Ενημέρωση

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2024

στα 10

Σημειώστε ήδη τους τίτλους που θα μπουν και στη δική σας λίστα με τις πιο πολυαναμενόμενες ξένες ταινίες του νέου έτους.

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2024

Το 2024 αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερο με ταινίες να κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες για κάθε γούστο - από blockbuster περιπέτειες και δραματικές μέχρι κοινωνικά δράματα και τρόμου.

Σημειώστε ήδη ποιες θα μπουν και στη δική σας λίστα με τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες του 2024.

[Η λίστα που ακολουθεί - και θα ανανεώνεται συνεχώς - αποτελείται από ταινίες που έχουν ήδη ημερομηνία διεθνώς ή αναμένονται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2024. Πλήθος ταινιών που δεν βρίσκονται στη λίστα είναι ταινίες - κυρίως ευρωπαϊκές και ασιατικές - που δεν έχουν ακόμη κάποια ημερομηνία και δεν είναι σίγουρο αν τελικά θα εμφανιστούν μέσα στο έτος που μόλις ξεκίνησε]


Μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2023: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

someday well tell each other

Κάποια Μέρα Θα Πούμε τα Πάντα ο Ενας στον Αλλον (Someday We'll Tell Each Other Everything) της Εμιλι Ατέφ

Καλοκαίρι του 1990, στην ύπαιθρο των συνόρων ανάμεσα στην Ανατολική και Δυτική Γερμανία, οι οποίες πια ετοιμάζονται για την ένωση μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Η Μαρία θα γίνει σε λίγο καιρό 19 ετών. Οι γονείς της έχουν χωρίσει και η μητέρα της είναι άνεργη και ανήμπορη να τη ζήσει, οπότε η Μαρία μένει με τον φίλο της, Γιοχάνες, στο αγρόκτημα των γονιών του, οι οποίοι την έχουν υποδεχθεί σα δική τους κόρη. Η Μαρία προτιμά να χάνεται στα βιβλία παρά να εστιάζει στην αποφοίτηση και το μέλλον της, ώσπου συναντά τυχαία τον Χένερ, έναν αρκετά μεγαλύτερό της, μοναχικό και κακόφημο αγρότη που ζει εκεί κοντά.Ένα μόνο άγγιγμα αρκεί για να πυροδοτήσει έναν έρωτα που κατακαίει τη ζωή της, ένα μυστικό πάθος γεμάτο λαχτάρα και επιθυμία που καταβροχθίζει τα πάντα στο πέρασμά του και αφήνει τη Μαρία με περισσότερα ερωτήματα, παρά απαντήσεις. Το μόνο σίγουρο; Μετά από αυτό το καλοκαίρι, δε θα είναι ποτέ πια η ίδια.

Tο χρονικό ενός καταραμένου έρωτα στο πιο σκληρό μεταίχμιο της σύγχρονης γερμανικής ιστορίας. H νέα ταινία της Εμιλι Ατέφ του «Πιο Πολύ Από Ποτέ», επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινημτογράφου του Βερολίνου 2023. Από τις 18 Ιανουαρίου στις αίθουσες.

sound of freedom

H Μελωδία της Ελευθερίας (The Sound of Freedom) του Αλεχάντρο Μοντεβέρντε

Το «Sound of Freedom» εστιάζει στον Τιμ Μπάλαρντ, τον ιδρυτή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού κατά του εμπορίου λευκής σαρκός «Operation Underground Railroad». Η ταινία ακολουθεί μια φανταστική εκδοχή του Μπάλαρντ (που υποδύεται ο Τζιμ Καβίζελ) καθώς εργάζεται για τις Ερευνητικές Εργασίες Εσωτερικής Ασφάλειας. Φτάνοντας στα όριά του από εμπόρους λευκής σαρκός, ο Μπάλαρντ της ταινίας καταλήγει να ταξιδεύει μόνος του σε όλο τον κόσμο για να σώσει την μικρή αδελφή ενός αγοριού που προηγουμένως είχε σώσει.

scrapper

Scrapper της Σάρλοτ Ρίγκαν

Η Τζόρτζι, ένα ονειροπόλο 12χρονο κορίτσι, ζει ευτυχισμένη μόνη στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο, γεμίζοντας το με μαγεία. Ξαφνικά, εμφανίζεται ο εν διαστάσει πατέρας της και την αναγκάζει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

robot dreams

Ο Φίλος μου το Ρομπότ (Robot Dreams) του Πάμπλο Μπέργκερ

Βασισμένο στο κόμικ «Robot Dreams» της Σάρα Βαρόν, το αφηγείται τις περιπέτεις αλλά και τις κακοτυχίες του Σκύλου και του Ρομπότ στη Νέα Υόρκη του ’80. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Animation Μεγάλου Μήκους στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία 2023. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Animation του Ανεσί 2023

book of clarence

The Book of Clarence του Τζέιμς Σάμιουελ

Ο ΛαΚιθ Στάνφιλντ θέλει να γίνει ο Ιησούς στη νέα ταινία του Τζέιμς Σάμιουελ.

The Three Musketeers: Milady

Οι Τρεις Σωματοφύλακες: Μιλαίδη (The Three Musketeers: Milady) του Μαρτάν Μπουρμπουλόν

O Ντ’ Αρτανιάν αναγκάζεται να ενώσει τις δυνάμεις του με τη Μιλαίδη για να σώσει την Κονστάνς, η οποία απήχθη μπροστά στα μάτια του. Αλλά καθώς ο πόλεμος κηρύσσεται και ο Αθως, ο Πόρθος και ο Αραμις έχουν ήδη ενταχθεί στο μέτωπο, ένα μυστικό από το παρελθόν γκρεμίζει παλιές συμμαχίες. Δεύτερο μέρος της νέας αναβίωσης του θρύλου του Αλέξανδρου Δουμά.

inside the yellow cocoon shell

Το Δέντρο με τις Χρυσές Πεταλούδες (Inside the Yellow Cocoon Shell) του Φαμ Τιεν Αν

Η ταινία που απέσπασε την Χρυσή Κάμερα (το βραβείο για τον καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη) στο Φεστιβάλ Καννών του 2023. Μετά από ένα τροχαίο που οδηγεί την κουνιάδα του στον θάνατο και αφήνει ορφανό τον πεντάχρονο ανιψιό του, ένας άντρας τριάντα χρονών φεύγει από τη Σαϊγκόν και επιστρέφει στη γενέτειρά του στην επαρχία. Κατά τη διάρκεια μιας περιπλάνησης που αγγίζει τα όρια του διαλογισμού, ο ταξιδιώτης παλεύει με τα δικά του φαντάσματα: τον αγνωστικισμό του, τον σκεπτικισμό του απέναντι στη θρησκευτική πίστη, την ανάμνηση του αδερφού του που είχε εξαφανιστεί εδώ και καιρό, αλλά και την επαφή με έναν έρωτα από το παρελθόν του που επέλεξε να γίνει μοναχή.

dream scenario

Ονειρικό Σενάριο (Dream Scenario) του Κρίστοφερ Μπόργκλι

Tα πάντα στη ζωή του Πολ Μάθιους (Νίκολας Κέιτζ), ενός βαρετού ακαδημαϊκού και οικογενειάρχη, ανατρέπονται καθώς εκατομμύρια άγνωστοι αρχίζουν ξαφνικά να τον βλέπουν στα όνειρά τους. Οταν όμως αυτές οι νυχτερινές επισκέψεις πάρουν εφιαλτική τροπή, ο Πολ αναγκάζεται να τα βγάλει πέρα με την αναπάντεχη φήμη του.

Fast Charlie

Fast Charlie του Φίλιπ Νόις

Οταν το αφεντικό του, ένας ηλικιωμένος μαφιόζος, δολοφονηθεί, ο Τσάρλι Σουίφτ, ως πιστός φίλος, δεν θα σταματήσει πουθενά στην προσπάθειά του να καταρρίψει τη νέα ομάδα που έρχεται να τον εκτοπίσει. Βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα «Gun Monkeys».

Three Robbers and a Lion

Τρεις Κλέφτες κι Ενα Λιοντάρι (Three Robbers and a Lion) του Ράσμους Α. Σίλβερτσεν

Ολοι θα ζούσαν ειρηνικά στην ειδυλλιακή πόλη του Κάρδαμο, αν δεν υπήρχαν οι τρεις ταραχοποιοί Κάσπερ, Τζάσπερ και Τζόναθαν που βρίσκονται συνεχώς σε περιπλάνηση. Το χάος κυβερνά την καθημερινότητά τους – και το νοικοκυριό τους. Καθώς ζουν μαζί με ένα λιοντάρι, έχουν απεγνωσμένη ανάγκη για μια οικονόμο και σκέφτονται ένα σχέδιο για να απαγάγουν τη θεία Σόφι που είναι διάσημη ως οικιακή θεά. Ωστόσο, οι δεξιότητές της στη διαχείριση είναι ακόμα καλύτερες από τη νοικοκυροσύνη της: Ηγείται των τριγύρω ληστών και τους βάζει να κάνουν τη δουλειά. Σιγά σιγά, οι τρεις συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται σε μια παγίδα. Η μόνη λύση είναι να απαλλαγούν από τη Σόφι φέρνοντάς την πίσω στην πόλη. Μετά από μια άλλη επιδρομή, καταλήγουν στη φυλακή – αλλά όταν η πόλη βρίσκεται σε κίνδυνο, οι ληστές έχουν άλλη μια ευκαιρία να αποδείξουν ότι η γενναιότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

the holdovers

Τα Παιδιά του Χειμώνα (The Holdovers) του Αλεξάντερ Πέιν

Η νέα ταινία του Αλεξάντερ Πέιν ακολουθεί ένα στριμμένο καθηγητή (Πολ Τζιαμάτι) σε ένα Αμερικανικό Κολέγιο υψηλού κύρους, ο οποίος υποχρεώνεται να παραμείνει στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του, για να προσέχει λίγους σπουδαστές του, οι οποίοι δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε. Τελικά, αναπτύσσει μία απίθανη σχέση με έναν από αυτούς – έναν κατεστραμμένο, ιδιοφυή ταραχοποιό (ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντόμινικ Σέσα) – και την αρχιμαγείρισσα του κολεγίου, η οποία έχασε μόλις τον γιο της στον πόλεμο του Βιετνάμ (ΝταΒάιν Τζόι Ράντολφ).

The Mean Girls Musical

The Mean Girls Musical των Σαμάνθα Τζέιν, Αρτούρο Περέζ Τζούνιορ

Η αγαπημένη ταινία, σε σενάριο της Τίνα Φέι, επιστρέφει σε μορφή μιούζικαλ και με ένα ολοκαίνουργιο καστ στη μεγάλη οθόνη.

ferrari

Ferrari του Μάικλ Μαν

H ταινία διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1957, με την αυτοκρατορία του Ενζο Φεράρι σε κρίση, όταν ο πρώην δρομέας που έγινε επιχειρηματίας ωθεί τον εαυτό του και τους οδηγούς του στα άκρα καθώς ξεκινούν στο Mille Miglia, έναν ύπουλο αγώνα 1.000 μιλίων σε όλη την Ιταλία. Τον Ενζο Φεράρι υποδύεται ο Ανταμ Ντράιβερ.

The Beekeeper

O Μελισσοκόμος (The Beekeeper) του Ντέιβιντ Αγιερ

Στη νέα ταινία του Ντέιβιντ Αγιερ ο Τζέισον Στέιθαμ πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός μελισσοκόμου ο οποίος ετοιμάζεται να πάρει εκδίκηση από μια εγκληματική οργάνωση.

white bird

Θαύμα: Λευκό Πουλί (White Bird) του Σαμ Φόρστερ

Ακολουθούμε τον Τζούλιαν, ο οποίος παλεύει να βρει πού ανήκει από τότε που αποβλήθηκε από το πρώην σχολείο του για την συμπεριφορά του σε ένα άλλο παιδί. Για να αλλάξει τη ζωή του, η γιαγιά του αποκαλύπτει τελικά τη δική της ιστορία θάρρους – κατά τη διάρκεια της νιότης της στην κατεχόμενη από τους Ναζί Γαλλία, ένα αγόρι την προστατεύει από θανάσιμο κίνδυνο. Βρίσκουν την πρώτη αγάπη σε έναν εκπληκτικό, μαγικό κόσμο δικής τους δημιουργίας, ενώ η μητέρα του αγοριού ρισκάρει τα πάντα για να την κρατήσει ασφαλή. Ατυπη συνέχεια του «Wonder» του Σαμ Φόρστερ.

one life

Μια Ζωή (One Life) του Τζέιμς Χόις

Ο Αντονι Χόπκινς πρωταγωνιστεί στην βιογραφική ταινία του Σερ Νίκολας Γουίντον ο οποιος έσωσε 669 παιδιά από τους Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

The Bricklayer

The Bricklayer του Ρένι Χάρλιν

Ενας πρώην πράκτορας του FBI αναγκάζεται να επανέλθει στην ενεργό δράση, όταν άγνωστοι απειλούν την Υπηρεσία με καλά κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Νόα Μπόιντ και διαδραματίζεται στην Θεσσαλονίκη.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

the boy and the heron

Το Αγόρι και ο Ερωδιός (The Boy and the Heron) του Χαγιάο Μιγιαζάκι

Η νέα ταινία του Χαγιάο Μιγιαζάκι αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού που ανακαλύπτει ένα εγκαταλελειμμένο πύργο και ξεκινά μια συναρπαστική περιπέτεια σε ένα φανταστικό κόσμο μαζί με έναν ασημένιο ερωδιό που μπορεί να μιλήσει.

io capitano

Io Capitano του Ματέο Γκαρόνε

Oι νεαροί πρωταγωνιστές της καινούριας ταινίας του Ματέο Γκαρόνε δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κρίση που απειλεί άμεσα την ζωή τους, όταν αποφασίζουν να αφήσουν το χωριό τους στην Σενεγάλη, ονειρευόμενοι μια καλύτερη ζωή στην ιδανικοποιημένη στο μυαλό τους Ευρώπη. Ομως η ελπίδα για ένα πιο φωτεινό αύριο για μια καλύτερη θέση, για μια ευκαιρία, υπήρξε πάντα η δύναμη που έσπρωχνε τον κόσμο μας μπροστά και άνθρωποι σαν Σεϊντού και τον Μούσα, τους δυο νεαρούς χαρακτήρες του «Io Capitano», κάποτε θα χαιρετίζονταν σαν ήρωες και όχι σαν πρόβλημα που αναζητά μια λύση. Η νέα ταινία του Ματέο Γκαρόνε, με πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και επίσημη υποβολή της Ιταλίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

The End We Start From

The End We Start From της Μαχάλια Μπέλο

Μια γυναίκα, μαζί με το νεογέννητο της μωρό, προσπαθεί να βρει το δρόμο για το σπίτι της καθώς μια περιβαλλοντική κρίση πλημμυρίζει ολόκληρο το Λονδίνο.

all of us strangers

Αγνωστοι Μεταξύ Μας (All of Us Strangers) του Αντριου Χέι

O Ανταμ είναι ο μοναδικός ένοικος σε μια πολυκατοικία στην άκρη της πόλης. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Γιατί ένα βράδυ χτυπά την πόρτα του ένας γείτονας και σύντομα ένα ειδύλλιο ξεκινά. Ομως στη ζωή του Ανταμ συμβαίνει κάτι παράξενο: οι από χρόνια νεκροί γονείς του εξακολουθούν να ζουν μυστηριωδώς στο πατρικό του σπίτι και μάλιστα τον υποδέχονται εκεί.

it ends with us

It Ends With Us του Τζάστιν Μπαλντόνι

Η Λίλι πιστεύει ότι βρήκε την αληθινή αγάπη με τον Ράιλ, αλλά όταν ένα οδυνηρό περιστατικό προκαλεί ένα τραύμα από το παρελθόν να κάνει την εμφάνισή του, πρέπει να αποφασίσει αν η αγάπη από μόνη της μπορεί να ολοκληρώσει τον γάμο της. Ωστόσο, τα πράγματα περιπλέκονται όταν η πρώτη της αγάπη επιστρέφει στη ζωή της.

madame web

Madame Web της Σ. Τζ. Κλάρκσον

Η Κασάντρα Γουέμπ είναι μια νοσοκόμος στη Νέα Υόρκη που αρχίζει να δείχνει σημάδια διόρασης. Αναγκασμένη να αντιμετωπίσει τις αποκαλύψεις για το παρελθόν της, πρέπει να προστατεύσει τρεις νεαρές γυναίκες από έναν μυστηριώδη αντίπαλο που τις θέλει νεκρές.

Bob Marley: One Love

Bob Marley: One Love του Ρεινάλντο Μάρκους Γκριν

O Κίνγκσλεϊ Μπεν-Αντίρ πρωταγωνιστεί στον ρόλο του εμβληματικού μουσικού στη νέα αυτή βιογραφική ταινία.

Do Not Expect to Much From the End of the World

Μην Περιμένετε Πολλά από το Τέλος του Κόσμου (Do Not Expect to Much From the End of the World) του Ραντου Τζουντ

Eνας καταπονημένος και ανεπαρκώς αμειβόμενος βοηθός παραγωγής πρέπει να τραβήξει ένα βίντεο για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας που παρήγγειλε μια πολυεθνική εταιρεία. Αλλά ένας συνεντευξιαζόμενος κάνει μια δήλωση που τον αναγκάζει να επανεφεύρει την ιστορία του για να ταιριάζει με την πολιτική της εταιρείας.

El Echo

El Echo της Τατιάνα Χουέζο

Στο απομακρυσμένο μεξικάνικο χωριό Ελ Εκο, οι κάτοικοι στερούνται τα πάντα, εργασία και παιδιά. Εδώ, οι εγγονές φροντίζουν τις γιαγιάδες τους μέχρι να πεθάνουν.

lisa frankenstein

Lisa Frankenstein της Ζέλντα Γουίλιαμς

H ταινία, σε σενάριο της Ντιάμπλο Κόντι, μιλά για την ιστορία μιας οργισμένης ενηλικίωσης για μια παρεξηγημένη έφηβη και τον έρωτά της στο γυμνάσιο, που τυγχάνει να είναι ένα όμορφο πτώμα. Μετά από ένα σύνολο τρομακτικών περιστάσεων που τον φέρνουν πίσω στη ζωή, οι δυο τους ξεκινούν ένα δολοφονικό ταξίδι για να βρουν την αγάπη, την ευτυχία… και μερικά μέρη του σώματος που λείπουν στην πορεία.

tatami

Tatami των Ζαρ Αμίρ Εμπραχίμι, Γκάι Νατίβ

Η Ιρανή αθλήτρια του τζούντο Λέιλα και η προπονήτριά της, Μαριάμ, ταξιδεύουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο κι έχουν σκοπό να φέρουν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο Ιράν. Στα μέσα του διαγωνισμού, λαμβάνουν ένα τελεσίγραφο από την Ισλαμική Δημοκρατία που διατάσσει τη Λέιλα να προσποιηθεί έναν τραυματισμό και να χάσει.

Orion And The Dark

Orion And The Dark του Σον Τσάρματζ

Βασισμένη σε μια ιστορία του Τσάρλι Κάουφμαν, αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων μιλά για ένα αγόρι που φοβάται τα ύψη και τα κατοικίδια και έχει γίνει σχεδόν κατατονικό από τον χειρότερο από όλους τους κινδύνους: το σκοτάδι.

argylle

Αρκάιλ (Argylle) του Μάθιου Βον

Ο - αλλεργικός στις γάτες - κατάσκοπος Αϊντεν (Σαμ Ρόκγουελ) και η Ελι μάχονται ενάντια στον χρόνο και στους δολοφόνους, καθώς τα όρια μεταξύ του φανταστικού κόσμου της Ελι και του πραγματικού κόσμου θολώνουν.

the iron claw

Σιδερένια Γροθιά (The Iron Claw) του Σον Ντέρκιν

Η αληθινή ιστορία των αχώριστων αδερφών Φον Εριχ, που έγραψαν ιστορία στον έντονα ανταγωνιστικό κόσμο της επαγγελματικής πάλης στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Μέσα από την τραγωδία και τον θρίαμβο, κάτω από τη σκιά του δεσποτικού πατέρα και προπονητή τους, τα αδέρφια αναζητούν τη larger-than-life αθανασία στη μεγαλύτερη σκηνή του αθλητισμού.

dune part two

Dune: Μέρος Δεύτερο (Dune: Part Two) του Ντενί Βιλνέβ

Το «Dune: Μέρος Δεύτερο» εξερευνεί το συναρπαστικό ταξίδι του Πολ Ατρείδη, τη στιγμή που βρίσκεται ξανά με την Τσάνι και τους Φρέμεν, και ενώ πολεμά για να πάρει εκδίκηση από όσους συνωμότησαν για να καταστρέψουν την οικογένειά του. Διχασμένος -καθώς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτα της ζωής του και το πεπρωμένο του ορατού σύμπαντος- ο Πολ θα αποτολμήσει να αλλάξει ένα φρικτό μέλλον που μόνο ο ίδιος μπορεί να προβλέψει.

drive away dolls

Drive Away Dolls του Ιθαν Κοέν

Το σενάριο ακολουθεί την Τζέιμι, η οποία θρηνεί για έναν ακόμη χωρισμό με μια φίλη της αλλά και τη πιο σεμνή φίλη της, την Μάριαν, που χρειάζεται απεγνωσμένα να απελευθερωθεί. Αναζητώντας ένα νέο ξεκίνημα, οι δυο τους ξεκινούν ένα αυτοσχέδιο road trip στο Ταλαχάσι, αλλά τα πράγματα γρήγορα στραβώνουν όταν στην πορεία συναντούν μια ομάδα ανίκανων εγκληματιών.

passages

Passages του Αϊρα Σακς

Ο γάμος ενός γκέι ζευγαριού πέφτει σε κρίση όταν ένας από αυτούς ξεκινά παρορμητικά μια παθιασμένη σχέση με μια νεαρή γυναίκα.

accused

Accused του Φίλιπ Μπαραντίνι

Οταν μια κοινωνία με εμμονή με εκδίκηση επιλέγει λανθασμένα τον επόμενο στόχο της, ένας νεαρός άνδρας πρέπει να επιβιώσει τη νύχτα καθώς το διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών φτάνει στην εξώπορτά του.

priscilla

Priscilla της Σοφία Κόπολα

Με τον τίτλο «Priscilla» η ταινία βασίζεται στο βιβλίο «Elvis & Me» γραμμένο από την ίδια την Πρίσλεϊ το 1985, σε παραγωγή του στούντιο Α24 με πρωταγωνιστές τους Κέιλι Σπέινι και Τζέικομπ Ελόρντι να παίζουν στους ρόλους των Πρισίλα και Ελβις Πρίσλεϊ αντίστοιχα.

land of bad

Land of Bad του Γουίλιαμ Γιούμπανκ

Ένας αρχάριος ελεγκτής μάχης της πολεμικής αεροπορίας και ένας έμπειρος πιλότος drone υποστηρίζουν μια ομάδα της Delta Force καθώς προσπαθούν να μετατρέψουν μια αποστολή που πήγε στραβά σε επιχείρηση διάσωσης.

Wicked Little Letters

Wicked Little Letters της Τέα Σάροκ

Όταν οι άνθρωποι στο Λίτλχάμπτον - συμπεριλαμβανομένης της συντηρητικής τοπικής Ιντιθ - αρχίζουν να λαμβάνουν επιστολές γεμάτες ξεκαρδιστικές βωμολοχίες, η θορυβώδης Ιρλανδή μετανάστης Ρόουζ κατηγορείται για το έγκλημα. Υποψιαζόμενες ότι κάτι δεν πάει καλά, οι γυναίκες της πόλης ερευνούν.

the animal kingdom

Το Ζωικό Βασίλειο (The Animal Kingdom) του Τόμας Κέιλι

Μια περιπέτεια μεταξύ ενός πατέρα και του γιου του, σε έναν κόσμο όπου κάποιοι άνθρωποι έχουν αρχίσει να μεταλλάσσονται σε άλλα ζωικά είδη.

one for the road

Ενα Για τον Δρόμο (One for the Road) του Μάρκους Γκόλερ

Ο Μαρκ μοιάζει να έχει τα πάντα υπό έλεγχο και να “σκοράρει” με επιτυχία τόσο στην επαγγελματική του ζωή, όσο και στις ξέφρενες νυχτερινές εξορμήσεις του στα μπαράκια του Βερολίνου. Παρόλα αυτά ο Μαρκ δεν παραδέχεται την εξάρτησή του από το αλκοόλ. Ένα βράδυ πέφτει σε μπλόκο και αλκοτέστ της αστυνομίας και χάνει το δίπλωμά του. Για να το ξανακερδίσει πρέπει να περάσει από μια σειρά ιατρικων και ψυχολογικών τεστ. Ο Μαρκ είναι σίγουρος ότι αυτό θα είναι παιχνιδάκι και βάζει στοίχημα με τον κολλητό του ότι δεν θα αγγίξει αλκοόλ ξανά. Όμως, δεν υπολόγισε τη συνάντησή του με την Έλενα (Nora TSCHIRNER), η οποία θα αλλάξει ολοκληρωτικά την οπτική του για την πραγματικότητα, και τα πράγματα θα αρχίσουν να σοβαρεύουν επικίνδυνα…


ΜΑΡΤΙΟΣ

Sur L’ Adamant

Sur L’ Adamant του Νικολά Φίλιμπερ

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί ασθενείς και φροντιστές σε ένα ψυχιατρικό κέντρο με μια μοναδική πλωτή κατασκευή που βρίσκεται στη μέση του ποταμού Σηκουάνα στο κέντρο του Παρισιού. Χρυσή Αρκτος στο 73ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

There's Still Tomorrow

There's Still Tomorrow της Πάολα Κορτελέσι

Θέλοντας να δραπετεύσει από την πατριαρχική ιταλική μεταπολεμική κοινωνία που την πνίγει, η Ντέλια οργανώνει μια επανάσταση που στρέφεται προς τον βίαιο σύζυγό της. Δραματική κωμωδία, ντεμπούτο της Πάολα Κορτελέσι που άνοιξε το Φεστιβάλ της Ρώμης, κέρδισε τρία βραβεία και έγινε η πιο εμπορική επιτυχία της χρονιάς στη χώρα.

La Chimera

Η Χίμαιρα (La Chimera) της Αλίτσε Ρορβάχερ

Μια ομάδα αρχαιολόγων και η μαύρη αγορά των ιστορικών αντικειμένων. Η νέα ταινία της Αλίτσε Ρορβάχερ, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2023.

ghostbusters frozen empire

Ghostbusters: Frozen Empire του Γκιλ Κίναν

Η ταινία μας μεταφέρει αυτή την φορά πίσω στη Νέα Υόρκη, όπου μια μυστηριώδης σκοτεινή δύναμή, εν μέσω του καλοκαιριού, παγώνει ολόκληρη την πόλη και τους κατοίκους της, με τους Ghostbusters να αναλαμβάνουν για να την σώσουν.

mickey7

Mickey7 του Μπονγκ Τζουν-χο

Δεν γνωρίζουμε αρκετά για την ταινία παρά μόνο λίγα λόγια για το βιβλίο του Αστον το οποίο εξελίσσεται στο μακρινό μέλλον όπου παράγονται κλώνοι για να κάνουν ανεπιθύμητες, δυνητικά επικίνδυνες διαστημικές υποχρεώσεις. Ετσι ένας από αυτούς, ο Mickey7, φεύγει σε μια επικίνδυνη αποστολή η οποία πάει στραβά, αλλά εκείνος με κάποιο τρόπο ζει, για να επιστρέψει για να ανακαλύψει ότι η αποικία τον έχει ήδη αντικαταστήσει με τον Mickey8. Τώρα ο Mickey7 πρέπει να κρατήσει μυστική την ταυτότητά του, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να σώσει και την διαστημική αποικία.

Kung Fu Panda 4

Kung Fu Panda 4 του Μάικ Μίτσελ

Ο Πο, ο οποίος πρόκειται να γίνει ο Πνευματικός Ηγέτης της Κοιλάδας της Ειρήνης, αναζητά τον διάδοχό του ως ο νέος Πολεμιστής του Δράκου ενώ πολεμά έναν νέο εχθρό που ονομάζεται ο Χαμαιλέοντας.

imaginary

Imaginary του Τζεφ Γουάντλοου

H νέα ταινία του Blumhouse μετατρέπει ένα παιδικό αρκουδάκι στο χειρότερό μας εφιάλτη. Μια γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της παιδικής της ηλικίας για να ανακαλύψει ότι ο φανταστικός φίλος που άφησε πίσω της είναι πολύ αληθινός και δυστυχισμένος που τον εγκατέλειψε.

memory

Memory του Μισέλ Φράνκο

Στην αγγλόφωνη ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη πρωταγωνιστούν οι Τζέσικα Τσαστέιν, Πίτερ Σάρσγκαρντ και Ελσι Φίσερ. Η Σύλβια είναι μια κοινωνική λειτουργός που κάνει μια απλή και συγκροτημένη ζωή. Αυτό αποκαλύπτεται όταν ο Σαούλ ακολουθεί το σπίτι της από την επανένωση στο γυμνάσιο. Η αιφνιδιαστική συνάντησή τους θα επηρεάσει βαθιά και τους δύο καθώς ανοίγουν την πόρτα στο παρελθόν.

baghead

Baghead του Αλμπέρτο Κόρεντορ

Μια νεαρή γυναίκα κληρονομεί μια υποβαθμισμένη παμπ και ανακαλύπτει ένα σκοτεινό μυστικό στο υπόγειό της - τον Baghead - ένα πλάσμα που αλλάζει σχήμα και θα αφήσει να μιλήσεις με χαμένα αγαπημένα σου πρόσωπα, αλλά όχι χωρίς συνέπειες.

sleeping dogs

Sleeping Dogs του Ανταμ Κούπερ

Αφού υποβλήθηκε σε μια πρωτοποριακή θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, ένας πρώην ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών επανεξετάζει μια υπόθεση δεκαετίας που αφορά την άγρια δολοφονία ενός καθηγητή κολεγίου - και είναι σαν να ερευνά την υπόθεση για πρώτη φορά.

dance first

Χορεύοντας με τον Μπέκετ (Dance First) του Τζέιμς Μαρς

Σάμιουελ Μπέκετ, εμβληματικός Ιρλανδός συγγραφέας, θεατρικός σκηνοθέτης και ποιητής, νομπελίστας, παριζιάνος μπον βιβέρ, αγωνιστής της γαλλικής αντίστασης, μοναχικός, διανοούμενος, φιλάνθρωπος, σύζυγος... Έγινε ευρύτερα γνωστός για τα περιβόητα έργα του, όπως το Περιμένοντας τον Γκοντό (Waiting for Godot) και το Tέλος Παιχνιδιού (Endgame).Η ταινία αποτελεί μια αφήγηση της πολυδιάστατης ζωής του Μπέκετ, μια ασυνήθιστη βιογραφία, καθώς η ανασκόπηση γίνεται μέσα από το πρίσμα των αδυναμιών του και βασίζεται στις σημαντικότερες σχέσεις του, κυρίως με τις γυναίκες που τον αγάπησαν, αλλά που ο ίδιος ένιωθε ότι αδίκησε...


ΑΠΡΙΛΙΟΣ

hoard

Hoard της Λούνα Κάρμουν

Η ταινία ακολουθεί τον στενό δεσμό ανάμεσα σε μια μητέρα και την κόρη της.

rebel moon

Rebel Moon: Part Two – The Scargiver του Ζακ Σνάιντερ

Το δεύτερο μέρος της επικής διαστημικής όπερας του Σνάιντερ η οποία διαδραματίζεται σε μια ειρηνική αποικία στην άκρη του γαλαξία που απειλείται από τους στρατούς του τυραννικού αντιβασιλέα Μπαλισάριου και στη συνέχεια στέλνει μια νεαρή γυναίκα με μυστηριώδες παρελθόν για να αναζητήσει πολεμιστές από γειτονικούς πλανήτες και θα τους βοηθήσει να αντισταθούν στις στρατιές του.

back to black

Back To Black της Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον

Η Μαρίζα Αμπέλα θα πρωταγωνιστήσει στον ρόλο της Εϊμι Γουάινχαουζ. Η ταινία θα ακολουθεί την άνοδο της καριέρας της στο Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του ’00, όταν αυτή και η Τέιλορ-Τζόνσον συναντήθηκαν για πρώτη φορά και έγιναν φίλες στη σκηνή του Camden’s High Street.

challengers

Challengers του Λούκα Γκουαντανίνο

H ταινία ακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής κορυφαίας τενίστριας, η οποία θεωρείται από πολλούς ως το παιδί θαύμα στο χώρο αυτό. Η ίδια είναι και αντικείμενο πόθου από δύο άντρες, επίσης παίκτες του τένις, που προσπαθούν να κερδίσουν την καρδιά της. Ομως όλα αλλάζουν όταν εκεί χτυπάει το γόνατό της, οδηγώντας την να παντρευτεί με έναν από αυτούς και να επιλέξει μια ζωή ως προπονήτρια. Αλλά ο ανταγωνισμός, μέσα και έξω από το παιχνίδι, δεν έχει σταματήσει.

Godzilla X Kong: The New Empire

Godzilla X Kong: The New Empire του Ανταμ Γουίνγκαρντ

Γκοτζίλα και Κινγκ Κονγκ μαζί. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

civil war

Civil War του Αλεξ Γκάρλαντ

Ενας αγώνας για τον Λευκό Οίκο σε μια μελλοντική Αμερική που προσπαθεί να ισορροπήσει στην κόψη του ξυραφιού.

The First Omen

The First Omen της Αρκάσα Στίβενσον

Prequel του «Omen», η ταινία ακολουθεί μια Αμερικανίδα που στέλνεται να δουλέψει σε μια εκκλησία στη Ρώμη, αλλά αποκαλύπτει μια συνωμοσία για τη γέννηση ενός Αντίχριστου.

freud's last session

Freud's Last Session του Μάθιου Μπράουν

Η ταινία διαδραματίζεται τις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (ο Φρόιντ πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1939, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του πολέμου), καθώς ο Φρόιντ και ο συγγραφέας των «Χρονικών της Νάρνια» Σι. Ες. Λιούις συναντιούνται για να συζητήσουν την ύπαρξη του Θεού. Η εκτενής (φανταστική) συζήτησή τους θα αγγίξει ορισμένες από τις λιγότερο συμβατικές σχέσεις του ζευγαριού, όπως το ειδύλλιο του Λίουις με τη μητέρα ενός φίλου του και τον ρόλο του Φρόιντ ως πατέρα της λεσβίας κόρης του. Σίγουρα, δεδομένων όλων όσων γνωρίζουμε για τον Φρόιντ, αυτές οι συζητήσεις θα γίνουν αρκετά περίεργες.


ΜΑΪΟΣ

Imaginary Friends

Imaginary Friends του Τζον Κραζίνσκι

Η ταινία ακολουθεί μια νεαρή κοπέλα που περνάει μια δύσκολη εμπειρία και μετά αρχίζει να βλέπει τους φανταστικούς φίλους όλων που έχουν μείνει πίσω καθώς οι πραγματικοί τους φίλοι έχουν μεγαλώσει.

kingdom of the planet of the apes

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων (Kingdom of the Planet of Apes) του Γουές Μπολ

Πολλά χρόνια μετά τη βασιλεία του Καίσαρα, ένας νεαρός πίθηκος πηγαίνει σε ένα ταξίδι που θα τον οδηγήσει να αμφισβητήσει όλα όσα του έμαθαν για το παρελθόν και να κάνει επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον για τους πιθήκους και τους ανθρώπους.

the fall guy

The Fall Guy του Ντέιβιντ Λιτς

Ο Λιτς επιστρέφει με μια νέα ταινία με τίτλο «The Fall Guy», η οποία βασίζεται στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’80, με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ στον ρόλο του Κολτ Σίβερς, ενός κασκαντέρ στην σύνταξη ο οποίος αναγκάζεται να επιστρέψει στην δουλειά όταν ο πρωταγωνιστής σε ένα blockbuster υπερ-παραγωγή εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Το χειρότερο όμως είναι ότι η πρώην του Σίβερς, η Τζόντι Μορένο, την οποία ερμηνεύει η Εμιλι Μπλαντ, σκηνοθετεί την ταινία αυτή, με την ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην λύση του μυστηρίου γύρω από την εξαφάνιση του πρωταγωνιστή.

the garfield movie

The Garfield Movie του Μαρκ Ντίνταλ

Στην ταινία με τίτλο «The Garfield Movie», σε παραγωγή του στούντιο της Sony, ο Γκάρφιλντ επανενώνεται με τον εδώ και χρόνια χαμένο πατέρα του και μαζί ξεκινούν μια τρελή περιπέτεια.

furiosa

Furiosa: A Mad Max Saga του Τζορτζ Μίλερ

Το πολυαναμενόμενο prequel με την Ανια-Τέιλορ Τζόι στο ρόλο της Φουριόζα.


ΙΟΥΝΙΟΣ

inside out 2

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2 (Inside Out 2) του Κέλσεϊ Μαν

To σίκουελ της επιτυχίας της Pixar μας μεταφέρει και πάλι στον εσωτερικό κόσμο της, έφηβης πλέον, Ράιλι. Το αρχηγείο των συναισθημάτων της κατεδαφίζεται ξαφνικά για να φτιαχτεί ξανά από την αρχή έτσι ώστε δεχτεί περισσότερα συναισθήματα, ανάμεσά του και το άγχος.

Horizon: An American Saga

Horizon: An American Saga του Κέβιν Κόστνερ

H για 15 χρόνια αποίκηση της αμερικανικής Δύσης, πριν και μετά τον Εμφύλιο.

Ballerina

Ballerina του Λες Γουάιζμαν

Η ταινία θα εξελίσσεται έξι μήνες πριν τα δυο τελευταία κεφάλαια του «John Wick» με πρωταγωνίστρια την Ανα ντε Αρμας στον ρόλο μιας δολοφόνου μπαλαρίνας από το συνδικάτο του Γουίκ (The Ruska Roma) η οποία ζητά εκδίκηση από τους δολοφόνους της οικογένειάς της. Το σενάριο το έχει γράψει ο Σέι Χέιτεν, με την βραβευμένη με Οσκαρ Εμεραλντ Φένελ να προσθέτει μερικές τελευταίες πινελιές σε αυτό και τον Τσαντ Σταχέλσκι να έχει αναλάβει την παραγωγή.

A Quiet Place: Day One

A Quiet Place: Day One του Μάικλ Σαρνόσκι

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τίποτα από την πλοκή της νέας ταινίας του franchise. Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι πως πρόκειται για ένα prequel των ταινιών το οποίο θα επικεντρώνεται στο να εξηγήσει από που προήλθαν τα τέρατα των δύο πρώτων ταινιών.

Bad Boys 4

Bad Boys 4 των Αντίλ Ελ Αρμπί, Μπιλάλ Φαλάχ

Οι Γουίλ Σμιθ και Μάρτιν Λόρενς επιστρέφουν για την τέταρτη ταινία του franchise.


ΙΟΥΛΙΟΣ

twisters

Twisters του Λι Αϊζακ Τσανγκ

Ο σκηνοθέτης του «Minari» επιστρέφει με το σίκουελ της ταινίας του 1996 του Γιαν ντε Μποντ. Το σίκουελ θα αφηγείται την ιστορία της κόρης των χαρακτήρων της Χαντ και του Πάξτον που, όπως και οι γονείς της, γοητεύεται από το κυνήγι των καταιγίδων, και αν λάβουμε υπόψιν τον πληθυντικό στον τίτλο της ταινίας τότε μιλάμε για αρκετά περισσότερες καταιγίδες. Από αυτό υποθέτουμε πως ίσως η Χαντ θα επιστρέψει για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία...

deadpool 3

Deadpool 3 του Σον Λέβι

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πλοκή της ταινίας. Ο Σον Λέβι, ο οποίος σκηνοθέτησε τον Ράιαν Ρείνολντς στο «Free Guy» και στο «Adam Project» του Netflix, στο οποίο έπαιξε και η Γκάρνερ, έχει αναλάβει την σκηνοθεσία, ενώ οι Ρετ Ριζ και Πολ Γουέρνικ, οι οποίοι έχουν δουλέψει και δυο προηγούμενα «Deadpool», θα γράψουν το σενάριο της.

mufasa the lion king

Mufasa: The Lion King του Μπάρι Τζένκινς

Ενα prequel της ταινίας της Disney «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» το οποίο θα επικεντρώνεται στην ιστορία του βασιλιά και πατέρα του Σιμπα, Μουφάσα, στα νεανικά του χρόνια.


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

speak no evil

Speak No Evil του Τζέιμς Γουάτκινς

Το αμερικάνικο ριμέικ της ομότιτλης ταινίας τρόμου από τη Δανία στην οποία μια οικογένεια είναι καλεσμένη να περάσει ένα Σαββατοκύριακο σε ένα ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι και οι ονειρεμένες της διακοπές μετατρέπονται σε ψυχολογικό εφιάλτη.

Alien Covenant 607

Alien: Romulus του Φέντε Αλβαρεζ

Στην ατιτλοφόρητη μέχρι στιγμής ταινία, η υπόθεση παραμένει επτασφράγιστο μυστικό αλλά το στούντιο αποκάλυψε ότι θα ακολουθεί «μια ομάδα νέων σε έναν μακρινό κόσμο, όπου τους επιτίθεται η πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν».

borderlands 607

Borderlands του Ιλάι Ροθ

Το σενάριο την ταινίας έγραψε ο Κρεγκ Μάζιν για λογαριασμό της Lionsgate. Το πρώτο όμοτιτλο video game της σειράς κυκλοφόρησε το 2009 και απέκτησε τρία σίκουελς, το «Borderlands 2» το 2012, το «Borderlands: The Pre-Sequel» το 2014 και το «Borderlands 3» το 2019. Το πρώτο παιχνίδι εξελίσσεται στο μακρινό μέλλον όπου μεγάλες εταιρείες επιδιώκουν τον έλεγχο διαφόρων πλανητών για να δημιουργήσουν αποικίες και να εξορίσουν τον ορυκτό τους πλούτο και τους πόρους τους. Οταν μια από αυτές τις μεγαλοεταιρείες, η Atlas Corporation, ανακαλύπτει μια τεράστια κρύπτη στον πλανήτη Παντόρα (όχι αυτό με τα μπλε πλάσματα), στέλνει μια ομάδα ατόμων οι οποίοι καταλήγουν να βρεθούν σε πόλεμο με τους κατοίκους και τα εξωγήινα ζώα που βρίσκονται εκεί, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να εμποδίσουν μια άλλη εταιρεία να φτάσει πρώτη στην κρύπτη.

kraven the hunter

Kraven The Hunter του Τζέι Σι Τσάντορ

Στην ταινία, σε σκηνοθεσία του Τζέι Σι Τσάντορ (της ταινίας «Τριπλό Σύνορο») και σενάριο του Ρίτσαρντ Γουένκ (του «The Equalizer»), θα πρωταγωνιστεί ο Ααρον Τέιλορ-Τζονσον στον ρόλο του Ρώσσου κυνηγού Σεργκέι Ντιμίτρι Σιμόστιβιτς Κράβινοφ, γνωστός ως ο κακός αντίπαλος του Spider-Man Κρέιβεν ο Κυνηγός, ένας από τους πιο αγαπημένους κακούς του Ανθρώπου Αράχνη.

trap shyamalan

Trap του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Η νέα ταινία του Μ, Νάιτ Σιάμαλαν θα είναι ένα «ψυχολογικό θρίλερ που διαδραματίζεται σε μια συναυλία» όπως δήλωσε ο ίδιος.


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

beetlejuice 2

Beetlejuice 2 του Τιμ Μπάρτον

Μάικλ Κίτον, Γουαϊνόνα Ράιντερ και Κάθριν Ο’Χάρα επιστρέφουν στο πολυαναμενόμενο σίκουελ μαζί με τους Τζένα Ορτέγκα, Τζάστιν Θερού, Μόνικα Μπελούτσι και Γουίλεμ Νταφόε.

Transformers One

Transformers One του Τζος Κούλεϊ

Η ταινία κινουμένων σχεδίων «Transformers» αφηγείται την προέλευση του Cybertron.


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

joker

Joker: Folie à Deux του Τοντ Φίλιπς

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, το «Joker: Folie à Deux» φαίνεται πως θα διαδραματιστεί κυρίως στο Aσυλο Αρκαμ, που βρίσκεται φυλακισμένος ο Τζόκερ, και στην Γκόθαμ. Στο κέντρο της πλοκής του θα βρει τον Τζόκερ του Φοίνιξ και την Χάρλεϊ Κουίν της Lady Gaga, την γνωριμία τους και το χαοτικό ρομάντζο τους. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία, αφού στον κόσμο των κόμικς, οι χαρακτήρες συναντιούνται στο Αρκαμ. Η Χάρλεϊ Κουίν αποτελεί την ερωμένη και συνεργό του Τζόκερ, ξεκινώντας ως η ψυχίατρος Χαρλίν Κουινζέλ, που αναλαμβάνει την επανένταξη του Τζόκερ στην κοινωνία, πριν τον ερωτευτεί και πάρει το μέρος του. Παραμένει να δούμε πώς θα προσαρμοστεί η ιστορία αυτή στην ταινία.

Smile 2

Smile 2 του Πάρκερ Φιν

Το σίκουελ της πετυχημένης ταινίας τρόμου το 2022. Τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής για την πλοκή ή το καστ.


ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Alto Knights

Alto Knights του Μπάρι Λέβινσον

Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, επικεντρώνεται σε δύο ιταλοαμερικανούς αντιμαχόμενους νονούς της μαφίας που προσπαθούν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον και ο ένας από αυτούς προσπαθεί να αποσυρθεί μετά από έναν παραλίγο τραυματισμό του.

Paddington In Peru

Paddington In Peru του Ντούγκαλ Γουίλσον

Η νέα ταινία του θρυλικού αρκούδου θα μας μεταφέρει στη γενέτειρα του, το Περού, όπου επιστρέφει για να επισκεφτεί την αγαπημένη του θεία Λούσι, η οποία τώρα μένει σε ένα οίκο ευγηρίας για αρκούδες. Εχοντας μαζί του και την οικογένεια Μπράουν, μια συναρπαστική περιπέτεια ακολουθεί όταν ένα μυστήριο τους βυθίζει σε ένα απροσδόκητο ταξίδι μέσα από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου και στις βουνοκορφές του Περού.

The Amateur

The Amateur του Τζέιμς Χίος

Ενας κρυπτογράφος της CIA καταφέρνει να εκβιάσει την υπηρεσία του για να τον εκπαιδεύσει για να τον αφήσει να κυνηγήσει μια ομάδα τρομοκρατών που σκότωσε τη γυναίκα του στο Λονδίνο.

Gladiator 2

Μονομάχος 2 (Gladiator 2) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Το σίκουελ επικεντρώνεται στον Λούσιους (Πολ Μέσκαλ), τον ανιψιό του Κόμοντους, ο οποίος είναι πλέον ενήλικας. Μαζί του η Κόνι Νίλσεν θα επιστρέψει στον ρόλο της Λουσίλα από την ταινία του 2000, ο Φρεντ Χέτσινγκερ στον ρόλο του ανταγωνιστή του Λούσιους τον Αυτοκράτορα Πόπλιο Σεπτίμιο Αντωνίνο Γέτα (γνωστός κι ως απλά Γέτας), ο Τζόζεφ Κουίν, ο οποίος έγινε γνωστός από τον ρόλο του Εντι Μάνσον στην τελευταία σεζόν του «Stranger Things», θα πρωταγωνιστήσει στον ρόλο του Αυτοκράτορα Καρακάλα και αδερφός του Γέτα, ο Πέδρο Πασκάλ φαίνεται πως βρίσκεται στις τελευταίες συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει κι αυτός στην ταινία σε έναν, μέχρι στιγμής, άγνωστο ρόλο και ο Ντένζελ Γουάσινγκτον.

wicked

Wicked Part One του Τζον. Μ. Τσου

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Wicked» έχει γράψει την δική του ιστορία στο Μπρόντγουεϊ καθώς θεωρείται από αρκετούς ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ όλων των εποχών. Βασισμένο στο βιβλίο του 1995 «Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West» του Γκρέγκορι Μαγκουάιρ και γραμμένο σε μουσική και στίχους από τον βραβευμένο με Οσκαρ στιχουργό Στίβεν Σβαρτς (για τα «Ποκαχόντας» και τον «Πρίγκιπα της Αιγύπτου»), το μιούζικαλ επικεντρώνεται στις μάγισσες Ελφάμπα και Γκλίντα, οι οποίες ζουν στην χώρα του Οζ, και στην μακροχρόνια φιλία τους η οποία μετατράπηκε σε μια άσπονδη έχθρα.

Venom 2

Venom 3 της Κέλι Μαρσέλ

Η τρίτη και καλύτερη για τον Venom; Θα δείξει. Mέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό για την πλοκή της ταινίας.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim του Κέντζι Καμιγιάμα

H ταινία θα εξερευνά και θα επεκτείνει την ιστορία πίσω από το φρούριο του Helm’s Deep, αλλά και την ζωή μιας από τις πιο θρυλικές φιγούρες της Μέσης Γης του Βασιλιά του Ρόχαν, Χελμ Χάμερχαντ. Η Μάχη του Helm’s Deep ήταν και μια από τις εμβληματικές μάχες στην ταινία «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δυο Πύργοι» του Πίτερ Τζάκσον στην οποία στρατιώτες του Ρόχαν μαζί με ξωτικά πολέμησαν ορδές από ορκς οι οποίες στάλθηκαν εκεί από τον Σάρουμαν.

Nosferatu του Ρόμπερτ Εγκερς

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Νίκολας Χουλτ, ο οποίος αντικατέστησε τον Χάρι Στάιλς που ήταν να παίξει αρχικά ένα από τους ανθρώπινους χαρακτήρες πριν αποφασίσει να αποχωρήσει από το πρότζεκτ. Επίσης μαζί του θα παίζει και ο Γουίλεμ Νταφόε, ο οποίος συνεργάστηκε για τρίτη φορά με τον Εγκερς μετά το «Φάρο» και τον «Ανθρωπο από τον Βορρά» στον ρόλο, μάλλον, του Βαν Χέλσινγκ. Τέλος έχει ανακοινωθεί πως θα πρωταγωνιστεί και ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ, τον οποίο είχαμε απολαύσει ως Πένιγουαϊζ στις ταινίες «Αυτό» και ταινία τρόμου «Barbarian», στον ρόλο του βρικόλακα, και η Λίλι Ρόουζ-Ντεπ, την οποία έχουμε δει στην σειρά του HBO «Euphoria», θα παίξει τον ρόλο μιας νεαρής γυναίκας στην Γερμανία του 19ου αιώνα την οποία καταδιώκει ο βρικόλακας.

Sonic the Hedgehog 3

Sonic the Hedgehog 3 του Τζεφ Φάουλερ

Η τρίτη ταινία με τον αγαπημένο σε όλους Sonic έρχεται με όλο το καστ να επιστρέφει, με φήμες να θέλουν τον Dr. Robotnik του Τζιμ Κάρεϊ να είναι εκτός αυτή την φορά.


ΤΒΑ

matria

Μητέρα Πατρίδα (Matria) του Αλβαρο Γκάγκο

Η Ραμόνα, παγιδευμένη σε ένα δυστυχισμένο γάμο και μητέρα μιας δεκαεφτάχρονης, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας ψαριών σε μια παραθαλάσσια πόλη, όταν οι αλλαγές στο εργοστάσιο την αναγκάζουν να αναζητήσει μια νέα δουλειά αναλαμβάνοντας τη φροντίδα ενός ηλικιωμένου που πρόσφατα έχασε τη γυναίκα του. Το ντεμπούτο του Αλβαρο Γκάγκο. Επίσημη Συμμετοχή Panorama Φεστιβάλ Βερολίνου, Βραβείο Ερμηνείας Φεστιβάλ Μάλαγα,, Βραβείο Επιτροπής Φεστιβάλ Σιάτλ , Συμμετοχή στα Φεστιβάλ Σαγκάης, Σάο Πάολο, Σαν Σεμπαστιάν, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

The Electric State

The Electric State των Αντονι και Τζο Ρούσο

Βασισμένη σε ένα graphic novel, η ταινία περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας επικεντρώνεται σε μια νεαρή κοπέλα στο μέλλον που ξεκινά να βρει τον εξαφανισμένο αδερφό της όταν φτάνει ξαφνικά ένα ρομπότ που έστειλε ο ίδιος.

Death of A Unicorn

Death of A Unicorn του Αλεξ Σάρφμαν

Οι Πολ Ραντ και Τζένα Ορτέγκα είναι ένας πατέρας με την κόρη του που χτυπούν έναν μονόκερο με το αυτοκίνητό τους και τον φέρνουν στο ερημικό καταφύγιο ενός μεγάλου πλούσιου διευθύνοντος συμβούλου φαρμακευτικής εταιρείας.

Y2K

Y2K του Κάιλ Μούνεϊ

Μια ταινία κωμωδίας καταστροφής του στούντιο A24 που φαντάζεται ότι η εκδήλωση ψευτό-ιού Y2K καταλήγει σε έναν κατακλυσμό που επηρέασε ολόκληρη τη γη.

Greedy People

Greedy People του Πότσι Πονσιρόλι

H ταινία ακολουθεί τους κατοίκους μιας μικρής νησιωτικής πόλης που πρέπει να εξιχνιάσουν σε μια δολοφονία, μαζί με την ανακάλυψη ενός εκατομμυρίου δολαρίων τα οποία αναστατώνουν την άλλοτε ήσυχη κοινότητα.

Τhe Breaking Ice

Ο Πάγος που Καίει (The Breaking Ice) του Αντονι Τσεν

Γυρισμένη στην πόλη Γιαντζί, μια συνοριακή πόλη στη Βόρεια Κίνα, η ταινία ακολουθεί την ανάπτυξη της σχέσης τριών νέων που βρίσκονται στην αρχή της ενήλικης ζωής τους, κατά τη διάρκεια λίγων ημερών μέσα στο χιονισμένο τοπίο. Η συνάντηση τους και ο χρόνος που περνούν μαζί θα τους κάνει να αναθεωρήσουν τη ζωή τους και να αλλάξουν ρότα. Η νέα ταινία του ταλαντούχου Αντονι Τσεν (βραβευμένος με Χρυσή Κάμερα δια χειρός Ανιές Βαρντά για το ντεμπούτο του «Ilo Ilo» στο Φεστιβάλ Καννών), επίσημη πρόταση της Σιγκαπούρης για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

In The Blink Of An Eye

In The Blink Of An Eye του Αντριου Στάντον

Η ιστορία του σύμπαντος και της ανθρώπινης ζωής όπως λέγεται μέσα από τρεις αλληλένδετες ιστορίες.

Humane

Humane της Κέιτλιν Κρόνενμπεργκ

Στον απόηχο μιας περιβαλλοντικής κατάρρευσης που αναγκάζει την ανθρωπότητα να απορρίψει το 20% του πληθυσμού της, ένα οικογενειακό δείπνο ξεσπά σε χάος όταν το σχέδιο ενός πατέρα να καταταγεί στο νέο κυβερνητικό πρόγραμμα ευθανασίας καταλήγει σε φρίκη.

Between The Temples

Between The Temples του Νέιθαν Σίλβερ

Ένας ψάλτης σε κρίση πίστης βρίσκει τον κόσμο του να ανατρέπεται όταν ο δάσκαλος μουσικής του δημοτικού σχολείου ξαναμπαίνει στη ζωή του ως ο νέος ενήλικος μαθητής του Μπατ Μίτζβα.

You’re Cordially Invited

You’re Cordially Invited του Νίκολας Στόλερ

H νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Forgetting Sarah Marshall» ακολουθεί μια γυναίκα που σχεδιάζει τον γάμο της αδερφής της και μιας άλλης μέλλουσας νύφης. Ανακαλύπτουν ότι έχουν κάνει διπλή κράτηση για τον γάμο προορισμού τους, έτσι και οι δύο πλευρές αποφασίζουν να μοιραστούν τον χώρο, αλλά το χάος και η καταστροφή τους περιμένει.

project artemis

Project Artemis του Γκρεγκ Μπερλάντι

Η πλοκή της ταινίας παραμένει άγνωστη, αλλά θα μιλάει για την κούρσα της κατάκτησης του διαστήματος την δεκαετία του ’60 με πρωταγωνιστές τους Τσάνινγκ Τέιτουμε και Σκάρλετ Τζοχάνσον.

Echo Valley

Echo Valley του Μάικλ Πιρς

Η Τζούλιαν Μουρ θα παίξει τον ρόλο μιας γυναίκας που ζει μια ήσυχη ζωή εκπαιδεύοντας άλογα στο αγρόκτημά της. Ωστόσο, η ζωή της ανατρέπεται όταν η κόρη της (Σίντνεϊ Σουίνι) φτάνει ξέφρενη στο κατώφλι της καλυμμένης στο αίμα κάποιου άλλου.

The Legend Of Ochi

The Legend Of Ochi του Ισαϊα Σάξον

Η ταινία επικεντρώνεται σε ένα νεαρό κορίτσι που τρέχει μακριά από το σπίτι και μαθαίνει πώς να επικοινωνεί με ένα είδος ζώου γνωστό ως Ochi.

Love Me

Love Me των Σαμ & Αντι

Πρωταγωνιστούν οι Κρίστεν Στιούαρτ και Στίβεν Γιουν σε μια μεταποκαλυπτική ιστορία αγάπης.

On Swift Horses

On Swift Horses του Ντάνιελ Μίναχαν

Η Μούριελ και ο σύζυγός της Λι που πρόκειται να ξεκινήσουν μια νέα ζωή αναστατώνονται με την άφιξη του αδερφού του Λι. Η Μούριελ ξεκινά μια μυστική ζωή, ποντάροντας σε κούρσες αλόγων και ανακαλύπτοντας έναν έρωτα που δεν πίστευε ποτέ δυνατό.

Shirley

Shirley του Τζον Ρίντλεϊ

Βιογραφική ταινία για τη Σίρλεϊ Κίσολμ, την πρώτη μαύρη βουλευτή της Αμερικής, με πρωταγωνίστρια την Ρετζίνα Κινγκ.

i saw the tv glow

I Saw The TV Glow της Τζέιν Σόενμπρουν

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζάστις Σμιθ και Μπριτζίτ Λούντι-Πέιν ως έφηβοι που γίνονται φίλοι για την αγάπη τους για μια τρομακτική τηλεοπτική εκπομπή, αλλά τα όρια μεταξύ τηλεόρασης και πραγματικότητας αρχίζουν να θολώνουν όταν αυτή η εκπομπή ακυρώνεται μυστηριωδώς.

Freaky Tales

Freaky Tales των Αννα Μπόουντεν, Ράιαν Φλεκ

Τέσσερις αλληλένδετες ιστορίες διαδραματίζονται το 1987 στο Όκλαντ της Καλιφόρνια και μιλούν για την αγάπη για τη μουσική, τις ταινίες, τους ανθρώπους, τα μέρη και τις αναμνήσεις πέρα από το γνωστό μας σύμπαν.

Holland, Michigan

Holland, Michigan της Μίμι Κέιβ

Η ταινία επικεντρώνεται σε μια γυναίκα που υποπτεύεται ότι ο σύζυγός της την απατά και μπαίνει σε μια δική εξωσυζυγική σχέση πριν μάθει την αληθινή, σκοτεινή μυστική ζωή του συζύγου της.

spaceman

Spaceman του Γιόχαν Ρενκ

Βασισμένο στο βιβλίο του Τζάροσλαβ Καλφάρ, η ταινία μιλά για την ιστορία του πρώτου αστροναύτη της Τσεχίας που πάει στο διάστημα, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του, ταξιδεύει στην Αφροδίτη και γίνεται φίλος με έναν γιγάντιο εξωγήινο αραχνοειδές για να ξεφύγει από το παρελθόν του. Πρωταγωνιστούν οι Ανταμ Σάντλερ και Ιζαμπέλα Ροσελίνι.

Winner

Winner της Σουζάνα Φόγκελ

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία βασισμένη στην πραγματική ιστορία της πληροφοριοδότριας Reality Winner, της γυναίκας που φημίζεται για τη διαρροή μιας αναφοράς πληροφοριών σχετικά με τη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές του 2016 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Materialists celine song

Materialists της Σελίν Σονγκ

Η δεύτερη ταινία της σκηνοθέτιδας πίσω από τις «Περασμένες Ζωές» μιλά για μια γυναίκα που εργάζεται ως προξενήτρα υψηλού επιπέδου για την ελίτ του Μανχάταν.

The Outrun

The Outrun της Νόρα Φινγκσάιντ

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Σίρσα Ρόναν (η οποία είναι επίσης παραγωγός) ως μια γυναίκα που βγαίνει από την αποτοξίνωση και επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι στα νησιά Ορκνεϊ της Σκωτίας και έρχεται αντιμέτωπη με τα ψυχικά της τραύματα καθώς παλεύει με την ανάρρωση.

The Idea of You

The Idea of You του Μάικλ Σόγουολτερ

Μια ρομαντική κομεντί για μια 40χρονη ανύπαντρη μαμά (Αν Χάθαγουεϊ) που ξεκινά έναν απροσδόκητο ειδύλλιο με τον 24χρονο ροκ σταρ της μπάντας (Νίκολας Γκάλιτζιν) ενώ πηγαίνει την κόρη της στο Coachella.

road house

Road House του Νταγκ Λίμαν

Μια νέα ταινία βασισμένη σε εκείνη του 1989 με πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Σουέιζι, αυτή την φορά με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ στον ρόλο του Ντάλτον, τον αρχηγό της ομάδας ασφαλείας σε ένα θορυβώδες μπαρ στη μέση του πουθενά.

the gorge

The Gorge του Σκοτ Ντέρικσον

Ο Μάιλς Τέλερ και η Ανια Τέιλορ-Τζόι θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα ταινία του Σκοτ Ντέρικσον «The Gorge», η οποία θα είναι μια εκρηκτική περιπέτεια δράσης μαζί με ένα love story το οποίο θα ανατρέψει το είδος. Το σενάριο το έχει γράψει ο Ζακ Ντιν (του «The Tomorrow War») ενώ το στούντιο Skydance έχει αναλάβει την παραγωγή.

havoc

Havoc του Γκάρεθ Εβανς

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη του «The Raid» για το Netflix με πρωταγωνιστή τον Τομ Χάρντι όπου όταν μια διαπραγμάτευση ναρκωτικών που πάει στραβά, ένας ντετέκτιβ πρέπει να παλέψει μέσα στον εγκληματικό υπόκοσμο καθώς προσπαθεί να διαλευκάνει τον σκοτεινό ιστό της συνωμοσίας και της διαφθοράς της πόλης του.

Pussy Island

Pussy Island της Ζόι Κράβιτς

Το φιλμ θα ακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής από το Λος Αντζελες, η οποία προσπαθεί να μπει στον στενό κύκλο του Σλέιτερ Κινγκ, ενός πολυεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη μιας εταιρείας τεχνολογίας. Οταν θα κατορθώσει να προσκληθεί στο ιδιωτικό του νησί, θα ανακαλύψει με τρόμο ότι πίσω από την λαμπερή ζωή, τον πλούτο τις instagrammable στιγμές και την σαμπάνια που ρέει αφθονη, κρύβεται ένα αληθινά σκοτεινό μυστικό.

La Tour de Glace

La Tour de Glace της Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς

Η ταινία, η οποία θα επανασυνδέσει την Χατζιχαλίλοβιτς με την Μαριόν Κοτιγιάρ από την ταινία «Innocence» του 2004, διαδραματίζεται στη δεκαετία του ‘70 και ακολουθεί τη Ζαν, μια έφηβη που φεύγει μακριά από το ορφανοτροφείο της που βρίσκεται σε ένα ορεινό χωριό. Πάει στο Παρίσι έχοντας μεγάλα όνειρα να εκπληρώσει και βρίσκει καταφύγιο σε μια αποθήκη που αποδεικνύεται ότι χρησιμοποιείται ως στούντιο όπου γυρίζεται η «Βασίλισσα του Χιονιού». Η σταρ της ταινίας, η Κριστίνα, μια όμορφη γυναίκα στα σαράντα της, παίρνει τη Ζαν υπό την προστασία της, ασκώντας μια επικίνδυνη και ακαταμάχητη επιρροή στη νεαρή κοπέλα στην οποία βλέπει τον εαυτό της.

the bikeriders

The Bikeriders του Τζεφ Νίκολς

Ο Τζεφ Νίκολς επιστρέφει με νέα ταινία με πρωταγωνιστές τους Οστιν Μπάτλερ, Τζόντι Κόμερ, Μαίκλ Σάνον και Τομ Χάρντι για την πραγματική ιστορία των Vandals, μιας από τις πιο φημισμένες συμμορίες μοτοσικλετιστών στην Αμερική, στα χρόνια της ακμής τους.

The Front Room

The Front Room των Σαμ & Μαξ Εγκερς

Τα μικρότερα αδέρφια του Ρόμπερτ Εγκερς ετοιμάζουν ένα ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο ένα νεαρό ζευγάρι που περιμένει σύντομα παιδί αναγκάζεται να δεχτεί μια θετή μητέρα που έχει αποξενωθεί από την οικογένειά τους.

the end

*The End του Τζόσουα Οπενχάιμερ

Ο σκηνοθέτης των πετυχημένων ντοκιμαντέρ «Η Πράξη του Φόνου» και «Η Οψη της Σιωπής» Τζόσουα Οπενχάιμερ αποφάσισε πως ήρθε ο καιρός να ασχοληθεί με κάτι τελείως διαφορετικό στην καριέρα του. Περνάει στη μυθοπλασία με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον.

Emmanuelle

Emmanuelle της Οντρέ Ντιγουάν

Νέα εποχή, νέα ήθη, μια νέα Εμανουέλα για την εποχή του #metoo έρχεται με φόρα από τη σκηνοθέτη που θριάμβευσε με το «Γεγονός» στο Φεστιβάλ της Βενετίας και την ατρόμητη Λέα Σεντού που δεν χάνει ευκαιρία να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί σε δύσκολα πράγματα.

cronenberg the shrouds

The Shrouds του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Βενσάν Κασέλ στον ρόλο του Καρς ένας χήρος και ιδιοφυΐα που εφευρίσκει ένα σάβανο που επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν με τους νεκρούς. Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες είναι ακόμα άγνωστες, η Κρούγκερ επιβεβαίωσε ότι θα παίξει πολλούς ρόλους στην επερχόμενη ταινία. Μαζί τους πρωταγωνιστούν και οι Γκάι Πιρς, Ελίζαμπεθ Σόντερς, Τζένιφερ Ντέιλ, Ερικ Γουίνθαλ και Στιβ Σουίτζμαν.

The Order

The Order του Τζάστιν Κούρζελ

Ενα θρίλερ για έναν πράκτορα του FBI (Τζουντ Λο) που πιστεύει ότι μια σειρά από ληστείες τραπεζών και επιχειρήσεις πλαστογραφίας δεν είναι έργο μιας εγκληματικής οργάνωσης αλλά μιας ακροδεξιάς ομάδας που διευθύνεται από έναν χαρισματικό ηγέτη (Νίκολας Χουλτ).

the brutalist

The Brutalist του Μπρέιντι Κόρμπετ

Οι Βανέσα Κίρμπι, Μαριόν Κοτιγιάρ, Σεμπάστιαν Σταν και Τζόελ Ετζερτον πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Vox Lux» για μια αρχιτέκτονα η οποία ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη το 1947 και από τότε ξοδεύει τρεις δεκαετίες για να δημιουργήσει το αριστούργημά της.

Anora

Anora του Σον Μπέικερ

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία της πλοκής της νέας ταινίας του Σον Μπέικερ.

maxxxine

MaXXXine του Τι Γουέστ

Δεν γνωρίζουμε τίποτα για την υπόθεση της ταινίας, πέρα του ότι θα διαδραματίζεται στα υπέροχα 80s, με τη Μία Γκοθ, η μοναδική επιζήσασα από το μακελειό στην ταινία «X», να επιστρέφει και να την ακολουθούμε στο ταξίδι της να γίνει διάσημη στο Χόλιγουντ. Μάλιστα πρόσφατα το στούντιο A24 ανακοίνωσε και το υπόλοιπο καστ το οποίο αποτελείται από τους Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μόουζις Σάμνεϊ, Μισέλ Μόναγκαν, Μπόμπι Κανάβαλ, Λίλι Κόλινς, Χάσλεϊ, Τζιανκάρλο Εσποσίτο και Κέβιν Μπέικον.

the actor

The Actor του Ντιούκ Τζόνσον

Βασισμένη στο βιβλίο του Ντόναλντ Γουέστλεϊκ «Memory» με πρωταγωνιστή Αντρέ Χολάντ όπου παίζει τον Πολ Κόουλ έναν άντρα που παλεύει με την απώλεια μνήμης του και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του στο Οχάιο της δεκαετίας του 1950, αφού νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο όπου αφέθηκε για νεκρός.

joseph kosinski f1

Ατιτλοφόρητη ταινία για την F1 του Τζόζεφ Κοζίνσκι

Ενας ιδιοκτήτης ομάδας της Formula 1 (Χαβιέ Μπαρδέμ) επικοινωνεί με έναν συνταξιούχο επαγγελματία (Μπραντ Πιτ) για να καθοδηγήσει έναν πρωτάρη παιδί θαύμα (Ντάμσον Ιντρις) στην ομάδα του Apex Grand Prix.

la cocina

La Cocina του Αλόνσο Ρουιζπαλάσιος

Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ρούνεϊ Μάρα, ακολουθεί τα γεγονότα που συμβαίνουν σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης όπου κουλτούρες από όλο τον κόσμο αναμειγνύονται κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού.

Mothers’ InstinctMothers’ Instinct του Ολιβιέ Μασέτ-Ντεπάς

Η ταινία “Duelles” προβλήθηκε το 2018 στο φεστιβάλ του Τορόντο και εντυπωσίασε τόσο την βραβευμένη με Oscar Jessica Chastain που αποφάσισε να κάνει το remake της, με συμπρωταγωνίστρια την κολλητή της φίλη Anne Hathaway. Η Αλίς και ης Σελίν είναι δύο καλές φίλες. Όταν η δεύτερη χάσει τον γιο της σε οικιακό δυστύχημα, η σχέση τους παίρνει επικίνδυνη τροπή. Το σενάριο βασίζεται στη νουβέλα μυστηρίου της Barbara Abel.

nightbitch

Nightbitch της Εϊπριλ Γουλφ

Η Εϊμι Ανταμς θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία βασισμένη στο ομότιτλο επερχόμενο βιβλίο της Ρέιτσελ Γιόντερ το οποίο μιλάει για μια μητέρα η οποία αρχίζει να πιστεύει πως μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε σκύλο.

The Way of the Wind

The Way of the Wind του Τέρενς Μάλικ

Το «The Way of the Wind», απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, είναι μια ταινία που αναπαριστά κεφάλαια από τη ζωή του Χριστού μέσα από τις παραβολές των Ευαγγελίων. Ο οσκαρικός ηθοποιός Μαρκ Ράιλανς, ωστόσο, ανέλαβε την... αποκάλυψη, σε συνέντευξη που έδωσε ως προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ της Ντοβίλ. Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι οι πρωταγωνιστές του Τέρενς Μάλικ θα είναι ο Γκέζα Ρέριγκ στο ρόλο του Ιησού (ο Ούγγρος ποιητής που πρωταγωνίστησε συγκλονιστικά στον «Γιο του Σαούλ», ο Ματίας Σχούναρτς στο ρόλο του Αγίου Πέτρου (ο Βέλγος ηθοποιός κρατά ένα ρόλο και στο «A Hidden Life») και ο Μαρκ Ράιλανς, φυσικά, που υποδύεται τον Διάβολο, όχι σε μία, αλλά σε τέσσερις ενσαρκώσεις του!

wizards

Wizards του Ντέιβιντ Μίχοντ

Πρόκειται για μια κωμωδία παραμύθι δύο άτυχων χειριστών beach bar που βρίσκουν κλεμμένα λάφυρα ενώ πραγματικά έπρεπε να τα είχαν αφήσει ήσυχα. Πρωταγωνιστούν οι Ναόμι Σκοτ, Πιτ Ντέιβιντσον, Σον Χάρις, Ορλάντο Μπλουμ.

mother mary

Mother Mary του Ντέιβιν Λόουερι

Ο Λόουερι θα γράψει και θα σκηνοθετήσει την ταινία, για το στούντιο A24, η οποία θα είναι ένα μιούζικαλ με πρωταγωνίστριες τις Αν Χάθαγουεϊ και Μικαέλα Κόελ. Η ταινία περιγράφεται ως «ένα επικό ποπ μελόδραμα που ακολουθεί μια φανταστική μουσικό (Χάθαγουεϊ) και τη σχέση της με μια εμβληματική σχεδιάστρια μόδας (Κόελ).»

love lies bleeding

Love Lies Bleeding της Ρόουζ Γκλας

Η νέα ταινία της Γκλας θα είναι ένα ρομαντικό θρίλερ το οποίο θα επικεντρώνεται στις ακραίες ιδιότητες που χρειάζονται για να πετύχει κάποιος στον ανταγωνιστικό κόσμο του bodybuilding και θα πρωταγωνιστεί η Κρίστεν Στιούαρτ.

Kind of Kindness

Kind of Kindness του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Γιώργος Λάνθιμος ετοιμάζεται για το νέο κινηματογραφικό του ταξίδι, μια κωμωδία, γραμμένη από τον ίδιο, μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, στην πέμπτη τους συνεργασία μετά τον «Κυνόδοντα», τις «Αλπεις», τον «Αστακό» και το «Φόνο του Ιερού Ελαφιού» και φυσικά με πρωταγωνίστρια την Εμα Στόουν.

queer

Queer του Λούκα Γκουαντανίνο

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του δεύτερου βιβλίου του Γουίλιαμ Μπάροουζ «Queer» το οποίο ακολουθεί τον Λι, έναν Αμερικανό πρώην στρατιώτη στην Πόλη του Μεξικού, ο οποίος ζει στο περιθώριο και ερωτεύεται έναν ναύτη, τον Αλερτον, και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι στη Νότια Αμερική αναζητώντας τον θρυλικό παραισθησιογόνο Yage. Ο Μπάροουζ έγραψε το βιβλίο στις αρχές της δεκαετίας του ’50, αλλά το «Queer» εκδόθηκε μόλις το 1985. Εκτοτε κέρδισε πολλούς οπαδούς και αρκετοί το θεωρούν έναν πρόδρομο στο στυλ που τον οδήγησε στο magnum opus του «Naked Lunch».

Bird

Bird της Αντρεα Αρνολντ

Δεν είναι πολλά γνωστά, αλλά οι Μπάρι Κέογκαν και Φρανζ Ρογκόφσκι πρωταγωνιστούν σε μια ταινία που λέγεται ότι εξερευνά τους περιθωριοποιημένους της κοινωνίας.

Bird

Blitz του Στιβ ΜακΚουίν

Η νέα ταινία του ΜακΚουίν για το Apple TV+ θα επικεντρώνεται σε μια ομάδα Λονδρέζων κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού του Λονδίνου από τους Γερμανούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον ΜακΚουίν να γράφει το σενάριο, να σκηνοθετεί και να αναλαμβάνει την παραγωγή της ταινίας.

Megalopolis

Megalopolis του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Πρόκειται για το magnum opus του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ένα όνειρο το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Εχοντας γράψει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 το σενάριο για αυτό το έπος επιστημονικής φαντασίας, η ταινία θα παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή.

maria angelina jolie

Maria του Πάμπλο Λαραΐν

Με τον απλό και απέριττο τίτλο «Maria», το Variety αναφέρει πως η ταινία, όπως και οι προηγούμενες του βιογραφικές ταινίες (το «Neruda», το «Jackie» και το «Spencer»), θα ακολουθήσει «την ταραχώδη, όμορφη και τραγική ιστορία της ζωής της μεγαλύτερης τραγουδίστριας της όπερας στον κόσμο, κατά τις τελευταίες της μέρες στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970», σε σενάριο του σεναριογράφου του «Spencer» Στίβεν Νάιτ και πρωταγωνίστρια την Αντζελίνα Τζολί.

polaris movie 2024

Polaris της Λιν Ράμσεϊ

Με πρωταγωνιστές του Χοακίν Φίνιξ και Ρούνεϊ Μάρα η ταινία διαδραματίζεται στην Αλάσκα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1890, όπου ένας φωτογράφος παγετώνων συναντά τον διάβολο.

Head of State

Heads of State του Ιλία Ναϊσούλερ

Ο Ιντρις Ελμπα και ο Τζον Σένα πρωταγωνιστούν σε μια ταινία όπου το «Air Force One» συναντά το «Midnight Run».

Apartment 7A

Apartment 7A της Νάταλι Ερικα Τζέιμς

Η Τζούλια Γκάρνερ πρωταγωνιστεί σε μια ταινία τρόμου η οποία φημολογείται πως πρόκειται για το prequel της ταινίας «Το Μωρό της Ρόζμαρι».

the toxic avenger

The Toxic Avenger του Μάκον Μπλερ

To remake της cult ταινίας με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Ντίνκλατζ. Ηρωάς της είναι ο Μέλβιν, ένας αδύναμος κακομοίρης νεαρός που δουλεύει ως επιστάτης σε ένα γυμναστήριο κάνοντας όλες τις βρωμοδουλειές και υπομένοντας τον συνεχή εξευτελισμό και το ανελέητο bullying από τους φουσκωτούς θαμώνες. Οταν έπειτα από ένα ατύχημα εκπαραθυρώνεται κατευθείαν μέσα σε ένα βαρέλι με τοξικά απόβλητα, μεταμορφώνεται στον πανίσχυρο, μυώδη και φρικτά παραμορφωμένο εκδικητή του τίτλου, αποφασισμένο να πάρει το αίμα του πίσω από τους βασανιστές του, να εξαφανίσει το έγκλημα και να υπερασπιστεί τους αδύναμους αυτού του κόσμου.

Origin

Origin της Αβα ΝτιΒερνέ

Αντιμετωπίζοντας μια τεράστια προσωπική τραγωδία, η συγγραφέας Ιζαμπέλ Γουίλκερσον βάζει τον εαυτό της σε ένα μονοπάτι παγκόσμιας έρευνας και ανακάλυψης καθώς γράφει το «Caste: The Origins of Our Discontents».

red sonja

Red Sonja της Μ. Τζ. Μπάσετ

Μεταφορά του κόμικ «Red Sonja» για μια εκδικητική πολεμίστρια γνωστή ως η «Διαβολογυναίκα με το Σπαθί».

Boy Kills World

Boy Kills World του Μόριτζ Μορ

Μια ταινία δράσης που ακολουθεί τον Boy, ένα κωφό παιδί με ζωηρή φαντασία. Οταν η οικογένειά του δολοφονείται, εκπαιδεύεται από έναν μυστηριώδη Σαμάνο να καταστείλει την παιδική του φαντασία και να γίνει όργανο θανάτου.

Lee

Lee της Ελεν Κούρας

Η ιστορία της φωτογράφου Ελίζαμπεθ ‘Λι’ Μίλερ, ενός μοντέλου μόδας που έγινε διάσημη πολεμική ανταποκρίτρια του περιοδικού Vogue κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Vermine

Πιάσαμε Αράχνες (Vermine) του Σεμπαστιέν Βάνιτσεκ

Οι κάτοικοι μιας ερειπωμένης γαλλικής πολυκατοικίας μάχονται ενάντια σε έναν στρατό από θανατηφόρες αράχνες που αναπαράγονται γρήγορα.

The Georgetown Project

The Georgetown Project των Μ.Α. Φόρτιν, Τζόσουα Τζον Μίλερ

Ένας ταραγμένος ηθοποιός αρχίζει να τρελαίνεται ενώ γυρίζει μια ταινία τρόμου. Η αποξενωμένη κόρη του αναρωτιέται αν ξαναγλιστράει στους εθισμούς του στο παρελθόν ή αν υπάρχει κάτι πιο σατανικό σε όλο αυτό.

Ezra

Ezra του Τόνι Γκόλντγουιν

Η ταινία ακολουθεί τον Μαξ Μπερνάλ, ο οποίος διαλύει την επιτυχημένη καριέρα και τον γάμο του για να γίνει ένα κάπως λιγότερος επιτυχημένος stand-up κωμικός.

Elevation

Elevation του Τζορτζ Νολφι

Ένας ανύπαντρος πατέρας και δύο γυναίκες βγαίνουν από την ασφάλεια των σπιτιών τους για να αντιμετωπίσουν τερατώδη πλάσματα για να σώσουν τη ζωή ενός νεαρού αγοριού.

Dirty Angels

Dirty Angels του Μάρτιν Κάμπελ

Επικεντρώνεται σε μια ομάδα γυναικών στρατιωτών που μεταμφιέζονται σε γιατρούς για να σώσουν μια ομάδα εφήβων που έχουν παγιδευτεί μεταξύ του ISIS και των δυνάμεων των Ταλιμπάν.

Immaculate

Immaculate του Μάικλ Μόχαν

Η Σεσίλια, μια γυναίκα με μεγάλη πίστη στον Θεό, καλωσορίζεται θερμά στην τέλεια ιταλική ύπαιθρο, όπου της προσφέρεται ένας νέος ρόλος σε ένα λαμπρό μοναστήρι. Αλλά σιγά σιγά γίνεται πιο ξεκάθαρο στη Σεσίλια ότι το νέο της σπίτι κρύβει σκοτεινά και τρομακτικά μυστικά.

Relay

Relay του Ντείβιντ Μακένζι

Ένας διαμεσολαβητής προσοδοφόρων κερδών μεταξύ διεφθαρμένων εταιρειών και των ατόμων που τις απειλούν παραβιάζει τους δικούς του κανόνες όταν ένας νέος πελάτης αναζητά την προστασία του για να μείνει ζωντανός.

Longlegs

Longlegs του Οζ Πέρκινς

Η πράκτορας του FBI Λι Χάρκερ ανατίθεται σε μια ανεξιχνίαστη υπόθεση κατά συρροή δολοφόνου που παίρνει απροσδόκητες εξελίξεις, αποκαλύπτοντας στοιχεία του αποκρυφισμού. Η Χάρκερ ανακαλύπτει μια προσωπική σχέση με τον δολοφόνο και πρέπει να τον σταματήσει πριν χτυπήσει ξανά.

Goodrich

Goodrich της Χέιλι Μάγιερς-Σάιερ

Ενας πατέρας ζητά τη βοήθεια της ενήλικης κόρης του για να μεγαλώσει τα μικρά του δίδυμα, όταν η δεύτερη γυναίκα του τον εγκαταλείπει.

Hellboy: The Crooked Man

Hellboy: The Crooked Man του Μπράιαν Τέιλορ

Η ταινία ακολουθεί τον Hellboy και έναν πρωτάρη πράκτορα του BPRD καθώς εγκλωβίζονται στα Απαλάχια Ορη της δεκαετίας του 1950. Εκεί ανακαλύπτουν μια μικρή κοινότητα στοιχειωμένη από μάγισσες, με επικεφαλής τον Crooked Man.

The Salt Path

The Salt Path της Μαριάν Ελιοτ

Eνα ζευγάρι χάνει το σπίτι του και αργότερα ανακαλύπτει ότι ο σύζυγος έχει διαγνωστεί με μια θανατηφόρα ασθένεια καθώς ξεκινούν μια διαδρομή με τα πόδια που θα διαρκέσει ένα έτος.

Bad Genius

Bad Genius του Τζ. Σι. Λι

Μια ομάδα ηλικιωμένων σε ένα λύκειο συνεργάζεται για να καταρρίψει ένα στημένο σύστημα εισαγωγής στα κολέγια της χώρας.

The Home

The Home του Τζέιμς ΝτεΜόνακο

Η ταινία ακολουθεί τον Μαξ, ο οποίος συνειδητοποιεί ότι οι κάτοικοι και οι φροντιστές στον οίκο ευγηρίας στον οποίο άρχισε μόλις να εργάζεται κρύβουν σκοτεινά μυστικά.


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!