Ενημέρωση

Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες που περιμένουμε να δούμε στις αίθουσες το 2024

στα 10

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ανυπομονούμε για τις ελληνικές ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες.

Αυτές είναι οι ελληνικές ταινίες που περιμένουμε να δούμε στις αίθουσες το 2024

Μπορεί οι ξένες ταινίες που περιμένουμε να δούμε το 2024 να κλέβουν την παράσταση σε μέγεθος... αλλά στο Flix ανυπομονούμε πάντα για τις ελληνικές ταινίες που συνεχίζουν το μοναχικό, συναρπαστικό δρόμο του ελληνικού σινεμά κόντρα στις προβλέψεις.

Ακολουθούν τίτλοι έτοιμων ελληνικών ταινιών που είναι πιθανό να δούμε φέτος σε αίθουσα (ή αλλού;), αλλά και ταινιών που βρίσκονται σε στάδιο post-production και ενδέχεται μέσα στο χρόνο να κάνουν την εμφάνισή τους. Η λίστα δεν περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ.

[Παρακαλούμε, όποια/ος έχει κάποια πληροφορία για περισσότερες ελληνικές ταινίες, ανεξάρτητες η μη που ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο 2024, να μας γράψει στο info@flix.gr, με όσα περισσότερα στοιχεία μπορεί για να συμπεριλάβουμε στη λίστα τον τίτλο ή τους τίτλους των ταινιών αυτών.]


Μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2023: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς


animal

Animal της Σοφία Εξάρχου

Κάτω από τον καυτό ήλιο της ελληνικής υπαίθρου, οι ανιματέρ που δουλεύουν σε ένα all-inclusive ξενοδοχείο προετοιμάζονται για την τουριστική σεζόν. Η Κάλια είναι η αρχηγός της ομάδας. Καθώς το καλοκαίρι κορυφώνεται και η πίεση αυξάνεται, οι νύχτες τους γίνονται βίαιες και ο αγώνας της Κάλιας αποκαλύπτεται στο σκοτάδι. Αλλά όταν ανάψουν ξανά τα φώτα, το σόου θα πρέπει να συνεχιστεί. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Σοφίας Εξάρχουν μετά το «Park». Παγκόσμια πρεμιέρα και βραβείο για την Δήμητρα Βλαγκοπούλου στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, Χρυσός Αλέξανδρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 8 Φεβρουαρίου από την Weird Wave. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ακουσέ με

Ακουσέ με της Μαρίας Ντούζα

Οικονομικές δυσκολίες αναγκάζουν την κωφή έφηβη Βαλμίρα να αφήσει το σχολείο Κωφών στην Αθήνα και να επιστρέψει στο νησί του πατέρα της όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της αδιαφορίας και της απομόνωσης – όχι μόνο εξαιτίας των προκαταλήψεων του χωριού, αλλά κυρίως των δικών της. Συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Με τους: Ευθαλία Παπακώστα, Δημήτρη Κίτσο, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Γιοάνα Μπουκόφσκα Νταβίντοβα, Νίκο Κουκά, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες από το Cinobo το Φεβρουάριο.

Πολύδροσο

Πολύδροσο του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy)

Η Σοφία, η κόρη, επιστρέφει στο Πολύδροσο για να φροντίσει τη Σοφία, τη μητέρα της. Στη γειτονιά που μεγάλωσε την περιμένουν όλοι οι λόγοι που την έκαναν κάποτε να θέλει να φύγει. Το Πολύδροσο είναι ένα απομονωμένο προάστιο και οι Σοφίες περνάνε τις μερες τους σκοντάφτοντας πάνω σε φαντάσματα του παρελθόντος. Πρωταγωνιστούν η Σοφία Κόκκαλη και η Βίκυ Καγιά. H ταινία θα βγει στις αίθουσες από το Cinobo το Μάρτιο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Medium

Medium της Χριστίνας Ιωακειμίδη

Στο μεταίχμιο της ενηλικίωσης και έχοντας χάσει πρόσφατα τη μητέρα της, η Ελευθερία επισκέπτεται την ετοιμόγεννη μεγάλη της αδερφή στην Αθήνα. Περιπλανώμενη στο Αυγουστιάτικο καμίνι μιας άγνωστης μεγαλούπολης, γνωρίζει το ξύπνημα της σεξουαλικής επιθυμίας στο πρόσωπο του αινιγματικού Αγγελου, ο οποίος τη παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο. Η πρωτοεμφανιζόμενη Αγγελική Μπεβεράτου σε μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης. Η ταινία θα βγει στις αίθουσες το καλοκαίρι από την Weird Wave. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ο Τελευταίος Ταξιτζής

Ο Τελευταίος Ταξιτζής του Στέργιου Πάσχου

Ο Θωμάς, ένας πενηντάρης κατ’ ανάγκη ταξιτζής, ζει μαζί με τη γυναίκα του, Μαρία, και τον έφηβο γιο του, Τάσο. Παρότι έχει σπουδάσει φιλολογία και αγαπάει πολύ τη λογοτεχνία, ποτέ δεν κατάφερε να ζήσει σύμφωνα με τις προσδοκίες που είχε από τον εαυτό του. Η αυτοκτονία ενός πελάτη φέρνει στην επιφάνεια τα απωθημένα του και τον βυθίζει στην ερωτική εμμονή. Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Στέργιου Πάσχου μετά το «Afterlov». Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τον Κώστα Κορωναίο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Guest Star

Guest Star του Βασίλη Χριστοφιλάκη

Ζώντας στη σκιά των δύο σταρ γονιών του, ο Λουκιανός Ασβεστόπουλος, δέχεται πρόταση να γίνει ο νέος κεντρικός παρουσιαστής γνωστού καναλιού. Τα πράγματα γίνονται πιο πολύπλοκα όταν στήνεται γύρω από το όνομά του ένα ψεύτικο ερωτικό ειδύλλιο με την Τζένα, μια εκκεντρική νεαρή τραγουδίστρια με τα δικά της προβλήματα. Δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Βασίλη Χριστοφιλάκη, με διακριτό πλέον το προσωπικό του στιλ. Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χριστοφιλάκης, Ελλη Τρίγγου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Κώστας Αρζόγλου, Δώρα Μασκλαβάνου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

κάμπια νύμφη πεταλούδα

Κάμπια Νύμφη Πεταλούδα του Κύρου Παπαβασιλείου

Σε έναν κόσμο όπου ο χρόνος αλλάζει αυθαίρετα, η σχέση της Πηνελόπης και του Ισίδωρου δοκιμάζεται καθώς οι ατομικές και κοινές αναμνήσεις του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος αλλάζουν αδιάκοπα. Με τους: Μαρία Αποστολακέα, Χρήστο Σουγάρη, Μάκη Παπαδημητρίου, Στεφανία Σωτηροπούλου, Γιάννη Νιάρρο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

μικρά πράγματα που πήγαν λάθος

Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος του Χάρη Βαφειάδη

Ο Φάνης, μετά την τηλεοπτική του δόξα έχει πάρει για τα καλά την κατηφόρα. Το μόνο που χρειάζεται πλέον, είναι ένα θεϊκό σημάδι για να επανέλθει. Ο Παύλος ζει στον τέλειο κόσμο. Εκείνο, όμως, που τον κρατάει μακριά από την καριέρα και την ιδανική οικογενειακή ζωή, είναι η πραγματικότητα. Οι ζωές τους μπερδεύονται, όταν η Μάφιν το σκυλάκι είναι πια νεκρό. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

new continent

Νέα Ηπειρος του Παντελή Παγουλάτου

Η Νέα ήπειρος είναι ένα ερωτικό δράμα για τους ανθρώπους που περιφέρονται χωρίς πυξίδα. Γι’ αυτούς που διαρκώς συναλλάσσονται χωρίς κανόνες, φορούν τον ρόλο του «κακού», αλλά στην πραγματικότητα επιβιώνουν σουλατσάροντας στους πιο κακόφημους δρόμους της πρωτεύουσας. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι μια αδιέξοδη ιστορία αγάπης. Με τους Χάρη Φραγκούλη και Μαρία Αρζόγλου, η επιστροφή του Παντελή Παγουλάτου μετά το «Ονειρα Γλυκά» του 2003. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

μονοκατοικία

Μονοκατοικία του Ιωακείμ Μυλωνά

Ενας μικροκλέφτης μπαίνει σε ένα σπίτι χωρίς να γνωρίζει ότι αυτό ανήκει σε έναν συνταξιούχο αστυνομικό. Σύντομα βρίσκεται παγιδευμένος σε ένα διεστραμμένο παιχνίδι εξουσίας. Πρωταγωνιστούν: Μάκης Παπαδημητράτος, Γιούλικα Σκαφιδά, Γιώργος Γιαννόπουλος, Πασχάλης Τσαρούχας, Μελέτης Γεωργιάδης, Σταύρος Καλλιγάς, Σοφία Πριόβολου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

μινόρε

Μινόρε του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα

Κάποια υγρή καλοκαιρινή νύχτα, μια παραλία της Ελλάδας γεμάτη από μουσική και χορούς, καλύπτεται ξαφνικά από ομίχλη. Παράξενα όντα πολιορκούν την πόλη, επιτίθενται σε ανθρώπους, άλλους τους τραβούν στην θάλασσα μετά από φρικτά όνειρα. Μια παρέα μουσικών ενώνει τις δυνάμεις της με έναν χαμένο ναύτη, και όλοι μαζί αντιστέκονται στους εισβολείς. Μετά τον «Χειμώνα» ο Κωνσταντίνος Κουτσολιώτας δίνει νόημα στο cult mash-up με την ταινία που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Fright Fest και συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

To Καλοκαιρι της Κάρμεν

Το Kαλοκαίρι της Κάρμεν του Ζαχαρία Μαυροειδή

Απολαμβάνοντας ένα ολοήμερο μπάνιο, ο Δημοσθένης βοηθά τον κολλητό του τον Νικήτα στην συγγραφή ενός σεναρίου. Θέμα του το καλοκαίρι που ο Δημοσθένης χώρισε. Η μετατροπή της ζωής σε μυθοπλασία θα οδηγήσει την πολύχρωμη φιλία τους να αλλάξει κεφάλαιο. Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Ζαχαρία Μαυροειδή μετά τον «Ξεναγό» και τον «Απόστρατο» Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Τσιαντούλας, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Νικόλας Μίχας, Βασίλης Τσιγκριστάρης. H ταινία θα βγει στις αίθουσες το καλοκαίρι από το Cinobo. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

dolls of Dresden

Dolls of Dresden του Αλέξη Τσάφα

Η Aννα είναι μια νέα δημοσιογράφος με προοδευτικές αντιλήψεις. Η Λοφίλια είναι μια ζωγράφος που με τον αιρετικό τρόπο ζωής της και με την τέχνη της εντυπωσιάζει και προκαλεί. Η τυχαία συνάντηση των δύο γυναικών θα εξελιχθεί σύντομα σε μια έντονη και βαθιά σχέση, με απρόσμενες αποκαλύψεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

METS

METS των The Callas

Η Αθηνά ζει μια αστική οικογενειακή ζωή. Βαριέται. Η Έλσα ζει μια μοναχική μετεφηβεία. Βαριέται. Μέσα σε μια Αθήνα-φάντασμα, κάποια τυχαία καθημερινά γεγονότα γίνονται αφορμή για να ενώσουν τα κενά τους, τις ανασφάλειές τους, τα θέλω και τα μπορώ τους. Οι Λάκης και Αρης Ιωνάς (The Callas) χαρτογραφούν το αστικό τοπιό σαν έναν τόπο ποπ αυτογνωσίας. Πρωταγωνιστούν: Βάσω Καβαλιεράτου, Νάνσυ Μπούκλη, Φοίβος Δεληβοριάς, Ζακλίν Λέντζου, Αργύρης Παπαδημητρόπουλος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

τρανζιτ

Tranzit του Κάρολου Ζωναρά

Μετά το δυσεπίλυτο αίνιγμα του θανάτου τους, πατέρας και γιος συναντιούνται ξανά στο Tranzit, ένα φαντασιακό «επέκεινα» που ρυθμίζεται από αφηρημένες μαθηματικές αρχές και όπου οι νεκροί καλούνται να αποφασίσουν: να αποδεχτούν τη διαδικασία εξαΰλωσης ή να παραμείνουν σε απροσδιοριστία για πάντα. Ο Κάρολος Ζωναράς συνεχίζει να εμπλουτίζει την ιδιοσυγκρασιακή του φιλμογραφία, εδώ με μια από τις καλύτερες ταινίες του. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αλευρίνο

ΑΛΕΥΡΙΝΟ - Το σπέρμα του σύμπαντος του Νίκου Αλευρά

Μια φανταστική περιπέτεια με τρομακτική δράση. Πενήντα φανταστικοί ρόλοι σε πενήντα απίθανους χώρους. Ποιος κυνηγάει ποιον; Πού είναι η Ευτυχία; Πού είναι η Αγλαΐα; Γιατί ζούμε; Γιατί αγαπάμε; Με τον Νίκο Αλευρά. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

γυάλα

Γυάλα του Κωνσταντίνου Φραγκούλη

Μετά από ένα ατύχημα, μια νεαρή κοπέλα βρίσκεται σε μια απομονωμένη έπαυλη ενός νησιού και προσπαθεί να ανακτήσει τη χαμένη της μνήμη με τη βοήθεια ενός περίεργου αποκλειστικού νοσοκόμου. Αξίζει τελικά να επιστρέψει στις απολεσθείσες αναμνήσεις της; Διαβάστε περισσότερα εδώ.

wishbone πέννυ παναγιωτοπούλου

Wishbone της Πέννυς Παναγιωτοπούλου

Η νέα ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου μετά το «September», μιλάει για έναν νεαρό, τον Κώστα, αθώο και καλό παιδί, που οι οικονομικές ανάγκες της οικογένειάς του τον κάνουν να συνεργαστεί με κυκλώματα (δικηγορικά και άλλα), που κατασκευάζουν περιστατικά ιατρικής αμέλειας, για το κέρδος, φυσικά, καταστρέφοντας καριέρες και υπολήψεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

buzzheart

Buzzheart του Ντένη Ηλιάδη

Ο Αργύρης, ένας όχι και τόσο όμορφος 19χρονος, γνωρίζει τη Μαίρη, μία κοπέλα τελείως έξω από τα κυβικά του. Της ζητά δειλά να βγουν και, προς μεγάλη του έκπληξη, αυτή δέχεται και τον καλεί αμέσως για ένα τριήμερο στο εξοχικό των γονιών της, όπου και τον παρουσιάζει ως το αγόρι της. Οι γονείς της Μαίρης σύντομα του εκμυστηρεύονται πως η κόρη τους αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και πως, προκειμένου να βεβαιωθούν πως ο Αργύρης είναι το κατάλληλο ταίρι για αυτήν, θα πρέπει να τον υποβάλλουν σε κάποια τεστ συμπεριφοράς. Η Μαίρη, από την άλλη, του εξηγεί πως η μητέρα της ήταν λαμπρή επιστήμων της πειραματικής συμπεριφορικής ψυχολογίας στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη του '70 και τον παροτρύνει να κάνει ό,τι του πουν. Μία σειρά συμπεριφορικών (και άλλων) τεστ ξεκινά, σχεδόν κωμικά στην αρχή - σύντομα όμως τα τεστ μετατρέπονται σε όλο και πιο τρομακτικά και επικίνδυνα, ενώ σκηνές του παρελθόντος που έρχονται στο φως αρχίζουν να αποκαλύπτουν μία οικογενειακή δομή με εντελώς αντίθετες μεταξύ τους ισορροπίες. Ο Αργύρης γίνεται πειραματόζωο στο όνομα της αγάπης, προσπαθώντας να επιβιώσει. Κανείς, όμως, δεν είναι αυτό που φαίνεται και ενώ ένα σκοτεινό μυστικό αρχίζει να ξετυλίγεται, το τριήμερο στην εξοχή μετατρέπεται σε ένα πραγματικό πεδίο μάχης που θα τους σημαδέψει όλους για μια ζωή. Η νέα, ελληνική ταινία του Ντένη Ηλιάδη, με τους Εβελίνα Παπούλια, Γιώργο Λιάντο, Κωνσταντίνα Μεσσήνη, Κλαούντιο Κάγια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ριβιέρα main

Ριβιέρα του Ορφέα Περετζή

Η ταινία παρακολουθεί την Αλκηστη, που μένει στην οικογενειακή πανσιόν στην Αθηναϊκή Ριβιέρα μαζί με τη μητέρα της, Αννα και τους μοναδικούς τους πελάτες: τον Πέτρο και το ζεύγος Χατζηβασιλείου. Εχει δύο λατρείες: τον πατέρας της που σκοτώθηκε κάνοντας θαλάσσιο σκι κι ένα φοίνικα, τον Τζέρι, που βρίσκεται στον κήπο. Είναι άραγε το τελευταίο καλοκαίρι της σε αυτό το σπίτι που η μητέρα της θέλει τώρα να πουλήσει; Πρώτη μεγάλου μήκους μυθοπλασίας για τον Ορφέα Περετζή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

νυχτερινός εκφωνητής

Νυχτερινός Εκφωνητής του Ρένου Χαραλαμπίδη

Η νέα ταινία του Ρένου Χαραλαμπίδη για έναν άνθρωπο, έναν εκφωνητή, που μέσα σε μια νύχτα, μέσα σε μια εκπομπή, ωριμάζει. Πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

dignity

Με Αξιοπρέπεια του Δημήτρη Κατσιμίρη

Ενας 80χρονος ηλικιωμένος έχει αφήσει το χωριό για να μείνει στην πόλη μαζί με τον γιο και τη νύφη του. Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του, ο γιος του καλεί τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να τους ανακοινώσει πως αδυνατεί πλέον να τον φροντίζει. Μια άλλη λύση πρέπει να βρεθεί όπου όλοι θα πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Ντεμπούτο μεγάλου μήκους του Δημήτρη Κατσιμίρη, επίσημη συμμετοοχή στο Film Forward του 63ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστούν: Ηλέκτρα Γεννατά, Γιώργος Γερωνυμάκης, Γιάννης Κότσιφας, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Χαλκιάς, Χάρης Τσιτσάκης, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Aγγελική Στεφανή. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τόμος 7

ΤΟΜΟΣ 7 των Πάνου Παππά και Δέσποινας Χαραλάμπους

Μια απομονωμένη κοινότητα ανθρώπων ζει μέσα σ’ ένα αυτοσυντηρούμενο οικοσύστημα, ένα Κτίριο-Πόλη. Διαφυλάσσουν την «ανθρώπινη γνώση» στη μνήμη των χαρισματικών, ενώ μια ομάδα νεαρών ακτιβιστών σχεδιάζει ν’ αποδράσει. Η αναπάντεχη εμφάνιση ενός νεαρού άνδρα με αμνησία, συμπίπτει με την έναρξη μιας σοβαρής κρίσης που κλονίζει τις βεβαιότητές τους. Πρώτη μεγάλου μήκους ταινία για το δίδυμο των Πάνου Παππά και Δέσποινας Χαραλάμπους που μαζί έχουν υπογράψει μια σειρά από φιλμ μικρού μήκους επιστημονικής φαντασίας («Memory Reloaded», «Identity»). Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «ΤΟΜΟΣ 7».


Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!