Industry

Η Wishmore του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου υπογράφει συμφωνία παραγωγής τηλεοπτικών σειρών με τη Filmnation

στα 10

Απώτερος σκοπός η αξιοποίηση του ελληνικού στοιχείου και η δημιουργία ποιοτικού entertainment για ένα ευρύ ενήλικο κοινό.

Flix Team
Η Wishmore του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου υπογράφει συμφωνία παραγωγής τηλεοπτικών σειρών με τη Filmnation

Στη σύναψη πολυετούς συμφωνίας συνεργασίας για την ανάπτυξη και παραγωγή αμε-ρικανικών τηλεοπτικών σειρών προχώρησε η Wishmore, βασισμένη στο Λος Αντζελες εταιρεία παραγωγής ελληνικών και διεθνών κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου, με την αμερικανική FilmNation Entertainment, παραγωγό της βραβευμένης με Emmy σειράς της HBO, «I Know This Much is True» με τον Μαρκ Ράφαλο.

Τα δύο μέρη συνεργάζονται ήδη επιτυχώς, εδώ και πέντε χρόνια, στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, μεταξύ των οποίων οι «The Founder» με τον Μάικλ Κίτον και «Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ» του Αρμάντο Ιανούτσι.

Δείτε ακόμη: Η «Χαμένη Κόρη» της Μάγκι Τζίλενχαλ ξεκινάει γυρίσματα στις Σπέτσες

david copperfield 607 Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ

Με αυτή τη συμφωνία η Wishmore εισέρχεται δυναμικά στο χώρο των τηλεοπτικών παραγωγών και του streaming, ο οποίος γνωρίζει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Οι εταιρίες θα χρηματοδοτήσουν από κοινού την ανάπτυξη και παραγωγή σειρών υψηλών προδιαγραφών, ενώ η FilmNation θα αναλάβει τις πωλήσεις. Η πρώτη σειρά που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια της συμφωνίας βασίζεται στο διήγημα επιστημονικής φα-ντασίας, «The Hidden Girl», του Κεν Λιου.

To «The Hidden Girl» είναι ένα μείγμα ιστορικού έπους και επιστημονικής φαντασίας, τοποθετημένη σε μια άχρονη εποχή σε έναν φασματικό κόσμο που αντλεί την εικονογραφία του από την αρχαία Κίνα και με ηρωίδες μια ομάδα γυναικών δολοφόνων που διασχίζουν τον χώρο και τον χρονο προκειμενου να φέρουν εις πέρας δολοφονίες που υπαγορεύει ο κώδικας τιμής τους.

the hidden girl 607

Η Wishmore, μοιάζει προσανατολισμένη σε ένα ποιοτικό περιεχόμενο για ενήλικες θεατές, επικεντρωμένη στο entertainment και απευθυνόμενη σε ένα πολύ πιο μαζικό κοινό συμπληρώνοντας μαζί με την Faliro House και τις νέες τις δραστηριότητες πέραν των παραγωγών, στο production services, ένα εξαιρετικό ευρύ φάσμα κινηματογραφικών δράσεων που έχουν σκοπό να αναπτύξουν περαιτέρω την δυναμική της χώρας μας στην κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή.

Απώτερος σκοπός της Wishmore είναι σύμφωνα με τους ιδρυτές της να τεθούν οι βάσεις για την παραγωγή σειρών με έντονο ελληνικό στοιχείο που θα ψυχαγωγήσουν και θα εμπνεύσουν εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο. Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει και θα αξιοποιήσει το σημαντικό δυναμικό που έχει η χώρα μας στον τομέα του πολιτισμού.

little drummer girl 607

Στο πλαίσιο αυτό, η Wishmore ήδη αναπτύσσει τρεις τηλεοπτικές σειρές βασισμένες σε πρωτότυπα σενάρια Ελλήνων δημιουργών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις αυτές σειρές βρίσκονται ήδη σε development με σκοπό η πρώτη από αυτές να ξεκινήσει γυρίσματα το 2021. Πρόκειται για μια σειρά επιστημονικής φαντασίας, μια αστυνομική και μια σειρά τρόμου κι όλες θα έχουν ένα έντονο ελληνικό στοιχείο είτε στο περιεχόμενο και τη γλώσσα, είτε στον κομμάτι των γυρισμάτων που πρόκειται να γίνει σε ελληνικό έδαφος.

Δείτε ακόμη: To εργαστήριο σεναρίου και σκηνοθεσίας Oxbelly μεταφέρεται online για το 2020