καταλήγοντας στην καλύτερη. Θα «δούμε νεκρούς ανθρώπους» στην κορυφή;

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος δίνει φωνή σε έναν «Σιωπηλό Μάρτυρα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος μας μιλά για μια ταινία που μοιάζει με λεπτή ανασκαφή στην συλλογική μνήμη και μαζί τα πιο προσωπικά συναισθήματα των ανθρώπων που η ζωή τους σημαδέυτηκε από μια φυλακή.

«Ολη μου τη ζωή προσπαθώ ν' ανατρέψω τα στερεότυπα». Η Ναόμι Χάρις μιλά στο Flix για το «Moonlight»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πολύ μακριά από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Μις Μάνιπενι, η καθηλωτική Ναόμι Χάρις μοιράστηκε με το Flix το γιατί πιστεύει ότι όλος ο κόσμος πρέπει να δει το «Moonlight»... για το καλό του!

Οι κινηματογραφικοί «Δον Ζουάν» που (δεν) ξεχάσαμε

ΑΠΟΨΗ

Με αφορμή τον «Δον Ζουάν» του Μιχαήλ Μαρμαρινού που ανεβαίνει στις 25 Ιανουαρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, θυμόμαστε τις δέκα πιο αξιοσημείωτες φορές που ο διάσημος γυναικοκατακτητής κατέκτησε (και) το σινεμά.

Λέιλα Μπουζίντ: «Αν θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο αραβικός κόσμος, δείτε σινεμά – όχι ειδήσεις»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

To Flix ανοίγει τα μάτια και την καρδιά του και μιλάει με τη σκηνοθέτη από την Τυνησία που έκανε την μεγαλύτερη επανάσταση με την πρώτη της ταινία «Με τα Μάτια Ανοιχτά»: μίλησε για την καθημερινότητα στη χώρα της, τα νιάτα, τον έρωτα και ...

Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας.