Οι Ταινίες της Κυριακής: «Sisters» του Μπράιαν Ντε Πάλμα (1972)

ΑΠΟΨΗ

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, η παροξυσμική πρώτη κορύφωση στη σχιζοφρενική φιλμογραφία του Μπράιαν Ντε Πάλμα.

Καμιά αγάπη για το ελληνικό σινεμά*

ΑΠΟΨΗ

Σε μια συγκυρία που κανείς θα περιέγραφε ως θλιβερά τραγελαφική, ό,τι είναι να πάει καλά στο ελληνικό σινεμά δεν πάει. Και όλοι όσοι οφείλουν να το στηρίξουν κάνουν τα πάντα για να συμβεί ακριβώς το αντίθετο.

Οι Ταινίες της Κυριακής: «Ο Ξένος» του Λουκίνο Βισκόντι (1967)

ΑΠΟΨΗ

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, η μεγάλη συνάντηση του Λουκίνο Βισκόντι με τον Αλμπέρ Καμί, σε μια ταινία τόσο παράλογα γοητευτική όσο και το πρωτότυπο υλικό της.

Οι Ταινίες της Κυριακής: «Paris is Burning» της Τζένι Λίβινγκστον (1990)

ΑΠΟΨΗ

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, η κλασική, διαχρονική, σούπερ fun και σπαρακτικά ειλικρινής ταινία που προηγήθηκε της μανίας με το voguing και το RuPaul’s Drag Race.

Οι Ταινίες της Κυριακής: «How Green Was My Valley» του Τζον Φορντ (1941)

ΑΠΟΨΗ

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, η ταινία που έκλεψε από τον «Πολίτη Κέιν» το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας το 1941.

Οι Ταινίες της Κυριακής: «Μαχαίρι στο Κεφάλι» του Ράινχαρτ Χάουφ (1978)

ΑΠΟΨΗ

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, με αφορμή το θάνατο του Μπρούνο Γκανς, θυμόμαστε ίσως την καλύτερη ερμηνεία του, επιστρέφοντας το χρόνο πίσω στο 1978.

Οι Ταινίες της Κυριακής: «Sólo con Tu Pareja» του Αλφόνσο Κουαρόν (1991)

ΑΠΟΨΗ

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, το ντεμπούτο του Αλφόνσο Κουαρόν, γεμάτο ψήγματα από το κινηματογραφικό σύμπαν που οδήγησε στο θρίαμβο του «Ρόμα».

Οι Ταινίες της Κυριακής: «Love Streams» του Τζον Κασσαβέτη (1984)

ΑΠΟΨΗ

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, με αφορμή την επέτειο από το θάνατο του Τζον Κασσαβέτη, αλλά και το Φεστιβάλ Βερολίνου που ξεκινάει την εβδομάδα που έρχεται, επιστρέφουμε στην τελευταία μεγάλη ταινία του ...

Οι Ταινίες της Κυριακής: «Walden» του Γιόνας Μέκας (1968)

ΑΠΟΨΗ

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα (ζωής) του Γιόνας Μέκας, πρωτοπόρου αμερικανικού underground που πέθανε στα 96 του χρόνια.

To Fyre Festival ήταν κάτι περισσότερο από το μεγαλύτερο πάρτι που δεν έγινε ποτέ

ΑΠΟΨΗ

Το Flix είδε - συνολικά τρεις ώρες - και τα δύο ντοκιμαντέρ που εμφανίστηκαν ταυτόχρονα σε Netflix και Hulu και αφηγούνται την εξωφρενική ιστορία του Fyre Festival, που ξεκίνησε σαν ένα (αμερικάνικο) όνειρο και κατέληξε σε εφιάλτη.

Οι Ταινίες της Κυριακής: «Watership Down» του Μάρτιν Ρόζεν

ΑΠΟΨΗ

Κάθε Κυριακή, το Flix επιλέγει μια σπάνια, ξεχασμένη, παραγνωρισμένη, έτοιμη να ανακαλυφθεί ξανά ταινία ως το ιδανικό sunday movie. Σήμερα, η διασκευή του αριστουργήματος του Ρίτσαρντ Εϊνταμς σε ένα από τα πιο σκοτεινά φιλμ κινουμένων σχεδίων στην ιστορία.

Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.