Buzz

«Ιστορίες Τύχης και Φαντασίας»: Από τις 9 Δεκεμβρίου βλέπουμε online μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς

στα 10

Κερδίστε δωρεάν προβολές για να δέιτε το βραβευμένο με την Αργυρή Αρκτο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βερολίνου φιλμ του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι που προβάλλεται online από τις 9 Δεκεμβρίου σε διανομή της StraDa Films.

Flix Team
«Ιστορίες Τύχης και Φαντασίας»: Από τις 9 Δεκεμβρίου βλέπουμε online μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς

Κεφάλαιο Ι: «Μαγεία, Ή Κάτι Λιγότερο Από Βεβαιότητα».
Δύο κολλητές φίλες συζητούν σ' ένα ταξί την απρόσμενη ερωτική γνωριμία της μίας με έναν άντρα. Την οικειότητα που το ζευγάρι ένιωσε από την πρώτη στιγμή, τη «μαγεία». Οταν η πρόσφατα ερωτευμένη κοπέλα βγαίνει από το ταξί, η άλλη σκοτεινιάζει.

Κεφάλαιο ΙΙ: «Πόρτα Ορθάνοιχτη».
Ενας καθηγητής λογοτεχνίας έχει ξεκάθαρη πολιτική στο γραφείο του: η πόρτα μένει ανοιχτή, ακόμα και στις πιο δύσκολες αντιπαραθέσεις με τους μαθητές του, ακόμα κι όταν αποβάλει έναν ντροπιασμένο φοιτητή μπροστά στα μάτια των φίλων του. Λίγους μήνες μετά, μία φοιτήτριά του επισκέπτεται το γραφείο του για να της υπογράψει το βιβλίο που πρόσφατα έχει εκδώσει. Του διαβάζει το κεφάλαιο που τη συγκλόνισε: μία λεπτομερή σεξουαλική φαντασίωση. Θα παραμείνει η πόρτα ορθάνοιχτη;

Κεφάλαιο ΙΙΙ: «Πάμε σαν Αλλοτε».
Μία ντροπαλή κοπέλα αποφασίζει να επιστρέψει στην γενέτειρά της και να παραστεί στο reunion του σχολείου της. Θέλει να ξαναβρεί την χαμένη της αγάπη, μία γυναίκα που ήταν ο ήλιος στη ζωή της, όταν στην μοναχική της εφηβεία κατάλαβε ότι ήταν γκέι. Τρόμαξε όμως και το έσκασε για σπουδές στο Τόκιο. Εκεί έμαθε ότι η αγάπη της παντρεύτηκε κι έκανε παιδιά. Με απογοήτευση συνειδητοποιεί ότι εκείνη δεν εμφανίζεται ποτέ στο πάρτι. Ομως, η μοίρα της παίζει ένα παιχνίδι: την βλέπει στο σταθμό του τρένου το άλλο πρωί.

wheel

wheel

Wheel of Fortune and Fantasy 607

Τρεις μικρές ιστορίες, τρία χαϊκού βγαλμένα μέσα από την καθημερινότητα, ένα κολάζ ιστοριών, ένα δράμα δωματίου με ανθρώπους που μιλούν αδιάκοπα, συγκρούονται, αναμετριούνται, μετανιώνουν, μονιάζουν, χωρίζουν, στηλώνονται ή καταρρέουν στην αγκαλιά του άλλου. Η μελαγχολία των άδειων χώρων που τοποθετεί τη δράση του, θυμίζει τις ζωές μας – τη στιγμή που κρισάρουμε και σκεφτόμαστε πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να τις έχουμε διαχειριστεί. Ταυτόχρονα η μητροπολιτική κίνηση (έξω από τα ταξί, τα λεωφορεία και τα τρένα όπου συναντιούνται οι ήρωες) τρέχει μπροστά. Κανείς δεν σε περιμένει να αποφασίσεις.

Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονίας - διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία - ξεκινάει τις online προβολές της από τις 9 Δεκεμβρίου σε διανομή της StraDa Films.

Μπείτε στο iPlatforma.gr, γραφτείτε στο newsletter της StraDa Films για να μαθαίνετε πρώτοι για όλες τις νέες κυκλοφορίες σε αίθουσες και onlineκαι κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ για τις προβολές του «Ιστορίες της Τύχης και Φαντασίας» του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι.

Το Flix εξασφάλισε δέκα δωρεάν προβολές για την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 20.00. Στείλτε μέιλ στο win@flix.gr με το ονοματεπώνυμό σας και θέμα του μέιλ Ιστορίες της Τύχης και της Φαντασίας. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Wheel of Fortune and Fantasy Greek Poster