Γυρίσματα

Το FLIX συναντά τον Θανάση Νεοφώτιστο στα γυρίσματα του «Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια»

στα 10

Πρώτη μεγάλου μήκους για τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη και... φτου φτου για να μη βασκαθεί!

Το FLIX συναντά τον Θανάση Νεοφώτιστο στα γυρίσματα του «Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια»

Γνωρίσαμε τον Θανάση Νεοφώτιστο πριν δέκα, πάνω-κάτω, χρόνια, λίγο μετά το «Ο Ηλιος και ο Βοριάς», όταν, το 2014, κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο στο Φεστιβάλ Δράμας με την «Προσευχή». Ακολούθησε ένα θεαματικό palmarès, με κάθε νέα μικρού μήκους του να διακρίνεται διεθνώς: Ο «Πωγωνίσκος» (2015) κέρδισε, στο ίδιο Φεστιβάλ, το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, η «Λεωφόρος Πατησίων» (2018) έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, βραβεύτηκε στο Κλερμόν-Φεράν κι ήταν υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, το «Route-3» (2019) είχε την παγκόσμια πρώτη του στο Φεστιβάλ του Τορόντο και το «Airhostess-737» (2022), έκανε την πιο θεαματική πτήση: πρεμιέρα το Φεστιβάλ του Λοκάρνο, τιμητική διάκριση στο Τορόντο, βραβείο ερμηνείας για τη Λένα Παπαληγούρα στο Κλερμόν-Φεράν και στο Σάντανς, καλύτερη μικρού μήκους ταινία στα βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, υποψηφιότητα για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου και συνολικά πάνω από 28 βραβεία και διακρίσεις σε περισσότερα από 100 διεθνή φεστιβάλ παγκοσμίως.

Διαβάστε και δείτε ακόμα:

Παράλληλα, ο Θανάσης Νεοφώτιστος έκανε κι άλλα σημαντικά πράγματα: Εγινε Head Programmer του Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας. Μίλησε, με τις ταινίες, τις δηλώσεις και την ίδια του την ύπαρξη, για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και την ορατότητά της. Και, τα τελευταία οκτώ χρόνια, προετοιμαζόταν για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του. Κι ο καιρός έφτασε. «Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια», με παραγωγό την Ιωάννα Μπολομύτη, ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του, λίγα στην Αττική, πολλά στη Δημητσάνα, και παίρνει, τώρα, το δρόμο του post production και της παρουσίασής του στον κόσμο.

Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια

Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια

«Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια» είναι, όπως λέει ο δημιουργός του, «μια ελληνική τραγωδία ενηλικίωσης». Ο Πέτρος, ένας δεκαπεντάχρονος έφηβος, ασφυκτιά, καθώς ζει με την αυστηρή Δήμαρχο γιαγιά του, την υπερπροστατευτική μητέρα του και τους συντηρητικούς κατοίκους ενός ορεινού χωριού, βυθισμένου στις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες. Μέσα από τη σχέση του με τον φίλο του, Αίμωνα, και από μια σειρά συγκυριών και αποκαλύψεων, θα καταλάβει ότι για να ελευθερωθεί θα πρέπει να θυσιάσει ένα κομμάτι από τον εαυτό του: τα μοναδικά γαλάζια μάτια του. Ο Θανάσης Νεοφώτιστος μίλησε στην κάμερα του Flix για τη βουτιά στη μεγάλου μήκους, για την τυχαιότητα της διαφορετικότητας και για το σινεμά ως μέσο επικοινωνίας. Δείτε το βίντεο παρακάτω και προσοχή μην τον ματιάσετε.

Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια

Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια
Δείτε το video:


info Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ, ΠΑΜΠΛΟ ΣΟΤΟ, ΣΥΡΜΩ ΚΕΚΕ, ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΚΑΣ | ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ  ΑΤΑΛΑΝΤΗ Α.Ε., YE FILMS LTD, SEKTOR FILM, STUDIO CORVUS, SENSE PRODUCTION, ΕΡΤ Α.Ε. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ MOVINVEST AB COLD IRON ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΕΚΟΜΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΣΕΚΙΝ) | VFX JOVICA PANOVSKI | SFX ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΒΛΑΣΣΕΡΟΣ | ΜΑΚΙΓΙΑΖ, ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ TATJANA TOMSIC | ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΡΔΙΚΟΥ  | PRODUCTION DESIGNER ΔΑΦΝΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ | ΗΧΟΛΗΨΙΑ IVAN MIHOCI | ΜΟΥΣΙΚΗ IGOR VASILEV | ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ | ΜΟΝΤΑΖ ΠΑΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ | ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ DJORDJE ARAMBASIC | ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΛΟΜΥΤΗ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ, ELIZABETH WOODWARD, LAUREN MANN, MIRANDA BAILEY, ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, VLADIMIR ANASTASOV, ANGELA NESTOROVSKA, ZVONIMIR MUNIVRANA, MAJA POPOVIC, IRINA MALCEA | ΣΕΝΑΡΙΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΚΑΡΑΚΗΣ | ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ