Buzz

Για τον Γούντι Αλεν ο ρομαντισμός στο να φτιάχνει κάποιος ταινίες έχει πλέον χαθεί

στα 10

Ο Γούντι Αλεν πλέον σκέφτεται σοβαρά να αποσυρθεί από το σινεμά μιας και για εκείνον πλεόν η όλη βιομηχανία έχει αλλάξει, και όχι με ελκυστικό τρόπο.

Για τον Γούντι Αλεν ο ρομαντισμός στο να φτιάχνει κάποιος ταινίες έχει πλέον χαθεί

Η τελευταία ταινία του Γούντι Αλεν «Coup de Chance» (στα ελληνικά η ταινία αποδίδεται ως «Γυρίσματα της Τύχης») άργησε να κυκλοφορήσει στις αμερικάνικές αίθουσες σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο από τότε που έκανε την πρεμιέρα της πέρσι στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Θα είναι η πρώτη του ταινία μετά από πολλά χρόνια η οποία κατάφερε να βρει διανομή στης ΗΠΑ, μετά και το Κάλιο «μποϊκοτάζ» που είχαν ασκήσει οι διανομείς στις ταινίες του Αλεν. Κάλιο αργά παρά ποτέ όπως λένε...

Αλλά για τον ίδιο φαίνεται πως δεν το ενδιαφέρει και τόσο πλέον για το εάν η ταινία του παιζόταν στις ΗΠΑ ή όχι, και σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στην Air Mail, ο Αλεν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την τρέχουσα κατάσταση της κινηματογραφικής διανομής, καθώς σκέφτεται να αποσυρθεί μια και καλή από την σκηνοθεσία — αν και αρνήθηκε ότι το πρόβλημα του να βρει Αμερικανούς διανομείς έχει επηρεάσει τις απόψεις του.

«Δεν έχει σημασία για μένα αν θα διανεμηθεί εδώ ή όχι. Μόλις την ολοκληρώσω, δεν την ακολουθώ πια. Η διανομή δεν είναι πλέον αυτή που ήταν. Τώρα η διανομή είναι δύο εβδομάδες σε έναν κινηματογράφο… Και μετά αυτό ήταν όλο. Εννοώ ότι ο “Νευρικός Εραστής” έπαιξε σε κινηματογραφικές αίθουσες στη Νέα Υόρκη για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Θα ήταν σε ένα σινεμά για έξι, επτά μήνες, και μετά κάποιος θα το έπαιρνε και θα παίζονταν μερικούς μήνες ακόμα. Η όλη βιομηχανία έχει αλλάξει, και όχι με ελκυστικό τρόπο. Ολος ο ρομαντισμός της δημιουργίας ταινιών έχει χαθεί».

Διαβάστε ακόμα: Γούντι Αλεν: «Οχι, δεν υπήρξα επιδραστικός σκηνοθέτης - όπως ο Σκορσέζε, ή ο Σπίλμπεργκ»

woody allen

Οταν ρωτήθηκε για τη δημιουργία μιας άλλης ταινίας μετά το «Coup de Chance», ο Αλεν είπε ότι είναι ανοιχτός στην ιδέα εάν του δοθεί μια ευκαιρία, αλλά δεν ενδιαφέρεται να συγκεντρώσει ξανά χρήματα. «Δεν θέλω να πρέπει να βγω εκεί έξω να να προσπαθώ να μαζέψω χρήματα. Βρίσκω ότι μου προκαλεί πονοκέφαλο. Αλλά αν κάποιος εμφανιστεί και τηλεφωνήσει και πει ότι θέλουμε να στηρίξουμε την ταινία, τότε θα το σκεφτόμουν σοβαρά… Μάλλον δεν θα είχα τη δύναμη να πω όχι, γιατί έχω τόσες πολλές ιδέες».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Γούντι Αλεν εδώ.