Φεστιβάλ / Βραβεία

Tο online κινηματογραφικό event του YouTube «We Are One» ανακοίνωσε το πρόγραμμά του

στα 10

Με περισσότερες από 100 ταινίες, 13 παγκόσμιες πρεμιέρες, 31 online πρεμιέρες και 5 παγκόσμιες online πρεμιέρες, το κινηματογραφικό event θα διεξαχθεί από τις 29 Μαΐου μέχρι και τις 7 Ιουνίου.

Tο online κινηματογραφικό event του YouTube «We Are One» ανακοίνωσε το πρόγραμμά του

Τον προηγούμενο μήνα είχε ανακοινωθεί πως το YouTube θα είναι ο οικοδεσπότης ενός νέου online κινηματογραφικού event, με τίτλο «We Are One: A Global Film Festival», το οποίο θα διεξαχθεί σε συνεργασία με μερικά από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, όπως των Καννών, του Τορόντο, του Βερολίνου και της Βενετίας ανάμεσα σε άλλα, μετά και την ακύρωση αρκετών από αυτών λόγω της πανδημίας, ξεκινώντας από αυτή την Παρασκευή 29 Μαΐου έως και τις 7 Ιουνίου.

Σίγουρα η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν έχει σκοπό να αντικαταστήσει τα όποια κινηματογραφικά φεστιβάλ έχουν ακυρωθεί αυτή την περίοδο αλλά κυρίως να βοηθήσει στο να καλύψει το όποιο κενό έχουν αφήσει πίσω τους λόγω των μέτρων κατά του Covid-19. Μέσα σε αυτό λοιπόν το κλίμα, ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα της διοργάνωσης το οποίο αποτελείται από περισσότερες από 100 ταινίες, 13 παγκόσμιες πρεμιέρες, 31 online πρεμιέρες και 5 παγκόσμιες online πρεμιέρες.

Διαβάστε ακόμα: Τελευταία ανακοίνωση: Το Φεστιβάλ Βενετίας δεν ακυρώνεται

Μερικές από τις ταινίες οι οποίες θα προβληθούν είναι και τα ντοκιμαντέρ «Ricky Powell: The Individualist» του Τζος Σουέιντ και το «The Iron Hammer» της Τζόαν Τσεν, αλλά και μερικές ταινίες μικρού μήκους από την DreamWorks Animation αλλά και τις επιλογές από τα διάφορα άλλα φεστιβάλ όπως των Καννών, Τραϊμπέκα και Νέας Υόρκης. Αλλά σίγουρα εκείνο που θα τραβήξει αρκετό κόσμο, ίσως ακόμα περισσότερο και από τις ταινίες, είναι οι ομιλίες που έχουν προγραμματιστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες της εποχής μας όπως ο Φράνσις Φορντ Κόπολα με τον Στίβεν Σόντερμπεργκ, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ο Μπονγκ Τζουν-χο, ο Σονγκ Κανγκ-χο, η Κλερ Ντενί και η Τζέιν Κάμπιον.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ. Το «We Are One: A Global Film Festival» θα διεξαχθεί από τις 29 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου στο YouTube.