Industry

Το «Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια» του Θανάση Νεοφώτιστου στο Focus COPRO' του 75ου Φεστιβάλ των Καννών

στα 10

Το μεγάλου μήκους πρότζεκτ του Θανάση Νεοφώτιστου συμμετέχει στη δράση Focus COPRO’ 2022 της Αγοράς του 75ου Φεστιβάλ των Καννών.

Flix Team
Το «Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια» του Θανάση Νεοφώτιστου στο Focus COPRO' του 75ου Φεστιβάλ των Καννών

Ο Πέτρος, ένας δεκαπεντάχρονος έφηβος, ασφυκτιά, καθώς ζει με την αυστηρή Δήμαρχο γιαγιά του, την υπερπροστατευτική μητέρα του και τους συντηρητικούς κατοίκους ενός ορεινού χωριού, βυθισμένου στις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες. Μέσα από την σχέση του με τον φίλο του, Αίμωνα, και από μια σειρά συγκυριών και αποκαλύψεων, θα καταλάβει ότι για να ελευθερωθεί θα πρέπει να θυσιάσει ένα κομμάτι από τον εαυτό του: τα μοναδικά γαλάζια μάτια του..

Το μεγάλου μήκους κινηματογραφικό σχέδιο-ντεμπούτο του Θανάση Νεοφώτιστου, «Το Αγόρι Με Τα Γαλάζια Μάτια» (προηγούμενος τίτλος: «Ο Πέτρος και ο Λύκος»), επιλέχθηκε, μαζί με άλλα 6 κινηματογραφικά projects, για να συμμετάσχει στη δράση Focus COPRO’ 2022 της Αγοράς του 75ου Φεστιβάλ των Καννών, η οποία υποστηρίζει νέους σκηνοθέτες, που έχουν διακριθεί σε μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου με τις μικρού μήκους ταινίες τους κατά το πέρασμα τους στη μεγάλου μήκους φόρμα.

Μετά τις επιτυχίες των μικρών μήκους ταινιών του («Λεωφόρος Πατησίων», «Route-3», «Προσευχή», «Sparkling Candles») στα φεστιβάλ του κόσμου (Βενετίας, Τορόντο, Κλερμόν-Φεράν και άλλα) , ο Θανάσης Νεοφώτιστος περνάει στη μεγάλου μήκους ταινία με μια μια ελληνική τραγωδία ενηλικίωσης για τη σεξουαλική αφύπνιση, την διαφορετικότητα και την αποδοχή.

Παραγωγός της ταινίας «Το Αγόρι με τα Γαλάζια Μάτια» είναι η Ιωάννα Μπολομύτη (Αργοναύτες Α.Ε), η οποία επιλέχθηκε επιπλέον για να συμμετάσχει στην φετινή έκδοση του «Producers On The Move», ενός θεσμού που φέρνει σε επαφή παραγωγούς της νέας γενιάς, με την προοπτική της μεταξύ τους συνεργασίας.