Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος δίνει φωνή σε έναν «Σιωπηλό Μάρτυρα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος μας μιλά για μια ταινία που μοιάζει με λεπτή ανασκαφή στην συλλογική μνήμη και μαζί τα πιο προσωπικά συναισθήματα των ανθρώπων που η ζωή τους σημαδέυτηκε από μια φυλακή.

«Ολη μου τη ζωή προσπαθώ ν' ανατρέψω τα στερεότυπα». Η Ναόμι Χάρις μιλά στο Flix για το «Moonlight»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πολύ μακριά από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Μις Μάνιπενι, η καθηλωτική Ναόμι Χάρις μοιράστηκε με το Flix το γιατί πιστεύει ότι όλος ο κόσμος πρέπει να δει το «Moonlight»... για το καλό του!

Λέιλα Μπουζίντ: «Αν θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο αραβικός κόσμος, δείτε σινεμά – όχι ειδήσεις»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

To Flix ανοίγει τα μάτια και την καρδιά του και μιλάει με τη σκηνοθέτη από την Τυνησία που έκανε την μεγαλύτερη επανάσταση με την πρώτη της ταινία «Με τα Μάτια Ανοιχτά»: μίλησε για την καθημερινότητα στη χώρα της, τα νιάτα, τον έρωτα και ...

Μιλώντας για ποίηση με τον Τζιμ Τζάρμους

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Περισσότερο από σκηνοθέτης, ο Τζιμ Τζάρμους μοιάζει να είναι ένας Αμερικάνος φίλος, ένας άνθρωπος που έχει ενδιαφέρουσες ιστορίες να αφηγηθεί, εντός κι εκτός της οθόνης. Με αφορμή το «Paterson» μοιράζεται μαζί μας μερικές από αυτές.

«Νυκτόβια Πλάσματα»: Oι Τομ Φορντ, Εϊμι Ανταμς και Ααρον Τέιλορ Τζόνσον μιλούν αποκλειστικά στο φακό του Flix

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το Flix συνάντησε τον Τομ Φορντ και τους πρωταγωνιστές της δεύτερης του ταινίας, η οποία διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στην οσκαρική κούρσα.

Ο Τόμας Βίντερμπεργκ μεγάλωσε σε κοινόβιο. Και γι' αυτό έγινε (καλός) σκηνοθέτης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

O Δανός σκηνοθέτης της «Οικογενειακής Γιορτής» και του «Κυνηγιού» μιλάει στο Flix για την πολιτική ορθότητα, το πώς είναι να μεγαλώνεις μαζί με άλλους και για τον κόσμο που (δεν) αλλάζει.

Ο Σύλλας Τζουμέρκας κι η Γιούλα Μπούνταλη εξηγούν στο Flix πώς είναι να βρίσκεσαι «Από τα Ψηλά στα Χαμηλά», με στιλ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Εν όψει της παράστασής τους στη Στέγη, οι δυο συνδημιουργοί (και του σινεμά), μιλούν στο Flix «για την ηθική, το δίκαιο, τι είναι το υπόκωφο κακό και τι το μανιασμένο, την αλαζονία, την τιμωρία και τη συγχώρεση».

O Κίριλ Σερεμπρένικοφ στο Flix: «Η θρησκεία σου δίνει έτοιμες απαντήσεις. Η τέχνη κάνει ερωτήσεις»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο σκηνοθέτης του «Πιστού» μιλά στο Flix για την πίστη και τον φανατισμό για την εκκλησία και την «οικονομική λογοκρισία» που ορίζει το σινεμά που φέρει την έγκριση του επίσημου κράτους στην Ρωσία του σήμερα.

Ο Βισάρ Μορίνα του «Ο Μπαμπάς Μου» στο Flix: «Ακόμα προσπαθώ να αποσαφηνίσω τι σημαίνει πατρίδα»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο βραβευμένος στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι δημιουργός του «Ο Μπαμπάς Μου», μιλάει στο Flix για όσα θα κάνουν πάντα μια ταινία ενηλικίωσης... αναγκαία.

Συνέντευξη: Ο Ντάνις Τάνοβιτς ισοπεδώνει τα Βαλκάνια

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Βόσνιος Ντάνις Τάνοβιτς κάθεται πια στο θρόνο του πιο αντιπροσωπευτικού βαλκάνιου σκηνοθέτη. Και με αφορμή την έξοδο της τελευταίας, βραβευμένης στο Βερολίνο ταινίας του «Θάνατος στο Σαράγιεβο» έχει κάποια πράγματα να πει, δυνατά.

Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας.