Φεστιβάλ / Βραβεία

#TIFF64: Ο Χάρης Βαφειάδης λέει τα σωστά για «Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος»

στα 10

Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία έκανε μόλις την πρεμιέρα της στο 64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

#TIFF64: Ο Χάρης Βαφειάδης λέει τα σωστά για «Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος»

Τι είναι τα «Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος»;

Είναι τα μικρά γεγονότα της ζωής μας που την πάνε από το ένα σημείο στο άλλο. Δεν ξέρω για καλύτερο ή για χειρότερο. Αγνωστο.

Στην πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, ο Χάρης Βαφειάδης φτιάχνει μια κωμωδία καταστάσεων για αυτό που μπορεί να αποκαλούμε το μοιραίο της ζωής. Ο Φάνης, μετά την τηλεοπτική δόξα που γνώρισε, έχει πάρει για τα καλά την κατηφόρα. Το μόνο που χρειάζεται πλέον για να επανέλθει είναι ένα θεϊκό σημάδι. Ο Παύλος ζει στον τέλειο κόσμο. Εκείνο όμως που τον κρατάει μακριά από την καριέρα και την ιδανική οικογενειακή ζωή είναι η ίδια πραγματικότητα. Οι ζωές τους μπερδεύονται, όταν ένα σκυλάκι με το όνομα Μάφιν είναι πια νεκρό.

Διαβάστε ακόμη: Το Flix βλέπει και γράφει για όλες τις ελληνικές ταινίες του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος» του Χάρη Βαφειάδη

Τι σου άφησε η εμπειρία της πρώτης ταινίας;

Μου άφησε κάτι πολύ πολύ θετικό. Ηταν δύσκολα γιατί ενώ στην αρχή ήταν εύκολο να γραφτεί το σενάριο και απλά υπήρχε η αναμονή των χρηματοδοτήσεων, μετά αναγκάστηκα εγώ να την αφήσω την ταινία λόγω ενός προσωπικού θέματος και μετά έπρεπε να κάνω την ταινία μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προκειμένου να μην χαθούν τα χρήματα που είχαμε συγκεντρώσει.

Και που προσγειώνεται η ταινία;

Ηθελα εξαρχής η ταινία να βγει στις αίθουσες, να απευθυνθεί στο κοινό. Είναι μια ταινία αφηγηματική, με χαρακτήρες και θα ήθελα να τη δει ο κόσμος και να του αρέσει. Είναι κωμωδία επίσης, αν και πικρή...

Το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος από τις 2 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2023. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Φεστιβάλ, στη σελίδα του στο Facebook και στο λογαριασμό του στο Instagram.