Μια ψήφο για τον πολιτισμό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, αναζητήσαμε τις θέσεις των επικρατέστερων να μπουν στη Βουλή ελληνικών κομμάτων για τον πολιτισμό και ειδικά για τον κινηματογράφο. Τα συμπεράσματα δικά σας...

MFI Script 2 Film Workshops: Doc-doc… Who’s there?

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το ετήσιο πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου αναπτύσσει το δικό του σενάριο, εμπλουτίζοντας τις εργασίες του με ατελιέ ντοκιμαντέρ. Το Flix βρέθηκε στη Νίσυρο και μίλησε με τους... σεναριογράφους.

Politically speaking

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με τις βουλευτικές μας εκλογές προ των πυλών, θυμόμαστε παρατηρήσεις και ομολογίες ονομαστών σταρ και σκηνοθετών για την πολιτική.

Μια ψήφο για τον πολιτισμό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, αναζητήσαμε τις θέσεις των επικρατέστερων να μπουν στη Βουλή ελληνικών κομμάτων για τον πολιτισμό και ειδικά για τον κινηματογράφο. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Πες το με ένα τραγούδι των Beatles!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ακόμα κι όταν στο «Yesterday» του Ντάνι Μπόιλ ένας ολόκληρος κόσμος ξεχνά τα υπέροχα τραγούδια των Beatles, το Flix θυμάται 10 χαρακτηριστικές σκηνές όπου οι μελωδίες των Σκαθαριών απέκτησαν δίκαιο ρόλο πρωταγωνιστή στη μεγάλη οθόνη.

Στο σινεμά του Στίβεν Σπίλμπεργκ, σκηνοθέτης είναι η μουσική

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή την συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική των ταινιών του Στίβεν Σπίλμπεργκ από την Κρατική Ορχήστρων Αθηνών στο Ηρώδειο στις 24 Ιουνίου, το Flix δημιουργεί την απόλυτη σπιλμπεργκική μουσική playlist για να μην πάει κανείς απροετοίμαστος.

Οταν μια Κομπίνα δεν είναι αποκλειστικά ανδρικό προνόμιο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή την «Κομπίνα» που στήνουν η Αν Χάθαγουεϊ και η Ρέμπελ Γουίλσον από αυτήν την εβδομάδα στις αίθουσες, το Flix ρίχνει φως στις κομπίνες που έστησαν μερικές από τις πιο ικανές con artists του παγκόσμιου σινεμά.

Πέρα από την «Περιπλανώμενη Γη»: Η σύμπραξη Κίνας-Χόλιγουντ δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με αφορμή την κυκλοφορία του κινέζικου εισπρακτικού φαινομένου, το Flix εξερευνά την αμφίρροπη σχέση αγάπης και μίσους ανάμεσα σε Κίνα και Χόλιγουντ.

Και τώρα τι; Το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Marvel μετά το «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με το τέλος του «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» να έχει αλλάξει για πάντα το κινηματογραφικό τοπίο των ηρώων της Marvel, εξερευνούμε με λεπτομέρεια τι μπορούμε να περιμένουμε από το επόμενο στάδιο της φιλόδοξης αφήγησης του Marvel Cinematic Universe.

Ο Κώστας Αθουσάκης συστήνει την «Persephone» στο Flix

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Κώστα Αθουσάκη είναι μία από τις πέντε ταινίες που θα παρουσιαστούν ως works in progress στο πρόγραμμα «Thessaloniki Goes to Cannes» της Αγοράς του 72ου Φεστιβάλ Καννών. Ο δημιουργός της μιλάει στο Flix για την εμπειρία.

Ο Χρήστος Νίκου συστήνει στο Flix τα «Μήλα»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Νίκου είναι μία από τις πέντε ταινίες που θα παρουσιαστούν ως works in progress στο πρόγραμμα «Thessaloniki Goes to Cannes» της Αγοράς του 72ου Φεστιβάλ Καννών. Ο δημιουργός της μιλάει στο Flix για την εμπειρία.

O The Boy συστήνει τη «Winona» στο Flix

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του The Boy (aka Αλέξανδρου Βούλγαρη) είναι μία από τις πέντε ταινίες που θα παρουσιαστούν ως works in progress στο πρόγραμμα «Thessaloniki Goes to Cannes» της Αγοράς του 72ου Φεστιβάλ Καννών.

Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.