Η αιωνόβια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού. Ο Γιόνας Μέκας μιλάει στο Flix.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το Flix συνάντησε τον 94χρονο Γιόνας Μέκας, καλεσμένο της documenta 14 στην Αθήνα και υποκλίθηκε στην καθαρότητα του μυαλού ενός ανθρώπου που διέσχισε την ιστορία του 20ου αιώνα θεωρώντας το σινεμά γιορτή, πριν από οτιδήποτε άλλο.

O Ραφαέλ Περσονάζ, ο Σαφί Νεμπού και όσα έμαθαν για τη ζωή «Στα Δάση της Σιβηρίας»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνίστης της ταινίας που από τα βάθη της Σιβηρίας στέλνει σήματα καπνού στο σύγχρονο χάος μιλούν στο Flix για τα μοναχικά ταξίδια που μας φέρνουν πιο κοντά στον εαυτό μας και τους άλλους.

Μαριάνο Κον και Γκαστόν Ντουπρά: «Η δόξα είναι στ' αλήθεια επικίνδυνη»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι σκηνοθέτες του «Επιφανή Πολίτη», που κέρδισε ανάμεσα σε άλλα το βραβείο κοινού στο τελευταίο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μιλούν στο Flix λίγο πριν η ταινία τους βγει στις ελληνικές αίθουσες.

Ο Μουσταφά Καρά μιλάει στο Flix για το «Κρύο της Τραπεζούντας» και το τουρκικό σινεμά που αγαπάμε

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το νέο ανερχόμενο όνομα του τουρικού σινεμά εκπλήσσει με το ντεμπούτο του στη μυθοπλασία και μιλάει στο Flix για όσα χωρίζουν την πόλη από το βουνό, την παλιά με τη νέα Τουρκία, τον άνθρωπο από τη φύση...

Ο Εμίν Αλπέρ μιλάει στο Flix για μια Τουρκία βυθισμένη σε «Υποψίες»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Με τη δεύτερη ταινία του έβαλε οριστικά τη σφραγίδα του στο σινεμά της Τουρκίας. Στο Flix μιλάει για μια Τουρκία που δεν μαθαίνει από την Ιστορία της και για την παράνοια που τρέφει ακόμη περισσότερη παράνοια.

O Γιούχο Κουοσμάνεν μιλάει στο Flix για την «πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Ολλι Μάκι»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Φινλανδός σκηνοθέτης μιας από τις πιο όμορφες ταινίες της χρονιάς μιλάει στο Flix για το τίμημα της επιτυχίας και το ρινγκ του μποξ όταν στο κέντρο του διαδραματίζεται κάτι περισσότερο από ένας αγώνας ζωής και θανάτου.

Παλαιότερα

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας.