9 ημέρες πριν το Halloween 2017: «Θα επιπλεύσεις κι εσύ» με τον κλόουν Pennywise

ΑΠΟΨΗ

Halloween Horrorthon! Το Flix μετράει αντίστροφα για τη μέρα του Halloween στις 31 Οκτωβρίου και ρίχνει φως σε αγαπημένες, παραμελημένες αλλά και εμβληματικές κινηματογραφικές φιγούρες τρόμου.

Στις «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» το κλειδί είναι η επιστροφή στην παιδική ηλικία

ΑΠΟΨΗ

Η ταινία που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο υποδεχόμαστε τους εξωγήινους κλείνει 40 χρόνια, το ίδιο ουμανιστική, το ίδιο ευαίσθητη, το ίδιο σίγουρη ότι η παιδική αθωότητα θα σώσει τον κόσμο. Τη βλέπουμε μαζί στις 17 Οκτωβρίου, στην αποκατεστημένη 4Κ κόπια της, για πρώτη ...

Περί... Μακεδονίας και (ουδόλως κινηματογραφικής) περηφάνιας

ΑΠΟΨΗ

Κατά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να νιώθουμε περήφανοι θα έπρεπε να αποχωρούμε από οποιοδήποτε πιθανό μέρος τα Σκόπια αναγράφονται ως Μακεδονία και όχι ως FYROM. Αν ήταν έτσι, το ελληνικό σινεμά δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει... πουθενά.

Flixibility: Οι τελευταίες ώρες του μοναδικού Βασιλιά που είχαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

ΑΠΟΨΗ

Αφορμής δοθείσης, ο Νίκος Πετρουλάκης δίνει τη δική του εκδοχή για το τι πάνω, κάτω και πλαγίως συνέβη εκείνη την αποφράδα νύχτα της 15ης προς τη 16η του Αυγούστου του ’77 και βρήκαν τον άνακτα ανάκατα…

Γιατί παρά το μποϊκοτάζ, το «Okja» θριάμβευσε στις αίθουσες της Κορέας;

ΑΠΟΨΗ

Οι τρείς μεγαλύτερες αλυσίδες κινηματογράφων της χώρας αρνήθηκαν να προβάλλουν την ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο. Ακόμη κι έτσι το «Okja» άνοιξε με επιτυχία. Τι συμπεράσματα βγάζουμε;

Τελικά είναι παράνομο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κίνηματογράφου;

ΑΠΟΨΗ

Αν αναρωτιέστε γιατί δεν γίνεται τίποτα σωστά σε αυτή τη χώρα, διαβάστε όλα όσα έχουν προκύψει από την ημέρα που ορίστηκε το νέο Διοικητικο Συμβουλίο του ΕΚΚ - που υποτίθεται ότι έγινε για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.

20 ταινίες που έκαναν το σινεμά να αισθάνεται... περήφανο!

ΑΠΟΨΗ

Με αφορμή την 48η επέτειο από την εξέγερση στο Στόουνγουολ και το Pride της Αθήνας που γίνεται σήμερα, Σάββατο 10 Ιουνίου, το Flix επιστρέφει στις ταινίες που κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προκαταλήψεις και έκαναν το σινεμά...περήφανο!

Ο Στέφανος Ρόκος γράφει για την «Ευριδίκη BA 2037» του Νίκου Νικολαΐδη

ΑΠΟΨΗ

Με αφορμή τη μεταμεσονύκτια προβολή της «Ευρυδίκης BA 2037» του Νίκου Νικολαΐδη στο πλαίσιο της Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά, ο καλλιτέχνης Στέφανος Ρόκος γράφει για τις «συναντήσεις» του με την ταινία του 1975.

Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας.