Ενημέρωση

Πάμε θερινό; Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι

στα 10

Το Flix συγκέντρωσε όλες τις ταινίες που θα δούμε στα θερινά από Μάιο μέχρι και Σεπτέμβριο.

Πάμε θερινό; Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι

Το Flix συγκέντρωσε για εσάς όλες τις (πολλές τελικά) ταινίες που είναι προγραμματισμένες να βγουν στις ελληνικές αίθουσες, σε κάποιο θερινό δίπλα σας, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, με ολοκαίνουργιες πρεμιέρες, πολυαναμενόμενα blockbuster, (φυσικά) γαλλικές κωμωδίες αλλά και καλοκαιρινές επανεκδόσεις.

Σημείωση: Η λίστα θα ανανεώνεται συνεχώς.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά.

ΜΑΪΟΣ

kinds of kindness

Ιστορίες Καλοσύνης (Kinds of Kindness) του Γιώργου Λάνθιμου

Πρόκειται γα μια κωμωδία, γραμμένη από τον ίδιο, μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, στην πέμπτη τους συνεργασία μετά τον «Κυνόδοντα», τις «Αλπεις», τον «Αστακό» και το «Φόνο του Ιερού Ελαφιού» και φυσικά με πρωταγωνίστρια την Εμα Στόουν. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες πριν φτάσει στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Μαΐου. Εκτός από την Εμα Στόουν πρωταγωνιστούν οι Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλι, Τζο Αλγουιν, Τζεσι Πλέμονς. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Detective Conan: The Black Iron Submarine

Detective Conan: The Black Iron Submarine του Γιουζούρου Τατσικάβα

Η κινηματογραφική μεταφορά anime βασισμένη στη manga σειρά «Case Closed».

Boy Kills World

Boy Kills World του Μορίτζ Μορ

Μια ταινία δράσης η οποία ακολουθεί το Αγόρι, έναν κωφό με ζωηρή φαντασία. Oταν η οικογένειά του δολοφονείται, εκπαιδεύεται από έναν μυστηριώδη σαμάνο να καταστείλει την παιδική του φαντασία και να γίνει όργανο θανάτου. Με τον Μπιλ Σκάρσγκαρντ.

Ezra

Ezra του Τόνι Γκόλντγουιν

Η ταινία ακολουθεί τον Μαξ Μπερνάλ, ο οποίος διαλύει την επιτυχημένη καριέρα και τον γάμο του για να γίνει ένα κάπως λιγότερος επιτυχημένος stand-up κωμικός. Με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπόμπι Καναβάλε, Βέρα Φαρμίγκα, Ροουζ Μπερν.

the strangers chapter 1

The Strangers: Chapter 1 του Ρένι Χάρλιν

Αφού χαλάσει το αυτοκίνητό τους σε μια απόκοσμη μικρή πόλη, ένα νεαρό ζευγάρι αναγκάζεται να περάσει τη νύχτα σε μια απομακρυσμένη καμπίνα. Ακολουθεί πανικός καθώς τρομοκρατούνται από τρεις μασκοφόρους άγνωστους που χτυπούν χωρίς έλεος και φαινομενικά χωρίς κίνητρο. Τρίτη ταινία για τη σειρά «Strangers», πρώτη μιας νέας τριλογίας που υπογράφει σκηνοθετικά ο Ρένι Χάρλιν.

damaged

Damaged του Τέρι ΜακΝτόνα

Ο Νταν Λόουσον, ένας ντετέκτιβ από το Σικάγο, ταξιδεύει στη Σκοτία για να βρεθεί με τον Σκοτσέζo ντετέκτιβ Μπόιντ, μετά την αναβίωση ενός κατά συρροή δολοφόνου που τα εγκλήματα του ταιριάζουν με μια ανεξιχνίαστη υπόθεση που εξέτασε πριν από 5 χρόνια στο Σικάγο. Με τους Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Βενσάν Κασέλ.

the animal kingdom

Το Ζωικό Βασίλειο (The Animal Kingdom) του Τόμας Κέιλι

Μια περιπέτεια μεταξύ ενός πατέρα και του γιου του, σε έναν κόσμο όπου κάποιοι άνθρωποι έχουν αρχίσει να μεταλλάσσονται σε άλλα ζωικά είδη. Ανοιγμα του τμήματος Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών, μεγάλη επιτυχία στο γαλλικό box office. Με τους Ρομέν Ντουρίς, Αντέλ Εξαρχόπουλος.

sleeping dogs

Sleeping Dogs του Ανταμ Κούπερ

Αφού υποβλήθηκε σε μια πρωτοποριακή θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ένας πρώην ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών επανεξετάζει μια υπόθεση δεκαετίας που αφορά την άγρια δολοφονία ενός καθηγητή κολεγίου - και είναι σαν να ερευνά την υπόθεση για πρώτη φορά. Με τους Ράσελ Κρόου, Κάρεν Γκίλαν.

freud's last session

Freud's Last Session του Μάθιου Μπράουν

Η ταινία διαδραματίζεται τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (ο Φρόιντ πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1939, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του πολέμου), καθώς ο Φρόιντ και ο συγγραφέας των «Χρονικών της Νάρνια» Σι. Ες. Λιούις συναντιούνται για να συζητήσουν την ύπαρξη του Θεού. Η εκτενής (φανταστική) συζήτησή τους θα αγγίξει ορισμένες από τις λιγότερο συμβατικές σχέσεις του ζευγαριού, όπως το ειδύλλιο του Λίουις με τη μητέρα ενός φίλου του και τον ρόλο του Φρόιντ ως πατέρα της λεσβίας κόρης του. Σίγουρα, δεδομένων όλων όσων γνωρίζουμε για τον Φρόιντ, αυτές οι συζητήσεις θα γίνουν αρκετά περίεργες. Με τους Αντονι Χόπκινς, Μάθιου Γκουντ.

Kings of the World

Βασιλιάδες του Κόσμου (Kings of the World) της Λάουρα Μόρα Ορτέγκα

Ο Ρα, ένας φτωχός έφηβος, λαμβάνει ένα πολυαναμενόμενο γράμμα. Η κυβέρνηση της Κολομβίας του έχει στείλει ένα πιστοποιητικό που κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό του δικαίωμα του στη γη των προγόνων του, την οποία είχαν υφαρπάξει παραστρατιωτικές ομάδες από την οικογένειά του δεκαετίες νωρίτερα. Μεθυσμένος από την προοπτική του να αποκτήσει επιτέλους ένα σπίτι, μαζεύει την οικογένεια που έχει ο ίδιος επιλέξει: πέντε αγόρια που μαζεύουν παλιοσίδερα στους δρόμους του Μεντεγίν. Μαζί ξεκινούν το ταξίδι σε ένα τοπίο όπου καταπράσινα δάση και η πυκνή ομίχλη κρύβουν μια πανδημία διάχυτης βίας.

Medium

Μέντιουμ (Medium) της Χριστίνας Ιωκειμίδη

Στο μεταίχμιο της ενηλικίωσης και έχοντας χάσει πρόσφατα τη μητέρα της, η Ελευθερία έρχεται στην Αθήνα από την επαρχία για να επισκεφθεί την μεγάλη της αδερφή, την οποία βρίσκει ερωτευμένη και ετοιμόγεννη. Περιπλανώμενη στο Αυγουστιάτικο καμίνι μιας άγνωστης μεγαλούπολης που βράζει, γνωρίζει το ξύπνημα της σεξουαλικής επιθυμίας στο πρόσωπο του αινιγματικού Άγγελου, ο οποίος την παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο και το ριψοκίνδυνο στρόβιλο του πρώτου έρωτα. Σε ρόλο έκπληξη η τραγουδίστρια Μάρθα Φριντζήλα. Η Χριστίνα Ιωακειμίδη επιστρέφει μετά το «Χάρισμα» με μια ιστορία ενηλικίωσης εν μέσω ενός αθηναϊκού καύσωνα. Παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Σαράγεβο, όπου και κέρδισε το βραβείο Cineuropa, συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Μαιάμι, συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ και δείτε περισσότερα για την ταινία.

Πολύδροσο

Πολύδροσο του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy)

Η Σοφία, η κόρη, επιστρέφει στο Πολύδροσο για να φροντίσει τη Σοφία, τη μητέρα της. Στη γειτονιά που μεγάλωσε την περιμένουν όλοι οι λόγοι που την έκαναν κάποτε να θέλει να φύγει. Το Πολύδροσο είναι ένα απομονωμένο προάστιο και οι Σοφίες περνάνε τις μερες τους σκοντάφτοντας πάνω σε φαντάσματα του παρελθόντος. Πρωταγωνιστούν η Σοφία Κόκκαλη και η Βίκυ Καγιά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Northern Comfort

Northern Comfort του Χάφστιν Γκούναρ Σίγκουρσον

Μια ποικιλόμορφη ομάδα ανθρώπων με χρόνιο φόβο να πετάξουν είναι αποκλεισμένοι στον χειμωνιάτικο βορρά. Με τον Τίμοθι Σπόλ.

Timescape

Timescape του Αριστομένη Τσίρμπα

Δύο νεαροί ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες διαστημόπλοιο που τους πηγαίνει εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν.

Le Syndrome des Amours Passées

Le Syndrome des Amours Passées των Ραφαέλ Μπαλντονί, Αν Σιρό

Ο Ρεμί και η Σάντρα δεν μπορούν να κάνουν παιδί καθώς πάσχουν από το «Σύνδρομο της παρελθούσης αγάπης». Για να θεραπευτούν, έχουν μόνο μία λύση: πρέπει να κοιμηθούν ξανά με κάθε έναν από τους προηγούμενους εραστές τους.

the garfield movie

The Garfield Movie του Μαρκ Ντίνταλ

Στην ταινία με τίτλο «The Garfield Movie», σε παραγωγή του στούντιο της Sony, ο Γκάρφιλντ επανενώνεται με τον εδώ και χρόνια χαμένο πατέρα του και μαζί ξεκινούν μια τρελή περιπέτεια.

kingdom of the planet of the apes

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων (Kingdom of the Planet of Apes) του Γουές Μπολ

Πολλά χρόνια μετά τη βασιλεία του Καίσαρα, ένας νεαρός πίθηκος πηγαίνει σε ένα ταξίδι που θα τον οδηγήσει να αμφισβητήσει όλα όσα του έμαθαν για το παρελθόν και να κάνει επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον για τους πιθήκους και τους ανθρώπους.

Imaginary Friends

Imaginary Friends του Τζον Κραζίνσκι

Η ταινία ακολουθεί μια νεαρή κοπέλα που περνάει μια δύσκολη εμπειρία και μετά αρχίζει να βλέπει τους φανταστικούς φίλους όλων που έχουν μείνει πίσω καθώς οι πραγματικοί τους φίλοι έχουν μεγαλώσει.

tarot

Tarot των Σπένσερ Κοέν, Αννα Χάλμπεργκ

Όταν μια ομάδα φίλων παραβιάζει απερίσκεπτα τον ιερό κανόνα των αναγνώσεων Ταρό, απελευθερώνουν εν αγνοία τους ένα ανείπωτο κακό παγιδευμένο μέσα στα καταραμένα χαρτιά. Ένας ένας έρχονται αντιμέτωποι με τη μοίρα και καταλήγουν σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο θάνατο.

the fall guy

The Fall Guy του Ντέιβιντ Λιτς

Ο Λιτς επιστρέφει με μια νέα ταινία με τίτλο «The Fall Guy», η οποία βασίζεται στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’80, με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ στον ρόλο του Κολτ Σίβερς, ενός κασκαντέρ στην σύνταξη ο οποίος αναγκάζεται να επιστρέψει στην δουλειά όταν ο πρωταγωνιστής σε ένα blockbuster υπερ-παραγωγή εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Το χειρότερο όμως είναι ότι η πρώην του Σίβερς, η Τζόντι Μορένο, την οποία ερμηνεύει η Εμιλι Μπλαντ, σκηνοθετεί την ταινία αυτή, με την ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην λύση του μυστηρίου γύρω από την εξαφάνιση του πρωταγωνιστή.

Asphalt City

Asphalt City του Ζαν-Στεφάν Σοβέρ

Ο Ολι Κρος είναι ένας νεαρός νοσοκόμος που έχει ανατεθεί να κάνει τη νυχτερινή βάρδια της Νέας Υόρκης με έναν ασυμβίβαστο αλλά και έμπειρο συνεργάτη τον Τζιν Ρουτκόφσκι. Κάθε κλήση στο 911 είναι συχνά επικίνδυνη και αβέβαιη, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο κάθε μέρα για να βοηθήσουν άλλους. Επίσημη συμμετοχήσ το Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών. Με τους Σον Πεν, Τάι Σέρινταν.

The Extortion

The Extortion του Μαρτίνο Σαϊντέλις

Ενας πιλότος εμπορικού αεροπλάνου εκβιάζεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του για να μεταφέρει μυστηριώδεις βαλίτσες στα ταξίδια του στην Ισπανία.

furiosa

Furiosa: A Mad Max Saga του Τζορτζ Μίλερ

Το πολυαναμενόμενο prequel με την Ανια-Τέιλορ Τζόι στο ρόλο της Φουριόζα, αμέσως μετά την πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών. Μαζί της και ο Κρις Χέμσγουορθ.


ΙΟΥΝΙΟΣ

making of

Το Γύρισμα (Making Of) του Σεντρίκ Καν

Ο Σιμόν, έμπειρος σκηνοθέτης, ξεκινάει γυρίσματα μιας ταινίας που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα για τον αγώνα εργατών να σώσουν το εργοστάσιο τους από το κλείσιμο. Αντιμέτωπος με τα ψέματα του παραγωγού του, ηθοποιούς σε νευρική κρίση και ένα συνεργείο σε αναστάτωση, νιώθει ότι τα γεγονότα τον ξεπερνούν. Καθώς οι χρηματοδότες απειλούν με αποχώρηση, μοναδικός σύμμαχος του θα αποδειχτεί ένας νεαρός ντόπιος στον οποίο εμπιστεύεται τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για το γύρισμα της ταινίας. Μια από τις δύο ταινίες του Σεντρίκ Καν που θα δούμε φέτος το καλοκαίρι στις αίθουσες. Επίσημη πρεμιέρα Εκτός Συναγωνισμού (Out of Competition) στο Επίσημο Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας, όπου κέρδισε το Βραβείο Cinema & Arts Award, έναρξη του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας 2024.

Detective Conan: The Million Dollar Pentagram

Detective Conan: The Million Dollar Pentagram της Σίκα Ναγκαόκα

Η κινηματογραφική μεταφορά anime βασισμένη στη manga σειρά «Case Closed».

Panda Bear in Africa

Panda Bear in Africa των Ρίτσαρντ Κλάους, Κάρστεν Κίλερικ

Eνα νεαρό περιπετειώδες Πάντα ταξιδεύει από την Κίνα στην Αφρική για να σώσει τον καλύτερό του φίλο, τον Τζιελόνγκ τον Δράκο που έχει απαχθεί. Στο ταξίδι του ανακαλύπτει έναν παράξενο εκπληκτικό νέο κόσμο από βουνά, ερήμους και ζούγκλες.

serial bad weddings

Θεέ μου, τι σου Κάναμε; (Serial Bad Weddings/Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?) του Φιλίπ ντε Σοβερόν

Ο Κλοντ και η Μαρί είναι ένα παραδοσιακό, αστικό ζευγάρι Καθολικών Γάλλων: τρώνε τ’ αλλαντικά τους, πίνουν τα κρασιά τους, πηγαίνουν και στην εκκλησία. Οι τρεις κόρες τους, τους έχουν πικράνει, η μια έχει παντρευτεί έναν Εβραίο, η δεύτερη έναν Μουσουλμάνο και η τρίτη έναν Κινέζο. Τώρα που έρχεται η σειρά της τέταρτης, αναθαρρεύουν μαθαίνοντας ότι ο αρραβωνιαστικός είναι Γάλλος Καθολικός – μόνο που τα όνειρά τους θα γκρεμιστούν όταν αποκαλυφθεί ότι ο νεαρός είναι Γάλλος Αφρικανός, με γονείς εξίσου παραδοσιακούς και αυστηρούς στη δική τους κουλτούρα. Μια από τις πιο εμπορικές γαλλικές ταινίες των τελευταίων χρόνων και στην Ελλάδα, επιστρέφει στους κινηματογράφους για να γιορτάσει την 10η επέτειό της.

memory

Memory του Μισέλ Φράνκο

Στην αγγλόφωνη ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη πρωταγωνιστούν οι Τζέσικα Τσαστέιν, Πίτερ Σάρσγκαρντ και Ελσι Φίσερ. Η Σύλβια είναι μια κοινωνική λειτουργός που κάνει μια απλή και συγκροτημένη ζωή. Αυτό αποκαλύπτεται όταν ο Σαούλ ακολουθεί το σπίτι της από την επανένωση στο γυμνάσιο. Η αιφνιδιαστική συνάντησή τους θα επηρεάσει βαθιά και τους δύο καθώς ανοίγουν την πόρτα στο παρελθόν. Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για τον Πίτερ Σάρσγκαρντ στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Wicked Little Letters

Wicked Little Letters της Τέα Σάροκ

Οταν οι άνθρωποι στο Λίτλχάμπτον - συμπεριλαμβανομένης της συντηρητικής τοπικής Ιντιθ - αρχίζουν να λαμβάνουν επιστολές γεμάτες ξεκαρδιστικές βωμολοχίες, η θορυβώδης Ιρλανδή μετανάστης Ρόουζ κατηγορείται για το έγκλημα. Υποψιαζόμενες ότι κάτι δεν πάει καλά, οι γυναίκες της πόλης ερευνούν. Με τους Τζέσι Μπάκλεϊ, Ολίβια Κόλμαν, Τίμοθι Σπαλ.

Dear Paris

Dear Paris της Μαρζάν Σατραπί

Από τη Μαρζάν Σατραπί, την πολυβραβευμένη σκηνοθέτιδα του «Persepolis», ένας φόρος τιμής στο Παρίσι: η Μόνικα Μπελούτσι και η Ρόσι ντε Πάλμα, πιο γοητευτικές από ποτέ, έρχονται κοντά στον θάνατο για να τις κερδίσει η ζωή και πάλι. Το «Dear Paris» είναι μια απολαυστική κωμωδία που με φόντο την πιο ερωτική πόλη, καταφέρνει να αποδείξει ότι υπάρχει πάντα κάτι που μας συνδέει με τους ανθρώπους γύρω μας, ακόμα και με τους άγνωστους.

kuldi

Cold (Kuldi) του Έρλινγκουρ Θόροντσεν

Ο Οντιν, ζει μόνος του με την κόρη του Ρουν. Καθώς ερευνά κάποιους παλιούς φόνους που έχουν διαπραχθεί δεκαετίες πριν σε ένα κέντρο θεραπείας εφήβων, αρχίζει να υποπτεύεται πως κάποια παράξενα μυστικά που αποκαλύπτει σχετίζονται με τη μυστηριώδη αυτοκτονία της πρώην συζύγου του, αλλά και με την παράξενη συμπεριφορά της έφηβης κόρης του. Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Ιρσα Σιγκουρδαρντότιρ - από τα μεγαλύτερα ονόµατα του σκανδιναβικού αστυνομικού θρίλερ.

open season

Κυνήγι Γειτόνων (Open Season) των Φρεντερίκ Φορεστιέ, Αντονίν Φουρλόν

Σε ένα ήσυχο χωριό, ένα ονειρεμένο σπίτι στη μέση του πουθενά βγαίνει προς πώληση. Για τον Σιμόν και την Αντελαϊντ, που ζουν στριμωγμένα στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι με τα δύο τους παιδιά, είναι η τέλεια ευκαιρία. Αλλά το όνειρο μετατρέπεται γρήγορα σε εφιάλτη όταν συνειδητοποιούν ότι οι φιλικοί γείτονές τους χρησιμοποιούν τον κήπο τους... ως κυνηγότοπο! Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας 2024.

adam

Ανταμ (Adam) της Μαριάμ Τουζανί

Η πρώτη ταινία της δημιουργού της μεγάλης επιτυχίας «Το Μπλε Καφτάνι», μιλά για τη θέση της γυναίκας στην μαροκινή κοινωνία. Εκτυλίσσεται στην Καζαμπλάνκα με πρωταγωνίστριες δύο γυναίκες: τη Σάμια, μια νεαρή έγκυο, και την Άμπλα, μία χήρα που έχει έναν φούρνο και μεγαλώνει μόνη της την 8χρονη κόρη της. Η Σάμια θα της χτυπήσει μια μέρα την πόρτα αναζητώντας δουλειά και στέγη, και οι ζωές και των δύο θα αλλάξουν ριζικά. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Ο Τελευταίος Ταξιτζής

Ο Τελευταίος Ταξιτζής του Στέργιου Πάσχου

Ο Θωμάς, ένας πενηντάρης, κατ’ ανάγκην ταξιτζής, ζει μαζί με τη γυναίκα του, τη Μαρία, και τον έφηβο γιο του, τον Τάσο. Παρότι έχει σπουδάσει φιλολογία και αγαπάει πολύ τη λογοτεχνία, ποτέ δεν κατάφερε να ζήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες που είχε από τον εαυτό του. Η αυτοκτονία ενός πελάτη φέρνει στην επιφάνεια τα απωθημένα του και τον βυθίζει στην ερωτική εμμονή. Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Στέργιου Πάσχου μετά το «Afterlov». Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τον Κώστα Κορωναίο.

To Καλοκαιρι της Κάρμεν

Το Kαλοκαίρι της Κάρμεν του Ζαχαρία Μαυροειδή

Απολαμβάνοντας ένα ολοήμερο μπάνιο, ο Δημοσθένης βοηθά τον κολλητό του τον Νικήτα στην συγγραφή ενός σεναρίου. Θέμα του το καλοκαίρι που ο Δημοσθένης χώρισε. Η μετατροπή της ζωής σε μυθοπλασία θα οδηγήσει την πολύχρωμη φιλία τους να αλλάξει κεφάλαιο. Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή μετά τον «Ξεναγό» και τον «Απόστρατο», παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, βραβεία Mermaid, Κοινού και νεότητας στο 64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Τσιαντούλας, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Νικόλας Μίχας, Βασίλης Τσιγκριστάρης. H ταινία θα βγει στις αίθουσες το καλοκαίρι από το Cinobo. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person

Ανθρωπίστρια Βρικόλακας Αναζητά Αυτοκτονικό Ατομο (Humanist Vampire Seeking Consenting Suicidal Person) της Αριάν Λουίς-Σιζ

Μια νεαρή γυναίκα βαμπίρ δεν μπορεί να σκοτώσει για να καλύψει την ανάγκη της για αίμα, αλλά μπορεί να βρήκε λύση σε έναν νεαρό άνδρα με τάσεις αυτοκτονίας. Βραβείο κοινού στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Down By Law

* Στην Παγίδα του Νόμου (Down By Law) του Τζιμ Τζάρμους*

Ο Τζακ και ο Ζακ είναι δυο ταλαίπωροι που την «έχουν πατήσει» για τα καλά. Του Τζακ, μαστρωπού το επάγγελμα, του πλάσαραν μια ανήλικη και τον «κάρφωσαν» για να τον πιάσει η αστυνομία επ' αυτοφόρω. Του Ζακ, άνεργου πρώην ντισκ τζόκεϊ σε ραδιοφωνικό σταθμό, του πλασάρουν ένα αυτοκίνητο με ένα πτώμα στο πορτμπαγκάζ, όταν ήταν τελείως μεθυσμένος. Οι δυο τους καταλήγουν στο ίδιο βρώμικο κελί σε μια φυλακή στη Νέα Ορλεάνη. Αμέσως συμφωνούν ότι δεν χωνεύουν ο ένας τον άλλο και αποφασίζουν να μην μιλούν μεταξύ τους. Εκεί παρουσιάζεται ο Ρομπέρτο, ένας Ιταλός μετανάστης που δεν μιλάει καλά αγγλικά, και επαναλαμβάνει όποια έκφραση πιάσει το αυτί του. Σε αντίθεση με τους δυο, ο Ρομπέρτο είναι αληθινός κακοποιός, αφού σκότωσε κάποιον με μια μπάλα του μπιλιάρδου που του πέταξε στο κεφάλι. Η κλασική κωμωδία του Τζιμ Τζάρμους με τους Τομ Γουέιτς, Ρομπέρτο Μπενίνι σε επανέκδοση.

Ghost Dog: The Way of the Samurai

Ghost Dog: The Way of the Samurai του Τζιμ Τζάρμους

Ενας αφροαμερικανός δολοφόνος που βλέπει τον εαυτό του ως έναν από τους σαμουράι της παλιάς εποχής, γίνεται στόχος θανάτου από τη μαφία. Η υπέροχη ταινία του Τζιμ Τζάρμους με τον Φόρεστ Γουίτακερ, σε επανέκδοση.

the rope

Ο Βρόγχος (The Rope) του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Δύο άντρες προσπαθούν να αποδείξουν ότι διέπραξαν το τέλειο έγκλημα οργανώνοντας ένα δείπνο αφού στραγγάλισαν μέχρι θανάτου τον πρώην συμμαθητή τους. Το κλασικό φιλμ του Αλφρεντ Χίτσκοκ με τους Τζέιμς Στιούαρτ, Τζον Νταλ, σε επανέκδοση.

peeping tom

Ο Ηδονοβλεψίας (Peeping Tom) του Μάικλ Πάουελ

Ενας νεαρός άνδρας δολοφονεί γυναίκες, χρησιμοποιώντας μια κινηματογραφική κάμερα για να κινηματογραφήσει τις ετοιμοθάνατες εκφράσεις τρόμου τους. Η θρυλική ταινία του Μάικλ Πάουελ με τους Καρλ Μπεμ, Μόιρα Σίρερ σε επανέκδοση.

The Straight Story

The Straight Story του Ντέιβιντ Λιντς

Eνας ηλικιωμένος άντρας κάνει ένα μακρύ ταξίδι με μια χλοοκοπτική μηχανή για να φτιάξει τη σχέση του με τον άρρωστο αδελφό του. Το τρυφερό road movie του Ντέιβιντ Λιντς με τον Ρίτσαρντ Φάνσγουορθ και την Σίσι Σπέισεκ σε επανέκδοση.

Iris et les Hommes

Iris et les Hommes της Καρολίν Βινγκάλ

Η Ιρις είναι μια γυναίκα που έχει τα πάντα: έναν υπέροχο σύζυγο, δύο τέλειες κόρες, μια επιτυχημένη επιχείρηση - αλλά όχι σεξουαλική ζωή. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανε έρωτα; Ίσως ήρθε η ώρα να βρεις έναν εραστή. Η Λορ Καλαμί σε one-woman show.

Bad Boys: Ride or Die

Bad Boys: Ride or Die των Αμπίλ Ελ Αρμπί, Μπιλάλ Φαλάχ

Αυτό το καλοκαίρι, τα Bad Boys επιστρέφουν (ξανά) με τον ακαταμάχητο συνδυασμό δράσης και εξωφρενικής κωμωδίας, αλλά αυτή τη φορά με μια ανατροπή: οι καλύτεροι του Μαϊάμι είναι τώρα σε φυγή. Με τους Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς.

inside out 2

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2 (Inside Out 2) του Κέλσεϊ Μαν

To σίκουελ της επιτυχίας της Pixar μας μεταφέρει και πάλι στον εσωτερικό κόσμο της, έφηβης πλέον, Ράιλι. Το αρχηγείο των συναισθημάτων της κατεδαφίζεται ξαφνικά για να φτιαχτεί ξανά από την αρχή έτσι ώστε δεχτεί περισσότερα συναισθήματα, ανάμεσά του και το άγχος.

A Quiet Place: Day One

A Quiet Place: Day One του Μάικλ Σαρνόσκι

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τίποτα από την πλοκή της νέας ταινίας του franchise. Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι πως πρόκειται για ένα prequel των ταινιών το οποίο θα επικεντρώνεται στο να εξηγήσει από που προήλθαν τα τέρατα των δύο πρώτων ταινιών. Με τους Λουπίτα Νιόνγκ’o, Τζόζεφ Κουίν, Αλεξ Γουλφ και τον Ντζίμον Χουνσού.

it ends with us

It Ends With Us του Τζάστιν Μπαλντόνι

Η Λίλι πιστεύει ότι βρήκε την αληθινή αγάπη με τον Ράιλ, αλλά όταν ένα οδυνηρό περιστατικό προκαλεί ένα τραύμα από το παρελθόν να κάνει την εμφάνισή του, πρέπει να αποφασίσει αν η αγάπη από μόνη της μπορεί να ολοκληρώσει τον γάμο της. Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται όταν η πρώτη της αγάπη επιστρέφει στη ζωή της. Με τους Μπλέικ Λάιβλι, Τζένι Σλέιτ.

the crow

Το Κοράκι (The Crow) του Ρούπερτ Σάντερς

Ο Ερικ, ένας νεαρός άνδρας και η αρραβωνιαστικιά του Σέλι δέχονται μια βάναυση επίθεση και δολοφονούνται από μια συμμορία όταν το αυτοκίνητό τους χαλάει. Ο Ερικ ανασταίνεται από ένα υπερφυσικό κοράκι για να καταδιώξει και να εκδικηθεί τους υπεύθυνους για το έγκλημα. Το κλασικό κόμικ που έχει μεταφερθεί ήδη στο σινεμά από τον Αλεξ Πρόγιας με την τελευταία τραγική εμφάνιση του Μπράντο Λι. Εδώ με τους Μπίλ Σκάρσγκαρντ, Τζόρνταν Μπόλγκερ, Ντάνι Χιούστον.

the watchers

The Watchers της Ισάνα Νάιτ Σιάμαλαν

Βασισμένη στο βιβλίο του Α. Μ. Σάιν η ταινία μιλά για μια ομάδα ατόμων που καταλήγουν σε ένα άγνωστο και απομονωμένο δάσος κάπου στην Ιρλανδία. Σκηνοθετεί η κόρη του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, με τους Ντακότα Φάνινγκ, Τζορτζινα Κάμπελ, Ολιβερ Φίνεγκαν και Ολγουεν Φουέρε.

the bikeriders

The Bikeriders του Τζεφ Νίκολς

Ο Τζεφ Νίκολς («Mud», «Midnight Special», «Loving») επιστρέφει με νέα ταινία με πρωταγωνιστές τους Οστιν Μπάτλερ, Τζόντι Κόμερ, Μαίκλ Σάνον και Τομ Χάρντι για την πραγματική ιστορία των Vandals, μιας από τις πιο φημισμένες συμμορίες μοτοσικλετιστών στην Αμερική, στα χρόνια της ακμής τους.

Horizon: An American Saga

Horizon: An American Saga Chapter 1 του Κέβιν Κόστνερ

H για 15 χρόνια αποίκηση της αμερικανικής Δύσης, πριν και μετά τον Εμφύλιο. Με τους Κέβιν Κόστνερ, Τζένα Μαλόουν, Σιένα Μίλερ. Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών.

Guest Star

Guest Star του Βασίλη Χριστοφιλάκη

Ως το πιο πολυφωτογραφημένο παιδί στην Ελλάδα, ο Λουκιανός Ασβεστόπουλος μεγαλώνει κάτω από τη σκιά των διάσημων νεκρών γονιών του και περιφέρεται ως μια ξεφτισμένη διασημότητα σε πρωινάδικα. Μέχρι τη στιγμή που θα του δοθεί η ευκαιρία να αποκτήσει τη δική του εκπομπή. Ενας ολόκληρος μηχανισμός θα στηθεί γύρω του προκειμένου να τον μεταμορφώσει και να τον κάνει αποδεκτό για τα τηλεοπτικά στάνταρ. Από μια περούκα που θα του κολλήσουν στο κεφάλι μέχρι την Τζένα, μια πρώην τραγουδίστρια και influencer σε πτώση που θα γίνει το ψεύτικο κορίτσι του, ο Λουκιανός θα γίνει παιχνίδι στα χέρια άλλων, αλλά θα βρει το χώρο που ζητούσε για να αποκτήσει αυθύπαρκτη υπόσταση. Με τους Βασίλη Χριστοφιλάκη, Έλλη Τρίγγου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κώστα Αρζόγλου.


ΙΟΥΛΙΟΣ

fremont

Φρίμοντ (Fremont) του Μπαμπάκ Τζαλάλι

Η Ντόνια είναι μια νεαρή αφγανικής καταγωγής που ζει στο ληθαργικό Φρίμοντ της Καλιφόρνια και βγάζει τα προς το ζειν γράφοντας τα κείμενα σε fortune cookies. Οι προσπάθειές της να βάλει τη ζωή της σε τάξη αποδεικνύονται άκαρπες, καθώς βασανίζεται από αϋπνίες και συμπλέγματα ενοχής απέναντι στην οικογένειά της. Μέχρι που αποφασίζει να γράψει το δικό της, ανορθόδοξο fortune cookie, αναζητώντας τον ιδανικό ρομαντικό παραλήπτη. Με μελαγχολική ασπρόμαυρη φωτογραφία, υπαρξισμό αλά Τζιμ Τζάρμους, απολαυστικές πολυπολιτισμικές αναφορές κι απρόσμενες στιγμές εκκεντρικού χιούμορ, η ταινία του Μπαμπάκ Τζαλάλι φέρνει στο μυαλό παλιές καλές εποχές του αυθεντικού ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά και του χάρισε δικαίως το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Longlegs

Longlegs του Οζ Πέρκινς

Η πράκτορας του FBI Λι Χάρκερ ανατίθεται σε μια ανεξιχνίαστη υπόθεση κατά συρροή δολοφόνου που παίρνει απροσδόκητες εξελίξεις, αποκαλύπτοντας στοιχεία του αποκρυφισμού. Η Χάρκερ ανακαλύπτει μια προσωπική σχέση με τον δολοφόνο και πρέπει να τον σταματήσει πριν χτυπήσει ξανά. Με τους Νίκολας Κέιτζ, Αλίσια Γουίτ.

Dragonkeeper

Dragonkeeper των Σαλβαδόρ Σιμο Μπουσόμ, Λι Τζινπίνγκ

Στην αρχαία Κίνα, οι δράκοι ήταν κάποτε φίλοι των ανθρώπων, αλλά η απληστία μας τερμάτισε τη συμμαχία τους και αυτά τα μαγικά πλάσματα κυνηγήθηκαν. Χρόνια αργότερα, σε ένα απομακρυσμένο φρούριο, μια νεαρή σκλάβα, η Πινγκ, δημιουργεί μια απίθανη φιλία.

hit man

Hit Man του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Στη νέα ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέϊτερ ο Γκλεν Πάουελ παίζει τον ρόλο ενός δασκάλου μερικής απασχόλησης που γίνεται μυστικός πράκτορας της αστυνομίας. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν προσλαμβάνεται για να σώσει μια γυναίκα που έχει ανάγκη.

Puffin Rock and the New Friends

Puffin Rock and the New Friends των Τζέρεμι Πουρσέλ, Λορέιν Λόρνταν

Η ταινία ακολουθεί την εξαφάνιση του τελευταίου Little Egg της σεζόν σε περίεργες συνθήκες, το οποίο οδηγεί την Ούνα και τους φίλους της να ξεκινήσουν έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να προσπαθήσουν να το σώσουν πριν μια μεγάλη καταιγίδα χτυπήσει το Puffin Rock και βάλει το νησί σε κίνδυνο.

Boneyard

Boneyard του Ασίφ Ακμπαρ

Εμπνευσμένο από τα αληθινά γεγονότα ενός κατά συρροή δολοφόνου που παραμένει ακόμα ελεύθερος. Με τους Μελ Γκίμπσον, 50 Cent

Widow Clicquot

Widow Clicquot του Τόμας Νάπερ

Η ιστορία πίσω από την οικογένεια και την επιχείρηση σαμπάνιας Veuve Clicquot που ξεκίνησε στα τέλη του 18ου αιώνα. Με τους Τομ Στάριτζ, Νατάσα Ο' Κίφι, Χάλεϊ Μπένετ.

mothers' instinct

Mothers’ Instinct του Ολιβιέ Μασέτ-Ντεπάς

Η ταινία «Duelles» προβλήθηκε το 2018 στο φεστιβάλ του Τορόντο και εντυπωσίασε τόσο την Τζέσικα Τσαστέιν που αποφάσισε να κάνει το ριμέικ της με συμπρωταγωνίστρια την κολλητή της φίλη Αν Χάθαγουεϊ. Η Αλίς και ης Σελίν είναι δύο καλές φίλες. Οταν η δεύτερη χάσει τον γιο της σε ένα δυστύχημα, η σχέση τους παίρνει επικίνδυνη τροπή. Το σενάριο βασίζεται στη νουβέλα μυστηρίου της Μπάρμπαρα Εϊμπελ.

There's Still Tomorrow

Υπάρχει Πάντα το Αύριο (There's Still Tomorrow) της Πάολα Κορτελέζι

Η ιταλική ταινία-φαινόμενο των 5 εκατομμυρίων εισιτηρίων, διηγείται την ιστορία μιας φτωχής γυναίκας που δουλεύει σκληρά για να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της, αλλά υφίσταται μια διαρκή κακοποίηση και ταπείνωση από το σύζυγό της και αδιαμφισβήτητο πατέρα-αφέντη. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της ηθοποιού Πάολα Κορτελέζι, η οποία κρατά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μας ταξιδεύει στην Ιταλία του ‘40, ισορροπεί μεταξύ δράματος και χιούμορ, και εκπλήσσει με ένα απρόσμενο τέλος που θα συζητηθεί.

second round

Δεύτερος Γύρος (Second Round) του Αλμπέρ Ντιποντέλ

Από τον σκηνοθέτη του «Αντίο Ηλίθιοι”, μια κωμωδία για τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πολιτικά ήθη. Μια πολιτική συντάκτρια, που έχει υποβαθμιστεί σε αθλητικογράφο, αναλαμβάνει να καλύψει την προεκλογική καμπάνια του επικρατέστερου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές. Αυτός είναι ένας γοητευτικός πενηντάρης, γόνος μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες του τόπου. Ολα πάνε καλά, μέχρι που η έρευνα της δημοσιογράφου για το παρελθόν του υποψηφίου Προέδρου 7 της Γαλλικής Δημοκρατίας φέρνει στο φως τελείως αναπάντεχα γεγονότα. Με τον Αλμπέρ Ντιποντέλ και την Σεσίλ ντε Φρανς.

Vincent Must Die

Σκοτώστε τον Βενσάν (Vincent Must Die) του Στεφάν Καστάν

Το ντεμπούτο του Στεφάν Καστάν ακολουθεί τον Βίνσεντ που βρίσκεται υπό επίθεση χωρίς προφανή λόγο μέσα σε μια νύχτα. Οταν το φαινόμενο εντείνεται, πρέπει να τρέξει και να αλλάξει τελείως τρόπο ζωής. Από την Εβδομάδα Κριτικής των Καννών, ειδική μνεία στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας.

bajo terapia

Under Therapy (Bajo Terapia) του Γκεράρντο Χερέρο

Τρία ζευγάρια καλούνται από τον ψυχολόγο τους για ομαδική θεραπεία που τα ωθεί να βγάλουν τα άπλυτά τους στη φόρα.

Death on the Nile

Εγκλημα στον Νείλο (Death on the Nile) του Τζον Γκίλερμιν

Ο φόνος μια αντιπαθούς πλην γοητευτικής, ζάμπλουτης κληρονόμου θα αναγκάσει τον Ηρακλή Πουαρό να επιστρατεύσει τις ικανότητές του για να εξιχνιάσει το μυστήριο, προτού το ποταμόπλοιο φτάσει στον προορισμό του, ανακαλύπτοντας –προφανώς– ότι όλοι οι συνταξιδιώτες του διέθεταν το κίνητρο και την ευκαιρία να διαπράξουν το έγκλημα. Οπως και τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν... Επανέκδοση της ταινίας του 1978 με τους Πίτερ Ουστίνοφ, Σάιμον ΜακΚόρκιντεϊλ, Λόις Τσάιλς, Μία Φάροου, Μπέτι Ντέιβις, Τζορτζ Κένεντι, Μάγκι Σμιθ, Αντζελα Λάνσμπερι, Ολίβια Χάσεϊ, Ντέιβιντ Νίβεν, Τζον Φιντς, Τζακ Γουόρντεν, Τζέιν Μπίρκιν και άλλους.

Giants of la Mancha

Giants of la Mancha του Γκονζάλο Γκουτιέρεζ

Ο 11χρονος Αλφόνσο, κληρονόμος του Δον Κιχώτη, και τα 3 φανταστικά και μουσικά κουνέλια του ενώνονται με τον Πάντσο και τη Βικτόρια, για να σώσουν την αγαπημένη τους πόλη Λα Μάντσα από μια τεράστια καταιγίδα. Κινούμενο σχέδιο με λογοτεχνικές αναφορές...

Birthday Girl

Birthday Girl του Μάικλ Νοέρ

Η Νάνα έχει προσκαλέσει την κόρη της Σίλι και την καλύτερή της φίλη να γιορτάσουν τα 18α γενέθλια της Σίλι σε ένα κρουαζιερόπλοιο με προορισμό την Καραϊβική. Αλλά το ίδιο το πρώτο βράδυ των ονειρεμένων διακοπών, το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη.

Simple Comme Sylvain

Simple Comme Sylvain της Μόνια Τσόκρι

Η ζωή της Σοφίας ανατρέπεται όταν γνωρίζει τον Σιλβέν. Η ίδια προέρχεται από εύπορη οικογένεια, ενώ ο Σιλβέν από εργατική οικογένεια. Η Σοφία αμφισβητεί τις δικές της αξίες αφού εγκατέλειψε τον εαυτό της στις μεγάλες ρομαντικές της ορμές. Επίσημη συμμετοχή στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Σεζάρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Bernadette

Bernadette της Λέα Ντομενάκ

Η Μπερναντέτ περίμενε να πάρει επιτέλους τη θέση που της άξιζε όταν έφτασε στο παλάτι των Ηλυσίων, επειδή πάντα δούλευε πίσω από την πλάτη του συζύγου της για να τον εκλέξει πρόεδρο. Εκδικήθηκε με το να γίνει σημαντική προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης. Με την Κατρίν Ντενεβ στον (εμβληματικό) ρόλο της Μπερναντέτ Σιράκ, στο ντεμπούτο της Λέα Ντομενάκ.

A Difficult Year

Κάθε Πέρσι και Καλύτερα των Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντάνο

Δύο απατεώνες, βυθισμένοι στα χρέη, διεισδύουν σε μια ομάδα ακτιβιστών για το κλίμα όταν τους ελκύει το δωρεάν φαγητό και ποτά που τους προσφέρονται. Από τους σκηνοθέτες των «Αθικτων», Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό.

Fly Me to the Moon

Fly Me to the Moon του Γκρεγκ Μπερλάντι

Οταν ο Λευκός Οίκος κρίνει ότι η αποστολή στο φεγγάρι είναι πολύ σημαντική για να αποτύχει, η Κέλι Τζόουνς προσπαθεί να οργανώσει μια ψεύτικη προσγείωση στο φεγγάρι ως εφεδρικό πλάνο. Μαύρη κωμωδία με τους Σκάρλετ Τζοχάνσον, Γούντι Χάρελσον, Τσάνινγκ Τέιτουμ.

deadpool 3

Deadpool & Wolverine του Σον Λέβι

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πλοκή της ταινίας. Ο Σον Λέβι, ο οποίος σκηνοθέτησε τον Ράιαν Ρείνολντς στο «Free Guy» και στο «Adam Project» του Netflix, στο οποίο έπαιξε και η Τζένιφερ Γκάρνερ, έχει αναλάβει την σκηνοθεσία, ενώ οι Ρετ Ριζ και Πολ Γουέρνικ, οι οποίοι έχουν δουλέψει και στα δυο προηγούμενα «Deadpool», θα γράψουν το σενάριο της. Με τους Ράιαν Ρέινολντς, Χιού Τζάκμαν.

maxxxine

MaXXXine του Τι Γουέστ

Στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1980, η σταρ των ταινιών ενηλίκων και επίδοξη ηθοποιός Μαξίν Μινξ ετοιμάζεται επιτέλους να κάνει τη μεγάλη της καριέρα. Αλλά καθώς ένας μυστηριώδης δολοφόνος καταδιώκει τις σταρ του Χόλιγουντ, απειλείται να αποκαλυφθεί το απαίσιο παρελθόν της. Το τρίτο μέρος της τριλογίας του Τι Γουέστ που ξεκίνησε με το «X» και συνέχισε με το «Pearl». Με τους Μία Γκοθ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μόουζις Σάμνεϊ, Μισέλ Μόναγκαν, Μπόμπι Κανάβαλ, Λίλι Κόλινς, Χάσλεϊ, Τζιανκάρλο Εσποσίτο και Κέβιν Μπέικον. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα.

twisters

Twisters του Λι Αϊζακ Τσανγκ

Ο σκηνοθέτης του «Minari» επιστρέφει με το σίκουελ της ταινίας του 1996 του Γιαν ντε Μποντ. Το σίκουελ θα αφηγείται την ιστορία της κόρης των χαρακτήρων της Ελεν Χαντ και του Μπιλ Πάξτον που, όπως και οι γονείς της, γοητεύεται από το κυνήγι των καταιγίδων, και αν λάβουμε υπόψιν τον πληθυντικό στον τίτλο της ταινίας τότε μιλάμε για αρκετά περισσότερες καταιγίδες. Από αυτό υποθέτουμε πως ίσως η Χαντ θα επιστρέψει για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία... Με τους Γκλεν Πάουελ, Κίραν Σίπκα, Κέιτι Ο' Μπράιαν.

Coup de Des

Coup de Des του Ιβάν Ατάλ

H νέα ταινία του Ιβάν Ατάλ, με τον ίδιο και την Μαιγουέν ακολουθεί τον Ματιέ, έναν πιστό σύζυγο που ζει μια ήρεμη ζωή με τη γυναίκα του, καθώς καλύπτει τις υποθέσεις του φίλου του Βίνσεντ. Μια μέρα, καθώς ο Ματιέ προσπαθεί να εξομαλύνει τα πράγματα με την τελευταία ερωμένη του Βίνσεντ, την ερωτεύεται απροσδόκητα.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Hypnosen

Υπνοθεραπεία (Hypnosen) του Ερνστ ντε Γκιρ

Eνας υπνοθεραπευτής βλέπει τη Βέρα να πετάει τις νόρμες της πολιτισμένης συμπεριφοράς. Σε μια εκδήλωση που παρευρίσκεται με τον Αντρέ, η συμπεριφορά της Βέρας καθρεφτίζει την ψεύτικη αυθεντικότητα και την υποκρισία των συναδέλφων της επιχειρηματιών.

Cocorico

Cocorico του Ζουλιέν Ερβε

Αφηγείται την ιστορία της οικογένειας των αριστοκρατών Bouvier-Sauvage. Η κόρη τους είναι ερωτευμένη με τον γιο ενός αντιπροσώπου Peugeot. Oταν τα παιδιά ανακοινώνουν τον γάμο τους, η αριστοκρατική οικογένεια δεν συμφωνεί.

suddenly

Suddenly του Τόμα Μπιντεγκέν

Βασισμένη στο γαλλόφωνο μυθιστόρημα «Soudain Seuls», αυτή η ταινία ακολουθεί ένα ζευγάρι που πρέπει να παλέψει για την επιβίωση αφού εγκλωβιστεί σε ένα νησί που υποτίθεται ότι ήταν το ταξίδι των ονείρων τους.

borderlands 607

Borderlands του Ιλάι Ροθ

Το σενάριο την ταινίας έγραψε ο Κρεγκ Μάζιν για λογαριασμό της Lionsgate. Το πρώτο όμοτιτλο video game της σειράς κυκλοφόρησε το 2009 και απέκτησε τρία σίκουελς, το «Borderlands 2» το 2012, το «Borderlands: The Pre-Sequel» το 2014 και το «Borderlands 3» το 2019. Το πρώτο παιχνίδι εξελίσσεται στο μακρινό μέλλον όπου μεγάλες εταιρείες επιδιώκουν τον έλεγχο διαφόρων πλανητών για να δημιουργήσουν αποικίες και να εξορίσουν τον ορυκτό τους πλούτο και τους πόρους τους. Οταν μια από αυτές τις μεγαλοεταιρείες, η Atlas Corporation, ανακαλύπτει μια τεράστια κρύπτη στον πλανήτη Παντόρα (όχι αυτό με τα μπλε πλάσματα), στέλνει μια ομάδα ατόμων οι οποίοι καταλήγουν να βρεθούν σε πόλεμο με τους κατοίκους και τα εξωγήινα ζώα που βρίσκονται εκεί, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να εμποδίσουν μια άλλη εταιρεία να φτάσει πρώτη στην κρύπτη. Με τους Κέιτ Μπλάνσετ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ.

Daddio

Daddio της Κρίστι Χολ

Μια γυναίκα που κάνει μια βόλτα με ταξί από το αεροδρόμιο του JFK συνομιλεί με τον ταξιτζή για τις σημαντικές σχέσεις στη ζωή τους. Με τους Ντακότα Φάνινγκ και Σον Πεν.

Red Island

Κόκκινο Νησί (Red Island) του Ρομπέν Καμπιγιό

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, η Γαλλία δεν είναι πια η μεγάλη αποικιοκρατική δύναμη που ήταν κάποτε. Μόνο λίγες στρατιωτικές βάσεις στο εξωτερικό της έχουν απομείνει, όπως αυτή στην αφρικανική νησιωτική χώρα της Μαδαγασκάρης. Εκεί μεγαλώνει ένας δεκάχρονος Γάλλος, που, επηρεασμένος από τα κόμικ με υπερήρωες που διαβάζει, αρχίζει να κοιτά με διαφορετικό μάτι τα πράγματα -και τα κορίτσια- γύρω του, ανακαλύπτοντας μια διαφορετική πραγματικότητα... Τρυφερό δράμα από την οπτική γωνία του παιδιού από τον Ρομπέν Καμπιγιό του «120 Χτύποι το Λεπτό», κινηματογραφημένο σε ένα εξωτικό τοπίο, όπου σπανίως γυρίζονται ταινίες.

No Love Lost

Η Κόρη του Μπαμπά (No Love Lost) του Εργουάν Λε Ντικ

Ο Ετιέν είναι μόλις είκοσι ετών όταν ερωτεύεται τη Βαλερί και λίγο μεγαλύτερος όταν γεννιέται η κόρη τους, η Ρόζα. Τότε η Βαλερί τους εγκαταλείπει. Ο Ετιέν επιλέγει να μην το κάνει μεγάλο θέμα και χτίζουν μια ευτυχισμένη ζωή μαζί με το παιδί του. Δεκαεξίμισι χρόνια αργότερα, την ώρα που πατέρας και κόρη είναι έτοιμοι να αποχωριστούν με τη σειρά τους, το παρελθόν επιστρέφει…

the goldman case

Υπόθεση Γκόλντμαν (The Goldman Case) του Σεντρίκ Καν

Τον Απρίλιο του 1976 ξεκινάει η δεύτερη δίκη του Πιέρ Γκολντμάν, ακροαριστερού ακτιβιστή που είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τέσσερις ένοπλες ληστείες, μία από τις οποίες είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο φαρμακοποιών. Στην τελευταία δίκη υποστηρίζει την αθωότητά του και μέσα σε λίγες εβδομάδες γίνεται είδωλο της διανοούμενης Αριστεράς. Ο Ζωρζ Kιεγμάν, νεαρός δικηγόρος τον υπερασπίζεται. Σύντομα όμως η σχέση τους γίνεται τεταμένη. Ενα δικαστικό δράμα για τη φύση της δικαιοσύνης, τα ηθικά διλήμματα, τον ρατσισμό και τον πολιτικό διχασμό που σφράγισαν την δεκαετία του ‘70, βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Σεζάρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Αριέ Βολτχάλτερ.

Bonnard: Pierre & Marthe

Η Μούσα του Μπονάρ (Bonnard: Pierre & Marthe) του Μαρτέν Προβόστ

Ο Πιέρ Μπονάρ δεν θα ήταν ο διάσημος ζωγράφος που όλοι γνωρίζουν, χωρίς την αινιγματική Μαρτ να εμφανίζεται σε περισσότερο από το ένα τρίτο του έργου του. Πρεμιέρα στις Κάννες για ένα βιογραφικό ρομάντζο από αυτά που μόνο οι Γάλλοι ξέρουν να κάνουν, με πρωταγωνιστές τη Σεσίλ ντε Φρανς και τον Βενσάν Μακέν.

alien romulus

Alien: Romulus του Φέντε Αλβαρεζ

H υπόθεση παραμένει επτασφράγιστο μυστικό αλλά το στούντιο αποκάλυψε ότι η νέα ταινία στο saga του «Alien» θα ακολουθεί «μια ομάδα νέων σε έναν μακρινό κόσμο, όπου τους επιτίθεται η πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν». Με τους Κέιλι Σπένι (η «Πρισίλα» της Σοφία Κόπολα), Ιζαμπέλα Μέρσεντ, Ντέιβιντ Τζόνσον, Αρτσι Ρενό, Σπάικ Φερν και Αϊλιν Γου.

kraven the hunter

Kraven The Hunter του Τζέι Σι Τσάντορ

Στην ταινία, σε σκηνοθεσία του Τζέι Σι Τσάντορ (της ταινίας «Τριπλό Σύνορο») και σενάριο του Ρίτσαρντ Γουένκ (του «The Equalizer») πρωταγωνιστεί ο Ααρον Τέιλορ-Τζονσον στον ρόλο του Ρώσου κυνηγού Σεργκέι Ντιμίτρι Σιμόστιβιτς Κράβινοφ, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός ως Κρέιβεν ο Κυνηγός, ένας από τους πιο αγαπημένους κακούς στο σύμπαν του Spider-Man.

Lucky Winners

Lucky Winners των Ρομέν Τσοάι και Μαξίμ Γκοβαρέ

Αφού κερδίσουν το λαχείο, οι ευτυχισμένοι νικητές θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει σε εφιάλτη. Γαλλική κωμωδία για όλα όσα μπορούν να πάνε στραβά.

Horizon: An American Saga

Horizon: An American Saga Chapter 2 του Κέβιν Κόστνερ

H για 15 χρόνια αποίκηση της αμερικανικής Δύσης, πριν και μετά τον Εμφύλιο. Το δεύτερο μέρος του γουέστερν-έπους του Κέβιν Κόστνερ, με τον ίδιο, την Τζένα Μαλόουν και την Σιένα Μίλερ.

trap shyamalan

Trap του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Η νέα ταινία του Μ, Νάιτ Σιάμαλαν θα είναι ένα «ψυχολογικό θρίλερ που διαδραματίζεται σε μια συναυλία» όπως δήλωσε ο ίδιος. Προφανώς και με ένα twist λίγο πριν το τέλος, λέμε εμείς. Με τους Τζος Χάρτνετ, Χέιλι Μιλς, Μάρνι ΜακΦέιλ.

Despicable Me 4

Εγώ, ο Απαισιότατος 4 (Despicable Me 4) των Κρις Ρενό, Πάτρικ Ντέλατζ

Ο Γκρου, η Λούσι, η Μάργκο, η Eντιθ και η Aγκνες καλωσορίζουν ένα νέο μέλος στην οικογένεια, τον Γκρου Τζούνιορ, ο οποίος έχει σκοπό να βασανίσει τον μπαμπά του. Την ίδια στιγμή ο Γκρου αντιμετωπίζει έναν νέο εχθρό στο πρόσωπο του Μαξίμ Λε Μαλ και της κοπέλας του, Βαλεντίνα. Μια ακόμη επιστροφή στη saga του «Εγώ ο Απαισιότατος».


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

The Successor

Ο Διάδοχος (The Successor) του Ξαβιέ Λεγκράν

Ευτυχισμένος και επιτυχημένος, ο Ελιάς γίνεται ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ενός διάσημου γαλλικού οίκου υψηλής ραπτικής. Οταν μαθαίνει ότι ο πατέρας του, τον οποίο έχει να δει πολλά χρόνια, μόλις πέθανε από καρδιακή προσβολή, ταξιδεύει στο Κεμπέκ για να τακτοποιήσει τα κληρονομικά. Εκεί όμως, ο νεαρός σχεδιαστής ανακαλύπτει ότι έχει κληρονομήσει πολλά χειρότερα από την εύθραυστη καρδιά του πατέρα του.

Daaaaaali

Ντααααααλί (Daaaaaali) του Κουεντίν Ντουπιέ

Η Τζουντίθ, γαλλίδα δημοσιογράφος, συναντά τον Σαλβαντόρ Νταλί αρκετές φορές, σχετικά με μια πιθανή συνέντευξη, την οποία ο Νταλί αρνείται, και στη συνέχεια για ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο φαίνεται δύσκολο να γυριστεί, ιδίως όταν ο Νταλί, οδηγώντας τη Ρολς Ρόις του στην παραλία, αχρηστεύει τη κάμερα πριν την έναρξη των γυρισμάτων. Μια απολαυστική κωμωδία με την υπογραφή του Κουεντίν Ντουπιέ, με μπουνιουελικά στοιχεία, για τον εκκεντρικό και σπουδαίο υπερρεαλιστή ζωγράφο τον οποίο ενσαρκώνουν 6 ηθοποιοί σε διαφορετική ηλικία. Οπως έχει πει ο ίδιος ο Νταλί, «το μεγαλύτερο αριστούργημά μου υπήρξε πιθανότατα η προσωπικότητά μου!».

Hors-Saison

Hors-Saison του Στεφάν Μπριζέ

Ο Γκιγιόμ Κανέ υποδύεται τον Ματιέ, έναν ηθοποιό του σινεμά που λίγο πριν το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στο θέατρο, τρομάζει κι εγκαταλείπει τα πάντα για να περάσει μια εβδομάδα εκτός σεζον σε ένα παραθαλάσσιο κέντρο θαλασσοθεραπείας. Η παρουσία του εκεί προφανώς δεν περνά απαρατήρητη από την μικρή τοπική κοινότητα κι έτσι σύντομα, θα λάβει ένα μήνυμα από την παλιά του ερωμένη Αλίτσε, η οποία κατά τύχη μένει κοντά. Κι έτσι, δεκαέξι χρόνια μετά την τελευταία φορά που είδε ο ένας τον άλλον πριν ο Ματιέ την εγκαταλείψει, θα βρεθούν ξανά. Ο Στεφάν Μπριζέ των πολιτικοκοινωνικών δραμάτων σε ένα χαμηλότονο ανθρώπινο φιλμ που συμμετείχε στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα.

Transformers One

Transformers One του Τζος Κούλεϊ

Μια origin ιστορία που διαδραματίζεται στο Cybertron, το σπίτι των Autobots και των Decepticons. Η ταινία λέγεται ότι επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ Optimus Prime και Megatron.

beetlejuice 2

Beetlejuice Beetlejuice του Τιμ Μπάρτον

Μάικλ Κίτον, Γουαϊνόνα Ράιντερ και Κάθριν Ο’Χάρα επιστρέφουν στο πολυαναμενόμενο σίκουελ του «Σκαθαροζούμη» μαζί με τους Τζένα Ορτέγκα, Τζάστιν Θερού, Μόνικα Μπελούτσι και Γουίλεμ Νταφόε. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα.

Heretic

Heretic των Σκοτ Μπεκ και Μπράιαν Γουντς

Δυο νεαρές θρήσκες γυναίκες παρασύρονται σε ένα παιχνίδι γάτας ποντικιού στο σπίτι ενός παράξενου άνδρα. Με τους Χιού Γκράντ και Σόφι Θάτσερ.

speak no evil

Speak No Evil του Τζέιμς Γουάτκινς

Το αμερικάνικο ριμέικ της ομότιτλης ταινίας τρόμου από τη Δανία στην οποία μια οικογένεια είναι καλεσμένη να περάσει ένα Σαββατοκύριακο σε ένα ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι και οι ονειρεμένες της διακοπές μετατρέπονται σε ψυχολογικό εφιάλτη. Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμς ΜακΑβόι και Μακένζι Ντέιβις. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ.


*TBA - ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ *

2:1

Two For One (2:1) της Νάτια Μπρουκχόρστ

Μια οικογένεια στην Ανατολική Γερμανία βρίσκει εκατομμύρια από ένα ανατολικογερμανικό νόμισμα που σύντομα θα είναι άχρηστο κατά την επανένωση του 1990 και παίρνει ό,τι μπορεί να κουβαλήσει. Με την Σάντρα Ούλερ της «Ανατομίας μιας Πτώσης» και της «Ζώνης Ενδιαφέροντος».

Verbrannte Erde

Scorched Earth (Verbrannte Erde) του Τόμας Αρσλαν

Δώδεκα χρόνια μετά τη φυγή του, ο εγκληματίας Tρόγιαν επιστρέφει στο Βερολίνο. Ενας πολύτιμος πίνακας πρόκειται να κλαπεί στην πόλη. Αλλά η σχολαστικά σχεδιασμένη ληστεία σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Todo Sobre mi Madre

Ολα Για τη Μητέρα Μου (Todo Sobre mi Madre) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Το αριστούργημα του Πέδρο Αλμοδόβαρ επιστρέφει στις αίθουσες για να γιορτάσει την 25η επέτειο κυκλοφορίας του.

Ata Me

Δέσε Με (¡Átame!) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Ενας ανισόρροπος αλλά δελεαστικός πρώην ψυχιατρικός ασθενής αιχμαλωτίζει μια πορνοστάρ με την ελπίδα να την πείσει να τον παντρευτεί. Μια από τις καλύτερες - και λιγότερο αναγνωρισμένες - ταινίες του Πέδρο Αλμοδόβαρ, από το 1989, σε επανέκδοση. Με την Βικτόρια Αμπρίλ και τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Et La Fete Continue!

Και η Γιορτή Συνεχίζεται... (Et la Fête Continue!) του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν

Η Ρόζα είναι η ψυχή της λαϊκής γειτονιάς της στην παλιά Μασσαλία. Μοιράζει την αστείρευτη ενέργειά της μεταξύ της οικογένειάς της, της εργασίας της ως νοσοκόμα και της πολιτικής της δέσμευσης να βοηθάει τους αδύναμους. Καθώς όμως πλησιάζει στη συνταξιοδότηση, οι ψευδαισθήσεις της ξεθωριάζουν. Η ζωντάνια των κοντινών της ανθρώπων και η συνάντησή της με τον Ενρί την ωθούν να συνειδητοποιήσει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν («Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο») εμπιστεύεται τυφλά την υπέροχη Αριάν Αακαρίντ σε ακόμη μια ιστορία για τον άνθρωπο και την πολιτική. Με αυτή τη σειρά.

Pacification

Ειρηνοποίηση (Pacifiction) του Αλμπερ Σερά

Ο Κυβερνήτης της Ταϊτής, ενός γαλλικού νησιού του αρχιπελάγους της Πολυνησίας στον Ειρηνικό, είναι ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος, που έχει επαφή με όλα τα στρώματα της κοινωνίας του νησιού, από την άρχουσα τάξη των Ταϊτινών, μέχρι τα πιο λαϊκά στρώματα στις παραγκουπόλεις του νησιού. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητά του, μαθαίνει κάποιες φήμες που μιλούν για ένα μυστηριώδες υποβρύχιο. Αυτό μπορεί να πυροδοτήσει μεγάλη κοινωνική αναστάτωση στο νησί, γιατί μπορεί να σημαίνει την επανάληψη των πυρηνικών δοκιμών από τη Γαλλία στον Ειρηνικό... Με τον Μπενουά Μαζιμέλ (Βραβείο Σεζάρ Α' Ανδρικού Ρόλου).

Yuku and the Himalayan Flower

Η Γιούκου και το Λουλούδι των Ιμαλΐων (Yuku and the Himalayan Flower) των Ρεμί Ντιρέν, Αρνό Ντεμουίνσκ

Η Γιούκου είναι ένα μικρό ποντικάκι, που ζει με την οικογένειά της στα υπόγεια ενός μεγάλου κάστρου. Η αγαπημένη της ασχολία είναι να παίζει μουσική με το γιουκαλίλι της, αλλά η συμπαθής ποντικίτσα θα αφήσει την ασφάλεια της φωλιάς της, κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι μέχρι την κορυφή των Ιμαλαΐων! Εκεί, στο ψηλότερο σημείο της Γης, ανθίζει ένα μοναδικό άνθος, που ακτινοβολεί το Αιώνιο Φως... Η Γιούκου, για να αποκτήσει το λουλούδι που χρειάζεται η γιαγιά της, θα αντιμετωπίσει ένα σωρό εμπόδια, κινδύνους και κακουχίες, όμως η μουσική, τα τραγούδια και οι καινούριοι φίλοι της, θα την βοηθήσουν στην αναζήτησή της.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά.