Buzz

Η «Χαμένη Κόρη» της Μάγκι Τζίλενχαλ ξεκινάει γυρίσματα στις Σπέτσες

στα 10

Για την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα, η Μάγκι Τζίλενχαλ διασκευάζει το μυθιστόρημα της Ελενα Φεράντε με εντυπωσιακό καστ και φόντο την Ελλάδα.

Η «Χαμένη Κόρη» της Μάγκι Τζίλενχαλ ξεκινάει γυρίσματα στις Σπέτσες

Ακόμη μια διεθνής παραγωγή ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα στην Ελλάδα, αυτή τη φορά με τη σκηνοθετική υπογραφή της Μάγκι Τζίλενχαλ που περνάει πίσω από τη κάμερα για να διασκευάζει το best-seller της Ελενα Φεράντε «H Χαμένη Κόρη».

«Οταν τελειώσα το βιβλίο ένιωσα ότι ένα μεγάλο μυστικό και μία μεγάλη αλήθεια είχαν επιτέλους ειπωθεί δυνατά» ομολόγησε η Μάγκι Τζίλενχαλ, εξηγώντας γιατί επέλεξε αυτή την ιστορία για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο. «Ηταν μία ιστορία που με ενόχλησε και με ανακούφισε βαθιά - ταυτόχρονα. Αμέσως σκέφτηκα πόσο πιο έντονη εμπειρία θα ήταν για έναν θεατή να ζήσει αυτή την ιστορία σε μία κινηματογραφική αίθουσα. Για αυτό και ξεκίνησα αμέσως να δουλεύω την κινηματογραφική της μεταφορά....»

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη «Χαμένη Κόρη» της Μάγκι Τζίλενχαλ

Η «Χαμένη Κόρη» - στο βιβλίο της Φεράντε - αφηγείται την ιστορία της Λήδας, καθηγήτριας πανεπιστημίου, χωρισμένη εδώ και καιρό, που είναι αφοσιωμένη εξ ολοκλήρου στις κόρες της και στη δουλειά της. Οταν όμως τα δυο κορίτσια φεύγουν για να ζήσουν με τον πατέρα τους στον Καναδά, η Λήδα, αντί να στενοχωρηθεί, νιώθει ξαφνικά ελεύθερη. Η ζωή της τώρα φαντάζει πιο εύκολη. Αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Νότιας Ιταλίας. Μετά τις πρώτες ξέγνοιαστες μέρες, η συνάντηση με τα μέλη μιας «θορυβώδους» οικογένειας από τη Νάπολη θα φέρει στην επιφάνεια μνήμες των δύσκολων αποφάσεων και των συνεπειών τους για την ίδια και την οικογένειά της.

Το καστ είναι εντυπωσιακό. Η Ολίβια Κόλμαν υποδύεται το ρόλο της «Λήδας», η Ντακότα Τζόνσον υποδύεται τη μυστηριώδη γυναίκα που η Λήδα γνωρίζει στις διακοπές της και μαζί τους συναντάμε τους Πίτερ Σάρσγκαρντ, Τζέσι Μπάκλεϊ («Judy», «Beast», «I'm Thinking of Ending Things»), Πολ Μεσκάλ του «Normal People». Τη διεύθυνση φωτογραφίας υπογράφει η Ελέν Λουβάρ («Ξενία», «Ο Ευτυχισμένος Λάζαρος»), ενώ μεγάλο μέρος των γυρισμάτων θα γίνει στις Σπέτσες - στο Poseidonion Grand Hotel στην Ντάπια.

Διαβάστε ακόμη: Το Flix στο απέραντο γαλάζιο, με Αμοργιανούς υιούς και Γερμανίδες «Θυγατέρες»