Ενημέρωση

Οταν η αγάπη όλα τα νικά...

στα 10

Για να γιορτάσουμε κι εμείς μαζί όλους τους υπόλοιπους την ιστορική στιγμή στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων για την ισότητα στον γάμο, έχουμε μερικές από τις πιο αγαπημένες μας σκηνές γκέι γάμων στο σινεμά και στην τηλεόραση οι οποίες μας έκαναν να πιστεύουμε πως η αγάπη θα νικά πάντα το σκοτάδι.

Οταν η αγάπη όλα τα νικά...

Και δεν αρκεί να σας ευχηθούμε, αλλά απαιτούμε να είστε ευτυχισμένοι.» - από τους «Γάμους της Τήλου» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη.

Σήμερα η αγάπη νίκησε τον σκοταδισμό.

Σήμερα τα ξημερώματα ήταν μια ιστορική στιγμή για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στην Ελλάδα, με την Ελληνική Βουλή να υπερψηφίζει τελικά το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, γίνοντας μάλιστα η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που κάνει κάτι τέτοιο. Κάτι που ακούγεται ως αυτονόητο από αρκετούς, χρειάστηκε αρκετός αγώνας από διάφορες ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και τα μέλη τους για να γίνει σήμερα ένα από τα πρώτα, και πιο σημαντικά, βήματα για την ισότητα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στη χώρα.

Το 2008 μάλιστα η ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική & Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος) έφτασε τα πράγματα στα άκρα, πετυχαίνοντας μια συμβολική κίνηση που όμοιά της δεν γνώρισε ξανά η ακτιβιστική ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορία αυτής της πολύπαθης χώρας, όταν, σε ένα γύρισμα της Ιστορίας, ο δήμαρχος του νησιού Τάσος Αλιφέρης ήταν ο πρώτος και μοναδικός εκλεγμένος δημοτικός άρχοντας που δέχτηκε να παντρέψει δύο ομόφυλα ζευγάρια - λεσβιών και γκέι - θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δηλώσει ευθαρσώς την ανισότητα απέναντι στο νόμο για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, κάτι που ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης παρουσίασε στο ντοκιμαντέρ του «Οι Γάμοι της Τήλου», ένα πραγματικό ιστορικό ντοκουμέντο για την ελληνική ΛΟΑΤΚΙ+ κοινώτητα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης ήταν παρών στους «Γάμους της Τήλου»

Για να το γιορτάσουμε ντυνόμαστε με τα χρώματα του ουράνιου τόξου με μερικές από τις καλύτερες στιγμές από γάμους ομόφυλων ζευγαριών στο σινεμά και στην τηλεόραση. Γιατί, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να σε πείσουν για το αντίθετο, η αγάπη πάντα όλα τα νικά.

Οι Γάμοι της Τήλου

Modern Family

Love Is Strange

Friends

Schitt's Creek

Glee

Grey’s Anatomy

The Kids Are All Right