Buzz

Δείτε το «Γιαζίντι» του Εκτορα Σακαλόγλου online

στα 10

H ταινία του Εκτορα Σακαλόγλου θα είναι ελεύθερη για όλους online μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Flix Team
Δείτε το «Γιαζίντι» του Εκτορα Σακαλόγλου online

Οσο βρισκόμαστε σε καραντίνα είναι μια καλή ευκαιρία να ρίξουμε μία ματιά στα διαμαντάκια που χάσαμε. Αυτό το Σαββατοκύριακο (28 & 29 Μαρτίου) είναι διαθέσιμη online η ταινία «Γιαζίντι» του Εκτορα Σακαλόγλου.

Το «Γιαζίντι» είναι η ιστορία του Σαμάν. Ο Σαμάν έφτασε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας πολέμου. Ανήκει στην εξαφανισμένη φυλή Γιαζίντι του Βόρειου Ιράκ. Στην Ελλάδα επιβιώνει κάνοντας το μοναδικό πράγμα που γνωρίζει, παλεύοντας. Παρακολουθούμε την τελευταία μέρα του στις πολύ χαμηλές στημένες κατηγορίες πυγμαχίας πριν συνεχίσει το ταξίδι του για την κεντρική Ευρώπη. Το ταξίδι του δε θα κυλήσει όπως το περιμένει γνωρίζοντας νέους χαρακτήρες και φανερώνοντας πτυχές του σκοτεινού παρελθόντος του.

Διαβάστε ακόμα: Η παρουσίαση του «Γιαζίντι» του Εκτορα Σακαλόγλου για το Φεστιβάλ Δράμας 2019

Η 20λεπτη πτυχιακή ταινία του πολλά υποσχόμενου Εκτορα έκανε πρεμιέρα στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας, βραβεύτηκε στο εξωτερικό και κέρδισε συμβόλαιο με την ΕΡΤ για προβολή στην τηλεόραση μέσα στην χρονιά. Ο Εκτωρ Σακαλόγλου αποτελεί τον νεότερο Ελληνα βραβευμένο σκηνοθέτη (Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας 2017, βραβείο κοινού για την ταινία «15 Φερβουαρίου» 19 ετών), η ταινία «Γιαζίντι» αποτελεί την πτυχιακή του ταινία. Εργάστηκε στο Μεσoγειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) και στο μουσικό κανάλι MAD TV. Γεννημένος το 1998 στην Αθήνα, σπουδάζει Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών παράλληλα με την ολοκλήρωση των σπουδών σκηνοθεσίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο με bachelor από το Queen Margaret University του Εδιμβούργου. Πριν από όλα αυτά φυσικά όπως έχει δηλώσει στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, μοίραζε φυλλάδια στους δρόμους, καθάριζε και δούλευε σε σουπερμάρκετ για να πληρώσει την σχολή σκηνοθεσίας. Έκτοτε έχει λάβει πολυάριθμες βραβεύσεις και ετοιμάζει την επόμενη του ταινία που αποκλειστικά στο Flix.gr δηλώνει ότι πρόκειται κάτι «από έναν άλλο κόσμο».

Info

Σενάριο | Σκηνοθεσία: Εκτωρ Σακαλόγλου / Ηθοποιοί: Γιάννης Κωσταράς, Νίκος Ζωιόπουλος, Γιάννης Παπασωτηρίου, Αντονέλλο Κολάνι, Βασίλης Σαμαριτάκης, Σαρμπάστ Σικχού, Ιωάννα Χλόη Βούλγαρη, Μάρθα Μουτσάκη / Φωτογραφία: Βασίλης Κασβικης / Μοντάζ: Βασίλης Κουμουλας / Mουσική: Aρβο Παρτ / Ηχος: Βασίλης Γκιωνάκης / Σχεδιασμός Ηχου: Δημήτρης Βαλαγεωργίου / Κολοριστ: Γιάννης Ζαχαρογιάννης / Βοηθός Κόλοριστ: Μαρία Τζωρτζάτου / Βοηθοί Σκηνοθέτη: Τζόν Κονίνι, Ορφέας Χριστοδούλου, Κωνσταντίνος Πλότας / Φροντιστής: Φώτης Χριστόπουλος / Χωρογράφος: Αντονέλλο Κολάνι


yazidi poster 607