Ενημέρωση

Ολα εκείνα τα συναρπαστικά πράγματα που ζήσαμε βλέποντας το «Dune: Part Two»

στα 10

Ειδαμε την ταινία στην επίσημη δημοσιογραφική της προβολή και σας μεταφέρουμε όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ενθουσιαστείτε κι εσείς μαζί μας με το πολυαναμενόμενο σίκουελ.

Ολα εκείνα τα συναρπαστικά πράγματα που ζήσαμε βλέποντας το «Dune: Part Two»

Επιτέλους μετά από μια αναβολή μηνών, λόγω των απεργιών των σεναριογράφων και των ηθοποιών, το «Dune: Part Two» έρχεται επιτέλους στη μεγάλη οθόνη, εκεί που πραγματικά ανήκει, στις 29 Φεβρουαρίου.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει «αυτή η ταινία θα εξερευνήσει το μυθικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη καθώς ενώνεται με την Τσάνι και τους Φρέμεν ενώ βρίσκεται σε έναν πόλεμο εκδίκησης ενάντια στους συνωμότες που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Αντιμετωπίζοντας ένα δίλημμα μεταξύ της αγάπης της ζωής του και της μοίρας του γνωστού σύμπαντος, προσπαθεί να αποτρέψει ένα τρομερό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει».

dune part two

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τίμοθι Σαλαμέ, Ζεντάγια, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ρεμπέκα Φέρκγιουσον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σάρλοτ Ράμπλινγκ και Τζος Μπρόλιν και μαζί τους η Φλόρενς Πιού παίζει τον ρόλο της πριγκίπισσας Ιρουλάν, την κόρη του Αυτοκράτορα Σαντάμ του 4ου, τον οποίο ερμηνεύει ο Κρίστοφερ Γουόκεν, ο Οστιν Μπάτλερ, ο Ελβις στην ταινία «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν, παίζει τον ρόλο του Φείντ Ράουθα και η Λέα Σεϊντού τον ρόλο της Λαίδης Μάργκο.

Ειδαμε την ταινία στην επίσημη δημοσιογραφική της προβολή και σας μεταφέρουμε μερικά στοιχεία για να ενθουσιαστείτε κι εσείς μαζί μας με το πολυαναμενόμενο αυτό σίκουελ.

Διαβάστε ακόμα: Οι πρώτες αντιδράσεις για το «Dune: Part Two» μιλούν για ένα επικό αριστούργημα

dune part two

Το «Dune: Part Two» συνεχίζει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το πρώτο μέρος και καλύπτει, μέσα στις 2 ώρες και 45 λεπτά που διαρκεί, το υπόλοιπο μισό πρώτο βιβλίο «Dune» του Φρανκ Χέρμπερτ παρακολουθώντας την άνοδο του Πολ Ατρείδη στην εξουσία ανάμεσα στους Φρέμεν αλλά και την τελική εξέγερσή του ενάντια στον Αυτοκράτορα Σαντάμ του 4ου. Δυστυχώς όμως όσοι δεν έχετε δει την πρώτη ταινία θα χαθείτε μέσα από συνεχόμενες πληροφορίες από ονόματα, προφητείες και τοποθεσίες οι οποίες θα σας αφήσουν με πολλές απορίες ως το τέλος της, καθώς η δομή της ταινίας μοιάζει να είναι κάπως περίεργη σε στιγμές και ίσως κουράσει μερικούς.

Παλιοί αλλά, κυρίως, αρκετοί νέοι χαρακτήρες κάνουν την εμφάνισή τους στην ταινία αυτή. Ο χαρακτήρας της Ζεντάγια, η Τσάνι, καθώς και οι μάγισσες Μπένε Γκεσέριτ παίζουν μεγαλύτερο και σημαντικότερο ρόλο στην ταινία αυτή. Από τους νέους χαρακτήρες γνωρίζουμε την κόρη του Αυτοκράτορα Σαντάμ του 4ου πριγκίπισσα Ιρουλαν αλλά και την μυστηριώδη Λάίδη Μάρκο, την οποία ερμηνεύει η Λέα Σεϊντού. Επίσης έχει γίνει ήδη γνωστό πως η Ανια Τέιλορ Τζόι θα εμφανιστεί στην ταινία, αλλά δεν θα θέλουμε να αποκαλύψουμε τον ρόλο τον οποίο παίζει - σας λέμε μόνο ότι, δυστυχώς, εμφανίζεται απλά για το πολύ πέντε λεπτά σε αυτήν.

Ο Βιλνέβ υποσχέθηκε περισσότερη δράση στο δεύτερο μέρος του «Dune» και η αλήθεια είναι πως δεν απογοήτευσε. Υπάρχουν στιγμές επικής δράσης που κόβουν την ανάσα, στιγμές που θα σας μείνουν για αρκετό καιρό μετά το τέλος της ταινίας - από μάχες σώμα με σώμα αλλά και ακόμα μεγαλύτερης κλίμακας συγκρούσεις ανάμεσα σε ολόκληρες στρατιές, καθώς ο πόλεμος ξεσπά μεταξύ την ομάδα των Φρέμεν, οδηγούμενοι από τον Πολ, αλλά και τους Χαρκόνεν.

dune part two

Ο Φέιντ Ράουθα, ο ψυχωτικός ανιψιός του Βαρόνου Χαρκόνεν, είναι ο νέος κακός της ταινίας, τον οποίο παίζει ο Οστιν Μπάτλερ και κάνει την εμφάνισή του εδώ. Ολα όσα έχετε ακούσει ή και περιμένετε από τον συγκεκριμένο χαρακτήρα είμαστε σε ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε πως ισχύουν, μιας και ο Βιλνέβ τον παρουσιάζει ως την ενσάρκωση του απόλυτου Κακού, ενώ μέσα από τις σκηνές μονομαχίας του στην Αρένα μας προετοιμάζει κατάλληλα για μια επική τελική μάχη μεταξύ εκείνου και τον Πολ Ατρείδη.

Το δεύτερο μέρος του «Dune» όχι μόνο συνεχίζει να διαθέτει την απαράμιλλη εκείνη αισθητική της πρώτη ταινίας, αλλά χτίζει πάνω σε εκείνη, σε όλα της τα επίπεδα (από την μουσική, τα κοστούμια και τα εκπληκτικά σκηνικά) για να δημιουργήσει μια κινηματογραφική εμπειρία που έχουμε χρόνια να ζήσουμε στο σινεμά. Υπάρχουν στιγμές όπου ο Βιλνέβ, σε συνεργασία με τον διευθυντή φωτογραφίας του Γκρεγκ Φρέιζερ, συνθέτουν μερικές από τις πιο όμορφα οπτικές ταινίες που θα δούμε φέτος.

Και ναι οι σκηνές πάνω στα σκουλήκια της ερήμου είναι τόσο εντυπωσιακές όσο (δεν) τις φαντάζεστε.

Dune Part 2