Buzz

Οι Γυναίκες του Ελληνικού Σινεμά... έρχονται!

στα 10

40 γυναίκες διαφορετικών ειδικοτήτων, γενεών και ταμπεραμέντων εξηγούν τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στο ελληνικό σινεμά.

Flix Team
Οι Γυναίκες του Ελληνικού Σινεμά... έρχονται!

Δεν είναι όλες και δεν θα μπορούσαν να είναι όλες. γιατί είναι πολλές. Πολλές, συγκριτικά με άλλες εθνικές κινηματογραφίες του μεγέθους της ελληνικής και την ίδια στιγμή λίγες. Θα θέλαμε ακόμη περισσότερες. Το ίδιο δυναμικές, το ίδιο αποφασιστικές, το ίδιο εμπνευσμένες και δημιουργικές.

Ενα αφιέρωμα στις γυναίκες του ελληνικού σινεμά ήταν κάτι που θέλαμε να κάνουμε από καιρό, μια υπογράμμιση της υπέροχα γυναικοκρατούμενης ελληνικής παραγωγής και της παρουσίας υπέροχων γυναικών σε όλους τους τομείς της κινηματογραφικής δημιουργίας, ακόμη και σε αυτούς που μέχρι πρότινος θεωρούνται ανδρικό προνόμιο.

Women Greek Cinema

Women Greek Cinema

Σαράντα γυναίκες, οι οποίες εκπροσωπούν και όλες τις υπόλοιπες, μιλούν στη κάμερα του Flix. Παίρνουν θέση για τον τίτλο «γυναίκα στο ελληνικό σινεμά», για το σεξισμό που έχουν συναντήσει, τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να επιβιώσεις σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, για το πλήθος των γυναικών που υπάρχουν στο ελληνικό σινεμά και τις γυναικείες ιστορίες στη μεγάλη οθόνη.

Θα τις συναντήσουμε και θα τις χειροκροτήσουμε μαζί σε ένα βίντεο - αφιέρωμα με την υπογραφή της ομάδας του Flix και τη σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Πάστρα στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 6 Μαρτίου, λίγο πριν την προβολή της ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης» πο κλείνει φέτος τα 30 της χρόνια. Και αμέσως μετά στο Flix σε μια εβδομάδα - αφιέρωμα στις Γυναίκες του Ελληνικού Σινεμά.

Διαβάστε ακόμη: Γυναίκες στα πρόθυρα... τον Μάρτιο στο Flix it στη Στέγη