Industry

Η Disney, η Warner, η Sony και η Paramount αρνούνται να βγάλουν τις νέες ταινίες τους στη Ρωσία

στα 10

Συντάσσεται κατά του Πούτιν το αμερικανικό... βαρύ πυροβολικό του κινηματογράφου.

Η Disney, η Warner, η Sony και η Paramount αρνούνται να βγάλουν τις νέες ταινίες τους στη Ρωσία
Πρεμιέρα του «The Batman» στο Λονδίνο

Καθώς οι πολιτιστικοί οργανισμοί, ώρα με την ώρα, παίρνουν κι αυτοί θέση κατά της αδιανόητης εισβολής της Ρωσίας του Πούτιν στην Ουκρανία, τα τρία μεγάλα αμερικανικά στούντιο αποσύρουν τις ταινίες τους από τη ρωσική αγορά.

Διαβάστε ακόμη: O Σεργκέι Λόζνιτσα εναντίον της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τη στάση της στον πόλεμο στην Ουκρανία

Την αντίδραση ξεκίνησε η Disney, ανακοινώνοντας ότι παύει τη συνεργασία με τις ρωσικές αίθουσες, αρχής γενομένης με το «Turning Red», το νέο animation της Pixar, που πρόκειται να βγει και στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα. Σε ανοιχτή επιστολή, το στούντιο δήλωσε, «Θα πάρουμε τις μελλοντικές επιχειρηματικές αποφάσεις μας αναλόγως της εξέλιξης της κατάστασης. Εν τω μεταξύ, δεδομένης της κλίμακας της προσφυγικής κρίσης, δουλεύουμε με τους ΜΚΟ για να προσφέρουμε την αναγκαία πρακτική και ανθρωπιστική βοήθεια.»

Αμέσως ακολούθησε η Warner, ανακοινώνοντας την ακύρωση της εξόδου του «The Batman» στη Ρωσία. Δυο ώρες αργότερα και η Sony ενημέρωσε ότι σταματά την έξοδο νέων ταινιών στη χώρα, ξεκινώντας από το πολυαναμενόμενο «Morbius». Μέσα στη μέρα και η Paramount που ανέβαλε την έξοδο του «Τhe Lost City» και του «Sonic the Hedgehog». Ο καθένας, όπως μπορεί.